קורונה סגר בירושליים בשכונות הבאות

• הוסף לסימניות
מכיוון שאני מתנגד אידיאולוגית לסגר ,
אז לידיעתכם שסגר על שכונות הצפון אינו ישים מבחינה מעשית,
המציאות שעל כל צומת שחסומה יש עשרה מעברים דרך רחובות צדדיים,( אפשר לבדוק!!!)
כן, ממש כך! אז למעשה לא סגר ולא נעליים!!!
אלא מה... סוגרים שיראה מפחיד, לשדר לציבור שיש מצורעים מאחורי המחסום...
אז תשקיעו יותר בהסברה, יותר באכיפה בתוך השכונות,
ופחות על מהלכים סימליים מטורללים!!!! ותשיגו תוצאה הרבה יותר טובה.
כותב בכאב רב, על התעלמות הנציגים שלנו!

• הוסף לסימניות
כך גם היה בבני ברק -
מאות שוטרים עומדים בצמתים

אבל בנין ליד - יש מעבר.... מה הועילו?

עדין אני חושבת שזה היה יותר סגר פסיכולגי, אנשים פשוט לא יצאו,
נכון - אפשר לצאת....
אבל לא שווה להתפס במקרה ...

• הוסף לסימניות
מכיוון שאני מתנגד אידיאולוגית לסגר ,
המציאות שעל כל צומת שחסומה יש עשרה מעברים דרך רחובות צדדיים,( אפשר לבדוק!!!)
כן, ממש כך! אז למעשה לא סגר ולא נעליים!!!
אלא מה... סוגרים שיראה מפחיד, לשדר לציבור שיש מצורעים מאחורי המחסום...
אז תשקיעו יותר בהסברה, יותר באכיפה בתוך השכונות,
ופחות על מהלכים סימליים מטורללים!!!! ותשיגו תוצאה הרבה יותר טובה.
כותב בכאב רב, על התעלמות הנציגים שלנו!
הטענה העיקרית שאין מספיק הסברה בשכונות החרדיות, וזה נכון במאה אחוז. אבל למעשה כמעט שאין אפשרות להסביר, כשכולם בבית, ורוב הצבור שלנו אין להם אינטרנט, ואפי' לאלו שיש, אין אתר של חדשות ברוב החסומים שיוכלו לפרסם את זה שכולם יסתכלו על זה. [אני בנתיב פתוח רק לצורך עבודה].
יש עיתונים, בעיתון המודיע רוב קוראי המודיע יודעים להשמר, ואני מבין שגם בעיתון המבשר יש הסברה. אבל הרבה חרדים לא קוראים עיתונים בכלל, ועוד הרבה מהקוראים יודעים 'יותר' ממה שהכותב בעיתון יודע, ואין שייך כמעט הסברה בינינו.
אז אולי היאך אפשר להשקיע יותר בהסברה בין ציבור שלנו. בפרט שכל מה שאחד אומר השני יודע יותר טוב, ורק אומר מילה אחד 'שטויות', ומספיק שכולם יפחדו להבין.
הסגר כנראה שעושים את זה שחושבים שאין להם ברירה, מכיון שבמציאות במספרים האחוזים הכי גבוהים בכל הארץ יש בין החרדים בירושלים ובני ברק. אע"פ שכולנו חושבים שזה טעות, אבל בינתיים אין לאף אחד פתרון אחר, חוץ מהסברה שאין אפשרות היאך להסביר, גם דרשות בבתי כנסיות ומדרשות אין שייך שכולם סגורים, ולהדביק מודעות, רוב אנשים לא קוראי המודעות, וגם לא נמצאים ברחוב. אז מה הפתרון, לא ראיתי עדיין פתרון טוב אחר.

• הוסף לסימניות
IMG-20200414-WA0043.jpg

• הוסף לסימניות
מי דיבר על ונשמרתם?
מדברים על לא תרצח.
אתה בטוח תסכים איתי שאדם שהוא נשא קורונה והלך למסור שיעור בדף היומי במושב זקנים, בוודאות גרם פטירתו של אחד מהם?ל
ונשא קורונה שהדביק את המגיד שיעור?
וזה שהדביק את נהג האמבולנס שהדביק את המגיד שיעור.?
וזה שהדביק רק בחור צעיר במכולת שהדביק את אחיו הקטן שירד לרכב על האופניים רק 100 מטר והדביק ילד אחר בשכונה שהדביק את אביו המבוגר חולה הסכרת שנגמל מעישון רק לפני שנה...
בקיצור לא תרצח.
שב בבית.
הוראות משרד הבריאות נועדו למקילים בלבד.
להם יש גם שיקולים של טובת המשק. התאווררות. זכויות הפרט. יכולת האכיפה. ועוד.
לנו יש את עשרת הדברות. וכמו שכולנו מחמירים בהל' שבת ובע"ז, והחמירו וגדרו אינסוף גדרים והרחקות שלא לעבור על לא תנאף. הפעם יש להחמיר שלא לעבור על לא תרצח.
או הו!
לכזה הטפה באמת שלא פללתי.

ובכן -
לא תרצח נכתב באותו תורה של 'ונשמרתם' כך שלא הבנתי מה זה משנה.
גם לא הבנתי מה בטוח ש"אני יסכים איתך" ומה נמצא בספק. בכלל זה לא היה הנושא שלי.

בכל אופן ממש נרגעתי מההודעה שלך.
חזיתי בעשרות "רוצחים" שמתעכבים במכולת וקונים שוקולדים, צ'יפס, מעדנים ושאר מיני מותרות כשהם כלל לא מבינים ששניה אחת עיכוב שלהם יכול לרצוח - כפשוטו! איזה קבוצת סיכוניק אחד שנאלץ לרדת לקנות לחם וגבינה!
אחר כך הלכתי למקום אחר וראיתי עוד עשרות רבות של רוצחים שנכנסים לחנות הממתקים, לחנות הפיצוחים, למאפיה.
התחלחלתי! בשביל הפיסטוקים והרוגלעך הם מוכנים להרוג!
הייתי ממש שבור מזה.
כעת נוכחתי שלא תמו יראי ה'.

• הוסף לסימניות
מה אם עידכוני קורונה?

• הוסף לסימניות
או הו!
לכזה הטפה באמת שלא פללתי.

ובכן -
לא תרצח נכתב באותו תורה של 'ונשמרתם' כך שלא הבנתי מה זה משנה.
גם לא הבנתי מה בטוח ש"אני יסכים איתך" ומה נמצא בספק. בכלל זה לא היה הנושא שלי.

בכל אופן ממש נרגעתי מההודעה שלך.
חזיתי בעשרות "רוצחים" שמתעכבים במכולת וקונים שוקולדים, צ'יפס, מעדנים ושאר מיני מותרות כשהם כלל לא מבינים ששניה אחת עיכוב שלהם יכול לרצוח - כפשוטו! איזה קבוצת סיכוניק אחד שנאלץ לרדת לקנות לחם וגבינה!
אחר כך הלכתי למקום אחר וראיתי עוד עשרות רבות של רוצחים שנכנסים לחנות הממתקים, לחנות הפיצוחים, למאפיה.
התחלחלתי! בשביל הפיסטוקים והרוגלעך הם מוכנים להרוג!
הייתי ממש שבור מזה.
כעת נוכחתי שלא תמו יראי ה'.
ממתי "כולם" זה היתר?
חזרנו לימי הגן?
כולם שיחקו בבוץ, אז גם אני שיחקתי.
ואם כולם יקפצו מהגג, גם תקפוץ?

• הוסף לסימניות
צודק, פספסתי את השורה האחרונה.

הלוואי ומישהו היה מוציא שו"ת מסודר לאיזה צורך מותר לצאת ולאיזה צורך לא.
לדוגמא
יש לי רק לחם פרוס לשבת, האם מותר לצאת למכולת (מוגן לפי ההוראות) לקנות 2 חלות שלמות, ויין.
או שעדיף לקדש על לחם פרוס. ולהמנע מחשש רציחה.

האם מותר ללכת למכולת רחוקה יותר כדי למצוא את המוצרים עם הכשר טוב יותר, או שעדיף לקצר את הזמן בחוץ.

האם ההיתר לדווח למשטרה על התקהלות מסוכנת, הוא גם בשבת? או רק ביום חול.

באמצע שמונה עשרה, התקרב אליי אדם שלא ידע להזהר, האם מותר לעקור למקום אחר?

וכן הלאה
כך נוכל לקבל מבט תורני מדוייק היכן למקם את הספק איסור שיש בכל גיחה החוצה.

• הוסף לסימניות
זה כמו נחש או כמו עקרב?

• הוסף לסימניות
זה כמו נחש או כמו עקרב?
זה לא נחשב הפסק
כי זה לא דיבור

אם אדם שכח מה הדין של 'ותן ברכה' וכד'
מותר לו ללכת באמצע שמו"ע להסתכל מה הדין
אמנם זה לצורך התפילה
אבל הפסק בהליכה קל הרבה יותר

וגם כאן, זה ודאי מפריע לו להתרכז בתפילה
הימצאות של אדם שלא נזהר
(אם זה לא מפריע לו, אז זה לא משנה לו...)
וא"כ זה הליכה לצורך כוונה בתפילה שגם מותרת

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה