אשכול פעיל - מכיל תוכן שיווקי
מצב
הנושא נעול.
הכרעתי בדיון הבוער!
מכירה את ד"ר עדה והיא אכן מומחית לנרקיסיזם(זו שהיועצת הנ"ל למדה אצלה).
בכל אופן, אם אזכה בהגרלה מעבירה את הזכייה לכל דכפין...

מללמוד אצל משהיא מומחית
ועד לפתח שיטה
הדרך קצת הרבה ארוכה
צודקת. אבל אולי תנסי לפנות אליה באישי? תמיד אפשר לבקש המלצות או שיעור נסיון....
קשה לי להאמין שהיא תרשום כאן פירוט על השיטה אבל נשמע שיש לה מה למכור...(לא מכירה אותה.)
לא חושבת שתואר הוא שהופך את האדם למומחה ומבין בתחום. רק למלומד.( כמובן שאין יותר מבעל הנסיון, שחווה את זה על בשרו ומכיר הכי טוב את התופעה ללא תארים ולימודים למינהם ולמד ופיתח לבד שיטות התמודדות מעולות)

הדיון פה לא עוסק בתואר של המטפלת, כן או לא, לא על זה שאלנו.
זה עוד נושא. מי שמעוניין, מוזמן לפתוח על זה אשכול נפרד. וזה לא המקום.

הדיון עוסק בשאלה, מה עדיף לדעתכם:
האם טוב - לפי הגישה של חני שטראוס - לדבר, להציף, להביא לפרונט את עניין הנרקיסיזם, את צורת הביטוי של ההפרעה, את הקושי שההפרעה מביאה לקרובים, ולאדם עצמו, לדרכי הטיפול, ואפשרויות ההתמודדות עם זה מהיבטים שונים. האם טוב לתייג? האם טוב לומר לאדם: אתה נרקסיסט, בניסוח כזה או מעודן יותר? האם טוב לומר לאשה: בעלך סובל מההפרעה, בניסוח כזה או מעודן יותר? ואז, בואי לטפל בעצמך, או בואי לקבל עזרה בהתמודדות עם התופעה.

או -
- לפי הגישה שלי - האם אין צורך בכל זה. האם כדאי לטפל בתופעה ובהשלכות, בלי 'לתייג'. בלי לתת תווית, כותרת, סטיקר על המצח 'אתה כזה'. פשוט לתת את הטיפול הנכון לאשה, או לגבר, הנראים כנרקיסיטים, בלי לומר להם מילה על כך, או לעזור לבני המשפחה של הנרקיסיסט ולהדריך אותם איך לחיות בצורה נכונה, בלי לתייג את בן המשפחה כסובל מההפרעה.

לא משנה כרגע מה ההכשרה של חני או שלי. מה שמשנה זה חכמת ההמונים, ומה אנשים מהשורה חושבים על התופעה הזאת.

אבחון ותיוג עוזר? או מפריע?

כמובן בהנחה שהאדם או בני משפחתו מקבלים את הטיפול הנכון בכל מקרה.

נשמח לעוד תשובות בסקר. העונים ישתתפו בהגרלה על קורסים דיגיטליים מרתקים ביותר, ושווים הרבה כסף:
- הקורס 'דומה לעצמי' של חני שטראוס הוא קורס מאד פופולרי, ותורם מאד לאיכות החיים בבית.
- הקורס 'מורפולוגיה' של מכון שי הוא קורס המלמד איך לזהות אופי ותכונות של אנשים לפי תווי הפנים שלהם. קורס מרתק ושווה במיוחד.

נערך לאחרונה ב:
לא הבנתי איך המטופלים אמורים להכריע בדיון של המטפלים?
אא"כ כולם חושבים עצמם למטפלים....
אני לא הכרעתי אין לי מושג🤷‍♂️

זה לא עניין של מטפלים או מטופלים.
זה החיים של כולנו.

תחשבו שאתם בעצמכם מתמודדים עם הפרעה.
שאתם חיים עם אדם שמתמודד עם הפרעה.
מה הייתם רוצים שיקרה?

שיגידו לכם - הי, זו הפרעה לא קלה. זה אפילו הפרעה קשה ממש. אתם צריכים עזרה.
או - יש פה קושי, בואו ונראה איך אפשר לעזור לכם, בלי להכניס למסגרת של 'הפרעה'.

מה היה עושה לכם יותר טוב? מה היה יעיל יותר בשבילכם, לדעתכם?

זה לא עניין של מטפלים או מטופלים.
זה החיים של כולנו.

תחשבו שאתם בעצמכם מתמודדים עם הפרעה.
שאתם חיים עם אדם שמתמודד עם הפרעה.
מה הייתם רוצים שיקרה?

שיגידו לכם - הי, זו הפרעה לא קלה. זה אפילו הפרעה קשה ממש. אתם צריכים עזרה.
או - יש פה קושי, בואו ונראה איך אפשר לעזור לכם, בלי להכניס למסגרת של 'הפרעה'.

מה היה עושה לכם יותר טוב? מה היה יעיל יותר בשבילכם, לדעתכם?
היי אני באמת שואל לא לקנטר...
אני מדבר ממקום של עצמי
במקרים כאלו המטופל נמצא במערבולת שהוא לא יודע איך לצאת ממנה...
איך הוא יכול להחליט החלטה שתהה בצורה נבונה ומושכלת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה