סבתא סובלת בבית אבות - הבו פתרונות!

• הוסף לסימניות
סבתי שתחי', קרובה ל-90, עד 120. עברה לפני כשנה וחצי לבית אבות חדש ויוקרתי, חמישה כוכבים (מפאת כבוד המקום לא אזכיר את שמו). במקום מועסקות בעיקר חילוניות ועובדות זרות. לאחרונה היא מדווחת על התעללויות שונות מצד המטפלת שלה, היא טוענת שהיא מכה אותה וצועקת עליה, כשניסינו לגשש במקום אחר הדברים, הכחישו את הדבר מכל וכל!
חשוב לי לציין כי מצבה הנפשי מעולה, היא לא מדמיינת או הוזה ויש דיירות נוספות שמתלוננות גם הן.
חשבנו לשים מצלמת אבטחה סמויה או מוצר אחר בניסיון לעלות על פני הדברים, כי שאנחנו בשטח, כידוע, הכל חלק, והעובדות נוטפות דבש.
מה דעתכם? האם ניתן לשכור כזה דבר? חבל לקנות בשביל פרק זמן כה קצר או שמא יש למישהו רעיון אחר? אשמח לשמוע מבעלי נסיון בדבר.

• הוסף לסימניות
אולי לפני שמשקיעים במערכת יקרה, שימו נגן MP3 עם הרבה ג'יגה על מצב של הקלטה. אחרי יום תשמעו אותו. אם נראה לכם שיש משהוא חשוד - שימו מערכת יקרה.
יתכן שאחרי שתשמעו ותפנו לגורמים ממונים / לעובדות עצמן, כבר לא יהיה צורך בהסרטות.

הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
לגבי השאלה ספציפית אני שמעתי פעם שיש דבר כזה לשכור מצלמה נסתרת אני רק לא זוכרת מי ואיפה אבל חיפוש קטן באינטרנט אני מאמינה שיניב לך תוצאות.
לגבי הענין של התעללות בזקנים זה נושא כאוב וידוע למי שמכיר קצת את השטח מקרוב, ואל תחשדו בסבתא שהיא מדמיינת כי לצערנו הרב זה דבר מצוי. אני בעבר עבדתי בבית אבות מאוד יוקרתי, בכלל לא עבדתי ישירות עם הזקנים אלא במחלקה אחרת, ושמעתי הרבה תלונות של ילדים של הזקנים שהפכו את העולם למצוא מקום שיהיה טוב להוריהם, ומשלמים טבין ותקילין בשביל זה, ומאוכזבים קשות מהיחס ומהסבל שהמבוגרים עוברים, זה כך ברוב המקומות, אני עבדתי בשלוש מקומות וכך זה היה פחות או יותר בכולם, וכל שלושת המקומות היה להם שם מעולה ברחוב.

• הוסף לסימניות
על הצער של ההורים אני כבר לא מדברת, הם עושים הכי שאפשר, משלמים סכום של 3 משכורות כל חודש ומה הם מקבלים בתמורה?!

שוטטתי קצת ברשת ואני רואה שזה כנראה בין התפקידים העיקריים של המצלמה, כך זה אצל החילוניים בכל אופן: מפקידים אצל המטפלת? משאירים אצל הבייביסיטר? מתן פתרונות אבטחה סמויה וחשיפת התעללויות בחסרי ישע...

אז כל עוד מדובר בבייביסיטר, אמינה ואחראית, אפשר לסמוך עליה. אך איך מתמודדים עם העובדות הזרות שחדרו אלינו? חשבנו לשים נגן פשוט, אך יש צורך במעקב של כמה ימים כדי לעלות על משהו, שום נגן לא יחזיק מעמד כמה ימים על מצב הקלטה בלי בטריה, ושלא לדבר על הנפח שנצטרך...

איך ניתן להשפיע עליהם בדרך אחרת ולא בצורת איום או הפחדה? ניסינו כבר לדבר עם האם בית(דווקא לא שחורה) אך היא גם לצד העובדות. :confused:

• הוסף לסימניות
בדיוק היום קיבלתי מייל בנושא בתי האבות במדינת ישראל. מדובר ברעיון מהפכני שמנסים לקדם אותו בכנסת.

והנה אני מצרף אותו:

להזדקן בכבוד
הרעיון הוא להעביר את הקשישים לבתי הכלא ואת המחבלים הכלואים לבתי האבות הממשלתיים.
בדרך זו הקשישים יהנו ממקלחת חמה כל יום וכל היום, תחביבים טיולים ברגל ואחרים.
יקבלו תרופות, טיפול שיניים, טיפול רפואי חינם וללא הגבלה.
יקבלו גם דמי כיס .
יהיו כל הזמן בהשגחה באמצעות מצלמות במעגל סגור.בכך הסוהרים יזהו מייד מצוקה או נפילה.
יקבלו שרותי כביסה פעמיים בשבוע. את הבגדים והמצעים לאחר כביסה יקבלו מגוהצים.
סוהר יבדוק את מצבם כל 30 דקות, ויביא להם אוכל ומאכלים עד לחדר .
תהיה להם פינה אישית שקטה ומבודדת לקבלת המשפחה שמגיעה לביקור.
תהיה להם נגישות לספריה, לחדר כושר, לקבלת יעוץ רוחני.כמובן, יש אפשרות להרחיב את ההשכלה.יקבלו כל חומר רלוונטי, עד לדוקטורט.
יקבלו ביגוד, נעליים, נעלי בית, פיג'מה ויעוץ משפטי חינם.
יהיו להם חדרים פרטיים, מוגנים , חצר עם גינה לטיולים קצרים בשמש הנעימה.
לכל קשיש יתאפשר שימוש במחשב, בטלויזיה, ברדיו, ושיחות טלפון חינם.
תהיה מועצה שתקשיב לטענותיהם ותלונותיהם, והסוהרים יתחייבו להתנהג איתם בעדינות.
כל בקשה שלהם תתקבל ,מחשש דעת הקהל הדואג כל כך,בארץ בעולם.
לעומת זאת, בבתי האבות, המחבלים יקבלו אוכל קר, יישארו ללא השגחה ובודדים. יתחננו לעזרה כל שהיא או לכוס תה ואין מושיע .אוכל זול,תפל וחד גוני להחריד. לא תהיה אוזן קשבת ורחמנית .לא יהיו טיולים יומיים בשמש הנעימה. כל היום ישבו בלובי של בית האבות ויביטו אחד בשני. טוב, יהיה להם חוג למקרמה ושירה בציבור פעם בחודש.
הכניסה לחדרים וכיבוי אורות בשעה 18:30 ומקלחת חמה פעם בשבוע.
יגורו בחדר קטנטן של בית האבות,עם שכן סנילי ונוחר.
והעיקר ! יממנו שהותם ב- 10,000₪ לחודש מתוך רכושם,או על חשבון המשפחה.שאם לא כן ישועבד רכושם.
כל זאת ,ללא תקווה שיום אחד ישוחררו משם.

מוצע ע"י מפלגת : "צדק צדק תרדוף".
עיזרו לנו לקדם את הרעיון..... תודה,תודה.

• הוסף לסימניות
אם אתם אומרים שהסבתא צלולה בדעתה, לא לחכות אפילו יום אחד.
תמצאו דרך לשים שם מצלמה.
במקרה הטוב הכל יהיה בסדר. במקרה הגרוע תמשיכו הלאה לטיפול...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;656204:
בדיוק היום קיבלתי מייל בנושא בתי האבות במדינת ישראל. מדובר ברעיון מהפכני שמנסים לקדם אותו בכנסת.

והנה אני מצרף אותו:

להזדקן בכבוד
הרעיון הוא להעביר את הקשישים לבתי הכלא ואת המחבלים הכלואים לבתי האבות הממשלתיים.
בדרך זו הקשישים יהנו ממקלחת חמה כל יום וכל היום, תחביבים טיולים ברגל ואחרים.
יקבלו תרופות, טיפול שיניים, טיפול רפואי חינם וללא הגבלה.
יקבלו גם דמי כיס .
יהיו כל הזמן בהשגחה באמצעות מצלמות במעגל סגור.בכך הסוהרים יזהו מייד מצוקה או נפילה.
יקבלו שרותי כביסה פעמיים בשבוע. את הבגדים והמצעים לאחר כביסה יקבלו מגוהצים.
סוהר יבדוק את מצבם כל 30 דקות, ויביא להם אוכל ומאכלים עד לחדר .
תהיה להם פינה אישית שקטה ומבודדת לקבלת המשפחה שמגיעה לביקור.
תהיה להם נגישות לספריה, לחדר כושר, לקבלת יעוץ רוחני.כמובן, יש אפשרות להרחיב את ההשכלה.יקבלו כל חומר רלוונטי, עד לדוקטורט.
יקבלו ביגוד, נעליים, נעלי בית, פיג'מה ויעוץ משפטי חינם.
יהיו להם חדרים פרטיים, מוגנים , חצר עם גינה לטיולים קצרים בשמש הנעימה.
לכל קשיש יתאפשר שימוש במחשב, בטלויזיה, ברדיו, ושיחות טלפון חינם.
תהיה מועצה שתקשיב לטענותיהם ותלונותיהם, והסוהרים יתחייבו להתנהג איתם בעדינות.
כל בקשה שלהם תתקבל ,מחשש דעת הקהל הדואג כל כך,בארץ בעולם.
לעומת זאת, בבתי האבות, המחבלים יקבלו אוכל קר, יישארו ללא השגחה ובודדים. יתחננו לעזרה כל שהיא או לכוס תה ואין מושיע .אוכל זול,תפל וחד גוני להחריד. לא תהיה אוזן קשבת ורחמנית .לא יהיו טיולים יומיים בשמש הנעימה. כל היום ישבו בלובי של בית האבות ויביטו אחד בשני. טוב, יהיה להם חוג למקרמה ושירה בציבור פעם בחודש.
הכניסה לחדרים וכיבוי אורות בשעה 18:30 ומקלחת חמה פעם בשבוע.
יגורו בחדר קטנטן של בית האבות,עם שכן סנילי ונוחר.
והעיקר ! יממנו שהותם ב- 10,000₪ לחודש מתוך רכושם,או על חשבון המשפחה.שאם לא כן ישועבד רכושם.
כל זאת ,ללא תקווה שיום אחד ישוחררו משם.

מוצע ע"י מפלגת : "צדק צדק תרדוף".
עיזרו לנו לקדם את הרעיון..... תודה,תודה.

אם זה לא היה כל כך עצוב לא היה דבר יותר מצחיק מזה אבל זה פשוט כך:rolleyes:

• הוסף לסימניות
תטפלו במידי!!!!

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה התנאים אצלכם וכד' אבל לי ברור שאם אמא שלי היתה שומעת כזה דבר מאמא שלה- היא דבר ראשון היתה מוציאה אותה משם, אין לי ספק.

• הוסף לסימניות
למה מחכים?
אם יודעים שהיא סובלת הופכים עולמות..
אל תשכחו שבזכותה אתם כאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;656326:
אני לא יודעת מה התנאים אצלכם וכד' אבל לי ברור שאם אמא שלי היתה שומעת כזה דבר מאמא שלה- היא דבר ראשון היתה מוציאה אותה משם, אין לי ספק.

אושר, כנראה שבאמת אין לך מושג מה זה אנשים מבוגרים, כל שינוי בסביבה מפריע להם, מה שפחות להזיז אותם! ואילו רק היית יודעת באיזה מקום מדובר... הכי יוקרתי בכל האיזור! אמנם בהתחלה היא נהנתה מאד, יש תוכניות, הפעלות והרצאות, אט אט היא החלה להתלונן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;656425:
למה מחכים?
אם יודעים שהיא סובלת הופכים עולמות..
אל תשכחו שבזכותה אתם כאן.

זה מה שאנחנו רוצים לבדוק, האם קיים סבל ומה העוצמה שלו. לא פשוט בכלל לשנות מקום.

• הוסף לסימניות
הייתי מקימה מפלגת גימלאים חדשה תחת הכותרת הנחוצה:"להחזיר את האמון לקשישים"
תחשבו את הסבל שלא מאמינים ולא קולטים את מצוקתך בנוסף על הסבל הפיזי. כי הרי כמו שאומר הפיתגם:"כולנו מפחדים מן הזקנה, וכולנו רוצים להגיע עדיה"...
וסתם סיפור קטן: על חוסר אימון בקשישה אחת, שנפלה והתלוננה על כאבים באיזור האגן. היא אושפזה, והסניטר הזיז אותה באופן מגושם ורשלני למרות מחאותיה שמדובר אולי בשבר. כאב לה מאוד. אחרי אשפוז של יותר משבוע הגיעו סוף סוף למסקנה שאכן יש לה שבר באגן, שהסתבך מחוסר טיפול ומרשלנות בטיפול. היא העברה לבית חולים אחר, נותחה, ואחר העברה לשיקום. בשיקום דאגו בנוסף לתרופות השוטפות אותם צרכה לתת לה גם נוגדי דיכאון. למה? ככה. האישה שהייתה צלולה וצעירה מאוד ברוחה, החלה לפתח תסמינים פסיכוגריאטיים למינהם, הזיות וכד'. הילדים החליטו להעבירה לבי"ח מעייני הישועה. הצוות הרפואי הודיע:"חכו, קודם נוריד לאט לאט את התרופות" הורידו. פתאום חזרה הסבתא להיות מה שהיא.
מה שהיא? כמעט. החלה הדרדרות רצינית ובסוף היא נפטרה בדמי ימיה. (מבחינתי, כל מי שהכיר אישה תוססת ופעילה זו לא יכל לעכל את מותה בטרם עת)
ככה זה, מה שלא עשה לה היטלר עשו לה במדינת ישראל. כי מי יאמין לתלונותיה של סתם זקנה אחת.

• הוסף לסימניות
לדעתי, כדאי לכם להפתיע אותם שם בביקורים בכל מיני שעות של היממה ובתדירות גבוהה מאוד (אפילו שלוש-ארבע פעמים ביום!). קודם כל, כדי שתוכלו לראות ולשמוע במו עיניכם כשמשהו לא בסדר (ואני מאמינה לה שהרבה לא בסדר. ראיתי פעם במשך תקופה ארוכה התנהגות בוטה ומציקה של אחיות במחלקה גריאטרית כלפי החוסים שם. הן לא פחדו לנהוג כך בנוכחותי כי הייתי אז ילדה... דיברו אל הזקנים בטון מזלזל כאילו מדובר בתינוק בן שנתיים זב חוטם, ודחפו להם את האוכל לפה מהר מהר תוך כדי שהזקנים מתלכלכים ובקושי מצליחים לבלוע, ולרוב נתנו להם לחכות ולחכות ולחכות ולחכות עד שבאו לראות מה הם צריכים. כולל סיוע בהליכה לצרכים אישיים... וכל זה, במקום שתחת הנהלה חרדית, ובעקרון מאוד משתדלים להנהיג שם יחס של כבוד לזקנים.)
תועלת נוספת שתוכלו להשיג מהופעה פתאומית ותכופה של ילדים/נכדים היא שהם ידעו כי באים אליה הרבה ובזמנים לא צפויים ובגלל הלחץ מכם, הם יתנהגו עימה כראוי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;656449:
לדעתי, כדאי לכם להפתיע אותם שם בביקורים בכל מיני שעות של היממה ובתדירות גבוהה מאוד (אפילו שלוש-ארבע פעמים ביום!). קודם כל, כדי שתוכלו לראות ולשמוע במו עיניכם כשמשהו לא בסדר (ואני מאמינה לה שהרבה לא בסדר. ראיתי פעם במשך תקופה ארוכה התנהגות בוטה ומציקה של אחיות במחלקה גריאטרית כלפי החוסים שם. הן לא פחדו לנהוג כך בנוכחותי כי הייתי אז ילדה... דיברו אל הזקנים בטון מזלזל כאילו מדובר בתינוק בן שנתיים זב חוטם, ודחפו להם את האוכל לפה מהר מהר תוך כדי שהזקנים מתלכלכים ובקושי מצליחים לבלוע, ולרוב נתנו להם לחכות ולחכות ולחכות ולחכות עד שבאו לראות מה הם צריכים. כולל סיוע בהליכה לצרכים אישיים... וכל זה, במקום שתחת הנהלה חרדית, ובעקרון מאוד משתדלים להנהיג שם יחס של כבוד לזקנים.)
תועלת נוספת שתוכלו להשיג מהופעה פתאומית ותכופה של ילדים/נכדים היא שהם ידעו כי באים אליה הרבה ובזמנים לא צפויים ובגלל הלחץ מכם, הם יתנהגו עימה כראוי.

באים אליה נכדים כל יום בתורנות, התלונות מגיעות כשאף אחד לא נמצא. משום מה. :cool:

• הוסף לסימניות
נראה לי שנלך על השכרה של מצלמה לזמן קצר, נקווה שנעלה על משהו או שהחשש יתבדה.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק מ שקרא עם סבא שלי אבל שם זה היה יותר גרוע
כשבאנו לבקר אותו פעמיים באותו יום שמנו לב שלא החליפו לו סדין ובגדים מהבוקר על אף שבבוקר הם כבר ידעו שצריך ואמרו כבר

אבל לא שמנו מצלמה עוד באותו ערב הוא חזר היביתה עם פילפיני צמוד
עם רוצים לדעת עם הפליפיני טוב כדאי לקחת משהו שעבד אצל חבר והוא יודע שהוא מסור ב100 אחוז
אל תשליכינו לע זקנה..
כולנו בריאים עד 120 שנה

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם שציטוט/ האזנת סתר היא לא חוקית
-שמעתם על זה?
לזה הכוונה?

• הוסף לסימניות
בדקתי את זה פעם, מזמן.
אסור להסריט או להקליט שיחה בלא ידיעת לפחות אחד מן המוסרטים, כך שאפשר לספר לסבתא.

• הוסף לסימניות
מנסיון של קרובי משפחה, שמו מצלמה, וראו את הפיליפיני (שהיה בן בית אצלם ממש) מכה את האב הזקן, שלא יכל אפילו לדבר, רק ראו שמצב רוחו נהיה גרוע יותר ויותר.
יש לקנות מקליטים בסטנד ביי - שמתחילים לעבוד כאשר יש קולות בחדר, וכך חוסך את הבטריה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה