מידע שימושי סדר פסח חדש... מה דעתכם?

מעניין אותי אם למישהו יש סיוטים או זכרונות לא נעימים מהילדות בגלל הניקיונות?
בלי להכנס לפרטים
אפשר להפריד בין ההנאה מהסדר והנקיון והמאמץ שנשאר ממנו טעם טוב וחשק - בהחלט
וכן סעודות טעימות ומעדנים של החג

אם יש במשפחה חרדתיים או אובססיביים ושאר קשיים ה"י
זה הזמן שזה מתבטא בקיצוניות
משאיר זכרונות וסיוטים.

בסופו של דבר לנקות ארון מטבח לפסח לוקח בין 5 דקות לרבע שעה. מוצאים, ממיינים- מה לפח, מה לארון- מחזירים.
אבל לא כולם צריכים את כל המטבח לפסח. אני אישית מכוונת להשאיר מגירה אחת לחד"פ, ארון אחד למוצרים וארון אחד לסירים. שש"ת על השיש.וגם ככה אני כרגע מרוקנת מחזירה, רק ביום של ההכשרת מטבח אני יפנה ארונות. (בית עם ילדים קטנים.)
בדיוק
כנל
מה התחרפנות בלנקות 2-3 ארונות לפסח?
לא הבנתי למה לא לעשות מאמץ של רבע שעה ולזכות למקום מסודר לשים את כלי הפסח..
אם כבר הייתי מחפפת באזורים אחרים שפחות דרושים לחג..

אז בבקשה אל תזלזלו באלה שלא עושים, זה מנהג ולא חובה, החובה היא להוציא את החמץ, זהו
מעבר לזה זה חומרה, חומרה יפה כל עוד היא ברמה סבירה ואפשר לעמוד בה.
זאת אפילו לא חומרה
שימי לב שכמעט כולן מודות שזה פשוט ההזדמנות שלהן לניקיון יסודי של הבית
אין שום קשר לפסח

אני אישית עובדת עד בדיקת חמץ, עם קטנים בבית וכן מתאמצת להגיע ערב פסח לכל פינה ולקרצף קירות
אני שמחה על ההזדמנות להבריק את הבית ולנקות מה שאני לא מגיעה לזה כל השנה,
אני כן עובדת קשה, ולא מעוניינת בכלל לוותר על הניקיון. אבל עדיין בלי לחץ מיותר אם יהיו דברים לא הכרחיים שאני לא יגיע לזה אני יוותר, אבל כן עובדת בשיטתיות ומחלקת את העבודה לימים בצורה שאני בעזרת השם יגיע להכל. משתדלת כל יום לעשות קצת ולא הרבה ביום אחד. לאט אבל בטוח.

אבל כל אחת שתעשה מה שמתאים לה.

בלת"ק
בדיוק קיבלתי במייל על נושא זה. ( אצלי זה הזיז הרבה!) מצ"ב.צפה בקובץ המצורף 1936870
חזק !

רק הארה קטנה:

"אבק זה לא חמץ" לפי מה שהבנתי,
נאמר לנשים שלוקחות את הניקיון בצורה מעוותת-
בהיסטריה, בלחץ, והניקיון שאמור להיות כמצווה מתוך שמחה,
בא על חשבון בריאות הנפש של בני המשפחה והאישה עצמה.

* עוד משהו,
לבעלי תשובה מומלץ לומר את הנ"ל,
כדי שלא יחטפו היסטריה ויעשו את זה מתוך לחץ ואוירה עכורה
לעניות דעתי (קטונתי)

לדעתי צריך לחלק לשתיים.
אלו שנכנסות לחרדות זה וודאי לא טוב , וחמץ מרמז על יצר הרע ואין לך יצר הרע יותר גדול מאובססיות ופרפקציוניזם ...
אבל גם אלו שמחפפות מידי [אם אין סיבה מיוחדת כלידה או משהו חריג אחר] צריכות לדעת שלנקות לפסח זה דבר מאוד גדול וחבל לעשות אותו מלמעלה.

אז אנחנו ב''ה רוקדים משמחה שניתנת לנו אפשרות לנקות בבריאות ...
פשוט כמה פעמים ביום שרים ומזמרים מזמור לתודה בריקוד ממש...
בשנה שעברה היינו עסוקים עם חבישות מכוויה לא פשוטה, ב''ה בחסד נתרפאה
אבל כל כולנו היינו סביב הכוויה והחבישות רופאים ומשחות...
כמה צריך להודות לה' שנותן לנו את האפשרות והיכולות לנקות
לא צריך להשתגע, בואו ניקח הכל בפורפורציה נכונה אבל נודה לה' על כל שפשוף כי זה לא מובן מאיליו...

כל כך מסכימה איתך
זה באמת להודות
שנה שעברה כאמור או כנכתב
נפלתי בערב תענית אסתר עם הבייבי שלי
נפילה "סתמית"
שברתי פיקה
שבוע שכבתי עם גבס על כל הרגל
ואז נותחתי
והייתי חודשיים וחצי עם סד
כן תפקדתי איכשהוא וניהלתי את הבית
אבל הכאב היה גדול
וחוסר האונים ענק
וכל כך היה לי חשוב בית מאורגן אז עשינו בסיסי
אבל זה לגמרי לא ברור שבריאים, עומדים ויכולים לעשות דברים לפסח
שנזכה ...

נכון
אצלנו האמא הסבתא היקרה שוכבת בבית הרפואה
הרופאים מיואשים וזו סיבה טובה לא לעזוב אותה לרגע...
זה לא רק שלא נשאר כח לנקות
זה יותר מנטלי...
הראש תפוס במדדים ובתורנויות
כאשר אני מצחצחת דברים שאינם חמץ מצפוני נוקפני שאולי הייתי אמור ה לשבת לידה כעת...
(היינו שם כל השבת)
הזדמות להודות ולשבח את אנשי החסד הרבים הפועלים למען המלווים
ובפרט יד שרה שנתנו לנו יחידת ארוח ברמה ואוירה של מלון יוקרתי

בסופו של דבר לנקות ארון מטבח לפסח לוקח בין 5 דקות לרבע שעה. מוצאים, ממיינים- מה לפח, מה לארון- מחזירים.
אבל לא כולם צריכים את כל המטבח לפסח. אני אישית מכוונת להשאיר מגירה אחת לחד"פ, ארון אחד למוצרים וארון אחד לסירים. שש"ת על השיש.וגם ככה אני כרגע מרוקנת מחזירה, רק ביום של ההכשרת מטבח אני יפנה ארונות. (בית עם ילדים קטנים.)
אולי הניקיון לא כ"כ ארוך, אבל לרוקן ארונות ארונות, ולהחזיר הכל הצאת החג כמו "עבדים היינו" זה ממש לא 5 דקות...

לדעתי צריך לחלק לשתיים.
אלו שנכנסות לחרדות זה וודאי לא טוב , וחמץ מרמז על יצר הרע ואין לך יצר הרע יותר גדול מאובססיות ופרפקציוניזם ...
אבל גם אלו שמחפפות מידי [אם אין סיבה מיוחדת כלידה או משהו חריג אחר] צריכות לדעת שלנקות לפסח זה דבר מאוד גדול וחבל לעשות אותו מלמעלה.
ב"ה זכיתי להיות מאלו ש"מחפפות מידי..."
בימים האלו תמצאו אותי מזיעה עם הבנדנה בגינה, רודפת אחר ילדיי, מחלקת טלפונים ומרגיעה ילד תורן שנפל ממתקן, ואחותו בת השמונה מקפצת בחבל...
אין לי שום סיבה מיוחדת כלידה או משהו חריג, מלבד אידיאל להביא את ילדיי ברצות הקל בריאים ושלמים לחג.
הגדולה שלי בת 8, ואני לרגע לא חושבת שיש בה קורטוב של בשלות ויכולת לשמור על ילדים.
אז כן, אני מחמירה ב"ונשמרתם מאד",
וגם בביעור חמץ כהלכה... (על אף שבהגדרות המקובעות בשנת 2025 אני "מחפפת...")

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה