קורונה נתניהו בהצהרה מהבידוד: "מעכשיו נאסרות תפילות במניין גם בשטח פתוח"

• הוסף לסימניות
קל להסתמך על השיטות שמחשיבות זאת למנין, בכדי שלא לבטל מכל ישראל (!) תפילה במנין.
שאלה רטורית:
תפילה במנין - דאורייתא או דרבנן? כנ"ל קדושה וברכו, חיובם מהתורה או מדרבנן?

הייתכן שכל ישראל (!) ייכשלו בספק ברכות לבטלה?!

• הוסף לסימניות
תגידו אם הייתם רואים שלוש שכנות שלכם יושבות כל אחר הצהרים מתחת לבניין על אותו הספסל במרחק שני סנטימטר האחת מהשניה עם הר של 20 ילד הייתם מתקשרים לדווח על כך???

• הוסף לסימניות
נתניהו בהצהרה מהבידוד: "מעכשיו נאסרות תפילות במניין גם בשטח פתוח"
ראש הממשלה בנימין נתניהו שנכנס היום לבידוד אמר בהצהרה לתקשורת כי, "אני מדבר איתכם ממעון ראש הממשלה בירושלים. למרות שהבדיקות הרפואיות בענייני עדיין לא הסתיימו, החלטתי להיכנס לבידוד מרצון כדי לתת דוגמה אישית. הצלם נמצא במרחק של שישה מטרים, ואת האיפור והשיער עשיתי בעצמי ולכן זה נראה ככה. אני ממשיך לעבוד מהבית".

נתניהו הודיע הממשלה תאשר הגבלות חדשות במאבק בנגיף המסוכן: "במלחמה שלנו בקורונה איננו חוסכים כל מאמץ. מלכתחילה אמרתי לכם: עדיף להחמיר מאשר להקל. מדינות רבות הלכו בעקבותינו במדיניות זו. במסגרת המאבק העיקש שלנו בקורונה, אכנס הערב שוב את הממשלה. הקו שמנחה אותי הוא החמרת הגבלות התנועה, והרחבת הטבות הכלכלה".

"תחילה להחמרת הגבלות התנועה: כולנו עוקבים יום-יום, אפילו שעה-שעה, אחר מספר החולים בקורונה. לבנו עם משפחות הנפטרים, אנו מוסרים להן את מלוא תנחומינו. אני מבקש להודות שוב לרופאים ולרופאות, לאחים ולאחיות, לאנשי מד"א – לכל הצוותים החיוניים הנפלאים שלנו שממשיכים לטפל במסירות רבה בלתי נלאית בכל חולה, לאור ערכי קדושת החיים. אני מודה לכם בשם העם כולו".

"זה נכון שאנחנו בישראל במצב טוב יותר מכמעט כל מדינות העולם במה שנוגע למספר החולים הקשים ולשיעור התמותה, אבל איננו מסתפקים בכך. אנחנו שואפים להגיע למידת ההצלחה של כמה מדינות באסיה, שהאטו מאוד את קצב ההידבקות בנגיף. ולכן החלטתי הערב להביא לממשלה עוד מגבלות מצילות חיים, ואני מדגיש – אלה הגבלות שמיועדות להציל חיים, ממש כך".

נתניהו הודיע על חלק מההגבלות החדשות שיאושרו בממשלה, "בהנחיות לציבור שאנחנו נותנים הערב אנחנו מצמצמים עוד יותר את ההתקהלויות הציבוריות. לא תהיה התקהלות של יותר משני אנשים שאינם מאותה משפחה גרעינית. לאחר שאסרנו תפילות בבתי הכנסת, כעת נאסרות גם תפילות במרחב הפתוח – מעכשיו התפילות מותרות רק ביחידות".

"חופה וקידושין ייערכו בחוג מצומצם ביותר של המשפחה הגרעינית, בלי אורחים, בלי מוזמנים. אני יודע כמה זה קשה, אני יודע שזה קשה ואני גם מבקש ומנחה שתפעלו בדיוק בהתאם להוראה הזאת. המקרה יוצא הדופן הוא הלוויות ובריתות. לוויות נאפשר עד 20 איש, בריתות עד 10 אנשים, וכל זה בשטח הפתוח בתוך שמירה על המרחק הדרוש של לפחות שני מטר מאדם לאדם".
למקור »

• הוסף לסימניות
אני מבין לפי כל הנ"ל שבציבור החרדי יש שני רבנים בלבד

אז לא, במלוא הכבוד וההערכה הריני להזכירכם 2 הרבנים שאסרו הינם רבנים של בערך רבע מהציבור החרדי
ושאר הציבור ייעשה כל אחד כרבותיו הוא!!!

ובנוסף הייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר לי מדוע כוס ברד או סיגריות בפיצוציה או בקיוסק ליד הבית נחשב חיוני ומנין או מקווה בעיני המדינה נחשב לא חיוני?!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ובנוסף הייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר לי מדוע כוס ברד או סיגריות בפיצוציה או בקיוסק ליד הבית נחשב חיוני ומנין או מקווה בעיני המדינה נחשב לא חיוני?!
פשוט מאד:
א.
כל דבר שהוא 'בציבור' יש לו פוטנציאל שלא יישמרו התקנות, כמבואר כמה פעמים בדברי חז"ל.

מה אתה חושב, מה ההגיון שלא להתפלל במנין? מה יכול להיות רע, להתפלל עשר אנשים תחת כיפת השמים במרחק שני מטרים אחד מהשני?

התשובה פשוטה למדי, וכואבת באותה מדה. המציאות מראה שלא שומרים על הכללים, אנשים מתקהלים לפני ואחרי, כבר לא מדבר על קריאת התורה, אנשים לא נזהרים בכל משך התפלה לא לגעת במשטחים וכדו', אנשים מביאים ילדים קטנים לתפלה, שהם בוודאי לא שומרים כלום בכל משך התפלה, ובכלל לא מקפידים שיהיה דוקא עשר, ולא מקפידים שיהיה דוקא ממש תחת כיפת השמים, וכל זה מביא אפשרות שאנשים ידביקו אחד את השני.

וכל זה לא שייך כשאדם בודד יוצא מביתו לחנות סמוכה וקונה משהו וחוזר.

ב.
אכן היו צריכים לאסור גם לקנות דברים שהזכרת ובכלל לאסור לצאת מפתח הבית, רק מה, חייבים לחיות, וצריכים לקנות מוצרים בסיסיים.

והאמת, אכן הייתי אוסר לצאת לקנות ברד. אולי סוגריה מותר כי זה ממש צורך חיוני (כמובן לאלו שצורכים אותה). אבל א"א לאסור לקנות דבר מסוים של חנות שמותר להיות פתוח, והחכם עיניו בראשו לא לצאת לדברים כאלו, רק ממש לדברים חיוניים.

משא"כ תפלה בציבור, הוא לא דבר שצריך בכדי לחיות (לא מכיר מישהו, שימות אם לא יתפלל בציבור כמה ימים), ובכן מותר וצריך להתפלל ביחידות.

פיקוח נפש דוחה כל התורה כולה, אבל אין אחד מתרי"ג מצות דוחה פיקוח נפש (חוץ משלש העבירות).

ג.
השאלה בכלל לא מתחילה, כי כאשר יש חשש סכנה, אין כאן כלל חיוב של תפלה במנין ומקוה, חז"ל הק' לא השיתו חיובים אלו במקום של חשש סכנה.

משא"כ 'אוכל' זה לא 'חלות' של 'חיוב', זה מציאות טבעית שהקב"ה טבע בכל בריה בעולם שהוא חייב לאכול.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ראש הממשלה לא התייחס למרכולים. מה אמור להיות, לא יתנו לקנות רק בן אדם אחד? ואם מותר, מה ההבדל בין זה לבין חלוקות 'קמחא דפסחא (עם אותם תנאים מגבילים)?

• הוסף לסימניות
יש סוג אנשים שהדבר הראשון שהם ממהרים לוותר עליו זה תפילה במנין.
על תשכחו שזה גם מפלט מהבית לזמן מוגבל.
את רצינית? הדבר הראשון?
לא יודעת מה אצליכם, אבל אצלינו כבר כמה שבועות:
1. הפסקנו ללכת לעבודה (ויש אנשים שאבדו מקור פרנסתם כפשוטו)
2. הילדים הפסיקו ללכת ללימודים
3. לא יצאנו לקניות של שום דבר לחג
4. לא בקרנו את ההורים. הפסקנו להתארח בשבתות.
5. לא ראינו אחים, בני דודים, חברים.
6. לא יצאנו לארועים חתונות, בריתות, בר מצוות, ניחום אבלים.
7. לא יצאנו לבתי קפה/ התאוררות אחרת.
8. פסקנו מלצאת לכולל, בהמשך פסקנו בכלל מללמוד בבית מדרש.

ובסוף, בסוף, בסוף, כשגם זה לא עזר והמגפה המשיכה להשתולל הפסקנו אתמול לצאת למנין.
אם אצליכם זה הדבר הראשון שאת ממהרים לוותר עליו, אז מכל הכוונים המצב שלכם רע. רע מאד. אבל ברב בתי ישראל הוכחנו לעצמינו וגם לקב"ה שהדבר האחרון שהחזקנו בו זו התפילה במנין, וכשהוא רצה שנפסיק גם עם זה. אז הפסקנו.

סדרי העדיפויות שלנו הרבה יותר ברורים ממה שמתחשק/ מה שאנחנו רגילים לעשות. ומי שבאותה נשימה מדבר על חשיבות המנין ועל מפלט לזמן מוגבל חשוד בכך שהוא עושה מה שהוא רוצה. לא מה שהוא צריך.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הגר"ח פסק שמי שעובר על ההנחיות דינו כ'רודף'
ומותר למסור אותו גם אם יקבל קנס גבוה או מאסר

• הוסף לסימניות
את רצינית? הדבר הראשון?
לא יודעת מה אצליכם, אבל אצלינו כבר כמה שבועות:
1. הפסקנו ללכת לעבודה (ויש אנשים שאבדו מקור פרנסתם כפשוטו)
2. הילדים הפסיקו ללכת ללימודים
3. לא יצאנו לקניות של שום דבר לחג
4. לא בקרנו את ההורים. הפסקנו להתארח בשבתות.
5. לא ראינו אחים, בני דודים, חברים.
6. לא יצאנו לארועים חתונות, בריתות, בר מצוות, ניחום אבלים.
7. לא יצאנו לבתי קפה/ התאוררות אחרת.
8. פסקנו מלצאת לכולל, בהמשך פסקנו בכלל מללמוד בבית מדרש.

ובסוף, בסוף, בסוף, כשגם זה לא עזר והמגפה המשיכה להשתולל הפסקנו אתמול לצאת למנין.
אם אצליכם זה הדבר הראשון שאת ממהרים לוותר עליו, אז מכל הכוונים המצב שלכם רע. רע מאד. אבל ברב בתי ישראל הוכחנו לעצמינו וגם לקב"ה שהדבר האחרון שהחזקנו בו זו התפילה במנין, וכשהוא רצה שנפסיק גם עם זה. אז הפסקנו.

סדרי העדיפויות שלנו הרבה יותר ברורים ממה שמתחשק/ מה שאנחנו רגילים לעשות. ומי שבאותה נשימה מדבר על חשיבות המנין ועל מפלט לזמן מוגבל חשוד בכך שהוא עושה מה שהוא רוצה. לא מה שהוא צריך.

כל כך נכון!
לפעמים מתחשק לי לנער אנשים שמגיבים תחת כל אשכול שני בהלם גמור נגד האיסור להתפלל במיניין
אני לא מבינה איפה אתם כל השבועיים האחרונים?! מה זה הניתוק הזה מהמתרחש?!
אין לכם ילדים? עבודה?!
או שאולי אתם מתפרנסים מנדל"ן והשכירות בנתיים נכנסת כרגיל?!
כולם סביבי ואני בתוכם כבר יותר משבועיים בבית.
עם ילדים שחלקם מאתגרים מאד! מטפסים על הקירות מרוב שעמום
ילדי החינוך המיוחד שפותחים עבורם מועדונית גם ביו"כ נמצאים בבית!!!!!!
לא יוצאים מהבית לכלום, מחפשים בנרות איך להזמין את הדברים הכי בסיסים לחג,
מתרוצצים ברחבי העיר בשביל בשר ובצים
ומתפללים בכל רגע אפשרי שהמגיפה הזו תגמר ושנצליח איכשהוא לא לקרוס כלכלית
ואחרי כל הבלגן הזה גם תורם של המיניים הגיע, בלית בררה
ופתאום נזעקים - 'איך אתם רצים לוותר על מניניים?
מה לוותר? מי מוותר על משהו? יש הוראות וצריך לקיימם בדיוק כמו שקיימנו את הכל עד עכשיו
וויתרנו על רוב שגרת חיינו הרבה הרבה קודם

• הוסף לסימניות
חופה וקידושין ייערכו בחוג מצומצם ביותר של המשפחה הגרעינית, בלי אורחים, בלי מוזמנים. אני יודע כמה זה קשה, אני יודע שזה קשה ואני גם מבקש ומנחה שתפעלו בדיוק בהתאם להוראה הזאת.
שימו לב שהחתונות נאסרו רק כשלמעשה אף אחד לא מקיים חתונות [שבוע לפני פסח], ולאחר מכן מגיעים בכל מקרה ימי ספירת העומר.

• הוסף לסימניות
יש סוג אנשים שהדבר הראשון שהם ממהרים לוותר עליו זה תפילה במנין.
על תשכחו שזה גם מפלט מהבית לזמן מוגבל.
תשובה מגעילה.
במיוחד קשה לקריאה לאנשים שכבר 3 שבועות כמעט ולא יוצאים מהבית,

• הוסף לסימניות
כל כך נכון!
לפעמים מתחשק לי לנער אנשים שמגיבים תחת כל אשכול שני בהלם גמור נגד האיסור להתפלל במיניין
אני לא מבינה איפה אתם כל השבועיים האחרונים?! מה זה הניתוק הזה מהמתרחש?!
אין לכם ילדים? עבודה?!
או שאולי אתם מתפרנסים מנדל"ן והשכירות בנתיים נכנסת כרגיל?!
כולם סביבי ואני בתוכם כבר יותר משבועיים בבית.
עם ילדים שחלקם מאתגרים מאד! מטפסים על הקירות מרוב שעמום
ילדי החינוך המיוחד שפותחים עבורם מועדונית גם ביו"כ נמצאים בבית!!!!!!
לא יוצאים מהבית לכלום, מחפשים בנרות איך להזמין את הדברים הכי בסיסים לחג,
מתרוצצים ברחבי העיר בשביל בשר ובצים
ומתפללים בכל רגע אפשרי שהמגיפה הזו תגמר ושנצליח איכשהוא לא לקרוס כלכלית
ואחרי כל הבלגן הזה גם תורם של המיניים הגיע, בלית בררה
ופתאום נזעקים - 'איך אתם רצים לוותר על מניניים?
מה לוותר? מי מוותר על משהו? יש הוראות וצריך לקיימם בדיוק כמו שקיימנו את הכל עד עכשיו
וויתרנו על רוב שגרת חיינו הרבה הרבה קודם
ועדיין לא ויתרתם על הסופר הפתוח.....
כי זה צורך חיוני
ומי שתפילה במנין זה לא צורך חיוני בשבילו זאת בעיה שלו..........
וגם אם בבני ברק לא שייך לעשות מנינים במרחב הפתוח, פשוט כי אין שם 2 מטר לכל אחד
מה חטאו יושבי ירושלים בית שמש ביתר וכו'
מי שלימד את נתניהו שיש אופציה של תפילה ביחידות זה ברור הפסק שמיהרו להדהד אותו בכל מיני גרסאות ואכמ"ל
לפני זה גם הוא הבין שזה צורך חיוני...

• הוסף לסימניות
ומי שתפילה במנין זה לא צורך חיוני בשבילו זאת בעיה שלו..........
כן, שאלת חיים?

בדיוק כך נראים עבדים לעצמם ולמאוויים:
החליטו שתפילה בציבור היא צורך חיוני.
מה הבעיה, התורה אומרת לא כך? שיהיה לה לבריאות... לי זה צורך חיוני!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אולי זה ישמע קצת צורם, אך תפילה במנין מי שמכיר קצת הלכה ויודע מה המקור של ההלכה להתפלל במנין ידע - שתפילה במנין מובא בגמ' שהוא תפילה שמתקבלת יותר מאשר תפילה ביחידות שאינה מתקבלת כ"כ ודנים את האדם אם הוא ראוי שתתקבל תפילתו, כך שההלכה להתפלל במנין הוא ענין הלכתי שאדם צריך לעשות פעולות כדי שתתקבל תפילתו, אך תפילה ביחידות בלי מנין היא ג"כ תפילה.
ונכון שבעת כזו אנחנו צריכים מאוד שתתקבל תפילתנו, עכ"ז כל שיש בזה סכנת חיים ועד עכשיו בקושי התירו זאת, ובמיוחד שראו א"א לשמור ע"ז, האיסור להתפלל במנין (ע"פ הוראת הרבנים ולא רק משום ראש הממשלה או משרד הבריאות) הוא נכון וצריך לקיימו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה