נראה לי שמצאתי - עוגת שוקולד טבעונית (ללא ביצים) מעולה!!!

• הוסף לסימניות
אחרי כל מיני נסיונות וכל מיני עוגות בינוניות פלוס מינוס, אני חושבת שמצאתי את המתכון המושלם.
משולב משני מתכונים + שיפוצים קלים.

בהצלחה!

רכיבים יבשים:

4 כוסות קמח
3 כוסות סוכר
6 כפות גדושות אבקת קקאו
2 א. סוכר וניל
1.5 כפיות אבקת סודה לשתיה (חשוב! זה מה שמתפיח את העוגה)
קמצוץ מלח

רכיבים רטובים:

1.5 כוסות מים חמים
1.5 כוסות יין מתוק
1 כוס שמן
2 כפות חומץ

להעשרת העוגה:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ (או שוקוצ'יפס)

הוראות הכנה -
לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה גדולה לערבב היטב את כל הרכיבים היבשים, להוסיף את הרכיבים הרטובים פרט לחומץ ולערבב שוב היטב. להוסיף את השוקולד ולערבב. בסוף, להוסיף את החומץ, לערבב רק עד שיבלע בתערובת, למזוג לתבניות אינגליש קייק ולהכניס מיד לתנור החם.
הערה:
השתמשתי בכוסות ח"פ של 200 מ"ל. התערובת מספיקה לשלושה פסי עוגה גבוהים, או לארבעה פסים נמוכים. לבחירתכם.

• הוסף לסימניות
אלופה!
נשמע מעולה
תודה על השיתוף

• הוסף לסימניות
אחרי שעבר עליה לילה:
היא טעימה אש (מסכימה שכדאי להוסיף קפה)
אבל קצת מדי מתפוררת. בכל זאת בלי ביצים...
אולי אקנה פעם קסנטן גאם ואתחיל לזרות לתוך העוגות שלי :)
בינתיים, שוקולת להחליף את סוכר הוניל בשתי כפות אבקת פודינג. אולי היא קצת 'תתפוס' אותה.

• הוסף לסימניות
יתכן שכף נוספת של חומץ תעשה את העבודה... (לאחותי יש מתכון דומה, עם 4.5 כוסות קמח ו-4 כפות חומץ)

• הוסף לסימניות
יתכן שכף נוספת של חומץ תעשה את העבודה... (לאחותי יש מתכון דומה, עם 4.5 כוסות קמח ו-4 כפות חומץ)
חומץ מתפיח, אבל לא מדביק.
מבחינת תפיחה היא דווקא עלתה יפה.
(כל המתכונים האלו דומים ;) )

• הוסף לסימניות
רוב המתכונים של העוגות ללא הביצים דומות זו לזו.
אז למה בעצם התלהבתי מזו?
כי אין לה טעם לוואי של חומץ, ולא של סודה לשתיה, ולא של סויה (שזה כבר עניין של טעם, אבל אצלי לא אוהבים), והמרקם שלה עסיסי ולא יבש.

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון לעוגת שוקולד בחושה מקמח שקדים עסיסית חבל"ז- ללא גלוטן.
טעימה בטירוף.
אם תרצי מתכון...אני כאן.
אולי תעלי ב'פורום צליאק'. זה בטוח יכול לעניין אנשים.

• הוסף לסימניות
אולי תעלי ב'פורום צליאק'. זה בטוח יכול לעניין אנשים.
אה, בכלל יש שם ביצים :)
מצחיק שכשאני מחפשת בלי ביצים תמיד באופן קבוע מציעים לי בלי גלוטן, כאילו שזה קשור בדווקא :)
יש לי אגב גם עוגת כושי בחושה ללא ביצים וללא גלוטן, לפסח.

• הוסף לסימניות
זה קשור באמת לגלוטן? כי העליתי שם..כהמלצתך...:)
לא קראתי בעיון.
אם אין קמח חיטה, ויש קמח שקדים, זה מתאים לצליאקים.
אין סיבה שלא.
(אבל זה לא מתאים לאלרגיים לביצים, וגם לא לאלרגיים לשקדים, וברוך השם יש לי פה גם מזה וגם מזה ;) )

• הוסף לסימניות
רוב המתכונים של העוגות ללא הביצים דומות זו לזו.
אז למה בעצם התלהבתי מזו?
כי אין לה טעם לוואי של חומץ, ולא של סודה לשתיה, ולא של סויה (שזה כבר עניין של טעם, אבל אצלי לא אוהבים), והמרקם שלה עסיסי ולא יבש.
אחותי התקשרה להודות לי. ז"א, לך
טוענת שזה מתכון אלוף אלוף.
אה, והיא כן שמה 3 כפות חומץ (במקום 2), וטוענת שזה רק קצת מתפורר. לא יותר מכל העוגות ללא ביצים.

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה...
לאור המחסור בביצים והעודף בקמח שצריך לגמור לפני פסח ניסיתי את המתכון הנ"ל עם מספר שינויים:
השתמשתי באבקת אפיה במקום בסודה לשתיה (דווקא קניתי בשביל זה שקית חדשה של סודה לשתיה אבל היא הלכה לאיבוד בעזרת הילדודס).
שמתי כוס אחת יין, כוס קפה וכוס מים חמים.
חוץ מזה פעלתי לפי ההוראות בדיוק אבל לא יודעת... לא יצא טעים... הילדים דווקא התלהבו אבל זה טעם של בצק כזה, לא יודעת להסביר. ככה זה כל העוגות ללא ביצים?

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה...
לאור המחסור בביצים והעודף בקמח שצריך לגמור לפני פסח ניסיתי את המתכון הנ"ל עם מספר שינויים:
השתמשתי באבקת אפיה במקום בסודה לשתיה (דווקא קניתי בשביל זה שקית חדשה של סודה לשתיה אבל היא הלכה לאיבוד בעזרת הילדודס).
שמתי כוס אחת יין, כוס קפה וכוס מים חמים.
חוץ מזה פעלתי לפי ההוראות בדיוק אבל לא יודעת... לא יצא טעים... הילדים דווקא התלהבו אבל זה טעם של בצק כזה, לא יודעת להסביר. ככה זה כל העוגות ללא ביצים?
זה קורה להן לפעמים, ועוד לא למדתי בדיוק מה מפיל אותן.
מה שבטוח, שההבדל בין אבקת אפיה לסודה לשתיה כן משמעותי פה, ולא כדאי לוותר על המקור.
ועוד משהו משמעותי, זה הטמפרטורה של המים, ששמת 2 כוסות נוזלים קרים ורק אחת חמה, זה מאד משנה את המרקם הכללי של העוגה, והופך אותה ליותר בצקית.

• הוסף לסימניות
העוגה הזאת מעולה!
אני מכינה אותה גם בלי קורונה רק עם ביצה אחת.

אחרי הקפאה היא טעימה הרבה יותר!
ויש להזהר שהסודה לשתיה לא תיגע בחומץ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה