קורונה נשארו עוד כמה כמונו - שמחת תורה - שיתוף

• הוסף לסימניות
גם אצלינו, הייתה שמחה ממש גדולה למרות שמירת הכללים עד תום!
7 אנשים בלבד החזיקו את ספר התורה (וחיטאו ידיים)
כל אחד רקד במקום שלו (עם הילדים)
מקום פתוח, עם סככה,
ושמחה עצומה!
אחר כך היה מעין סרטים ארוכים שאיתם התחברו למעגל גדול.
האמת? היה מקום יותר מכל שנה,
מרווח,
הנשים ראו הרבה יותר טוב.
לא מופקע בעיני שיחשבו גם בלי קורונה (בע"ה!!)
להעביר חלק מהריקודים החוצה.

ממש שימח לראות איך אפשר לשמור על הכללים במקסימום ולא להפחית בכלום מהשמחה.

אחרי ההקפות, עברה קבוצה מהמתפללים בבית הכנסת מתחת לבית של ארבעה מבודדים,
ורקדו שם כדי לשמח אותם.
דמענו כשראינו את זה.

• הוסף לסימניות
אני התרגשתי!
היה לנו מניין רחוב מתחת לבית כך שצפיתי מהחלון. והתרגשתי, התרגשתי לראות את הריקודים והשמחה למרות שהיה חם, ולמרות שזה לא היה כ"כ נוח (שטח לא מרוצף) והם גם לא יכלו לתת ידיים, אלא רק כל אחד בפינתו עם המשפחה הגרעינית ובהגיע תורו לקח את הס"ת.
ולמרות זאת הם שרו ורקדו ושמחו באמת.
אף פעם לא התרגשתי בש"ת כמו השנה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
בלת"ק
אצלינו בברכפלד שמרו על כל ההנחיות. זאת אומרת, בית כנסת גדול עם כל הקהילה. 5 קפסולות.
אבל כל אחד רקד במקומו עם הילדים שלו או עם עצמו. לפי תור כל אחד קיבל ספר תורה להקפה אחת. אלכוג'ל אחרי.
'כל הנערים' כל אחד במקומו. לא היה קידוש. כל אחד הלך הביתה בהפסקה קצרה.
היתה שירה חזקה ושמחה גדולה שנכנסה לתוך זה מצוין.

• הוסף לסימניות
העזרת נשים אצלנו הייתה סגורה,

אמרתי להן שהשנה אנחנו זוכים לקיים הרבה יותר את "ונשמרתם"... וזה מה שהקב"ה רוצה מאיתנו יותר. יותר מאשר להצטופף ולראות את אבא רוקד ואוהב את התורה....
וכל הדיבורים היו טובים לילדות קטנות, אבל אני באמת הרגשתי החמצה... ההקפות נותנות לי כל שנה כוח. לראות את האברכים שמוסרים את עצמם לתורה כל היום וכל כך אוהבים אותה... הנשיקות והריקודים, ה"משה אמת" ואפילו ה"טוב לי תורת פיך" שמושר בפיות כולם בדבקות עילאית.... זה נותן לי כוח לכל השנה, זה מזכיר לי למה ולמה אני מתמסרת כל כך. ובדיוק השנה, כשהתמסרתי עוד יותר, אפילו כשכולם היו בבית, לא להפריע לאבא שלומד.... בכל תקופות הסגר והבידוד, אז השנה לא יהיה לי את זה????
אז הקשבנו מחוץ לחלונות בית הכנסת, אבל זה רק היה מדכא יותר, כי לא ראו כלום....
אבל הקב"ה אוהב אותי, מאד. וכשהמשכתי הלאה, לאזור ליטאי יותר, היו כמה מניני חצרות.
וזכיתי יותר מכל שנה לראות את ה"משה אמת" והקפיצות לגובה.... את ה"שאו שערים ראשיכם"... ואפילו הספקתי סיבוב עם "טוב לי תורת פיך"....
וזה נתן לי כוח, המון כוח!
לא רק הריקודים שזכיתי לראות.
אלא ההרגשה שהקב"ה דאג שאגיע בדיוק בעשרים דקות המתאימות, לחצר בה יכולתי לראות הכי טוב....
ואני לוקחת מזה כוח, לשגרונה הבאה עלינו לטובה....!

תודה על האשכול המדהים!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
שנים לא התרגשתי כל כך בשמחת תורה.
עשרים אנשים עם מסכות מלאות, שרקדו בשטח פתוח, במרחקים גדולים, ורק אבות נתנו ידיים לילדיהם.
ובקבוק אלכוג'ל אחד שהעלה דמעות תמוהות בעיניי, אפילו שהייתי רחוקה מאד מהאדים שלו.
ואנשים שנופפו על עצמם בדגלים בחום הבני ברקי.
והשמחה שהייתה שם... לא דמיינתי אותה. היא הייתה אמיתית ופורצת.
שמחה של אנשים שזכו ללמוד את התורה, גם לקיים את מה שכתוב בה בהידור.

ותן להם כתר מלוכה.

• הוסף לסימניות
זכור לי שהיו כמה וכמה קהילות שנהגו לעשות הרבה מריקודי שמחת תורה מחוץ לבית הכנסת, ובמקומות מסויימים היו מסובבים בכל העיירה בשירה וריקודים.
אם בזכות הקורונה יחזור המנהג המפואר הזה והיה זה שכרנו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה