דרוש מידע נשמע לכם נורמלי שבחורה בת 19 עובדת בתיווך נדל"ן??

• הוסף לסימניות
לא מבינה בכלל איך אפשר לחשוב על כזה כיוון
1. משרד תיווך בד"כ זה מקום מאוד עם רגשות זאת אומרת מגיע מתווך מיואש שהוא חשב כבר שהוא הולך לסגור דירה ובסוף לא...הוא הרי לא יכולה לא להתייחס, כך שכל הסיפור הזה של תיווך שלהכיל אכזבות אחד מהשני וכן פתאום במשרד מתווך מרוגש שסגר אחרי כמה חודשים עסקה ענקית אי אפשר להישאר אדיש לסיטואציות האלו
2. אוטומטית בד"כ מתווכים הם אנשים עם הרבה מרץ טיפוסים יותר זורמים כאלו וחברותיים כך שזה גם מקשה על לשמור מרחק
3. ומה קורה עם לקוח אחד מבקש ממנה שהוא כרגע בעיר והוא יכול עכשיו לבוא לראות דירה והוא מחכה לה למטה עם הרכב ליסוע איתה לקצה השני של העיר לראות איזה דירה שהוא מאוד רוצה לקנות, זה נראה סביר בעיניך ?
4. המון פעמים זוגות מאוד משתפים על עצמם אצל מתווך לדוגמא: אישתי חייבת שיהיה מטבח סוף הדרך פשוט היא טיפוס פרפקציוניסטית ובפרט עכשיו שיש לה בעבודה איזה חברה אחת דווקא די מוכרת (את כנראה אפילו שמעת עליה.....את מכירה אותה ? אההה לא, הייתי בטוח שכן, היא נקראת פאנית ענקית בציבור החרדי... אמנם הבנתי שלאחרונה קצת פחות עושים אצלה בגלל כל הטירוף הזה נגד הלייס.....שהוא בכלל לדעתי פוליטיקה של כמה רבנים אינטרסנטיים, כי הרי בינינו מה זה השטויות האלו ? מי שדווקא רוצה בכוח היום יש לו הכל באינטרנט.... כן, ממש כך, כולל הכל ! זה באמת כבר נהיה מוגזם שהשם ישמור ועבר כבר את הטעם הטוב.... תאמיני לי שאני מקנאה בך שאין לך את השטויות האלו, הכי כיף בלי זה, האמת שאני גם תקופה הרב אמר לי שאני אפסיק אבל מה לעשות אישתי לא הסכימה בשום פנים ואופן, אין היא אומר לי המנוחה שלי לשבת סופ"ש במיטה ולראות את הפרקים החדשים של הסדרות.....אין בשבילה זה צורך נפש , כאילו פיקוח נפש איך שאומרים (ואל תשכחי שהבחורה הזאת עוד לא סגורה על איזה פאה היא הולכת.....)
בקיצור איפה אחזנוווווווו ? את זוכרת אולי ? אהההההההההה בטח נו , החברה האושיית רשת המעצבנת הזו....
כן, בקיצור היא בנוסף להכל עכשיו גם רוצה להרשים אותה שהיא כאילו גם בסטייל שלה, והיא חייבת שכאילו יהיה לה "מטבח אינסטגרמי" את יודעת מה זה ? מה את רצינית איתי שאת מתווכת בתחום ואת לא יודע מה זה ?
אני בשוק של החיים..... איך זה יכול להיות כמה שנים את בתחום ?
היא: אני סה"כ בת 19 אז כמה שנים אני יכולה כבר להיות בתחום ? תעשה חשבון.....
הוא:

אני פשוט לא יכול לדבר מרוב הלם !

את לא ראית שכמעט עשיתי תאונה שאמרת לי את זה...
אני לא מאמין הייתי שם אלייך בטח 27 כזה, את בוגרת מדברת כמו איזה אחת שכמה שנים טובות בתחום....
אני פשוט בהלם של החיים.....חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
ואני כזה איך שאני רואה אותך כזה חושב לעצמי שאת נראית כאילו ממש עם השיער הטבעי שלך
והתפלאתי כזה לעצמי, שלא קרה לי שראיתי פאת לייס שהיא עד כדי כך יפה ונראית ממש הכי טבעי שיש...
בקיצור איפה היינו באמצע משהו ?
את זוכרת אולי ?
רגע, תזכירי לי איך אמרת שקוראים לך ?
היא: דיני
אה דיני, כן כן נזכרתי
אז את זוכרת דיני איפה היינו באמצע ?

רגע רגע רגע מה המטורף הזה רצה ? הוא לא רואה שאנחנו צריכים פה את הימינה ?

אהההההה כן נו הבטחתי לך שאני יסביר לך מה זה המטבח האינסטגרמי,
הרעיון שכאילו זה מטבח שישר מעלים ממנו תמונות לאינסטגרם..... כאילו משהו סוף הדרך
עכשיו מה אישתי לא מבינה ? שמילא היא גרושה שאין לה שום סיפוק בחיים.. שגם כן בעלה זרק אותה מכל המדרגות אחרי שדיברו עליה.....
רגע אמרת שאת בחורה ? נכון ?
טוב, לא משנה, בקיצור הסתובבו עליה כל מיני שמועות לא מחמיאות בלשון המעטה.....
תכלס אישה מסכנה בלי שום סיפוק בחיים לא היה לה טוב עם בעלה....
אז נו אני צריך להסביר לאישתי למה זה חתיכת טירוף שהיא לא מתפשרת על מטבח אם הוא לא משהו מפוצץ ?
טוב הנה זה נראה לי הבניין הזה.....
כל מילה פנינה.

• הוסף לסימניות
אולי צריך מישהו שייקח אחריות על הנושאים האלו ויסביר לאנשים מה העבודות עם הסיכון הגבוה,
אני פשוט רואה הרבה אנשים שבטוחים שלעבוד בהייטק זה העבודה הכי גרועה שיש, אבל להיות דרייבער זה הכי היימיש שיש, הרי הסיכון בהייטק הוא קלוש (הרי לא יעזור כלום החילונים לא אובים אותנו) בעוד שלעבוד בדרייבר זה מה זה סיכון (אין צורך לפרט תעתיקו מהתגובה הקודמת)
אותו דבר לאישה לעבוד בפלאפונים שזה אחד העבודות שמושכים נושרים למחצה (יש להם הרבה חברים בישיבה ומאוד קל להם לעבוד בזה)
שמה לפעמים האישה ממש משכנעת בחור לקנות פלאפון לא כשר ואז הבחור ממש מרגיש שיש פה...
הבעיה היא שלפעמים אנחנו לא רואים את זה כבעיה, ושמים הרבה יותר דגש על שהיאשה תעבוד במקום כשר (כלומר חרדי שיותר קל לה להתחבר עם העובדים)

• הוסף לסימניות
אולי צריך מישהו שייקח אחריות על הנושאים האלו ויסביר לאנשים מה העבודות עם הסיכון הגבוה,
אני פשוט רואה הרבה אנשים שבטוחים שלעבוד בהייטק זה העבודה הכי גרועה שיש, אבל להיות דרייבער זה הכי היימיש שיש, הרי הסיכון בהייטק הוא קלוש
ממש לא חושבת שזה כך, אולי שם זה מגיע ממקומות אחרים של קריירה, גדלות, נאורות כביכול, חברת לצוות עם רמה רוחנית לא משהו, הייתה לי חברה ממש טובה באמת צדיקה חכמה עדינה והיא הלכה לעבוד בהייטק באיזה משרד, ואני מדברת על תקופה של תוך כמה חודשים האישה פשוט השתנה לה הראש לגמרי....
זאת אומרת יש כאלו שגם ישר רואים על הלבוש שלהם ועל פאות וכו' אצלה זה היה הכי מוזר שזה היה בעיקר בפתיחות בראש... פתאום היא לא הבינה כל מיני תהליכים שקיימים בציבור החרדי, ואיך עובדות המונפילציות של העסקונה שמכריחים את הרבנים להסכים עם כל מיני החלטות שלהם, וכן מה היחס בכלל ביהדות לגבי נשים, והאם זה נכון השיטת חינוך שקיימת היום בסמינרים, וכן האם זה צודק המדיניות של ההתנהלות מול פוגעים למיניהם....
בקיצור, פתאום היא הפכה לאיזה אחת שיש דברים שהיא מבינה ומקובלים עליה ויש כאלו שפחות כמובן שהיא תעשה כי היא מבינה שאין לה ברירה, אבל היא חושבת שאם הציבור החרדי היה קצת יותר נאור הוא היה מתקומם נגד כל מיני החלטות....
וזה הגיע הרבה מחברות שלה שכביכול הם מלומדות ואינטלגנטיות ולא פרייאריות כמו רוב הנשים בציבור החרדי....
(הרי לא יעזור כלום החילונים לא אובים אותנו) בעוד שלעבוד בדרייבר זה מה זה סיכון (אין צורך לפרט תעתיקו מהתגובה הקודמת)
אותו דבר לאישה לעבוד בפלאפונים שזה אחד העבודות שמושכים נושרים למחצה (יש להם הרבה חברים בישיבה ומאוד קל להם לעבוד בזה)
לא הבנתי מה הקשר ? ואם גבר היה מוכר פלאפונים ?
שמה לפעמים האישה ממש משכנעת בחור לקנות פלאפון לא כשר ואז הבחור ממש מרגיש שיש פה...
???
הבעיה היא שלפעמים אנחנו לא רואים את זה כבעיה, ושמים הרבה יותר דגש על שהיאשה תעבוד במקום כשר (כלומר חרדי שיותר קל לה להתחבר עם העובדים)

• הוסף לסימניות
זה לא שטויות
יש לי חבר אותו דבר אבל הוא התגרש...

עצוב.
אבל ממש לא מלמד על הכלל,
בכל עבודה, ושוב, בכל עבודה הבחירה האישית נשארת לבנ"א
כן, גם גננות ומורות,(שנוסעות בהסעה, שעובדות בביה"ס ממ"ד, שעובדות בפריפריה בחדרי מורים מעורבים, שחיבות להעביר דיווח דרך אינטרנט וכו'...)
וכמובן כל המקצועות שהממשק שלהם חילוני/אינטרנטי מלכתחילה.
בכל מקום עבודה אתה רואה גם כאילו שהן ירודות וגם כאילו שהן לכתחילה,

יש מעצבות ללא וואצפ, ויש עם.
יש מתכנתות בלי ויש עם
יש מורות עם ויש בלי
יש מתווכים עם ויש בלי.

אמנם יש מקומות שקל יותר להזהר ויש שפחות.
אבל לבוא ולשרוף מקצוע כי יש סיכונים, נראה לי מצחיק.

שהוריה האחראים יזהו עד כמה היא חזקה ויבדקו.

ויש כאילו שהם חכמים עוד יותר שלא נכנסים בכלל למקום שיש בו שאלה, אבל זה וודאי לא הוראה לכלל. (וההוכחה שנפתחות עוד ועוד מגמות בסמינרי ב"י.)

ובאופן אישי אני אעדיף לעבוד עם בנ"א שיש לו כשר, ולא עם אחד שכל שניה אני שומעת צפצוף, ואז הוא מעיף מבט ונגמר על הריכוז...

• הוסף לסימניות
אני אישית מכיר בחורה {אמנם בת 21.5} קרובת משפחה שעובדת בדיוק בתחום הזה "תיווך "
אין לה וואצאפ ויש לה המון יראת שמים
אחרי מקרה שכמעט... קרה עם לקוח היא עשתה לעצמה גדר פשוט שהיא לא מראה דירה לגבר לבד רק עם עוד מישהו/י
וכן המעסיק מבין זאת מצויין והיא ברוך ד' שמורה ממש ומלאת פרומקייט ויראת שמים
לפני חודשיים אחד הלקוחות שבא לראות דירה בסוף לא לקח דירה אך מרוב השתוממות ממידותיה הנאצלות ומיראת השמיים שלה הם לקחו אותו ל"כלה של בנם אחד השפיצים באחד מישיבות "ה"דגל החשובות....
ובסוף הקיץ יש חתונה בעז"ה

אז ככה להחליט פה לאנשים מה כן ברוח התורה ומה לא זה עלוב הזוי ומגוחך
תאמינו לי שהבחורה הזאת המרשימה המוצלחת הבין אנושית המדהימה - מעולם לא נכנסה לאתר של פרוג , אוקיי.
אז קצת צניעות וקצת פחות הכללות וקנאות שאינה לשם שמיים.

בקיצור לגבי השאלה :

יש לה הורים אחראיים ורציניים - אני מאמין
והם מכירים את הנפש של בתם היקרה ויודעים טוב יותר מאיתנו מה יתאים לרמה הרוחנית שלה ומה לא....
כמובן בברכת רב וכדו'
ולגבי שידוכים תפסיקו עם הסטיגמות ותפסיקו עם הקנאות כל דבר וכל בן אדם לגופו של ענין .

שמחתי לעזור / חיזקו ואמצו.
גוט שאבע'ס

• הוסף לסימניות
עצוב.
אבל ממש לא מלמד על הכלל,
בכל עבודה, ושוב, בכל עבודה הבחירה האישית נשארת לבנ"א
כן, גם גננות ומורות,(שנוסעות בהסעה, שעובדות בביה"ס ממ"ד, שעובדות בפריפריה בחדרי מורים מעורבים, שחיבות להעביר דיווח דרך אינטרנט וכו'...)
וכמובן כל המקצועות שהממשק שלהם חילוני/אינטרנטי מלכתחילה.
בכל מקום עבודה אתה רואה גם כאילו שהן ירודות וגם כאילו שהן לכתחילה,

יש מעצבות ללא וואצפ, ויש עם.
יש מתכנתות בלי ויש עם
יש מורות עם ויש בלי
יש מתווכים עם ויש בלי.

אמנם יש מקומות שקל יותר להזהר ויש שפחות.

שהוריה האחראים יזהו עד כמה היא חזקה ויבדקו.

ויש כאילו שהם חכמים עוד יותר שלא נכנסים בכלל למקום שיש בו שאלה, אבל זה וודאי לא הוראה לכלל. (וההוכחה שנפתחות עוד ועוד מגמות בסמינרי ב"י.)

ובאופן אישי אני אעדיף לעבוד עם בנ"א שיש לו כשר, ולא עם אחד שכל שניה אני שומעת צפצוף, ואז הוא מעיף מבט ונגמר על הריכוז...
אני אישית מכיר בחורה {אמנם בת 21.5} קרובת משפחה שעובדת בדיוק בתחום הזה "תיווך "
אין לה וואצאפ ויש לה המון יראת שמים
אחרי מקרה שכמעט... קרה עם לקוח היא עשתה לעצמה גדר פשוט שהיא לא מראה דירה לגבר לבד רק עם עוד מישהו/י
וכן המעסיק מבין זאת מצויין והיא ברוך ד' שמורה ממש ומלאת פרומקייט ויראת שמים
לפני חודשיים אחד הלקוחות שבא לראות דירה בסוף לא לקח דירה אך מרוב השתוממות ממידותיה הנאצלות ומיראת השמיים שלה הם לקחו אותו ל"כלה של בנם אחד השפיצים באחד מישיבות "ה"דגל החשובות....
ובסוף הקיץ יש חתונה בעז"ה

אז ככה להחליט פה לאנשים מה כן ברוח התורה ומה לא זה עלוב הזוי ומגוחך
תאמינו לי שהבחורה הזאת המרשימה המוצלחת הבין אנושית המדהימה - מעולם לא נכנסה לאתר של פרוג , אוקיי.
אז קצת צניעות וקצת פחות הכללות וקנאות שאינה לשם שמיים.

בקיצור לגבי השאלה :

יש לה הורים אחראיים ורציניים - אני מאמין
והם מכירים את הנפש של בתם היקרה ויודעים טוב יותר מאיתנו מה יתאים לרמה הרוחנית שלה ומה לא....
כמובן בברכת רב וכדו'
ולגבי שידוכים תפסיקו עם הסטיגמות ותפסיקו עם הקנאות כל דבר וכל בן אדם לגופו של ענין .

שמחתי לעזור / חיזקו ואמצו.
גוט שאבע'ס
היא שאלה בסך הכל איך זה מתקבל ונראה ,
אז הציפו את הבעיות!! זה הכל !
כמובן שבסוף הוריה יקבעו,
אבל היא התיעצה איתה, ולכן היא שאלה,
בתקווה להבנה.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק הבעיה הגיע הזמן שנפסיק להסתכל במשקפיים חמוצות ומצומצמות - תחשבו רחב !
אם זה מה שמתאים לבן אדם תוך בניית סדר יום - שזה ה- א' ב' של רוחניות + נראות
אז אהלן וסהלן ...
מתי נפסיק להכליל, לשפוט , לגזור, להחליט , וכו' וכו'

----השינוי התפיסתי על שלל דברים ונושאים בידיים של כל אחת ואחד - זה לא באיזה וועדה עליונה וקובעת----

• הוסף לסימניות
ממש לא חושבת שזה כך, אולי שם זה מגיע ממקומות אחרים של קריירה, גדלות, נאורות כביכול, חברת לצוות עם רמה רוחנית לא משהו, הייתה לי חברה ממש טובה באמת צדיקה חכמה עדינה והיא הלכה לעבוד בהייטק באיזה משרד, ואני מדברת על תקופה של תוך כמה חודשים האישה פשוט השתנה לה הראש לגמרי....
זאת אומרת יש כאלו שגם ישר רואים על הלבוש שלהם ועל פאות וכו' אצלה זה היה הכי מוזר שזה היה בעיקר בפתיחות בראש... פתאום היא לא הבינה כל מיני תהליכים שקיימים בציבור החרדי, ואיך עובדות המונפילציות של העסקונה שמכריחים את הרבנים להסכים עם כל מיני החלטות שלהם, וכן מה היחס בכלל ביהדות לגבי נשים, והאם זה נכון השיטת חינוך שקיימת היום בסמינרים, וכן האם זה צודק המדיניות של ההתנהלות מול פוגעים למיניהם....
בקיצור, פתאום היא הפכה לאיזה אחת שיש דברים שהיא מבינה ומקובלים עליה ויש כאלו שפחות כמובן שהיא תעשה כי היא מבינה שאין לה ברירה, אבל היא חושבת שאם הציבור החרדי היה קצת יותר נאור הוא היה מתקומם נגד כל מיני החלטות....
וזה הגיע הרבה מחברות שלה שכביכול הם מלומדות ואינטלגנטיות ולא פרייאריות כמו רוב הנשים בציבור החרדי....

לא הבנתי מה הקשר ? ואם גבר היה מוכר פלאפונים ?

???
על זה בדיוק אני מדבר שעל הסיכון שהאישה לא תבין מה קורה בציבור החרדי נלחמים, ועל עבירות לא נלחמים, פשוט??

• הוסף לסימניות
יש לעבוד מדי פעם עם לקוחות ויש לעבוד איתם ''כתף אל כתף''.
יש הרבה עבודות שדורשות בעיקר קשר רחוק עם הלקוח, ויש עבודות שדורשות ממש פנים מול פנים.
יש עוד המון עבודות כשרות חוץ ממורה וגננת.
איפה ההורים שלה פה? לא דואגים לה?

• הוסף לסימניות
לא מתאים בכלל.
אם רוצים הרחבה, אשמח לתת בפרטי.

• הוסף לסימניות

לא הבנתי מי שרף?
ואגב ככל שאדם יותר חכם
אז הוא כן יסתכל על הסיכונים שבעבודה.
כמו בהשקעה פיננסית יש סיכונים, ואם הסיכונים גדולים מידי,
או לא שווים את התשואה הוא לא יכנס לזה,
אותו דבר כאן, ואפילו הרבה יותר!!

• הוסף לסימניות
זה נשמע שזה באמת נוגע לליבה של מעלת הפוסט, הבחורה ההיא.
לכן אני ממליץ שהיא, או אביה ישאלו את האדם הנכון להם. אם זה יהיה האדמו"ר זה גם יחסוך את המה יאמרו.
ואין טעם לכל השרשור הזה.
חסיד אף פעם לא יתייעץ עם לטאי אם לאכול מצה מרובעת בפסח, או אם יטול מים אחרונים בסוף סעודה.
כל קהילה לגופה, למנהגיה ולראייתה.

• הוסף לסימניות
זה נשמע שזה באמת נוגע לליבה של מעלת הפוסט, הבחורה ההיא.
לכן אני ממליץ שהיא, או אביה ישאלו את האדם הנכון להם. אם זה יהיה האדמו"ר זה גם יחסוך את המה יאמרו.
ואין טעם לכל השרשור הזה.
חסיד אף פעם לא יתייעץ עם לטאי אם לאכול מצה מרובעת בפסח, או אם יטול מים אחרונים בסוף סעודה.
כל קהילה לגופה, למנהגיה ולראייתה.
כנראה שהיא לא שלמה עם עצמה עוד לפני לשאול את האדמור...
כנראה שהיא מבינה שזה יכול להיות צעד מסוכן...

• הוסף לסימניות
כנראה שהיא לא שלמה עם עצמה עוד לפני לשאול את האדמור...
כנראה שהיא מבינה שזה יכול להיות צעד מסוכן...
וגם לפעמים שבאים להתייעץ ויש עוד צדדים שלא חשבו עליהם זה מוסיף המון
ובפרט בתחום שהיא לא מכירה את כל ההבטים שלו

• הוסף לסימניות
וגם לפעמים שבאים להתייעץ ויש עוד צדדים שלא חשבו עליהם זה מוסיף המון
ובפרט בתחום שהיא לא מכירה את כל ההבטים שלו
האמת שקשה להסביר את זה לאישה שלא עבדה במשרד עם חרדים והרגישה בעצמה עד כמה זה לא פשוט בכלל...

• הוסף לסימניות
אחרי מקרה שכמעט... קרה עם לקוח
רק זה...
הזוי לקחת סיכונים על כאלה דברים. כאן זה רק כמעט ואם זה היה קצת יותר.
מבחינתי ההודעה שלך היא אחת ההוכחות החזקות למה זה כ"כ לא מתאים ומסוכן...
לפני חודשיים אחד הלקוחות שבא לראות דירה בסוף לא לקח דירה אך מרוב השתוממות ממידותיה הנאצלות ומיראת השמיים שלה

וגם זה, תקין אם זאת היתה אחת הלקוחות, אבל כאן אתה אומר שאחד הלקוחות ממש השתומם והתפעל ממנה, גם לא נשמע הכי לענין בעיני...

• הוסף לסימניות
לא מומלץ בכלל.
ואגב קרוב משפחה רק אם זה אח/אבא!!! אחרת זה עוד סיבה למה לא.
זה בדיוק ההוכחה למה לא...ואם מדובר בבחורה עם אופי שונה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה