חשבתי תמיד (מהסתכלות מבחוץ) שחסיד יעדיף לקנות באותו מחיר דירה קרוב למקומות הקדושים בצפון , לא?אולי אנחנו מקימים שם קהילה חסידית?
סתאאאם...
הרוב המוחלט ישיבתי תסתכל על כמות התלמידים שנמצאים בחניכי של מלכה ואלו שלא נמצאים אצל אסייגב"קהילה" הרוב המוחלט ספרדים חלקם ישיבתיים וחלקם פחות....
דווקא הוא לא ברור ומעניין מאוד באמת בסוף מי יהיה הרוב שם ימים יגידובית הלוי של אסייג- מתוכנן לאשכנזים מחוץ לנתיבות בלבד, בפועל חצי אשכנזים וחצי ספרדים ישיבתיים.
שלב א' רוב בני תורה מהקהילה המקומית ספרדים ואשכנזים כי מראש הוא חיפש אותם ושיווק רק להם וסינן את השארנחלת בראשית- המוני משקיעים, לא ברור לאיזה כיוון ילך הפרויקט [חרדי בוודאות אבל הסגנון לא ידוע]
מסתבר שיהיה כמו נחלת בראשית ב'שערי העיר- צמוד לכתר הרימון ואסייג, יצא לשיווק עכשיו, אין מידע
למה הם חסרים לך ?חסרים מאוד חסידים בנתיבות, אולי זה יקרה יום אחד
דוקא חסידים מאוד כייף לחיות איתם חיים בראיהרוב המוחלט ישיבתי תסתכל על כמות התלמידים שנמצאים בחניכי של מלכה ואלו שלא נמצאים אצל אסייג
נכון שיש עוד מוסדות אבל שמעתי ולא פעם אחת שהחניכי של מלכה זה המוסד החרדי הכי גדול בעיר במספר התלמידים
דווקא הוא לא ברור ומעניין מאוד באמת בסוף מי יהיה הרוב שם ימים יגידו
שלב א' רוב בני תורה מהקהילה המקומית ספרדים ואשכנזים כי מראש הוא חיפש אותם ושיווק רק להם וסינן את השאר
שלב ב' היה יותר פתוח לקהל אבל עדיין הפירסום התמקד בעיקר אצל הבני תורה אני מאמין שיהיה מעורב גם עם בעלי בתים וכ"ו
שלב ג' לא כ"כ ידוע בגלל המיקום הרחוק קצת מהקהילה והווילות מסביב
מסתבר שיהיה כמו נחלת בראשית ב'
למה הם חסרים לך ?
תאמת לי לא
הקהילה היא שקטה וחמימה ולא בנויה למלחמות כח ופוליטיקה של ב"ב וירושלים טוב לנו ככה
יתכן, כל אחד וההגדרה שלו....הרוב המוחלט ישיבתי תסתכל על כמות התלמידים שנמצאים בחניכי של מלכה ואלו שלא נמצאים אצל אסייג
נכון שיש עוד מוסדות אבל שמעתי ולא פעם אחת שהחניכי של מלכה זה המוסד החרדי הכי גדול בעיר במספר התלמידים
באסייג יש כרגע לפחות חצי אשכנזים והסינון שלו גבוה בהרבה מהפרויקטים האחרים ככה שגם הספרדים אצלו סוננו בשבע נפות בשביל "לזכות" להיות בפרויקט שלודווקא הוא לא ברור ומעניין מאוד באמת בסוף מי יהיה הרוב שם ימים יגידו
אתה יודע כמה משקיעים ודירות להשכרה יש בנחלת בראשית שלב א?שלב א' רוב בני תורה מהקהילה המקומית ספרדים ואשכנזים כי מראש הוא חיפש אותם ושיווק רק להם וסינן את השאר
שלב ב' היה יותר פתוח לקהל אבל עדיין הפירסום התמקד בעיקר אצל הבני תורה אני מאמין שיהיה מעורב גם עם בעלי בתים וכ"ו
שלב ג' לא כ"כ ידוע בגלל המיקום הרחוק קצת מהקהילה והווילות מסביב
לפוליטיקות של נתיבות יש לך כוח?!למה הם חסרים לך ?
תאמת לי לא
הקהילה היא שקטה וחמימה ולא בנויה למלחמות כח ופוליטיקה של ב"ב וירושלים טוב לנו ככה
אני מכיר הרבה מהקהילה שעוברים לשםאתה יודע כמה משקיעים ודירות להשכרה יש בנחלת בראשית שלב א?
תבין שא"א לקבוע כלום כרגעמעל 50% מהדירות
אין הרבה פוליטיקה הקהילה תקועה במושגים של פעם לפי מה שקבע ר’ יששכר מאירלפוליטיקות של נתיבות יש לך כוח?!
כנראה שמתרגלים וכבר לא שמים לב....
מה יש להתווכחאני מכיר הרבה מהקהילה שעוברים לשם
כרגע אין הרבה דירות למכירה והשכרה אז להגיד 50% זה השקעה זה הגזמה
משקיעים כבר היו אמורים לנסות לשווק אותם כ”ש להשכרה
יש פוליטיקה בכמויות שלא מביישות אף מקום חרדי במרכזאין הרבה פוליטיקה הקהילה תקועה במושגים של פעם לפי מה שקבע ר’ יששכר מאיר
אנשים פה לא רוצים להתקדם לאן שהו
אם יש לך נתונים מדוייקים אני לא מתווכחמה יש להתווכח
זה נתונים בדוקים, לא השערה
איפה ?אגב, פורסמו מעל 20 דירות למכירה בחודשים האחרונים בשלב א
צודק התכוונתי לזה שזה לא מסתובב לך בין הרגליים כל היום זה לא נייעס שעוקבים אחריו יום יוםיש פוליטיקה בכמויות שלא מביישות אף מקום חרדי במרכז
אם כי, לשבח המקום יאמר שיש לך את האפשרות להתנתק מהפוליטיקה ולחיות בבועה. וזה משהו שפחות שקיים במרכז, שמה הפוליטיקה זה בכל חור וא"א לברוח
יש פירסום מאסיבי בכל הקהילה של מכירה ועכשיו גם השכרה בכל בתי הכנסת....אם יש לך נתונים מדוייקים אני לא מתווכח
אבל מעניין מאיפה יש לך נתונים מדוייקים על כל אחד מהרוכשים שלא בהכרח שאפילו לקבלן יש את הנתונים הנ”ל
איפה ?
בעיתונים יש בודדות
ואצלם יש כמה בודדות שהם מפרסמים אותם כבר הרבה זמן
יש לך פירסום אשמח לראות
הסברת אותי מצוייןצודק התכוונתי לזה שזה לא מסתובב לך בין הרגליים כל היום זה לא נייעס שעוקבים אחריו יום יום
אני מאמין שהאברכים הצעירים בוחשים בזה יותר אבל הקהילה הוותיקה דיי שקטה זה סה”כ אנשים פשוטים שלא מחפשים לריב או להתנצח
למה אין מרכז מסחרי בקהילה ?????????.אין הרבה פוליטיקה הקהילה תקועה במושגים של פעם לפי מה שקבע ר’ יששכר מאיר
אנשים פה לא רוצים להתקדם לאן שהו
קהילה חסידים יכולה לטלטל את כל העיר וליצור הרבה מלחמות כח וכיפופי ידיים גם בין החרדים וגם כלפי החילונים וראש העיר שהקהילה מעולם לא הייתה בנויה לזה
מה הקשר???חשבתי תמיד (מהסתכלות מבחוץ) שחסיד יעדיף לקנות באותו מחיר דירה קרוב למקומות הקדושים בצפון , לא?
בגדול ידוע שהרב מונטג מתנגד לדברים כאלולמה אין מרכז מסחרי בקהילה ?????????.
תפרט מי מתנגד........
יש כמה יזמים שיהיו שמחים לפתוח בקהילה מרכז מסחריבגדול ידוע שהרב מונטג מתנגד לדברים כאלו
יש בזה יותר אינטרסים כלכליים ועיקרון של לשמור על הקהילה קטנה ומצומצמת ושקטה מאשר פוליטיקה אבל גם פוליטיקה
חוץ מזה מי יבנה לך מרכז מסחרי בקהילה ?
ראש העיר ?
איזה יזם ישים שם כסף על דבר כזה ?
אתה יודע בוודאות ?יש כמה יזמים שיהיו שמחים לפתוח בקהילה מרכז מסחרי
ראש העיר מעולם לא דאג לקהילה לכן אני לא מאמין שהוא היה משקיע במשהו כזהראש העיר רצה לדאוג שיפתחו בתקופה שהתנכלו לחנויות בבתים
בוודאי כל החנויות שפונות לציבור החרדי היו שמחים לבא לקהילה, והרב התנגד וזה התוצאה, ותן לחכם ויחכם עוד
לא לחינם רוב החנויות במרכז או בשדרות ירושלים, הם היו שמחים להיות בקהילה
בהשוואה לליטאי המבוגר הקלאסי שיכול לעבור עשור מחייו בלי לחצות את קו נתניה צפונה?מה הקשר???
לא כל החסידים-ברסלב...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים