פוליטי סאגת העלילות על סביבת ראה"מ

• הוסף לסימניות
השופט מנחם מזרחי: בהמשך להחלטתי מיום ה3.11 שבה סקרתי את השיקולים לביטול צו איסור הפרסום.
כפי הנראה תתקבל החלטה היום ע״י הפרקליטות או בדרך של הצהרת תובע או בדרך של הגשת כתב אישום.

הגעתי למסקנה הבאה: פרוטוקול הדיונים וההחלטות שנמסרו בהליכים בפני בית המשפט ניתן לפרסם בשעה 16:00

ביני אשכנזי

ההתפקחות מתחילה?
׳וואלה׳: אתמול היועמ״שית ופרקליט המדינה מוציאים הודעה חריגה מאוד ביחס לחשדות כלפי העיתונאי צביקה קליין. שעה אח״כ קליין שוחרר ללא שום תנאי והיום המשטרה מודה שהחשדות נגדו נמוכים. התנהלות ביזיונית וחרפה.

יקי אדמקר: רק אחרי שרואים את המבוכה של הפרקליטות והמשטרה בבית המשפט, את ההתנהלות הרשלנית והשלומיאלית, את התדרוכים המביכים נגד השופט מזרחי - אפשר להבין למה הם התעקשו על צו איסור פרסום. כשהכל נסתר מעיני הציבור, מתנהל בדלתיים סגורות - הרבה יותר קל. לא עוד.

פשוט הזיה! שראש ממשלת ישראל ממתין לאישור בית המשפט כדי לקבוע רשמית פגישה עם נשיא ארה"ב, בעת מלחמה רב זירתית ועל סף איום קיומי מצד איראן - רק כדי ללרלר ולקשקש במשך קרוב לעשר שעות בשאלה הרת הגורל האם הודעת דוברות מלפני עשור על אימוצה של הכלבה קאיה ז"ל הייתה חלק ממארג ה"היענות החריגה" בתיק מופרך שלא היה ולא נברא

מוטי קסטל

גם בשמאל מבינים שמקטארפייק לא יצא שום דבר...
אז הנה מתחילים התירוצים...
1743885581852.png

בתרגיל החקירה כשהכניסו את אוריך ופלדשטיין ל'חדר היוועצות' אחרי העימות ביניהם, קם פלדשטיין בצעקות: "אני צועק היטב שכולם כאן בבניין ישמעו - אתם מפילים עליי הכול, תתחיל כבר לומר את האמת! אמרת שאתה רוצה לראות את הילדה הקטנה שלך? אני רוצה שיהיו לי ילדים!".
הלפרין - 'קול חי'

צביקה קליין, עורך ג'רוזלם פוסט שנחקר במשטרה בפרשת קטאר-גייט, פרץ בבכי בראיון לערוץ 12.

"אמרו לי שאני בא לתת עדות לכמה שעות ואז פתאום אומרים לי שאני חשוד", תיאר קליין.

הוא אמר שאשתו הייתה בחופשה בזמן הזה והוא לא עדכן אותה על העדות משום שהבין שמדובר בעדות בלבד.

כשנשאל מי טיפל ב-3 ילדיו בזמן שהוא היה בחקירה, פרץ קליין בבכי והשיב: "השכנים". הוא הוסיף: "חזרתי הביתה ב-12 בלילה. אמרתי לילדים שעזרתי למשטרה".

בתוך כך, הבוקר בראיון נוסף, לכאן רשת ב', טען קליין כי הודעת היועמ"שית בעניין החשדות נגדו - איננה נכונה. קליין הוסיף שהרבה עיתונאים, שטסו לקטר בתיווך אותם גורמים בדיוק, לא נחקרו.

קליין ציין כי "אוריך היה הראשון שקישר אותי לקטרים, אבל מ-2022 כבר לא היה לי קשר איתו בנושא הזה. איינהורן היה הכי דומיננטי בקשר".

ביני אשכנזי: קטארגייט: מקורות לוואלה – החקירה היום תתמקד בפלאפונים נוספים שהמשטרה תפסה אצל יונתן אוריך. בפלאפונים האלה ישנם sms שנמחקו שקושרים את אוריך לפרשת המסמכים המסווגים – הפרשה בה הוגש כתב אישום נגד אלי פלדשטיין וארי רונזפלד בגין הדלפת מסמך מסווג לעיתון הגרמני ״בילד״. המשטרה מנסה לאמת את פלדשטיין וכן את אוריך ולזקק את הגרסה של השניים בעניין מעורבתו של אוריך, שלא נאשם אך כן חשוד, בפרשת המסמכים המסווגים.
kore

ביני אשכנזי: קטארגייט: מקורות לוואלה – החקירה היום תתמקד בפלאפונים נוספים שהמשטרה תפסה אצל יונתן אוריך. בפלאפונים האלה ישנם sms שנמחקו שקושרים את אוריך לפרשת המסמכים המסווגים – הפרשה בה הוגש כתב אישום נגד אלי פלדשטיין וארי רונזפלד בגין הדלפת מסמך מסווג לעיתון הגרמני ״בילד״. המשטרה מנסה לאמת את פלדשטיין וכן את אוריך ולזקק את הגרסה של השניים בעניין מעורבתו של אוריך, שלא נאשם אך כן חשוד, בפרשת המסמכים המסווגים.
kore
בקיצור;
קטארפייק התברר ככלום.

אז מנסים למחזר פרשה ישנה.

עו"ד גיא בוסי ב'קול חי': "מי שאחראי על הטרור היהודי מתייחס ליהודים בזלזול מחפיר כאל אסקופה נדרסת,
המאבק הדמוגרפי לרעתם. אני חושש שבשל הביקורת שלי על השב"כ יעצרו אותי וילדיי ואשתי יישארו לבדם"

"ייתכן תרחיש שיעצרו לפתע את ראש הממשלה באזיקים והוא ייעלם, בזמן הזה יסגרו את 'קול חי' וערוץ 14, יסבירו שהוציאו את נתניהו לנבצרות. אני לא מגזים בכלל. אנחנו בתחילתה של הפיכה" הוסיף

עמית סגל:
מסופר על ערביי לוד שכאשר נכבשו בידי צה״ל שאלו - מה תעשו לנו?
התשובה של צה״ל הייתה: מה שהייתם עושים לנו.
למשמע התשובה החלה בריחה המונית ומבוהלת מהעיר.

להבדיל כל ההבדלים, זה מה שמזכירות אזהרות ראש השב״כ והיועמ״שית משליטה ללא מצרים של הממשלה במערכות האכיפה והארגונים החשאיים...

המשטרה הסירה מאוריך את החשד ל"מסירת ידיעה סודית" בשל הדלפה מהקבינט - מאחר ונתניהו בעדותו במשטרה לקח אחריות על ההדלפה ואמר לחוקרים כי אוריך עשה זאת בסמכות וברשות. כך דווח ב'ווינט'

נתניהו: הערב נחשפות הקלטות מזעזעות נוספות של סחיטה באיומים של סגן ראש החטיבה היהודית בשב״כ נגד קצין המשטרה אבישי מועלם. אבישי מועלם סירב לשתף פעולה עם דרישת ראש החטיבה היהודית בשב״כ לבצע מעצרי שווא של אזרחי ישראל, ושמר על החוק. לאחר מכן, הוא פתאום נעצר באישור היועצת המשפטית לממשלה בחשד לשחיתות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה