דרוש מידע סדר יום לנערה בת כמעט 17

• הוסף לסימניות
מה הילדים האחרים בבית עושים?
הבנים הולכים לתפילה, חוזרים, ארוחת בוקר, ישיבת בין בזמנים/ קריאה, הולכים שוב למנחה, שוב אוכלים, ישנים קצת, קוראים, יוצאים למעריב ושיעור, חוזרים, אוכלים...
הייתי מתחילה מלכוון אותה ללכת להתפלל במנין או אפילו ותיקין. בכותל, חברון, קבר רחל, "סתם" בבית כנסת עם עזרת נשים. זה חיבור חשוב ונותן מסגרת והתחלה טובה ליום.
רעיונות חמודים, לא כל כך ישימים במובן מסויים אצלנו, אבל תודה על הכיוון

• הוסף לסימניות
צודקת ממש, אכן הקטע של ההורים חשוב מאד ואף מיושם
אבל מה לעשות לא תמיד, מה גם שבאמת בסופו של דבר זה לא יכול להיות תלוי בהורים כל הזמן (היה כאן אשכול על מה עושים עם בחורים בגילאי 25-30, עד איזה גיל יהיו תלויים בהורים).
מסכימה איתך לגמרי, בגיל 17 כבר אמורים לא להיות תלויים בהורים לתעסוקה באופן בלתי פוסק. נחמד שיש משהו משפחתי בחג כמו ארוחה משפחתית או אירוח או טיול, אבל לא אמור להיות אינטנסיבי של הורים כאחראים על התעסוקה.

• הוסף לסימניות
זה הקטע, אם ההורים או לפחות אחד מהם מעסיק במשחקים, טיולים, שיחות, ספורט וכדו'
הכל מעולה, אבל לא תמיד זה אפשרי וכאן מתחילה הבעיה, שזה צריך לבוא ממנה וזה לא הולך
הורים אמורים להעסיק את בת ה17 בחג?
אני כן חושבת שהם צריכים לדאג שבאופן כללי תהיה אוירה טובה וחגיגית אם זה בארוחות מושקעות, אורחים או התארחות, דאגה לספרים ומשחקים חדשים לחג, לאפשר יציאה להקרנה או לכותל.
אבל בתוך כל זה הבחורה אמורה למצא תחומי ענין או לבחור להשתעמם וזה לא עונש..

אני דוקא חושבת שאם הבת תולה עיניים בהורים שיעסיקו אותה באיזה משהו יוצא דופן ולהורים נקיפות מצפון שהם לא מצליחים לספק את זה השיעמום לא יעלם לאף מקום.
דוקא התובנה שאלו מאפיני החג ואיתם משתלבים ונהנים היום כמו בעוד 5 שנים כשהיא תהיה נשואה (פתאם אז היא תתחיל לאהוב לקרא או לבשל?).. השעמום לא יעלם אבל הוא יהיה משהו שנחמד לחיות איתו. ויודעים לקום ממנו כשצריך ולעשות משהו מועיל.

• הוסף לסימניות
מהמלצה אישית שלי-שתיכנס למטבח
לי אישית הייתה תקופה קצת משעממת והתחלתי לאפות-סתם מתכונים קלים עוגות/עוגיות
זה נותן סיפוק אדיר!
שתחפש כאן בפרוג אפילו מתכונים טובים-כי כאן היא יכולה גם לקבל המלצות, טיפים, מה אפשר להמיר וכו'
בהמשך היא תוכל גם לנסות מתכונים מסובכים יותר/להתחיל לבשל
(אומרת את כל זה על סמך שעוד לא ניסתה, אם יש לה כבר ניסיון-אמור להיות לה אפילו יותר כיף)

• הוסף לסימניות
לא כולן אוהבות מטבח
גם אני הייתי בטוחה שאני לא אוהבת, ובאמת בהמשך עזבתי את התנור והכיריים והלכתי ללמוד פרלינים, פטיפורים ועוגות ויטרינה וממש נהניתי.
מניסיון-עולם המטבח הוא רחב מאוד, וכמעט כל אחת יכולה למצוא שם את מקומה, בין אם זה בבישול, אפייה, קונדיטוריה, שוקולד, צלחות, מאכלי גורמה וכדומה
אם היא יודעת מניסיון שאין לה מה לחפש שם-אז לא,
אבל מכיוון שיש עוד ניקיות שעוקבות אחרי האשכול הזה-אני כותבת כאן את כל הרעיונות שיש לי

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון,
מדובר על מקרה של נערה ללא גישה למחשב, שלא אוהבת לקרוא, לא אוהבת מטבח, לא אוהבת להרכיב פאזלים או סתם משחקי קופסא, בלי חשק להתעמל,
ללא משפחה או כל פרטנר זמין לארח או להתארח או לצאת יחד לאן שהוא
שלא יוצאת להקרנות/טיול/כותל/מוזיאון/מסלולים/נסיעות

שזה מה שבנות עושות בדר"כ בחול המועד,
אולי שתשאל את עצמה מה היא עשתה בחול המועד סוכות העל"ט ובחול המועד של שנים קודמות.
(נ.ב. זה נשמע שהיא יושבת על הספה ומחכה שימיצאו לה תעסוקה,
זה מתכון בדוק לא למצוא כלום,
כי כשבן אדם דורש מאחרים שימציאו לו תעסוקה - אין לו סיבה להתפשר ולהסכים להתעסק במשהו שהוא לא כל כל מלהיב, והוא כל הזמן ידרוש תעסוקה אקסטרא, וירגיש שהסביבה לא מחפשת עבורו מספיק,
בשונה ממישהו שדואג לעצמו - שהוא חייב למצוא תעסוקה לעצמו, והוא מתאמץ לחפש אז כשהוא מוצא משהו גם אם זה לא משהו מיוחד ומלהיב - הוא יתעסק בזה בגלל שהוא יודע שלא קל למצוא תעסוקה והוא יודע שהאלטרנטיבה היא להמשיך להשתעמם ולחפש תעסוקה.

• הוסף לסימניות
מה רע השיעמום
שיעמום מעיד על חיים מאושרים וללא דאגות...
שלום שיעמום מה שלומך? איך הגעת? היו פקקים בדרך?
אולי נצא איתך לטייל?
את צודקת
אבל לזלזל במה שהיא אומרת (ככה נשמע/נקרא)

• הוסף לסימניות
נו, באמת... בחורה צריכה תעסוקה במקום לרדת על השעמום שלה הבה נמצא פתרונות...

• הוסף לסימניות
אולי לצייר או לעשות דברים בבית... אני כבר הגעתי למסקנה שיש בחורות שבחול המועד רק רוצות לצאת... וזה טבעי ומובן אולי שתצא לעבוד, כמו בסרטים של העירייה... חבל שהיא לא התכוננה לזה מראשo_O

• הוסף לסימניות
נו, באמת... בחורה צריכה תעסוקה במקום לרדת על השעמום שלה הבה נמצא פתרונות...
לא בטוח
כי האמא אומרת על כל הצעה לא מתאים, מה שאומר שהנערה עצמה שללה את כל ההצעות
מכאן שיש פה משו יותר בסיסי, בתפיסה של הנערה מי אחראי על ההנאות שלה, על למלא את סדר היום שלה במשמעות
מי אמור למצוא לה תחומי ענין, תחביבים וכו
(התשובה כמובן על הכל היא- היא בעצמה)

וכשנערה לא מוצאת שום תחביב, וכלום לא כיף לה והכל משעמם והיא מקטרת וגם בל נשכח, מסכנה כי אין לה חברות (מי בכלל נפגשת עם חברות בחול המועד?) אז אולי היא צריכה קצת ניעור ואיפוס.
יקרה, אלו החיים שלך, תבחרי אם לחיות אותם בטוב, או בקיטורים והתמסכנות

הכרתי נערה כזאת שכל הזמן טרללה את אמא שלה שהיא משועממת, אמא שלה אישה עסוקה מאד אבל בכל זאת הקדישה לה המון זמן אישי, אבל היא הקטנה במשפחה ולבד בבית (נשואים ובחור ישיבה) אמרתי לאמא שלה שספרה לי שהיא מותשת מהלעסיק אותה, שזה ענין של בחירה לגמרי, היא מחפשת שישמחו אותה ויעשו לה כיף וימלאו לה את היום, נערות בגילה הולכות לעזור לאחיות, או שומרות על האחים שלהן, עושות חסד, יוצאות עם חברות גם, ואם היא כל הזמן צריכה תעסוקה צריך להביא לה חזרה את המושכות שתתחיל לקחת אחריות על עצמה ואכן היום הנערה הזאת בחורה שעוזרת, שותפה, יודעת גם לבלות, והעיקר- הפסיקה להתלונן כל היום.

• הוסף לסימניות
אה, כן זה נכון כולן עם המשפחה שלהן רוב הפעמים הבעיה היא שלפעמים המשפחה שלהן לא עושה כלוםםם:cautious: אז שתצא לעבוד, זה הכי מתבקש שיש לבחורות משועממות... קצת תעסוקה חיובית לא תזיק

• הוסף לסימניות
דוקא התובנה שאלו מאפיני החג ואיתם משתלבים ונהנים היום כמו בעוד 5 שנים כשהיא תהיה נשואה (פתאם אז היא תתחיל לאהוב לקרא או לבשל?).. השעמום לא יעלם אבל הוא יהיה משהו שנחמד לחיות איתו. ויודעים לקום ממנו כשצריך ולעשות משהו מועיל.
תאהב או לא, אני לא מכירה נשים נשואות עם ילדים קטנים שמספיקות להשתעמם בחג.
שעמום, כמו שכתבו פה, הוא חלק מחיים נטולי עול.

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי להבין @dag מי את בסיפור, האמא או הנערה. אם את האמא, שחררי. אם את הנערה - תדעי שזה עלייך.

• הוסף לסימניות
אה, כן זה נכון כולן עם המשפחה שלהן רוב הפעמים הבעיה היא שלפעמים המשפחה שלהן לא עושה כלוםםם:cautious: אז שתצא לעבוד, זה הכי מתבקש שיש לבחורות משועממות... קצת תעסוקה חיובית לא תזיק
נערות בנות 17 יכולות לארגן כמה אחים ואחיות לפעולה משותפת, במקום לקטר לאבא ואמא ש'למה אף פעם לא עושים כלום בבית הזה'.

• הוסף לסימניות
אני כן חושבת שכאימא אני אמורה לארגן פעילות חוויתית כלשהי לילדים ולא לצפות מהם להעסיק את עצמם שבוע שלם במטבח או בבהייה בחלון.
בייחוד שגרים רחוק מחברה ומשפחה מורחבת כפי שאני מבינה .
לא 24.7, לא
אבל כן לנסות למלא את השבוע בתכניות, גם אם זה משחק משפחתי בשולחן בסלון .
כך שבזמן שנשאר הם לא ירגישו בשיעמום הגדול.
זה לא קל
אנחנו אחרי עבודה מאומצת של ערב חג ובישולים בתוך החג
אבל הילדים בחופש ימים שלימים, אין כ"כ ברירה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה