הבנתי אותך מצוין וכבר כתבתי שאני מסכים לגמרי (ראה בסוף שזה תלוי)
אולי לא התבטאתי ברור.
וודאי שצריך בקטסט אבל במקרים רבים כמעט בלתי אפשרי לעשות את זה בצורה אוטומטית (גם אם יש באופן עקרוני אפשרות כזו היא לא ניתנת ליישום בפועל בצורה סבירה) דוגמת גלי אליות.
אני בטוח 100% שלא ניסית אף פעם בקטסט לגלי אליות אחרת לא היית כותב את זה.
וגלי אליוט זה רק דוגמה.
ולכן בקטסט הנצרך, במקרים כאלה, עושים ידני עם גלילה של הגראף אחורה וחיתוכו.
לגופו של עניין אתה מתיחס כאן לסוג מסחר מסוים - System (Mechanical) Trading.
אבל ב-Discretionary Trading לא שייך לעשות את זה בהגדרה.
(הרבה מהסוחרים המעולים עוסקים בסוג זה דווקא, למעשה רוב רובה של הסדרה Market Wizards עליהם)
גם שם יש כללים וכו אבל לא ניתנים לאוטומציה.
הבעיה שהרבה מתחילים ומערבבים את הכל וסוחרים בשיטת Haphazard Trading
אני מבין מה שאתה אומר, אבל לדעתי המבחן האמיתי הוא לא האם אפשר לעשות בק-טסט אוטומטי, א
לא האם אפשר לבצע בק-טסט ידני בצורה עקבית. אם שני אנשים עושים בק-טסט ידני על אותה שיטה – האם הם מגיעים לאותן תוצאות? אם כן – סימן שיש לשיטה כללים ברורים שאפשר ללמד ולשחזר. ואם אפשר להסביר אותם בצורה מסודרת, אז אין סיבה שאי אפשר יהיה גם להפוך אותם לתהליך אוטומטי (למי שמבין מספיק בתכנות, משום מה, אני מניח שאתה לא מתכנת).
אבל אם כל אחד מקבל תוצאות שונות – זה אומר שאין באמת שיטה ברורה.
זה יכול לקרות משתי סיבות:
1. או שהשיטה כן מסודרת, אבל מי שמלמד אותה לא יודע להסביר אותה בצורה מספיק ברורה ( ואני חושב שזה מה שקורה אצל המרקט וייזרדס, שלמרות שיש נתונים יבשים הם עצמם לא מודעים אליהם, זה דומה לטביעת עין שיש לאנשים בזיהוי פנים – אם תראה תמונה של מישהו שאתה מכיר, תזהה אותו מיד, אבל אם יבקשו ממך להסביר בדיוק איך זיהית אותו, זה כבר יהיה מסובך. ברור שהתהליך מבוסס על נתונים יבשים (מבנה פנים, עיניים, תווי פנים וכו'), אבל רוב האנשים לא יכולים לפרק את זה למרכיבים ברורים ולהסביר שלב אחרי שלב איך הם הגיעו לתוצאה, אותו דבר קורה במסחר דיסקרציוני – ייתכן שסוחר ותיק יכול לזהות דפוסים ולדעת מתי להיכנס או לצאת מעסקה, אבל אם הוא לא מסוגל ללמד אחרים את הכללים בצורה ברורה, זה אומר שהשיטה שלו מבוססת יותר על תחושה וניסיון אישי מאשר על חוקים שאפשר לבדוק בצורה מסודרת. ולכן, שיטה כזו אולי יכולה לעבוד עבורו, אבל לא ניתן להוכיח שהיא באמת רווחית לאורך זמן, וגם אי אפשר ללמד אותה לאחרים בצורה אמינה.
2. או שבעצם גם למורה עצמו אין הגדרות חד-משמעיות והוא הולך לפי תחושה יותר מאשר לפי חוקים.
אבל לעניינו המכנה המשותף בשני המקרים הוא שאי אפשר ללמוד את זה מאחרים, וזה בעייתי.
כי אם השיטה לא ברורה מספיק כדי שאפשר יהיה להעביר אותה בצורה מדויקת, אז כל מי שילמד אותה ימצא את עצמו מאלתר. ובמצב כזה, אי אפשר באמת לבדוק אם היא רווחית לאורך זמן.
לגבי השאלה אם גלי אליוט זה משהו שאפשר לסחור בו – אני אישית לא עשיתי עליו בק-טסט, אבל אדרבה כי אני גם ידני לא יכול לסחור בצורה עקבית בה, כי אין לי מספיק הגדרות ברורות כדי להפוך את זה למשהו עקבי.
לדעתי, רוב האנשים שסוחרים בגלי אליוט באמת לא יכולים להסביר את זה בצורה חד-משמעית, וזה בדיוק מה שגורם לזה להיראות יותר כמו "אומנות" מאשר אסטרטגיה מחושבת. נכון, יש סוחרים שטוענים שיש להם כללים ברורים לזה, אבל כמעט אף אחד מהם לא מוכיח את זה בצורה אמפירית.
למעשה הטענות שלי הם לא אליך (אתה לא המצאת את זה) באמת היא לכל ה''סוחרים הדיסקרציונלים'', ובאמת נראה לי שזה מספיק זיבה שכל אחד צריך לברוח מזה (כי אף שיש אנשים שמצליחים בה, זה לא דבר שניתן לחקות, ומהטעם שכתבתי לעיל) וחשוב מאד לפרסם את זה כאן בפורום, ובכל מקום שיש מתחילים כדי להציל אותם מהפסדים, ומנוכלים שמוכרים קורסים שהם בעצמם לא יודעים לסחור רווחית, אבל ינצלו מטענות כלפיהם, בטענה שהאסטרטגיה שלהם היא דיסקרציונלי (ואז אתה אומר ממ''נ גם אם זה אמת, אז אין מה לקנות מהם קורס, תכל'ס תברחו מהם,

Reactions: המצבר ו-מקצועי בנדל"ן2 //