קורונה סגר!!!!!!!!!

מצב
הנושא נעול.
הבן, בטור מרגש:
"מתגעגע אלייך אמי חולת הקורונה, ומבקש: נא הקפידו"
אני רק מחכה לרגע הזה שאימא שלי, חולת הקורונה, תתעורר - ואגיד בקול רם; יכול להיות שאני יצעק את זה: אימא אני אוהב אותך, את הכי יקרה לי בעולם • בן החולה ממודיעין עילית, בטור אישי (חרדים)

"אימא היקרה לי מכל! אני מתגעגע אלייך מאוד; תעריכו כל נשימה ונשימה בחיים. רק כשאדם מגיע למצב שהוא לא נושם בכוחות עצמו, הוא יודע להעריך כל נשימה ונשימה"; כך פותח ידידיה עוזרי, בנה של 'נועה בת תמר', חולת הקורונה הקשה ממודיעין עילית, את טורו המרגש שכתב ל'כיכר השבת', בו הוא אף מפציר במזלזלים למיניהם בהנחיות הבריאות, לחדול מהתנהגותם זו.
בשבת פרשת שופטים הייתי עם אימא שלי במלונית של חולי הקורונה, וראיתי אותה ממש נחנקת בגלל חוסר חמצן בדם. זה היה הדבר הכי מזעזע שראיתי בחיים, לראות ככה את האדם שאתם הכי אוהבים בעולם, מעריכים בעולם, האדם שתמיד לצידך תומך ומחבק ואוהב אותך בכל סיטואציה שתהיה.
זה לא ברור מאליו, ההשגחה העליונה שאימא שלי קיבלה טיפול מיידי וברוך השם המצב שלה התייצב מהרגע שקיבלה את החמצן. ראיתי אותה בפינוי, כשנשמה במצב טוב, וזה הרגיע אותי.
ואז הגיע הבשורה שבחיים לא חלמתי עליה: העבירו אותה לטיפול נמרץ, המצב מחמיר. זה נתן לי סטירת לחי. אבל למה זה מגיע, למה, לאמא שלי, האישה הכי צדיקה שאני מכיר??

כשהבנתי את זה בבוקר, אמרתי לעצמי איזה אדם מסוגל לכזה דבר. זה מצב שבו אתה הכי חייב את האנשים היקרים לך מכל לידך, אבל אימא שלי הצדיקה חשבה רק על גזל שינה ולא היתה מוכנה שיעירו אותנו.ביום רביעי ו' באלול מעדכנים אותנו בבוקר, שבלילה בשעה 3:30 היא לא הצליחה לנשום גם עם החמצן, והיו חייבים להרדים אותה. שאלו אותה למי להתקשר להודיע, והיא אמרה אל תתקשרו לאף אחד, אני לא רוצה לגרום לגזל שינה, וגם מחר בבוקר יש סליחות אז שלא יהיו עייפים בסליחות...
במוצאי שבת כי תצא מעדכנים אותנו שברוך ה' יש שיפור, ואכן מיום ליום ראו שיפור משמעותי, ואז באה הבשורה: אם עד מחר לא יהיה שינויים, מעירים את אימא. זה הרגע שכל כך חיכינו לו והתפללנו לו.
אבל יום למחרת הודיעו שיש סיבוך ולא יעירו אותה, ושוב חזר הסרט... כרגע אימא כבר כמה ימים במצב קשה, אבל יציב - שזה ממש סייעתא דשמיא שברוך ה' אין החמרה.
איזה דבר זה, איך אפשר להכיל את זה. הגוף מותש רק מלשמוע על זה. ועכשיו אני רק מחכה לרגע הזה שהיא תתעורר ואני יגיד את זה בכזה קול רם, יכול להיות שאני יצעק את זה: אימא אני אוהב אותך, את הכי יקרה לי בעולם.
לכן אני מבקש מכם דבר ראשון: תגידו תודה לה' על כל נשימה שאתם נושמים. ועוד דבר חשוב: תתפללו עליה. אחת הדודות סיפרה לי שאימא השאירה לה הודעה קולית, כי היא לא ענתה, והיא ביקשה תקרעו את השמים עם התפילות, אני מפחדת שירדימו אותי, אני לא רוצה את זה.
אז בבקשה תתפללו עליה שהיא תצא מזה הכי מהר שאפשר, ותקראו פרק תהילים לרפואתה. תזכירו את זה בכל מקום אפשרי, בכל שיעור תורה, בישיבה, בכולל, במקום העבודה, בשבת אצל ההורים, בכל מקום שאתם יכולים; בבקשה מכם. ותודה לכל הדואגים, המתפללים והמסייעים. ה' ישלם לכם בכפל כפליים.
ודבר אחרון וחשוב: תשמרו על הכללים. לא סתם אומרים להיזהר. כולנו אוהבים את ההורים ואת הסבא וסבתא, אז תשמרו עליהם, תאהבו אותם מרחוק, אל תלכו אם לא צריך.
ועוד דבר אימא: את לא יודעת כמה זכויות יש לך, כמה נשים הכניסו שבת מוקדם, כמה ספרי תהלים גמרו, כמה חומש דברים למדו - וכל זה הזכויות שלך!
ולאנשים שלא שומרים כמו שצריך, יש לי משה קטן לומר: כשאתה לא שומר, ונדבקת, אתה לא מרגיש את זה כי אתה צעיר וחסון, אבל אחר כך אתה לא יודע את מי תדביק...
אתה מוכן לקחת על עצמך את הסבל שאחרים אחר כך יסבלו? את הילדים שרק רוצים אבא ואימא בריאים? ומה אם חס ושלום תדביק את אחד ההורים שלך? לזה יש לך מצפון?
אז בבקשה ממך: כשאתה מזיע עם המסיכה ובא בדיוק להוריד לכמה דקות להתאוורר, תראה בעיניים שלך את אבא ואמא או סבא וסבא או כל אדם אחר שיקר לך, ואז תחשוב שוב על הצעד.
אמא, כולנו מחכים ומצפים לראותך בריאה ושלמה, חזקה מתמיד. משפחתך האוהבת ️

ל'מעט מדי' נתייחס במועד מאוחר יותר אי"ה. ל'מאוחר מדי' נתייחס עכשיו:
הכל היה גלוי וידוע כבר ביום חמישי. נזקי הסגר, חוסר המוכנות הציבורית, העדר התועלת, עיוותי הנתונים וערבובית הצבעים. אבל הנציגים המסורים שלנו לא טרחו למנוע מבעוד מועד את החלטת קבינט הקורונה, כשלדבריך היה בידם לעשות כן.
אחרי שלוש יממות של כעס, מתח, תסכול, ושבת מרוטת עצבים - באו מושיעים להר ציון. בוקר טוב אליהו. כעת נוספו עלינו גם פרעות ההסתה ופירותיה. ברוך שמסר עולמו לשומרים.
תאמר עכשיו, נתניהו היום לא נכנע בגלל הנציגים המסורים, שבוודאי עשו הכל מצידם גם ביום חמישי, אלא מחמת הזעם הציבורי ומכתב ראשי הרשויות. אז איזו קבלה אתה מבקש שנשלח לליצמן ודרעי?

אנחנו רק יכולים לקוות לטוב...

מתקפה חסרת תקדים של ראשי הערים החרדיות על ראש הממשלה
בצל הסגר המאיים על הערים החרדיות, ראשי הערים משגרים מכתב יוצא דופן בחריפותו לראש הממשלה בנימין נתניהו בו הם מאשימים אותו כי במכוון פעל כדי להוציא את הציבור החרדי כאשם בהתפרצות המגפה • " אנו נפסיק את שיתוף הפעולה עם הרשויות השונות בכל הנוגע לסגר"
בחדרי חרדים
"הפכנו למפיצי מחלות ואויבי העם"
נתניהו בהצהרה בנושא הקורונה
נתניהו בהצהרה בנושא הקורונהצילום: Olivier Fitoussi/Flash90
לקראת כינוס ועדת השרים שתדון על הטלת סגרים ובהם ביישובים החרדים בני ברק, אלעד , ביתר ועימנואל, שיגרו היום (ראשון) ראשי הערים מכתב זועם לראש הממשלה בו הם מבהירים כי ראשי הרשויות החרדיות לא ישתפו פעולה עם החלטת הממשלה באם יוטל סגר.
"חודשים ארוכים מתמודדת מדינת ישראל עם נגיף הקרונה. אלו הם חודשים טעונים, מורכבים ורבי מהמורות. המגזר החרדי אינו רק מגזר מזוהה אמונית, אלא ובעיקר, מאופיין בסביבת מגורים צפופה ומאפיינים דמוגרפים מורכבים וסבוכים. אנו ולצידנו גם חלקים מהמגזר הערבי", פותחים אברהם רובינשטיין, מאיר רובינשטיין, ישראל פרוש ואליהו גפני את פניתם.
הם כותבים כי "מאז פרוץ המשבר, אנו, ראשי הרשויות החרדיות עומדים בראש המערכה ומובילים בזירת המלחמה את המאבק הסיזיפי בנגיף הקורונה. כולנו עמדנו בפני מאבקים קשים, מבית ומחוץ, כדי לבצע צעדים שונים על מנת להוציא את החולים מערינו, לבצע כמה שיותר בדיקות, לשמור על ריחוק חברתי, לאתר ולסגור מקומות בעלי פוטנציאל הדבקה".
"הצלחנו לשנות את המשוואה באחוזים ניכרים, ביוזמה אישית ובמארג עדין של בניית אמון מחודש, מול הכרסום הלאומי באמון וביישום ההנחיות" הם מוספים ותוקפים את נתניהו: "כמי שניהל את המשבר הזה, מעולם לא טרחת לשמוע את קולנו, להבין את המצוקות ולנסות לקדם יוזמות ממשיות לשיטוח עקומת התחלואה, אזנך לא הייתה קשובה אלינו ולא טרחת לשאול, להבין וללמוד מה מאפיין חתך ניכר באוכלוסייה בישראל המתמודד בכל הזירות, תקציבית, חברתית ותקשורתית".
עוד תוקפים ראשי הרשויות: "למרבה הצער לא שלחת אתה אי מי מטעמך לשמוע באופן ישיר את מתודות העבודה שלנו, ואת מכלול הצעדים שייעשו ויצליחו בהידברות מתמדת ומכבדת מול ההנהגה הרוחנית של הציבור הזה, ביוזמתיות ובהבנת עומק. במקום זה בחרת להשתמש באנשי קש דוגמת פרויקטורים וכדו', בעוד אתה האיש שמכריע גורלות. הקול הוא קולך, ההכרעות הן שלך כמי שמוביל, מנחה ומכריע".
עוד מוסיפים ראשי הערים החרדיות בזעם: "פעם אחר פעם הטלת סגר ועוד סגר על הערים החרדיות. הן מעולם לא הניבו שינוי של ממש אחרת היינו כולנו תומכים בהן בכל פה ומיישמים אותם בכוחנו אנו. כל סגר שכזה הביא לשבירת אמון ולדרדור של עשרה צעדים לאחור בנכונות להיבדק, לשמור על הכללים ולציית להנחיות הבריאות, כשעם הסרת הגדרות מצאנו את עצמנו מתחילים הכל מהתחלה".
"מול הקושי ותגובות התסיסה הקשחתם את נתוני ה'רמזור' עוד ועוד בשורת תנאים שאינם ממין העניין ואין בהן בדל של הבנה במארג החיים המגזרי וביכולת ליצור שינוי. בהחלטות אותן קיבלת אתה בקולך מעל ראשנו גם אם מאחורי שמות של קבינט או ה'ממונה', הפכת את הציבור החרדי לשק החבטות והריצוי של תושבי המדינה, ללא רגע של מחשבה על סבלם של רבבות הובלת להחלטות אלו פעם אחר פעם, במטרה ליצור מיצג של
שליטה במצב ולהותיר שגרת חיים נינוחה לתושבי הארץ כולה".
ראשי הרשויות מוספים לתקוף בצורה קשה את ראש הממשלה: "החלטת במכוון להשאיר את המדינה פתוחה בחודשים יולי - אוגוסט, למרות שהתחלואה בערים שלנו הייתה גבוהה מהמצב היום, מן הסתם לא רצית לפגוע בשגרת החופשה של תושבי המדינה וחיסול ענף התיירות. אך בימים אלה הובלת שוב באופן מכוון לכך שיוטל סגר על הערים החרדיות ערב חגי תשרי. בכאב ובזעם עצור אנו רואים יום אחר יום כיצד כבודם של גדולי התורה, חיי התורה, מנהגי הקהילות וכבוד המסורת של מרבית תושביה היהודים של הארץ הזו, נרמסת על ידך באופן שלא זכור כמותו".
"לו רק היית בוחר להקדיש דקות בודדות מזמנך לשמוע ולהקשיב" הם כותבים בכאב, "היית שומע משנה סדורה בפינו מול שיטות התחשיב השטחיות, ומגלה במפתיע שיש בידינו פתרונות יצירתיים דיים למיגור את התחלואה ברשויות החרדיות שבסיסים הידברות, שיתוף הנהגה וכבוד לאמונה ולדרך. במקום זה, בחרת בצעדי ענישה בדמות סגרים ומגבלות לכמעט מיליון נפש שאין בהן שום ריפוי כפי שנוכחת לדעת בסבבים הקודמים שהניבו תוצאה דומה. הורדת הלחץ התקשורתי והפנייתו לציבורים המוחלשים ביותר במבט מאשים ואפס חמלה, זו דרך שלא נוכל לקבלה עוד בשוויון נפש".
הם מודיעים לראש הממשלה לאור ההחלטה הצפויה: "אנו מודיעים בזאת כי אנו נפסיק את שיתוף הפעולה עם הרשויות השונות בכל הנוגע לסגר. רשויות המדינה מוזמנות לפעול בעצמם כפי שהן פועלת בלאו הכי מעל ראשינו, טלו אתם ובאופן אישי אתה ראש הממשלה, את האחריות לשינוי ולביצוע. אנו מודיעים לך בזאת כי הציבור החרדי כל כולו לא ישכח את העוול שנעשה לו. לא נשכח מי האיש שחתם בידו, פעם אחר פעם, על הפיכתנו למפיצי מחלות ואויבי העם, בענישה סלקטיביות של רבבות משפחות, בני המגזר החרדי. ההחלטות שקיבלת, פעם אחר פעם, נעשו בהעדר הגיון ותוחלת בריאותית ומכוונות באופן חד וברור נגד הציבור החרדי. אנו רואים בך את האשם היחידי לצעדי ענישה אלו, להשפלת כבוד המסורת וכבודנו כאזרחים לגיטימיים בארץ הזו. לא נוכל להחריש עוד. הקול – קולך, אך בסופו של יום, תישמע תגובתם הנכאבת של רבבות תושבי הערים החרדיות – בקולם".

image.png

הרווחנו משהו?
לא נראה לי
בלילה לא יתפללו ערבית???
בחורים/אברכים לא יוכלו לחזור מלימודהם?
כיתות א ב ג ישארו בבית, מי ישמור עליהם?

אילו ערים כלולות ב-40 ערים?

למי יש את רשימת הערים בהם אין לימודים מחר?
עוד צריך אישור סופי מחר
חברי הקבינט אישרו הערב (ראשון) את המסגרת הכללית של הסגר הלילי הצפוי על הערים האדומות, מחר (שני) תאושר סופית מחר במסגרת משאל טלפוני בין חברי הממשלה.
מקור: www.93fm.co.il/radio/635405

אילו ערים כלולות ב-40 ערים?
כפר קאסם, לקיה, עין מאהל, דליית אל-כרמל, טירה, ג'לג'וליה, מעלה עירון, עמנואל, עוספיא, בית ג'ן, כסרא-סמיע, ביתר עילית, כעביה-טבאש-חג'אג'רה, טבריה, אום אל-פאחם, פוריידיס, בוקעתא, ג'ת, רכסים, אעבלין, כפר כנא, כפר ברא, טייבה, בני ברק, ערערה, זמר, אבו סנאן, קלנסווה, אלעד, נצרת, דייר חנא, סאג'וק, סח'נין, ג'דיידה-מכר, בית שמש, מג'ד אל כרום, רהט, טורעאן‎.
לצד זאת, בין עשר הערים החדשות שנכנסו לרשימה יש כאלה שעדיין בסימן שאלה, מכיוון שממדי התחלואה בהן עלו משמעותית רק ביממה האחרונה. רשימה זו כוללת את אשדוד, אשקלון, שדרות, נתיבות, כוכב יאיר ואילת. החלטה סופית לגבי יישובים אלו טרם התקבלה.

אושרה המסגרת הכללית שתאושר סופית מחר במסגרת משאל טלפוני בין חברי הממשלה.

1. הטלה ממחר 19:00-5:00 סגר מוגבל לילי על 40 ישובים (הגבלת תנועה עד 500 מ' למעט לצורך הצטיידות במזון וצרכים רפואיים).

2. מערכת החינוך הפורמלית תיסגר בערים הנוספות (8 ערים חדשות) החל מיום ג'. יוחרגו מהחלטה זו מסגרות החינוך הבלתי פורמליות.

3. ‏סגירת עסקים למעט עסקים חיוניים החל מ19:00.

להלן רשימת המקומות בהם יוכרז עוצר לילי וייסגרו מוסדות החינוך בכפוף כאמור להחלטת שרי הממשלה, ניתן למנות את הערים החרדיות:

בני ברק, ביתר עילית, אלעד, בית שמש, רכסים, עמנואל וטבריה.

כמו גם ישובים רבים במגזר הערבי:
כפר קאסם, לקיה, עין מאהל, דליית אל-כרמל, טירה, ג'לג'וליה, מעלה עירון, עוספיא, בית ג'ן, כסרא-סמיע, כעביה-טבאש-חג'אג'רה, אום אל-פאחם, פוריידיס, בוקעתא, ג'ת, אעבלין, כפר כנא, כפר ברא, טייבה, ערערה, זמר, אבו סנאן, קלנסווה, נצרת, דייר חנא, סאג'וק, סח'נין, ג'דיידה-מכר, מג'ד אל כרום, רהט וטורעאן‎.

עמית סגל:

‏במצב הנוכחי שבו אף מגזר (חרדים, ערבים, בליינים, שמאלנים) לא מוכן לוותר על מימוש הערך העליון שלו סגר יתאפשר רק כשמבתי החולים יגיעו תמונות הזוועה של חולי קורונה קשים ללא טיפול. עד אז החתונות, התפילות, הלימודים, ההפגנות וההופעות יימשכו, ולא רגע אחד קודם.

התקיימה בנו האמירה הסובייטית המוכרת: ככל שיהיה יותר גרוע יהיה יותר טוב.

m. • עכשיו

אושרה המסגרת הכללית שתאושר סופית מחר במסגרת משאל טלפוני בין חברי הממשלה.

1. הטלה ממחר 19:00-5:00 סגר מוגבל לילי על 40 ישובים (הגבלת תנועה עד 500 מ' למעט לצורך הצטיידות במזון וצרכים רפואיים).

2. מערכת החינוך הפורמלית תיסגר בערים הנוספות (8 ערים חדשות) החל מיום ג'. יוחרגו מהחלטה זו מסגרות החינוך הבלתי פורמליות.

3. ‏סגירת עסקים למעט עסקים חיוניים החל מ19:00.

להלן רשימת המקומות בהם יוכרז עוצר לילי וייסגרו מוסדות החינוך בכפוף כאמור להחלטת שרי הממשלה, ניתן למנות את הערים החרדיות:

בני ברק, ביתר עילית, אלעד, בית שמש, רכסים, עמנואל וטבריה.

כמו גם ישובים רבים במגזר הערבי:
כפר קאסם, לקיה, עין מאהל, דליית אל-כרמל, טירה, ג'לג'וליה, מעלה עירון, עוספיא, בית ג'ן, כסרא-סמיע, כעביה-טבאש-חג'אג'רה, אום אל-פאחם, פוריידיס, בוקעתא, ג'ת, אעבלין, כפר כנא, כפר ברא, טייבה, ערערה, זמר, אבו סנאן, קלנסווה, נצרת, דייר חנא, סאג'וק, סח'נין, ג'דיידה-מכר, מג'ד אל כרום, רהט וטורעאן‎.

עמית סגל:

שווה דוקטורט. כמעט כל הערים הצביעו משותפת, שס, יהדות התורה ובקצוות ליכוד.

המשותף לרובן: דירות קטנות, משפחות גדולות

השכונות שהיו אדומות בירושלים כבר לא כלולות?

למי יש את רשימת הערים בהם אין לימודים מחר?

בוקעתא מעלה עירון פוריידיס כפר קאסם אלעד בית שמש כסרא-סמיע רכסים ערערה עין מאהל בני ברק אבו סנאן טירה ג'לג'וליה לקיה ג'ולס ריינה ג'ת ביתר עילית יפיע באקה אל-גרביה נתיבות אום אל-פחם מודיעין עילית כפר מנדא אשקלון קלנסווה זמר דאלית אל-כרמל כפר בר'א בועיינה-נוג'ידאת נצרת כפר קרע אשדוד עספיא אילת טייבה שדרות עמנואל כוכב יאיר שפרעם קרית יערים

עמית סגל:

והמשוץף לכולן: ערבים וחרדים.

עמית סגל:

סתם לא מעמיק.
אשקלון ואשדוד ערי ענק, שיחד עם שדרות מאכלסות יותר מכל העיירות הערביות שברשימה יחד (לא באמת בדקתי).
לא 'קצוות'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה