כללי סגירה דחופה לדפוס צבע rbg או cmyk

• הוסף לסימניות
אני צריך לסגור מלא קבצים (קורל) לדפוס והכל בצבעי rgb איך הדרך הקלה לעשות את זה?

פשוט פותחים, מפרידים, ומחליפים צבעים? זה המון זמן...:confused:

יש פתרון?

בסגירה לפי די אף אפשר לסגור לcmyk?

או, מה האופציות??

חוץ מזה, אבל קשור?

אם כן מלכתחילה אתם בונים את העבודות תמיד ב-cmyk?

• הוסף לסימניות
נכון, מלכתחילה תמיד להקפיד שהכל יהיה cmyk (אפילו מה שלבן). ויש אפשרות בקורל לבחור ע"י find and replace שבתפריט עריכה.

• הוסף לסימניות
קול התור, שכויח עצום!
אבל לא הבנתי מה עושים פה?

קבצים מצורפים

• Graphic3.jpg
    KB 898.7 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
הסבר קצת מסובך, אבל חשוב: פוטושופ וצבעים

בקורל אפשר לפתוח את התמונות ב EDIT BITMAP ואז נפתח פוטופיינט ושם מחליפים לCMYK
כלומר לא חייבים לחזור לפוטושופ. כך עושה חיים מושקין.

הבנתי שאם רק בסגירה לפי די אף אתה הופך לCMYK, השינוי בצבע יכול להיות מכוער.
-----------------------------------
באופן כללי בפוטושופ אני תמיד עובדת ב-RGB (כי אז כל הפילטרים אפשריים, לעומת CMYK שחוסם חלק מאפשרויות העיבוד) עד השלב האחרון לפני הייבוא לתוכנה הגרפית, ואז הופכת לצבעי הדפסה.
אבל חשוב גם במהלך העבודה לבדוק איך הצבעים ייראו כי לפעמים יש שינויים ממש גדולים בין צבעי מסך לצבעי הדפסה וצבעים שהוא לא מזהה הוא פשוט משחיר.
טוב, קשה לי להסביר. זה משהו שלימדה אותי פוטושופיסטית מקצועית בכמה שיעורים.
אבל כדי שתבין את הרעיון קח תמונה RGB, לך ל-
VIEW
GAMUT WARNING
ואם יש צבע שלא יומר בצורה טובה, הוא יסמן אותו באפור בהיר מזעזע. זה רק סימון.
אז אתה מתחיל לשחק ב ADJUSTMENTS ומשנה את הצבעים בצורה הכי טובה בשבילך, עד שכל השטחים האפורים נעלמים.
עוד אפשרות זה גם ב-VIEW
PROOF COLORS
באפשרות זו אתה פשוט רואה את התמונה כמו שהיא תיראה בCMYK
שם תראה שלפעמים צבעים שנראים מצוין בRGB יוצאים פתאום אפרפרים וחסרי צבע. ואז שוב אפשר לשחק ב"לוולז" וכדומה בשביל להתאים את הצבעים לצרכיך ולא לתת לפוטושופ לעשות את זה באופן אוטומטי.
סיבכתי אותך? 'צטערת.
icon6.gif

• הוסף לסימניות
תודה רבה לך,

רק שכל הקבצים הם קורליים ומה שאת כתבת זה לגבי פוטושופ ואין לי שום צורך להעבירם לפוטושופ אלא אני סוגר אותם ישירות מקורל.

ושוב, תודה!

• הוסף לסימניות
מה? בקורל אתה עובד ב RGB??
כמו מה, למשל?
היה לי ברור שאתה מדבר על תמונות!
אם דברת על עבודה גרפית בקורל אז בפרוש כדאי לעבוד רק עם צבעי CMYK, אבל אני מאמינה שאם בסגירה לפי די אף אתה אומר לו CMYK זה הופך אותם בסדר. זה הרבה פחות בעייתי מתמונת פוטושופ.
בכל מקרה כדאי לנסות ולראות איך יוצא הPDF. ורק אם אתה רואה הבדל גדול בצבעים, תחליף אותם.
טוב, אני כאן מקשקשת ואתה בטח מזמן סיימת את העבודה. לא כל הגרפיקאים ציפורי לילה...
א גוטע נאכט, וסליחה על השיעור בפוטושופ שמסרתי בהודעה הקודמת. גזור ושמור לעת הצורך.

• הוסף לסימניות
יש אפשרות בקורל להגדיר ביצוא לPDF שיהפוך הכל לcmyk ואפשר גם עם פרופילי צבע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Rivk;83167:
מה? בקורל אתה עובד ב RGB??
בכל מקרה כדאי לנסות ולראות איך יוצא הPDF. ורק אם אתה רואה הבדל גדול בצבעים, תחליף אותם.
טוב, אני כאן מקשקשת ואתה בטח מזמן סיימת את העבודה. לא כל הגרפיקאים ציפורי לילה...

שימי לב לשעון...

א. תודה עצומה!

ב. לא התחלתי לסיים!

ג. "בכל מקרה כדאי לנסות ולראות איך יוצא הPDF. ורק אם אתה רואה הבדל גדול בצבעים, תחליף אותם." (ציטוט) לא הבנתי אותך... כוונתך שאשאיר את הקבצים כמו שהם ואסגור אותם כrbg ואם יש שינוי גדול אזי לשנותם?

ד. "אבל אני מאמינה שאם בסגירה לפי די אף אתה אומר לו CMYK זה הופך אותם בסדר".
נכתב ע"י ayle;83180:
יש אפשרות בקורל להגדיר ביצוא לPDF שיהפוך הכל לcmyk ואפשר גם עם פרופילי צבע
איפה אני מגדיר לו בסגירה לפי די אף שזה יהיה בצבעי cmyk? ולמה את מתכוונת פרופילי צבע?

כ"ב. סליחה על הבורות.

• הוסף לסימניות
בשעה כזו מסבירים כבר רק בתמונות

קבצים מצורפים

• Graphic1.jpg
    KB 593.2 · צפיות: 0
  • Graphic2.jpg
    KB 678.1 · צפיות: 14
  • Graphic3.jpg
    KB 728.7 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
וואיי!
אנ'לא יודע מה לומר?
תווווווודה!!

• הוסף לסימניות
אם תעשה את הנ"ל על אובייקטים וקטוריים, יש לך סיכוי לא קטן, שהצבעים ישתנו ובהרבה.

הדרך הנכונה זה כמו שקול התור כתב, חפש והחלף.
הבאת תמונה, אבל במקום לבחור את הראשון מהם, אתה בוחר בשני:
Replace a Color Model or Pallette
ושם בהגדרות יש לך את ה:
Replace With The Color Model: CMYK

תצטרך לעשות את זה פעמיים, פעם אחד בשביל הצבע המילוי, ופ"א בשביל הקוים.

קבצים מצורפים

• apter MBM-1.jpg
    KB 75.1 · צפיות: 10

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה