כללי סגירת קובץ לpdf מאינדיזיין

• הוסף לסימניות
מישהו יודע, האם יש הבדל בין סגירה בprint לבין יצוא export לpdf?
יש הבדל באיכות? במשקל?
מתי עדיף מה?

• הוסף לסימניות
אין לי מושג מה עדיף בכל אופן הבתי דפוס שעבדתי אתם רצו export דוקא

• הוסף לסימניות
כתבתי מזמן הסבר (קצת מעמיקה) על הנושא כאן:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=14784

בקיצור, שפת pdf ושפת postscript הם שתי שפות שונות. שפת pdf תומך בהרבה דברית שpostscript לא תומך. כמה דוגמאות: פרופילי צבע, שקיפיות, וכו'. ברגע שמדפיסים לpostscript כל המידה שpostscript לא תומך בו הלך לאיבוד.

אז אם בכלל איכפת בדיוק צבע, ואיכות הדפסה בדברים מסביב לשקפיות, וכו' ממש, אבל ממש מומלץ לעשות ייצוא לpdf לגירסת acrobat 5 ולמעלה.

• הוסף לסימניות
ודאי ש export עדיף על פני p.s. מן הסיבות שהזכיר harbs,
הבעיה נעוצה בבתי הדפוס המיושנים (שעדין קימים בינו), שלעיתים חוסר התאימות בין הקובץ למידע אותו מסוגלת המכונה לקלוט,יוצר תקלות לא נעימות כלל..........:mad:
המלצתי,
להשתמש תמיד ב- export, ובנוסף, לידע את הדפוס על כך. אם תהיה להם בעיה הם כבר יעלו על זה ויבקשו אחרת.
בהצלחה:)

• הוסף לסימניות
ההמלצה שלי היא תמיד לשאל הבית דפוס (או לשכת שירות) מה הם רוצים (ו/או יכולים) לקבל. אבל אם יש אפשרות לבחור בית דפוס שמקבלים PDFX-4 (או דומה) ויש להם הציוד/ידע לעבד הקבצים בצורה הנכונה, זה בהחלט הכי טוב!

• הוסף לסימניות
לא חשבתי על פוסטקריפט,
אלא הדפסה לpdf או יצוא לpdf
האם הדפסה לpdf עובדת דרך פוסטקריפט?

• הוסף לסימניות
היא מתכוונת לשתי האפשרויות של אינדי - פרינט וייצוא.
אני משתמשת בפרינט, כשאני רוצה לשלוח קובץ קל ללקוח, רק להגהה.

לדפוס אני תמיד משתמשת באופציה של ייצוא ו PRESS QUALITY
האיכות הרבה יותר טובה.
התמונות יוצאות חדות וכנ"ל הכיתוב.

כמובן שהקובץ שוקל יותר אבל האיכות חשובה בד"כ יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;222420:
היא מתכוונת לשתי האפשרויות של אינדי - פרינט וייצוא.
אני משתמשת בפרינט, כשאני רוצה לשלוח קובץ קל ללקוח, רק להגהה.

לדפוס אניתמיטש משתמשת באופציה של ייצוא ו PRESS QUALITY
האיכות הרבה יותר טובה.
התמונות יוצאות חדות וכנ"ל הכיתוב.

כמובן שהקובץ שוקל יותר אבל האיכות חשובה בד"כ יותר.

למה בPRESS QUALITY ולא בHIGH QUALITY PRINT?

• הוסף לסימניות
גם אני עושה HIGH QUALITY
אבל שמעתי פעם הרצאה של טל שאמר לעשות press

• הוסף לסימניות
מה ההבדל ביניהם?

• הוסף לסימניות
לא יודעת.
אולי מישהו אחר יסביר לנו את ההבדל.

• הוסף לסימניות
כל הדפסה גם "הדפסה לPDF עובר" המערה לPOSTSCRIPT.

אין הבדל גדול בין High Quality לבין Press. כל ההבדלים הם בסוגי דחיסה. הדבר שמאד חשוב הוא הגירסת Acrobat גירסת 4 למטה היא לא יותר טוב מדרך הדפסה. הכי טוב (בדרך כלל) הוא להשתמש בpreset של PDFX-4

אגב, תיקנתי הlink למעלה...

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי יצוא הרבה יותר איכותי מהדפסה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Harbs;222504:
כל הדפסה גם "הדפסה לPDF עובר" המערה לPOSTSCRIPT.

אין הבדל גדול בין High Quality לבין Press. כל ההבדלים הם בסוגי דחיסה. הדבר שמאד חשוב הוא הגירסת Acrobat גירסת 4 למטה היא לא יותר טוב מדרך הדפסה. הכי טוב (בדרך כלל) הוא להשתמש בpreset של PDFX-4

אגב, תיקנתי הlink למעלה...

ובכל זאת, מה ההבדל? איזו דחיסה טובה יותר? אולי ההבדל מבחינת המשקל? אם כן מה קל יותר - והאם זה משפיע על האיכות?

• הוסף לסימניות
מנסיון של שנים - אני תמיד עושה אקספורט. עבדתי עם המון דפוסים (בארץ ובחו"ל) ותמיד זה היה מצוין. חוץ מפעם אחת שעבדתי עם דפוס המקור - הם רצו רק דרך פרינט לפוסטקריפ לדרייבר שלהם. (הם שלחו לי הוראות ובזבזתי על הקבצים ההם חצי יום)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;222587:
ובכל זאת, מה ההבדל? איזו דחיסה טובה יותר? אולי ההבדל מבחינת המשקל? אם כן מה קל יותר - והאם זה משפיע על האיכות?

מה שזכור לי מאיזו שהיא הרצאה

high quality בשביל מדפסות מקומיות ואפילו דיגיטלי
press quality לבית דפוס

וגם כן RGB למדפסות מקומיות (המכונה יותר מסדרת עם זה) גם (אם אני לא טועה) דפוס דיגיטלי
CMYK לבית דפוס

• הוסף לסימניות
לאו דוקא.

כמו שכתבתי:
PDFX-4 לכל מקום. (חוץ מemail)

הpresets האחרון הם ישנות ואין טעם להשתמש בהם. PDFX-4 זה הסנטדרט החדש שמהטיח האיכות הרצוי.

ואגב, אם משתמשים בפרופילי צבע ועושים ייצוא לPDF, אין צורך להשתמש בCMYK לבית דפוס. ייתכן שאפילו עדיף RGB המקורי... (בתנאי שמשתמשים בפרופילים הנכונים)

• הוסף לסימניות
נצל"ש-
איזה פורמט PDF כדאי לשלוח במייל להגהה? (גם שיהיה קל וגם שלא יוכלו לשלוח את זה לדפוס מאחורי הגב..)

• הוסף לסימניות
יש אפשרות של smallest

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה