כללי נתתי מחיר, סכמנו, ועכשיו אני רואה שיצאתי פראיירית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;769246:
טעות. טעות. טעות.
זו מיומנות נרכשת. לגמרי.

יש אולי הרבה אנשים באמצע,
שלא יודעים שזה קיים בהם.

אחרת איך את מסבירה את העובדה שתמיד אותם אנשים נופלים בעניינים האלו??
בעוד שאחרים עושים קצת שריר ומצליחים לאמן אותו?
ולא שהם לא מנסים.

• הוסף לסימניות
אם תמחרת לפי עמודים - שינוי של עמוד (כמו שאת מתארת, שהתרגילים משתנים לגמרי, ולא תיקוני טקסט פה ושם) אני מתמחרת כעמוד חדש. זה לא הגהה! זה עמוד חדש.
עיצבתי סדרת ספרי לימוד ללקוחה, וזה היה ממש ברור - היו עמודים שהיא הורידה בסוף - כמובן הם נכללו במחיר. ועמודים ששונו לבלי הכר - תמחור פעמיים. זה לא נחשב להעלות מחיר, זה פשוט המחיר בעצמו.

• הוסף לסימניות
וואו. זו עצה שמשחררת אנחת רווחה מעמקי ליבי הדווי. רק לעבור עכשיו להיזכר מה עבר שינוי מאסיבי... נראה לי שהכל יצא פעמיים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;769249:
יש אולי הרבה אנשים באמצע,
שלא יודעים שזה קיים בהם.

אחרת איך את מסבירה את העובדה שתמיד אותם אנשים נופלים בעניינים האלו??
בעוד שאחרים עושים קצת שריר ומצליחים לאמן אותו?
ולא שהם לא מנסים.

מיומנות נרכשת, אין הכוונה שכל אחד יכול לרכוש אותה בכוחות עצמו וללא הכוונה והדרכה.
בדיוק כפי שרוב האנשים לא יצליחו ללמוד את התוכנות הגרפיות עד לשליטה של 100% לבד, והעובדה שיש בודדים שכן הצליחו אינה מעידה על הכלל.
זהו נושא שאפשר ורצוי ללמוד אותו, כמו שלומדים כל נושא אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;769256:
מיומנות נרכשת, אין הכוונה שכל אחד יכול לרכוש אותה בכוחות עצמו וללא הכוונה והדרכה.
בדיוק כפי שרוב האנשים לא יצליחו ללמוד את התוכנות הגרפיות עד לשליטה של 100% לבד, והעובדה שיש בודדים שכן הצליחו אינה מעידה על הכלל.
זהו נושא שאפשר ורצוי ללמוד אותו, כמו שלומדים כל נושא אחר.

במידה מסוימת להשתפר,
אכן.

וכמו שאמרה לי אחת ממכרותי שעוברת ע"י אימון בנושא זה:
"פשוט למדתי שזה שהטלפון מצלצל זה לא מחייב אותי לענות ומאום לא יקרה"

• הוסף לסימניות
"פשוט למדתי שזה שהטלפון מצלצל זה לא מחייב אותי לענות ומאום לא יקרה"[/QUOTE]

גם לי יום אחד נפל האסימון הזה...
ותאמינו לי, החיים יותר יפים מאז :)

• הוסף לסימניות
אגב,
אני מצטרפת בחום למה שכתבה מיג - הגהות רק בכתב!
ולמה? מ-3 סיבות:
1. לחסוך את הטלפונים המטרידים והארוכים האלו שתמיד מגיעים באמצע האמבטיות או שניה לפני שהתינוק נרדם - ומעירים אותו...
2. במייל הכל רשום לך מסודר (בתקווה), לא צריך לסמוך על הזכרון או על פתקים ששרבטת תוך כדי הטלפון.
3. חשוב מאוד - הכתיבה המסודרת במייל עוזרת ללקוח להחליט, לסדר ולמקד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chavi9;769419:
אני מצטרפת בחום הגהות רק בכתב!
...
3. חשוב מאוד - הכתיבה המסודרת במייל עוזרת ללקוח להחליט, לסדר ולמקד.

מצטרפת בחום . אבל...

מה תגידו? היה לי לקוח שעל עלון קטן של 4 עמודים סה"כ בגודל 5A הוא נתן לי הגהות תיקונים ושיפוצים ב7 עמודים כתב קטן וצפוף.
הקטע המצחיק שם היה שהוא לא זכר כבר מה הוא כתב בהתחלה והיו שם הערות שהתנגשו זה בזה
לדעתי: הוא פשוט התבלבל מרוב התרגשות שכל מה שיעלה על הכתב יהיה במציאות.

תכל'ס עשיתי שם הרבה לפי הבנתי.:)

צריך גם להיזהר מכותבי מגילות... :p

• הוסף לסימניות
בשום אופן לא לבקש שתוסיף כסף!! את מפסידה לקוחה, שזה יהיה לימוד לפעם הבאה, אבל להוסיף לא!
אני יש לי שם של אחת מאד סבלנית, תמיד אומרת מה שתרצי (אפילו שכבר שגעו לי את השכל) ככה אנשים אוהבים...
וככה זה צודק לדעתי, לדוגמה כשאת הולכת לפאנית ולא אהבת את התסרוקת ומבקשת לשנות, היא מוסיפה מחיר? לא! מי שמשלם רוצה 100%
עכשיו תגידי כפרה, תבלעי את זה, וזהו!
הצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;769435:
בשום אופן לא לבקש שתוסיף כסף!! את מפסידה לקוחה, שזה יהיה לימוד לפעם הבאה, אבל להוסיף לא!
אני יש לי שם של אחת מאד סבלנית, תמיד אומרת מה שתרצי (אפילו שכבר שגעו לי את השכל) ככה אנשים אוהבים...
וככה זה צודק לדעתי, לדוגמה כשאת הולכת לפאנית ולא אהבת את התסרוקת ומבקשת לשנות, היא מוסיפה מחיר? לא! מי שמשלם רוצה 100%
הצלחה!

אבל אם תבקשי צביעה,
היא תבקש עוד כסף,
אם תבקשי הוספת שיער,
שוב היא תבקש עוד כסף.

מה שקרה כאן סוכם על דבר אחד בעוד נעשה דבר שני.
בנית עמוד מחדש היא לא הגהה, היא יצירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;769435:
הצלחה!
לבקש תוספת תמיד, כמדיניות - לא.
אבל במקרה חריג וכמו שכתבה טיפקס - מוגזם במוגזמות שלו, אפשר לבקש.
להיות תמיד הכפרה של כל הלקוחות ולעבוד בחצי חינם כי ככה הרגלתי אותם, זה גם לא תכלס.
אני בעד שירות מעולה, שלא תחשבי.
אבל לקוחות מרגישים טוב מול אסרטיביות. זה טוב להם, טוב לנו וטוב לעבודה.

• הוסף לסימניות
כל מקרה ולגופו ואני מאמינה כי לכל אחת יש את החוש לדעת מתי ההגהות הם בגבול הטעם הטוב ואין מה לבקש ההעלאה, ומתי הגזימו וחייבים לבקש ההעלאה כי אחרת הם לא יעריכו את מה שעשית בשבילם.

ככה זה בעולם, 'מי שמשלם מעריך'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;769436:
אבל אם תבקשי צביעה,
היא תבקש עוד כסף,
אם תבקשי הוספת שיער,
שוב היא תבקש עוד כסף.

מה שקרה כאן סוכם על דבר אחד בעוד נעשה דבר שני.
בנית עמוד מחדש היא לא הגהה, היא יצירה.

אם זה מה שקרה היית צריכה להגיד באותו רגע שביקשו: זה יעלה לך את המחיר, אבל לא אחרי כל העבודה בלי הודעה לנחות עליה עם 100 שקל או מה שיהיה יותר.
לא צודק ולא לפי ההלכה! זה יעשה לך שם!
תשכחי, תלכי לישון וזהו!

• הוסף לסימניות
בחוזה צריך להיות כתוב שכל תיקון שלא נובע מעבודת הגרפיקאית אלא תיקוני תוכן או הגהות הקלדה משולמים בנפרד ולפי שעות.
אני ממליצה בחום ללקוחותי להגיה כמה שיותר לפני הגרפיקה. זוהי דרך ארוכה שהיא קצרה.
משל שהפך אצל לקוחותי לנכסי צאן ברזל הוא לדמות את הגרפיקה לאפית עוגה.
העיצוב והעימוד מקבילים לשלב התנור.
וכמו שלאחר שהכנסת לתנור לא תוסיפי שתי ביצים ששכחת לשים, או לא תיזכרי לערבב בתנועת מעטפת לאחר 30 דק' אפיה...
כך גם בעיצוב ועימוד. גומרים להכין הכל קודם (כולל ביקורת רוחנית, מקצועית, לשונית וכו') ורק אח''כ אצל המעצבת.
הגישה הזו חוסכת המון המון כאבי לב ותקלות משני הצדדים.
וקרה לי מעשה בלקוח חשוב דוקא אחד שלא תלוש מגרפיקה שהתעקש שאעמד לו מגאזין למרות שידע שזה אמור עוד לעבור ביקורת תכנית-רוחנית של אשיות רבנית מסוימת.
ולא מספיק עמדתי על דעתי.
בסופו של דבר ההגהות היו כ''כ רבות עד שהיה עדיף להזרים את כל המלל מחדש! וזה מגזין מעוצב לא ספר קריאה.
זה עשה לי 'רעידת אדמה' בכל העיצוב. הרבה מהעיצוב התכער ולא היה זמן לתקן.
היה לחץ מטורף מטורף כי כמובן ההערות הגיעו כמה ימים לפני שזה כבר היה אמור לרדת לדפוס.
בצוק העיתים לקחתי עזרה מגרפיקאית מאד מקצועית ואף על פי כן רק בנס נמנעה תאונת שרשרת מצערת: ברגע האחרון גילינו כמה עמודים מאמצע כתבה ארוכה שנשמטו להם ולא שמנו לב.
ומה נראה לכם, מי יצא בסוף הלא מקצועי וכו' וכו' ??? אני.
הוגן נכון? הסיפור הזה אגב מאד כואב לי עד היום.
כי הרבה אנשים ראו את המגזין. אבל את הסיפור מאחור (וזה רק חלק מהסיפור, היו עוד פרקים...)הם לא ידעו. ואני יצאתי המושמצת.
מאז אני מסבירה ללקוח שבידו הבחירה, או לעבוד יעיל ולהגיש חומר מושלם, או במידה והחומר המעוצב עושה לו השראה לשינויים אז בבקשה יש לזה מחיר.
ואגב, כדי לפתור את בעית השינויים ברגע האחרון, אני מקציבה את זמן השליחה לדפוס, כך וכך ימים לאחר אישור סופי של הלקוח. באופן כזה הכדור אצלו ואם הוא לא מזדרז אז הוא מעכב את עצמו ולא נותן לי רשימת שינויים שיקח לי שבוע לבצע ועוד מאשים אותי ש'סכמנו לעוד שבועיים וזה נגמר מחר...'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;769459:
אם זה מה שקרה היית צריכה להגיד באותו רגע שביקשו: זה יעלה לך את המחיר, אבל לא אחרי כל העבודה בלי הודעה לנחות עליה עם 100 שקל או מה שיהיה יותר.
לא צודק ולא לפי ההלכה! זה יעשה לך שם!
תשכחי, תלכי לישון וזהו!

זה לא נכון. אני שאלתי מורה הוראה חשוב מאד בב''ב, ונעניתי שבמידה והסכמתי על מחיר עפ''י צפי מתואם עם הלקוח של תנאי עבודה מסוימים שהשתנו באשמת הלקוח, אין כל בעיה הלכתית לשנות את המחיר.
והרב העיר שאמנם מותר ללקוח להתמקח איתי על ההעלאה אז שאבקש יותר ממה שמגיע לי כדי שבסופו של דבר נגיע לתמורה שמגיעה לי.

• הוסף לסימניות
טיפקס, אני ממש מבינה אותך ואת התסכול,:eek:
אבל לא הבנתי מה פשר ההגהות שהסכמת להן,
הסכמת מראש ל-3 הגהות???

אם אכן הבנתי נכון הייתי רוצה לדעת אם זה מה שמקובל,
כי אני בחוזה כותבת שאני נותנת שעתיים הגהות במחיר הכולל,
וכל שעה מעבר- בתשלום מלא.
האם זה בסדר???

• הוסף לסימניות
נשמע שהלקוחה שלך קצת מבולבלת.
את כבר באמצע ההגהה השלישית אני מבינה,
אבל בכל מקרה לפעם הבאה - אם את רואה שזה מתחיל ולא נגמר,
שזה לא רק ענין של כדאיות כספית זה פשוט טרטור שכל נוראי,
תאמרי לה יפה וברור: העבודה שלי כמעמדת לא אמורה לכלול שינויי טקסט.
אני עובדת עם טקסט גמור וסגור, כל שינוי אחרי העימוד משבש לי את כל העבודה,
ובעצם יוצר עבודה כפולה.
כדי לא להגיע לזה אני מציעה לך לשבת עם עצמך עוד יום יומיים,
לסדר את החומר סופית, ואז להעבירו אלי.
עשיתי כך עם לקוחה בתחום הציור שבמשך שלושה ימים (!) החליפה כל יום מספר פעמים את רצונותיה,
ואכן מנע לי הרבה כאב ראש.

• הוסף לסימניות
אם העבודה מעבר למצופה, עושים סיכום ביניים יחד עם הלקוח החביב, ומסבירים לו בטוב טעם ובפרוט מה העבודה בד"כ כוללת ומה קרה עם הפרויקט שלו ומבקשים תוספת תשלום.
אז קורים שני דברים:
1. כמות ההגהות יורדת בחצי, באים עם חומר מאורגן.
2. רוב הלקוחות מבינים את העניין ומסכימים לשלם תוספת.

• הוסף לסימניות
היה לי בדיוק את אותו מקרה, סיכמתי עם מישהי לפי עמוד ואח"כ עוד היו מלא שינויים.
זה מתסכל נוראה!
אמרתי לה במהלך העבודה (כשראיתי שהיא מתחילה "לשגע" אותי) שהיות והמחיר שסיכמנו הוא יחסית זול לשוק ולא תכננתי שזה יקח כ"כ הרבה זמן, שתוסיף כסף
והיא אכן הוסיפה, תחילה היא באמת קצת כעסה אבל אח"כ היא הבינה שהיא באמת שילמה יחסית זול אז היא שילמה עוד.
(למרות שגם כך זה לא ממש השתלם)..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה