נשימה קולנית אצל ילדים

• הוסף לסימניות
ילד שנושם בקולניות. בפרט בשינה.
אשמח לכל יעוץ מבעלי ניסיון של דרכי טיפול בתופעה.

• הוסף לסימניות
קבוע? או התחיל לאחרונה??
אם זה משהו חדש אז אולי הוא צריך אינהלציה... (קוצר נשימה / ברונכיט וכו')
רפואה שלמה.

• הוסף לסימניות
יכול להיות גם פוליפים (התעבות רירית האף)
או סתם אף סתום
עוד סיבות: צפצופים, שריקות וכד' - יכול להיות מהיצרות קנה הנשימה או הסימפונות
ברונכיט ספאסטי
או ברונכיט אסטמתי
כנראה שהפורום הוא לא המקום לבדוק בצורה מדוייקת...

אפשר לנסות להקל עם טיפות שמן אקליפטוס (על הכרית, רק מעל גיל שנה)
או מסאג' לבית החזה עם שמן זית חם מעורב בשמן אקליפטוס (כנ"ל, לא לתינוקות מתחת לגיל שנה. לקטנים - שמן שקדים בלבד עד גיל חצי שנה, ואח"כ אפשר שמן זית אבל בלי אקליפטוס, חריף להם מדי)

• הוסף לסימניות
העיסוי על החזה, עוזר לפוליפים?

• הוסף לסימניות
לא.
פוליפים, אם הם אכן סותמים את מעבר האויר - הדרך להיפטר מהם היא ניתוח (פשוט ולא מסובך, שיכול לשנות את איכות השינה ואיכות החיים ב-180 מעלות)
יכול מאוד להיות שתזונה נכונה יכולה להקל
(זה נכון לכל ענייני אף-אוזן-גרון - במיוחד להימנע מחלבי, על כל צורותיו, ולהשתדל להמעיט במוצרי קמח לבן)

• הוסף לסימניות
מנסיון עם תינוקת שנשמה בקולניות במהלך היום ונחרה בלילה, עד כדי הפרעה בשינה.
התברר שזו בעיה של הפוליפים ואכן עשינו ניתוח וראינו שיפור עצום מיידי בכל מיני תחומים.
כדאי לבדוק!

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים!
מדובר בתופעה קבועה ומולדת, אבל לא ברמות של שריקות ואף סתום, רק נשימה טיפה יותר קולנית מהסטנדרט. בעיה שבהחלט אפשר לחיות איתה, אך יהיה נעים יותר לחיות בלעדיה.
בא נגיד שזה יותר אסטטי מרפואי.
שוב, תודה!

• הוסף לסימניות
אתי, אם זה פוליפים, זה סבל גדול!

איך הוא באוכל? הוא אוכל במהירות וצריך להתנשף הרבה?

העניין של פוליפים - זה לא שהאף סתום כמו בצינון כך שלא בטוח שתשימי לב, אלא שכמות האוויר שעוברת באף לא מספקת, ולכן כשאוכלים עם תעקבי מיד תוכלי לראות אם יש לו בעיה לנשום וכל 3 ביסים הוא נושם נשימה ארוכה מידי.

איך השמיעה?

יש המון פרמטרים. זה מסובך לעשות תור לא.א.ג.?

• הוסף לסימניות
גם לבן שלי יש את הבעיה הזאת ולא כ"כ התייחסתי עד שראיתי אחיינית שעברה ניתוח פוליפים ונהייתה ילדה חדשה!!! ישנה הרבה יותר טוב ורגועה יותר במשך היום
קבעתי תור לבן שלי לד"ר שטרן, הוא נחשב אחד המומחים בתחום רק שצריך לחכות אצלו בתור איזה שלושה חודשים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אתי מילר;1399397:
תודה לכל המגיבים!
מדובר בתופעה קבועה ומולדת, אבל לא ברמות של שריקות ואף סתום, רק נשימה טיפה יותר קולנית מהסטנדרט. בעיה שבהחלט אפשר לחיות איתה, אך יהיה נעים יותר לחיות בלעדיה.
בא נגיד שזה יותר אסטטי מרפואי.
שוב, תודה!

לדעתי תבדקי את נושא הפוליפים
אחת הבעיות היא שבגלל המעבר הצר של האויר נגרמות הפסקות נשימה מזעריות בשינה, הכוונה הפסקה שנמשכת שבריר שניה בלבד, אבל היא מפריעה לרצף השינה ולאיכותה. זה כמובן פוגע בעירנות, בריכוז, לפעמים בגדילה. בקיצור - לא משהו שכדאי להזניח (אחי עשה ניתוח פוליפים בגיל מעל 20 והצטער שלא עשה זאת קודם).

• הוסף לסימניות
האם זה קשור למי שנושם רב הזמן מהפה למרות שיכול גם מהאף?
או שזה סתם הרגל?

• הוסף לסימניות
נשימה מהפה יכולה בהחלט להיות תוצאה של פוליפים (כי המעברים חסומים)
אבל גם של אלרגיות ואסטמה

• הוסף לסימניות
בדרך כלל בעיות של פוליפים מתבטאות שגם במהלך היום תוך כדי משחק או כל פעילות אחרת, אפילו לא בתוך דיבור, שומעים את הנשימה הקולנית.

• הוסף לסימניות
אותי שלחו עם הילד למעבדת שינה לבדוק דום נשימה בלילה

• הוסף לסימניות
גם אני עכשיו ב"אמצע הסרט"
הבן שלי נושם בקול,
נושם הרבה תוך כדי דיבור- ממש באמצע מילה,
בלילה כשהוא קם אני שומעת בדיוק לאיפה הוא הולך בגלל הנשימות שלו,
הלכתי למומחה אף אוזן גרון,
בדק ואמר לי"שטיות, שום דבר"
אבל אני,
אחרי שקראתי כתבה על פוליפים, הרגשתי שזה-זה,
התעקשתי על צילום שקד מוגדל
,ואכן כעת אני בהמתנה לניתוח פוליפים,
מחכה כבר לראות את ההקלה שתבוא

• הוסף לסימניות
פוליפים (אדנואידים) נמצאים מאחורי החך בין האף לגרון.
כשהם מתנפחים (למה? הרופאים לא יודעים) מעבר האויר נעשה צר.
תוצאה: נשימה כבדה, נחירות ודום נשימה בלילה, לפעמים גם נזלת ירוקה-חיידקית.
תופעות נלוות: חוסר תאבון, התפתחות איטית יותר, ואפילו הפרעת קשב וריכוז. (איך אמר לי דר' יורם שטרן, מומחה לדרכי נשימה עליונות בשניידר:"לא כל מופרע קשב וריכוז יש לו אדנואידים מוגדלים, אבל כדאי לבדוק ילד עם ההפרעה, האם זה המקור לה".)

לגבי התופעות הנלוות יש כאלה שהן מגיעות באופן קל וכמעט לא מורגש, אבל כדאי לבדוק.
והניתוח קל מאוד ונעשה (מגיל שנתיים) גם במרפאות פרטיות עם השתתפות כמעט מלאה של קופ"ח.
בקיצור, פני לרופא א א"ג טוב!

• הוסף לסימניות
יכול להיות גם שקדים מוגדלים או שקד שלישי.
רק רופא אף אוזן גרון טוב יכול לעלות בוודאות על הבעיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1400088:
והניתוח קל מאוד ונעשה (מגיל שנתיים) גם במרפאות פרטיות עם השתתפות כמעט מלאה של קופ"ח.
בקיצור, פני לרופא א א"ג טוב!

רק לדיוק, אפילו מגיל צעיר יותר - אנחנו עשינו בגיל שנה וחצי.
חבל שהילד סובל..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה