אשכול פעיל - מכיל תוכן שיווקי
מצב
הנושא נעול.
הבעתי את דעתי :)
תצליחו לעשות טוב לאנשים.

עשרות כבר נכנסו להגרלה על קורסים דיגיטליים מרתקים בשווי 4500 ש"ח:

'דומה לעצמי ' - קורס דיגיטלי מדהים של חני שטראוס, יועצת נישואין מנוסה
' מורפולוגיה' - קורס דיגיטלי לאבחון תווי הפנים ושפת הגוף מבית מכון שי, המרכז להכשרה מתקדמת לאבחון, ייעוץ וטיפול.

הכריעו וכנסו להגרלה גם אתם!!!

הכרעתי בדיון הבוער
אגב אפשר לראות את תוצאות ההצבעה?

שואלים אותי הרבה את השאלה: האם הפרעת אישיות נרקיסיסטית היא דבר מולד??

חשוב להבין שהפרעת אישיות נרקיסיסטית
אינה מתפתחת באופן אוטומטי רק בגלל גורמים גנטיים או סביבתיים
אומנם יש מחקרים החוקרים את הנושא הגנטי העובר בתורשה ומאפשר התפתחות של נרקיסיזם
אבל זה לא דבר מוכח במאה אחוז.
מה שכן ברור, שחוויות ילדות מוקדמות (בסביבות גיל 3) המלוות בהתעללות, הפחדה, או פינוק יתר
עלולים לגרום לאדם לגבש זהות עם "עצמי כוזב" המאפשר התפתחות של הפרעת אישיות נרקיסיטית

אענה בפורום זה בשמחה על כל שאלה בנושא.

צודקת חני, שלא תמיד גנטיקה גורמת להתפתחות לאישיות נרקסיסיטית,
אבל בכל אישיות נרקסיסטית יש גם גנטיקה שם.
כלומר, יש עוד בעלי הפרעות במשפחה.

שיינדי, שאלה נוספת שאני מקבלת כל הזמן:
האם אפשר לראות הפרעת אישיות נרקיסיסטית בתווי הפנים?
(ותכל'ס, האם הזוכה המאושר בקורס למורפולגיה יוכל לשים לב לדברים כאלה?)

מה שברור שאלו שאלות העולות מתוך הקהל
אני רוצה להשאיר לשיינדי את המקום לתשובה
למרות שאני מניחה כי רבים מכם משערים כי יש דרך ברורה לאבחן הפרעת אישיות נרקיסיסטית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה