מהההההה, סליחה לא מבינה מה כתבת.אמונה זה המשכה
בכל הספרים כתוב שהשפעות של יום טוב וחג זה לפי האמונה
כמוכן ברכה של צדיק
והדברים ידועים וברורים
בהצלחה!אמונה זה המשכה
בכל הספרים כתוב שהשפעות של יום טוב וחג זה לפי האמונה
כמוכן ברכה של צדיק
והדברים ידועים וברורים
מה הסגולה? סליחה על הבורות,עשיתי את הסגולה 3 פעמים וכל פעם נושעתי
בשורות טובות
מה הקנאות לעשות צחוק מכל אשכול כזה? (בלי להביע דעה בנושא בכלל!)בהצלחה!
יש לי עוד המון אמונות בשבילכם, מכל קצוות תבל.
למשל?זה גם מגיע מסוג של אמונה תפלה לדעתי
משהו של צעירים...מה הסגולה? סליחה על הבורות,
אמונה אני יכול להסביר.זה שלך - תסביר
אחרת לא מבין אותך.
כל אחד בטוח שהאמונה של השני תפלה יותראמונה אני יכול להסביר.
תפלה לא.
אני מכירה זקנה שהייתה עושה את זה.משהו של צעירים...
מה הסגולה? סליחה על הבורות,
שלי זה י"ג עיקרי הרמב"ם.כל אחד בטוח שהאמונה של השני תפלה יותר
וחבל.שלי זה י"ג עיקרי הרמב"ם.
בלי מגרעות ובלי תוספות.
ציטוט חמוד.לתועלת כולם, אעתיק כאן קטע אחד, ויש עוד רבים כיוצא בו ברבותינו הראשונים, למען תתברר גישת היהדות לפי חלק גדול מהראשונים.
שו"ת הרשב"א המיוחסות לרמב"ן סימן רפו
שאלת להעמידך על נכון בכוונת אביי ורבא משאלת בר הדיא (ברכות נ"ו).
תשובה: זו שאלת פילוסופים שתולין הכל בטבע חוק. אך לפי הנראה מן הכתוב והסכמת חכמי התורה אינו כן. אלא יש בכל או סגולות או דברים נעלמים לא נתבאר לנו עתה סבתם. והוא שאמרו ברית כרותה לשפתים. ואמרו הואי כשגגה היוצאה מלפני השליט ונח נפשיה דיהודה. ורבים כאלה. וזו היא המניעה בקללה וההפך בברכה. ואמרו אל תהי ברכת הדיוט קלה בעיניך. ואם נמשך בזה אחר הטבע מה תזיק הקללה ומה תועיל הברכה יקללו המה וה' יברך, ואמרו אל יפתח אדם פיו לשטן. והביאו ראיה מהכתוב כסדום היינו וגו'. וגם חכמי הפילוסופיא אינם יכולים ליתן טעם לסגולות הנגלות בעשבים ואבנים כאבן השואבת הברזל והברזל ישוטט על פני המים ולא ינוח עד שיהו פניו אל פני האבן. היש מגיד טעם בזה בכל חכמיהם, אף פתרון החלומות כאחד מהם. (ההדגשות בעריכתי)
ובקצרה, האמונה בסגולה כזו או אחרת, איננה סותרת את י"ג עיקרים, אלא או כלולה בהם, או כלולה בחכמת הטבע, רק שבאופן זמני המדענים עדיין לא גילו איך זה עובד טכנית שאתה מברך אותי ואני נושע, או שאדם פותח פה לשטן וניזוק.
ואל תתפלא שהמדע עוד לא גילה איך זה עובד, כי יש דברים שכולם מסכימים שהם עובדים, כהמגנט למשל, ולמדענים אין על זה הסבר! (נכון לתקופתו) אז כמו שהם לא יודעים להסביר את זה אבל זה קיים, כך גם סגולה איקס, קיימת ללא הסבר מדעי, אך זה טבע.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים