ועד שיבוא מנהל אחראי וינקה פה קצת:אחד האשכולות המועילים ביותר בעניין הקורונה.
אין איך לשער לכמה זה ייתן כוח להמשיך ולשמור בקפדנות למרות הקושי, ואת התרגום של זה לבריאותם וחייהם של אנשים.
כל אחת ואחת מההודעות מחזקת ונותנת כוח.
תודה לכולם!
נעתקו המילים מפי!ויש עוד אחד אחר שממש לועג לי ולכל השומרים, ושולח לי חומרים של צחוק וזלזול באלו ששומרים ומכנה אותם בכינויי גנאי ולעג. (ולועג גם למכתבי הרבנים המתפרסמים בעניין השמירה. היה בא לי להעלות לכאן רק בשביל שתבינו במה מדובר). וזה מצריך המון כוחות נפש לעמוד בזה ולשתוק והוא יראה את טעותו רק אחרי מאה ועשרים שנה, ובינתיים עד אז הוא כנראה ימשיך ללגלג ולזלזל בכל מי שלא חושב כמוהו.
(וגם מתקשר אלי: מה? אתם ביטלתם מניין בגלל השטויות האלו? ועוד כל מיני כאלו דברים).
תודה על המילים הללו. עוררו מחדש את התקווה.אנחנו שומרים, ואין אירוחים. ואין כמעט יציאות אפילו קרוב. ויש טלפונים...
סוכות שונה מהרגיל, כמו שכבר מלפני פורים הכל שונה.
מתגעגעים מאוד, אך שלמים לגמרי עם מה שאנחנו עושים.
התקופה הזו תעבור בע''ה.
מדמיינת איך נשב ביחד כל המשפחה, ונעלה זיכרונות על התקופה המוזרה הזו...
נדבר בנוסטלגיה על כל מה שהיה, נצחק על הבדיחות שהיו ועל השפה החדשה שנוצרה...
וואו, איזו תקופה זו היתה! זוכרים איך ראינו אתכם בגינה ההיא מרחוק?
זוכרים איך נכנסתם לבידוד ושלחנו לכם אוכל עם ההוא?
זוכרים איך *חנהל'ה* לא הכירה אותנו בגלל המסכות?
איך *מוישל'ה* עשה 'פרצופים' מצחיקים בלמידה מרחוק, כי לא הצליח להקשיב?
כמה זמן לקח עד שראינו את *שרה'לה* אחרי שנולדה?
והתמונה הגדולה ההיא ששלחתם לנו?
ואיך בניתם סוכה קטנטונת ברגע האחרון?
העיקר שכולם בריאים ב''ה. ושוב אפשר להיות ביחד, וכל-כך להעריך את זה!
במבט מרחוק - זו תקופה יחסית קצרה בחיים...זה לא יהיה בלי סוף. רק סבלנות.
בעוד תקופה, כשנסתכל אחורה על שנים רבות בע''ה, אז היתה שנה כזו אי אז - שהיינו נאלצים להיות במרחק...ולא לזוז כמעט מהבית. והכל היה שונה מהרגיל!
היו חוויות משונות, כואבות, מצחיקות... יהיה הרבה מה לספר לאלו שנולדו לאחר מכן...
הם יסתכלו עלינו בעיניים גדולות מרותקות...
(לא מכלילה משפחות שאבדו קרוב משפחה חלילה או היו חולים קשה! אצלם החיים השתנו משמעותית, ד' ירחם. ושאף אחד לא ידע יותר חולי וצער!)
ומה שחשוב לנו עכשיו, כרגע - זה לעבור את התקופה הזאת בזהירות הראויה!
וגם בשמחה והודיה על מה שיש! (וואו, איך חיו פעם בלי טלפון?)
כדברים היוצאים מהלב וכו'אנשים מתמודדים, רבים מהם בקושי ובגבורה, מנסים להעלות לעצמם את המוראל, בחינת איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק.
ויש מי שזה פשוט חורה לו, הוא חייב להרוס להם, ללעוג, להיכנס בהם.
עצוב.
כרגע זו ההנחיה, ושומעים בקולה.אם שבוע הבא אתם תסעו לכמה ימים למה נתת לאמא שלך לבכות ולא נסעת כבר לסוכות?
שואלת מסקרנות ולא בשביל לקנטר.
היה לי וויכוח עם חברה בעבודהרפרתי על התגבות,
ויש כאן אנשים שעדין שומרים. מצלחיחם למרות הכל.
כן.
גם אנחנו שומרים.
מתאוררים למטה, זה טיול חול המועד!
ויש פה עוד הרבה שכנים שממש שומרים ולא נוסעים,
אבל יש פה כמה בודדים שמארחים ביג-טיים, ועושים רעש עד שעות מאוחרות, ומה לא
והגברת אומרת לי שהיא לא מסוגלת חג בלי לארח.. (מי כן מסוגל כזה חג מוזר?)
ומה שפוצץ אותי שהיא אומרת לי - לא כדאי לכם כ"כ להשמר,
מי שנזהר יותר מדי בסוף נדבק...
מההההההה?
כן, יש תזה חדשה שעדיף לצאת, להסתובב, ואז ככה סיכוי קלוש להדבק.
במילים אלו.
הרגשתי שהיא אבדה את דעתה,
ואני, לא יכולתי לשתוק ואמרתי: אנשים שנזהרים מאוד נדבקים מאנשים שלא נשמעים להוראות, ומארחים את כל המשפחה שלהם...
היא נמלטה לביתה חפוית ראש.
חוצפנית.
היא עוד תחנך אותנו איך להתנהג?
ועוד סיפור פיקנטי: (מכלי ראשון)
בשכונה של מתחרדים יש הרבה משפחות שבונים סוכות על הגג או למטה.
בבנין X בשכונה Y יש 4 משפחות שבונות יחד סוכה בגג. (גרים לא רק בקומות העליונות)
כל שנה באחוה ושלום ורעות. באמת.
דא עקא, השנה 2 ראשי משפחה מאומתים עם קורונה, מה שגורם לכל המשפחה להכנס לבידוד.
שכנה אחת , שגרה בקומה העליונה, ליד הכניסה לגג,
רואה את החולים המאומתים וכל משפחותיהם
נכנסים ויוצאים מהסוכה, עולים ויורדים במעלית, ומה לא
מתקשרת בהיסטריה לרב של השכונה, אומר לה להתקשר למשטרה. זה פיקוח נפש.
היא לא מסוגלת, ככה להלשין על השכנות שלה?
לא מסוגלת.
והיא שותקת, והם מסתובבים חופשי...
על זה נאמר - אם אלו החברים שלך, מי צריך אויבים.
מזעזע.
אין מילה אחרת.
שיהיה חג שמח ובריא לכל הגבורים,
ותזכרו -
אולי הם הרוב
אבל אנחנו הנורמלים!
רופא המשפחה מנפיק אישור החלמה לכל מי שחלה.ובקטנה- איך אישור שהיו חולים, אם הוא צמוד לת.ז.?
דעת תורה אומרת שיש דרכים לשמח את ההורים עם ולמרות ההנחיותכל אלו שמספרות שהן לא ראו את ההורים וההורים לא אותם ולא את הנכדים מתחילת הקורונה / תקופה ארוכה
מותר לי להסב את תשומת הלב שחשוב מאד לבדוק מה דעת תורה אומרת על הצער הגדול שנגרם להורים מהריחוק הזה?
יתכן שאכן יש מקרים שישאר הצורך לשמור על ריחוק, אבל זה החלטה כבדה מכדי להחליט אותה לבד.
ברור.רופא המשפחה מנפיק אישור החלמה לכל מי שחלה.
זה חלק מתהליך השחרור.
אפשר להדפיס אותו כמובן.
צעדים כאלו נעשים בתיאום עם ההורים.כל אלו שמספרות שהן לא ראו את ההורים וההורים לא אותם ולא את הנכדים מתחילת הקורונה / תקופה ארוכה
מותר לי להסב את תשומת הלב שחשוב מאד לבדוק מה דעת תורה אומרת על הצער הגדול שנגרם להורים מהריחוק הזה?
יתכן שאכן יש מקרים שישאר הצורך לשמור על ריחוק, אבל זה החלטה כבדה מכדי להחליט אותה לבד.
היום חוששים שגם מחלימי קורנה מדבקיםשירה, לכי אחורה.
אני כתבתי שיותר יעיל היה, לו היו מאפשרים לבוגרי קורונה להסתובב עם אישור רפואי, במקום כל החורים והתירוצים שיש היום.
היא טענה שיקמבנו אישורים.
עניתי שזה יותר מסובך מלשלוף תירוצים, ובקטנה- אני לא מבינה איך אפשר לקמבן אישור, כשהוא צמוד לת.ז.
יש מבין?
לא אמיתי!כי איזושהי מטפלת בשלושת המימדים אמרה לה שהיא חולה אבל לא מדבקת, אז היא עשתה בדיקה ויצאה חיובית ויצאה לטייל להורים שלה!!!
לא תוך שלושה חודשים.היום חוששים שגם מחלימי קורנה מדבקים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים