מוכרשוב זה קורה לי... התחלתי לכתוב עלילה (או להמציא...) ונתקעתי באמצע בלי רעיונות להמשך...
אשמח לרעיונות איך מוצאים רעיונות ואיך ממשיכים עלילה 'תקועה'![]()
שאלה טובה!שוב זה קורה לי... התחלתי לכתוב עלילה (או להמציא...) ונתקעתי באמצע בלי רעיונות להמשך...
כשזה קרה לי לאחרונה, פשוט יצאתי להליכה במקום שקט והקלטתי לעצמי הכל. תחילת העלילה, רעיונות להמשך, שאלות, למה אי אפשר להמשיך את העלילה ככה, מה עולה לי כשאני מנסה למצוא פתרונות...
פשוט לכתוב ברצף אפילו כשאין מה לכתוב, אפשר לכתוב "אין לי מה לכתוב, מה אפשר לכתוב על---" ואח"כ לסנן מזה את מה שאת רוצה ולכתוב בצורה נורמלית.אולי תנסי לכתוב בסגנון זרם התודעה, פשוט לכתוב כל מה שעולה לך בראש בקשר לעלילה, למה את תקועה, איך היית רוצה לפתור את הבעיה. (גם דברים לא קשורים לכתיבה...) זה בערך כמו שעשיתי בעל פה, וזה יכול ממש לעזור!
בדיוק אנילי המון פעמים עוזר לכתוב במרכז דף A4 בגדול את הנושא ולשרבט ממנו ענפים, ובכל אחד לכתוב מה יכול לקרות, ואם הגיבור יעשה ככה מה יקרה לו, זה מאד פותח לי את הראש, וגם ככה אני יכולה לבחור מה שאני הכי מתחברת
בקיצור, סיעור מוחות למי שלא מכיר...
כנ"ל...אבל קצת יותר משוכלל, עם תרשימי זרימה מאולתרים, כיווני חשיבה נוספים, מה התפקיד של כל הדמויות הראשיות וכל מה שיש לי במוח על הסיפור.
ויודע(מתאים למי שאוהב לצייר)
אני צריכה להיות במוזה, ואז אני לוקחת את הדף הקרוב אלי וכותבת תקציר של העלילה.אז הסתכלתי בתרשים (שנראה כמו קשקושיא אחד ענקי) והמשכתי.
לפעם הזאת כבר לא יעזור, אבל לפעם הבאה:שוב זה קורה לי... התחלתי לכתוב עלילה (או להמציא...) ונתקעתי באמצע בלי רעיונות להמשך...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים