אשכול פעיל - מכיל תוכן שיווקי
מצב
הנושא נעול.
וואו
איך הגדרת נכון את הדילמה.

וואו
איך הגדרת נכון את הדילמה.
אם התכוונת אלי....
אז אכן כתבתי מתוך נסיון במקרה כזה (ב"ה לא בתוך הבית, אבל במעגל המאוד קרוב) ואכן כל שמיעה של צד אחד לפי תורו, מתסכל היכן נמצא מצפן האמת??

זו באמת הגישה שלי. לא לתייג. לא 'לפסוק' שהמופרע הוא זה או אחר. לטפל במי שמגיע לטיפול בלי לספר לו סיפורים על הפרעות כאלה או אחרים. מספיק שאני עצמי חושבת שיש פה משהו בכיוון, ואני עובדת כדי לכוון אותו לחמלה, לראות את האחר, לטפח ערך עצמי שלא תלוי באיש ובאישורי הסביבה, לא לחפש צומי בצורה מטורפת, להסכים שעוד אנשים סובלים ולא רק הוא... ולפעמים אולי סובלים ממנו?
בקיצור עושה עבודה עם האדם בלי לשים לו מראה.

זו באמת הגישה שלי. לא לתייג. לא 'לפסוק' שהמופרע הוא זה או אחר. לטפל במי שמגיע לטיפול בלי לספר לו סיפורים על הפרעות כאלה או אחרים. מספיק שאני עצמי חושבת שיש פה משהו בכיוון, ואני עובדת כדי לכוון אותו לחמלה, לראות את האחר, לטפח ערך עצמי שלא תלוי באיש ובאישורי הסביבה, לא לחפש צומי בצורה מטורפת, להסכים שעוד אנשים סובלים ולא רק הוא... ולפעמים אולי סובלים ממנו?
את מקבלת זוגות?
האם צריך לבוא אחרי אבחון מדויק?
למרות שהבעיה היא שקשה להוביל אותם למהלך כזה..... במקרה דנן יש דרך כלשהיא

אבל במקרה ואת עושה את הנ"ל לבן זוג שהוא קרבן של נרקיסיסט את עוד יותר קוברת אותו שאת נותנת לו לחשוב אולי גם הוא אשם ואולי סובלים ממנו

את מקבלת זוגות?
האם צריך לבוא אחרי אבחון מדויק?
למרות שהבעיה היא שקשה להוביל אותם למהלך כזה..... במקרה דנן יש דרך כלשהיא

כן. אם יש כבר אבחון, זה עוד יותר יעיל.

אבל במקרה ואת עושה את הנ"ל לבן זוג שהוא קרבן של נרקיסיסט את עוד יותר קוברת אותו שאת נותנת לו לחשוב אולי גם הוא אשם ואולי סובלים ממנו

בכל טיפול מבצעים הערכת מצב תמידית, מהם נקודות התורפה של האדם ועל מה צריך לעבוד. אם בן הזוג סובל מערך עצמי נמוך, נעבוד על זה בכל מקרה. וכך גם אם הוא טיפוס קרבן, או מרצה, או כל דבר אחר שמפריע להתפתחות הרגשית וההתנהגותית שלו, ללא קשר אם הוא כן או לא מתויג, או אם בן הזוג שלו מתויג.

אני חולקת עליך
כי בנרקסיזם עצם המודעות הוא חצי פיתרון וזה משהו שמרגיע...
מסכימה שבטיפול אסור לתייג אבל כן צריך להסביר את המצב....
לא לעסוק בתיוג....
כי המטרה בסופו של דבר זה להעזור למטופל עצמו
בטיפול צריך להתמקד בעיקר במטופל עצמו כמובן כל מה שקשור לערך עצמי וטיפול בטראומות וחרדות וכל הנלווה לטיפול

זה לא ברור שבטיפול אסור לתייג.
זו הגישה שלי, וחני שטראוס נוהגת אחרת.

זה עצם הדיון שבכל הסקר הזה.

צודקת שבסופו של דבר כולם מתכוונים לאותה מטרה -
לעזור למטופל, לעזור למשפחתו, לאפשר להם לבחור בחיים טובים יותר.

• תודה
Reactions: ~~~
הכרעתי בדיון כדי להיכנס להגרלה

עניתי

..

צריך להבין כמה נקודות חשובות מאד:
1. איבחון יכול רק אדם מוסמך לעשות

2. מטפל זוגי רשאי לעבוד עם בני הזוג על התקשורת הזוגית שלהם,
לדייק מודעות וכלים כלפי פצעי ילדות המשפיעים על המערכתיות הזוגית,
לסייע הפעלת של דפוסים התנהגות לקויים המשפיעים אחד על השני ועוד ועוד ועוד.

3. יועץ זוגי יכול תמיד להציע לבני הזוג לפנות לאיבחון מקצועי
ובד"כ הוא צריך להסביר למה הוא החליט לעשות צעד כזה

4. מכיוון שבהפרעה נרקיסיסטית הסובל העיקרי הינו בעל ההפרעה,
(מכיון שהוא פועל מתוך עצמי כוזב וזה יוצר אצלו תיסכול מטורף שהוא לא מצליח לנהל)
אבל הסבל שלו סמוי גם בפני עצמו,
הוא בד"כ יעטוף את הסבל הרבה בגרנדיוזיות יפה
שתבלבל את הסביבה בצורה טוטלית כאילו מדובר באדם עם ערך עצמי גבוה
כשבעצם מדובר באדם שהשנאה העצמית שלו גבוהה במיוחד
ולכן גם הערך העצמי שלו נמוך מאד רק מחופה בהרבה שכבות.
כך שמה שקורה שהסובל המשני הינו כאוב ביותר
כי הוא בד"כ כן מודע לרמות הכאב שהוא חווה כשהוא פועל מתוך עצמי בריא וחזק.
כך שיועץ זוגי שלמד היטיב על ההפרעה ובנוסף גם התנסה באופן אישי
בחווית הסבל מול אדם מבלבל ומטעה שכזה ידע מהר יותר
להפנות את הלקוחות שלו לאיבחון המתאים ולתת להם מענה מדוייק בהתאם להדרכות מקצועיות.

אגב, שאלו כאן מה קרה בשנתיים האחרונות שהנושא הזה צף בציבור החרדי יש לזה הרבה תשובות אבל התשובות העיקריות הן:
  • חשיפה מוגברת לרשתות: חדירת האינטרנט והרשתות החברתיות לחברה החרדית, אפשרה חשיפה גדולה יותר למושגים פסיכולוגיים כמו נרקסיזם, וכן לתכנים שעוסקים בהם.
  • מודעות גוברת לבריאות הנפש: בשנים האחרונות ישנה עלייה במודעות לנושא בריאות הנפש בקרב הציבור החרדי, דבר שגורם ליותר אנשים לפנות לטיפול ולחפש מידע על מצבים נפשיים שונים, כולל נרקסיזם.
  • שינויים חברתיים: שינויים שונים שעוברים על החברה החרדית, כמו פתיחות גדולה יותר, מעודדים אנשים לדבר על רגשותיהם וחוויותיהם, ולחפש מונחים שיעזרו להם להסביר את מה שהם עוברים.
  • ספרות חרדית ספרים, וסדרות וטורי דעה שונים שעוסקות בנרקסיזם, גורמות להגברת המודעות והשיח בנושא.

נשארו ימים אחרונים להגרלות.
מי שעדיין לא השתתפו... זה הזמן להזדרז

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה