התייעצות נשים חכמות למדנה אותי....

• הוסף לסימניות
איך אורזים מזוודות מדי שבוע כשמתארחים שבת.
זה פשוט מתסכל אותי לשבור את הראש כל שבוע מחדש מה לקחת,(ניסיתי לעשות רשימה- וזה לא הלך..) לא לשכוח אף אחד- עד הגרב האחרונה, ובסוף לגלות ששכחת אותה או את החגורה או מוצץ.... וכד'...
בכל אופן, אחרי מסע האריזות, לכי ותפרקי במוצ"ש את כל המטענים האלו....
זה באמת קשה לכולן? או רק לי?
יש דרכים להקל על הפרויקט האריזות והפירוק?
אשמח לשמוע ממנוסות...

• הוסף לסימניות
1. עושים רשימה מיום יומיים קודם- וכל פעם שנזכרים בפרט רושמים, כשאורזים את המזוודה מוחקים כל דבר שמכניסים, ומה שחייב להשאר בחוץ עד הרגע האחרון- מדגישים כדי לזכור.
2. מחלקי מזוודות נוחים מאד שהזנמתי מעליאקספרס, לכל אחד יש תיק נפרד לכל הציוד שלו ועוד כמה תיקים קטנים לאביזרים, נעליים וכו'

• הוסף לסימניות
עושים שקית לכל ילד ששמים בה כל מה שיצטרך כל השבת כולל בגדים, גרביים, פיג'מות
את השקיות שמים במזוודה.
(מלבד זאת יש תיק לדרך ובו מוצצים, בקבוקים, תעסוקה לדרךף, אוכל וכל השאר)
בשבת עצמה לכל ילד מוציאים מה שצריך מה שקית שלו (הגדולים מקבלים את השקית בתחילת השבת ומוציאים בעצמם - אם זה מסתדר).
בשבת עצמה יש שקית אשפה שלתוכה שמים את כל הכביסות שמצטברות.
אחרי שבת מה שיש במזוודה זה:
שקית אשפה של הכביסה
+ שקית לכל ילד עם כל מה שהוא לא השתמש.
כשמגיעים הביתה מחלקים כל שקית למקום המתאים.

• הוסף לסימניות
לכולן זה קשה
ככל שהמשפחה גודלת
הקושי גדל

אני מארגנת לכל ילד שקית
בתוך קופסת נעליים יש גרבים.
שקית/ אשפתון לכביסה.

וכן
זה גם קשה אח"כ לפרק

בגלל שאני לא יוצאת הרבה, וזה נדיר
מכינה לי רשימה בתחילת השבוע
וכל פעם מוסיפה מה עוד צריך.

ואם את לא נוסעת למדבר, אז מקסימום תסתדרי.

• הוסף לסימניות
אכן מורכב.
עוברים בראש על כל נפש בבית מכף רגל ועד ראש מה צריך;
החל מכיפה/כיסוי ראש/קשתות/סיכות וכדו' ועד נעל/בית.
מליל שבת ועד יום שבת/סוף האירוח ומגבשים רשימה אפשר להדפיס וככה להתייעל.
נ"ל שיש לנו משו כזה אולי אעלה בהמשך.

• הוסף לסימניות
1. עושים רשימה מיום יומיים קודם- וכל פעם שנזכרים בפרט רושמים, כשאורזים את המזוודה מוחקים כל דבר שמכניסים, ומה שחייב להשאר בחוץ עד הרגע האחרון- מדגישים כדי לזכור.
2. מחלקי מזוודות נוחים מאד שהזנמתי מעליאקספרס, לכל אחד יש תיק נפרד לכל הציוד שלו ועוד כמה תיקים קטנים לאביזרים, נעליים וכו'
בדיוק!

• הוסף לסימניות
ואם אתם יוצאים הרבה - תשאירו דברים קבועים (רזרבות למשל) קבוע במזוודה. אז יותר קל רק להשלים את החסר.

• הוסף לסימניות
זה קשה לכולן , ולפעמים שוכחים דברים גם כשכבר מנוסים
וגם אני הולכת בשיטה של כל אחד בנפרד, ומכף רגל עולה לכיוון הראש.
(פחות מוצלח מבחינתי לפתוח מזוודה מוקדם ולזרוק כל דבר שנזכרים כי אם אין סדר מסוים יותר שוכחים דברים, וכן לא זוכרים מה כבר יש וכל הזמן רק צריכים לראות מה כבר הכנסנו ומה לא)
אז ככה- וסליחה על האורך- נניח ויש לארוז לאבא , אמא ותינוק,
אז פותחת את המזוודה ומתחילה בילד הקטן, מלמטה ללמעלה (חושבת מה צריך בכל שלב)
גרביים, נעליים, טיטולים, מכנסיים- ללילה לבוקר להחלפה, חולצה- ללילה לבוקר להחלפה , כובע וכד'
דברים נוספים= דפי קשר ומה עוד רוצים להראות לסבתא
אח"כ עוברים אם יש- לשאר הילדים ואז לאמא ואבא
בנפרד יש את החלק של הנסיעה- לזה מארגנים תיק, עם אוכל (חטיף או גרבר), שתיה (בקבוק אהוב וכן בקבוק מים תמיד חשוב), תעסוקה (משחק או ספר זה כיף ומרענן), סידור, שמיכה ומוצץ, מגבונים וטישו, אצלי תמיד יש גם חולצה קלילה להחלפה לקטן ושקיות ניילון מנסיון של בחילות בנסיעות...

באופן כללי חוץ מהדברים שברור שלוקחים כמו בגדים וכד', יש גם דברים שכדאי לחשוב מה יהיה לנו יותר נעים וקל שיהיה לנו משלנו ולא נצטרך לבקש אפילו שזה אצל ההורים בבית, כמו-
טישו (תמיד יותר נעים שיש צמוד ליד או בחדר או בתיק)
מגבת
סידור
מטען
גרבר /חטיף אהוב / משחק או ספר שמתאים לגיל התינוק, כי לא תמיד בבית של סבתא יש דברים מותאמים לכל גיל, או אם יש לילד הרגל לישון דווקא עם שמיכה מסוימת או דובי מסוים, לא תמיד זוכרים את זה ופתאום מגיעים לבית זר והילד נבהל ומחפש משהו מוכר ואם יש לו את הדובי הכל יותר קל
נובימול / טיפות אוזניים/ פניסטיל/ פלסטר וכל דבר שאתם יכולים להשתמש בו בשגרה , כשיוצאים מהבית הצורך גובר

מאד חשוב להיות שבעים ביום שישי אז או שיוצאים אחרי אוכל או שאם יש בחילות אז לקחת אוכל לאחרי הנסיעה
בקיצור תעברו בראש על מה שאתם עושים מיום שישי עד שהולכים לישון במוצאי שבת- וכל דבר שאתם משתמשים בו ואם לא יהיה לכם במקום האירוח זה יפריע- לקחת.

• הוסף לסימניות
פרויקט באמת...
אני למדתי להלביש את הילדים מכף רגל ועד ראש בערב שבת ואז לצאת לאוטובוס [אפילו שמגעיל אותי ואני שונאת את זה]
במזוודה יש מחלקים משיין, לכל ילד יש כזה תא מבד נפרד,
מסרק, גומיות, גרביים.גרביונים, גופיות, דאורדורנט, מברשת שיניים, מי פה, קרם לשיער, פיזמה לכל ילד! [כן אל תצחקו זה חוסך כמויותים], טיטולים, מוצצים,מגבת קטנה, מגבונים, חולצה לבעלי,
וזהו ואז אני מכניסה למזוודה עוד בגד לכל אחד או חלוק וזהוו להתארגנות מהירה ביום שישי קצר.....

לא בטוח שזה מתאים לכל אחת אבל אחרי כמה שנים ראיתי שזה מה שרגוע לי ושווה לי, אז יש זוג גרביים אחד פחות בארון אז מכבסים יותר, והצאתי 9.9 ח למסרק ומברשת שוווה!

• הוסף לסימניות
אני הסבתא, ויש לי בארון מדף שייך לזוג עם בגדים/חפצים שהם לא לוקחים ומחזירים כל פעם מחדש
לפעמים משאירים פריטי לבוש מלכתחילה- לכבס- ואז זה חוזר מכובס למדף שלהם
וכן דברים כמו - טיטולים, מגבונים, מוצצים, בקבוקים- יש כבר -והם לא מביאים כל פעם מחדש

• הוסף לסימניות
לי יש שיטת אריזה מאד נוחה
אני מסדרת לי שקיות במזוודה לפי הזמנים
שקית לפיז'מות שקית לשבת בבוקר וכו'
וככה לא יוצא שאני שוכחת דברים כי כל שקית מסודרת לפי נושא

• הוסף לסימניות
למה לא הסתדר לך עם רשימה? כי לדעתי זה נוח מאוד, אז אולי אפשר למצוא מה לייעל כדי שרשימה כן תועיל לך?
אם אפשר להשאיר - אנחנו משאירים חבילת טיטולים, מגבונים, לבנים ספייר לילדים הקטנים, מברשת, שקית עם כמה מוצצים, מנורת שבת ...
אם אי אפשר להשאיר, אולי כדאי להשאיר ערימה כזו במזוודה או תיק קבוע?
אני אוהבת לנסוע לבושים אחרי מקלחת, גם אני, וככה צריך רק פיז'מות ומעט פריטים. אני לא לוקחת בגד שבת נוסף למחר לעצמי ולמי שבד"כ לא מתלכלך. שווה לי שילבשו שוב אותו בגד מאשר להיסחב ולארוז.
ואז בעצם יש לי לארוז: טלית, פיז'מות לכל בני המשפחה, בגד נוסף - כאמור לגדולים זה רק זוג גרביים ולתינוק עוד 2 בגדים כי אי אפשר לדעת מה יקרה. ואם יש דברים יוצאי דופן כמו תעודות וכדומה - אני מכינה אותם מראש במקום ספציפי או מיד בתוך המזוודה. דפי קשר לא לוקחת, הלחץ שלא לשכוח שם את התיקייה כבד עלי.

• הוסף לסימניות
השיטה הטובה כמו זה ליצור רשימת בסיס קבועה שלא משתנה
אם לא עובד לך
אז כמו שכתבו פה עובד מצויין מנסיון
ללכת מכף רגל עד לראש
לדוגמא רגלים -גרביים נעליים נעלי בית וכו'
ככה על זה הדרך מגיעים בגדול לכל הדברים

אגב אם את רוצה להקל על הפירוק
אז אל תתעצלי ותארזי הכל מסודר ומקופל יפה כשאת אורזת בחזור
ולא סתם לדחוף
מאריך קצת את זמן האריזה וחוסך המון בפירוק..

• הוסף לסימניות
איך אורזים מזוודות מדי שבוע כשמתארחים שבת.
זה פשוט מתסכל אותי לשבור את הראש כל שבוע מחדש מה לקחת,(ניסיתי לעשות רשימה- וזה לא הלך..) לא לשכוח אף אחד- עד הגרב האחרונה, ובסוף לגלות ששכחת אותה או את החגורה או מוצץ.... וכד'...
בכל אופן, אחרי מסע האריזות, לכי ותפרקי במוצ"ש את כל המטענים האלו....
זה באמת קשה לכולן? או רק לי?
יש דרכים להקל על הפרויקט האריזות והפירוק?
אשמח לשמוע ממנוסות...
כל שבוע?
בדר"כ כל שבוע זה זוגות צעירים ואז לא צריך לאחוז ראש יותר מידי.
משפחות כבר יותר גדולות לא מתארחות כל שבוע
וכן,אני אישית מעדיפה לבשל ולא לעבוד במלאכת האריזה המתישה הזו, לא רק פיזית אלא מוחי\נפשי-לא לשכוח ושוב לעבור לראות שיש הכל וכו'
בכ"א - יש לי תיק רחצה קבוע מסודר-מברשות שיניים ,מברשת שיער ,גומיות,קיסמי אוזנים וכו' הכל ספייר כי זה דברים שמשתמשים בהם עד הרגע האחרון ולכן נוטים יותר לשכוח אותם.

• הוסף לסימניות
* לכל נפש יש שקית במזוודה עם הדברים שלה עושה המון סדר במזוודה וקל להוציא דברים.

* לגדולים יש תיק אישי\שקית עליהם לדברים שלהם המתלווה אליהם גם במקום השהות ובאחריותם.

* לוקחים מראש אשפתון לכל הכביסה ומכניסים לשם כל פריט שיעודו הכביסה

* ועוד משהו: רק אני (ובעלי) מוציאים דברים מהמזוודה במהלך השבת. אחרת, המזוודה הופכת לעיסה של בגדים וחפצים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מצטרפת לעיצה להשאיר חלק מהדברים במזוודה
לי יש מזוודה עם מצעים
פעם בכמה נסיעות אני מוציאה ומכבסת
יש עוד כמה פריטים שנשארים שם (מסרק, לבנים רזרבה ציוד אישי וכדו')
שאר הדברים- עושה רשימה רוחבית של הדברים של הילדים:
פיג'מות
גרבים
בגדי שבת

ורשימה נפרדת לנו ההורים.
לגבי טיטולים- יש אצל חמותי מכל הגדלים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה