סגירת עוסק פטור

• הוסף לסימניות
שלום,
יש לי עוסק פטור מתחילת השנה ואין לי צורך בו צורך בו יותר.
כרגע אני בחופשת לידה ולאחריה ארצה לחתום על אבטלה שהקפאתי עם פתיחת העסק.
שאלותיי:
1. האם מומלץ שסגירת עוסק פטור תתבצע ע"י איש מקצוע?
2. האם אדרש לדו"ח שנתי והצהרת הון?
3. האם יש איזשהו רווח שאני עשויה להרוויח מלחכות עד אחרי חופשת הלידה?
4. האם כשאסגור את העסק אקבל מייד את האבטלה המוקפאת (ודמי האבטלה יקוזזו מדמי הלידה) או שאוכל לקבל רק אחרי סיום חופשת הלידה?

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
1. האם מומלץ שסגירת עוסק פטור תתבצע ע"י איש מקצוע?

תלוי את מי שואלים ? אנשי מקצוע שיש להם ניסיון ויודעים עד כמה שזה פשוט לפעמים זה מסתבך והתיק לא נסגר כמו שצריך.

טיפול דרך איש מקצוע יחסוך לכם הרבה התעסקות מול הרשויות עד לסגירה בד"כ.

אבל! בהחלט ניתן לטפל בזה לבד מול הרשויות, רק חשוב לוודא שהכל נסגר סופית!

2. האם אדרש לדו"ח שנתי והצהרת הון?

דו"ח שנתי חייבים להגיש לכל שנה בה התיק הי' פעיל גם אם זה יום אחד ויש הרבה שנופלים על הדבר הזה, גם כשהתיק סגור יש חובת הגשת דוח שנתי לכל שנה בה התיק הי' פעיל!

הצהרת הון - מקבלים לאחר שנה מפתיחת התיק, אם סוגרים את התיק קודם בד"כ לא תקבלו דרישה להצהרת הון.

3. האם יש איזשהו רווח שאני עשויה להרוויח מלחכות עד אחרי חופשת הלידה?

צריכים לדעת פרטים יותר על העסק ועל הנתונים האישים, אבל בגדול יש לקחת בחשבון את חודשי הפעילות של העסק לצורך מענק עבודה וכדו'

4. האם כשאסגור את העסק אקבל מייד את האבטלה המוקפאת (ודמי האבטלה יקוזזו מדמי הלידה) או שאוכל לקבל רק אחרי סיום חופשת הלידה?
לא ניתן לקבל קצבאות שונות בגין אותה תקופה גם אבטלה וגם דמי לידה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה