עזרה ראשונה! נשרפתי בשמש

• הוסף לסימניות
כן, זה ממש לא חכם לצאת להרבה שעות לשמש בלי קרם הגנה. חוויתי על בשרי..

איכשהו בפנים השתזפתי אבל בעורף הכל אדום וכואב.
למישהו יש עצה לעזרה ראשונה להקל על הכאב?
קרח פחות עזר לי, ואלוורה כרגע אין לי בהישג יד..
אודה מאוד לכל עצה.

• הוסף לסימניות
אם יש גישה כדאי מאד פניסטיל ג'ל
מניסיון ממש לא רחוק
עזר לי במהירות, גם להרגיע, וגם לרפא את המקום

• הוסף לסימניות
משחה לכוויות גם יכולה להועיל

• הוסף לסימניות
תודה לכולכם על התגובות!
אנסה את מה שכתבתם.
מקווה לעדכן מה הצליח לעזור במוצש..

• הוסף לסימניות
שיכבה עבה של אלוורה
אם אפשרי להצמיד עם ניילון נצמד יותר טוב!

• הוסף לסימניות
לבן (גיל/גילה)
בשום אופן לא!
למדנו בקורס עזרה ראשונה שזה ממש ממש מזיק!!!
אם זה שטח מדי גדל (לא נשמע מהפניה)
חייבים לפנות לעזרה ראשונה למניעת התייבשות ,
הנוזלים בגוף מתאדים (!) דרך העור הפגוע וזה ממש מסוכן
ואם לא שטח גדול ולא כוויה עמוקה עדיף טיפול כמו מיים קרים משחה טובה וכו

• הוסף לסימניות
בשום אופן לא!
למדנו בקורס עזרה ראשונה שזה ממש ממש מזיק!!!
אם זה שטח מדי גדל (לא נשמע מהפניה)
חייבים לפנות לעזרה ראשונה למניעת התייבשות ,
הנוזלים בגוף מתאדים (!) דרך העור הפגוע וזה ממש מסוכן
ואם לא שטח גדול ולא כוויה עמוקה עדיף טיפול כמו מיים קרים משחה טובה וכו
ואו!
טוב לדעת
תודה על המידע החשוב! בטח שמתחילים ימי השרב..

• הוסף לסימניות
לנו רופאה אמרה לשים שמנת חמוצה עם כמה שיותר אחוזי שומן

• הוסף לסימניות
שיכבה עבה של אלוורה
אם אפשרי להצמיד עם ניילון נצמד יותר טוב!
ממליצה גם על אלוורה! ממש מציל ומזרז את ההחלמה מאד מאד!
אני הייתי ממליצה על מריחת הגל הטרי ישר מהצמח

• הוסף לסימניות
ממליצה גם על אלוורה! ממש מציל ומזרז את ההחלמה מאד מאד!
אני הייתי ממליצה על מריחת הגל הטרי ישר מהצמח
נכון ישר מהצמח זה משמעותי....

• הוסף לסימניות
מניעה - חשוב לדעת שעיקר כוויות השמש נגרם מהקרינה ולא מחום השמש הישיר! תוכלו לראות שאת הכווייה מגלים בד"כ רק בבית כי לוקח לזה זמן להתפתח. לכן גם ביום מעונן יש להיזהר.
חשוב למרוח קרם שיזוף איכותי! למרוח חצי שעה(!) לפני שיוצאים לשמש (לוקח זמן להיספג), ולמרוח שוב כל שעתיים, ואם נמצאים בתוך מים - ים/בריכה וכו' למרוח כל חצי שעה! (המים פועלים כמו מראה ומרכזים את הקרינה פי כמה! ולכן יש להיזהר פי כמה!!!)
מומלץ ללבוש בגדים ארוכים ולהיכנס למים עם בגד כלשהו על כל הגב והחזה, יעיל הרבה יותר מקרם שיזוף.
טיפול - אם מדובר בכווייה נרחבת (על הגב לדוגמא): קודם יש לשלול איבוד נוזלים (להיבדק לפחות אצל חובש), לשתות הרבה ולאכול חלבון. במקרה כזה טיפול במשחה מקומית פחות יעילה ולרוב יקרה, לכן מומלץ ליטול דרך הפה משככי כאבים (עדיף כאלה המכילים איבופרופן) ביחד עם נוגדי גרד (כמו פניסטיל טיפות - במרשם). כן ניתן להקל גם על ידי מקלחת קרה ממושכת (זהירות מהיפותרמיה) ולבישת כמה שפחות שכבות בגדים, ועדיף שהבגד הצמוד לעור יהיה מ100% כותנה. במקרים חמורים שיש קילוף ושלפוחיות מומלץ לפנות למטפלים האלטרנטיביים בכוויות.
אם מדובר בכוויה קלה, כמו אודם בפנים בלבד והעור שלם לחלוטין - אין הרבה מה לעשות כדי שהאודם יעלם מהר יותר, ולהרגעה ניתן לנסות לשים ג'ל אלווורה, ברנשילד, ברנ-קר, ג'ל פניסטיל ועוד. במקרה כזה גם לא יזיק לשים לבן, שמנת או משחת שיניים....

• הוסף לסימניות
אני רגיש מאוד לשמש, אפילו אם אני שם קרם הגנה ,ממש נשרף, לא מתאים למזרח התיכון....
יש כאלו שדבר ראשון הם צריכים לדעת שהם חייבים כמה שפחות להיחשף לשמש אין להם ברירה, כמובן שביאפין
ואלוורה מרגיע את תחושת השריפה המעקצצת.גם משחת היילופין

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה