קורונה סגר בסוף שבוע? זה נכון?

• הוסף לסימניות
אנחת רווחה במשק: הפרויקטור החדש מתנגד לסגר

פחות מיממה לאחר הדרמה שבסיומה מונה לתפקיד "פרויקטור הקורונה" בתום סאגה ארוכה, פורס הפרופסור רוני גמזו את משנתו בראיון ראשון ל"ישראל היום". בין היתר, הוא אומר כי לדעתו "צריך כמה שפחות לסגור".

פרופ' רוני גמזו
פרופ' רוני גמזו "פרויקטור הקורונה" | צילום: Miriam Alster/FLASH90
בראיון לעיתונאי מתי טוכפלד מישראל היום אומר "פרויקטור הקורונה" פרופסור רוני גמזו "אני רוצה להקדיש מאמץ רב לשיפור מערך ההסברה. הציבור הישראלי צריך להבין את המצב, וצריך לשפר את האמון של הציבור בתהליך הטיפול במשבר הקורונה. מאמץ שני שחשוב לי הוא שיפור קטיעת שרשרת ההדבקה, שזה אומר הגדלת כמות בדיקות, חקירות ואיכות הבידודים. "מאמץ שלישי – התאמה חכמה של ההגבלות, כדי ליצור אפקט של הקטנת הדבקה תוך התחשבות בציבור בכל ההיבטים. הכל כדי לנסות להקטין את התחלואה ולהוריד את ה"אר" בנסיגה, מתחת לאחד. זו המשימה של מדינת ישראל: שכל מדביק ידביק פחות מאדם אחד. ככה תהיה נסיגה של התחלואה. "כמכלול, זה עומד להיות סטארט-אפ ישראלי; אף מדינה לא הצליחה, בזמן הדבקה קהילתית, להכניע את המגפה ללא סגר. אני מאמין שישראל יכולה".
ומה לגבי האפשרות שעל הפרק לסגר?
"הגישה שלי היא לעשות כל המאמץ בשלושה שבועות הקרובים כדי להביא את ה"אר" (R, מקדם ההדבקה – מ"ט) מתחת לאחד, כלומר ליצור "אר" נסוג, וכל זה בלי סגר, ללא הגבלת החיים, החברה, הפרנסה והכלכלה".
עבור מי אתה עובד?
"אני עובד עבור אזרחי מדינת ישראל. אני מדווח לכולם ועבור כולם". אוקיי. אבל מי בפועל מפעיל אותך?
"מנכ"ל משרד הבריאות, השר, המל"ל, הממשלה, ראש הממשלה. כולם מעליי וכולם מכבדים את הצורך שלי בגמישות ומכבדים את דעתי".
מה השינויים הבולטים שאתה מתכוון להוביל לעומת המצב הנוכחי?
"ליכוד כל הגורמים המקצועיים לעמדה מקצועית אחת אחידה שתלכד את הציבור אחריה, ולא בלבול מקצועי שמרחיק את הציבור. כמו כן, קיצור הזמן לבדיקות ולחקירות".
מה דעתך על כל ההגבלות השנויות במחלוקת שעל סדר היום: אטרקציות תיירותיות, חדרי כושר, קניונים?
"כרגע צריך כמה שפחות לסגור, וכמה שפחות הגבלות נוספות. לתת לכולנו ולציבור להשתדל לעשות שינוי ללא מגבלות משמעותיות נוספות. השינוי מבוסס על התנהגות של הציבור, שיפור קטיעת השרשרת, אכיפה והצלחה שלנו לכל דבר שהוא – תוך הפחתת ההגבלה".הראיון המלא יפורסם מחר בעיתון "ישראל היום"

• הוסף לסימניות
אתם צריכים לקנות משהו בשבת על ידי נכרי מטעם פיקוח נפש?

אנחנו הדתיים לא הרגשנו בכלל את הסגר, שמשמעו החל מ17:00 ביום שישי עד לבוקר יום ראשון.

• הוסף לסימניות
אולי יש מסיבת יומולדת לבת של הפרויקטור ;)
ועכשיו ברצינות...
לא ברור למה מחכים עם עדכון האזרחים לרגע שאחרי האחרון
תנו לאנשים זמן להתארגן...

• הוסף לסימניות
אתם צריכים לקנות משהו בשבת על ידי נכרי מטעם פיקוח נפש?

אנחנו הדתיים לא הרגשנו בכלל את הסגר, שמשמעו החל מ17:00 ביום שישי עד לבוקר יום ראשון.
לא צריכים בשבת, (ובאמת שאלתי את עצמי, אם רוב ההדבקות הם בגלל החרדים, למה סוגרים בסופ"ש )
אבל אולי צריכים לחזור מוצ"ש באוטובוס מחוץ לעיר, ואם אין תח"צ , זה אומר שהארוח צריך להמשך עד יום א' בבוקר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה