סוכה בתוך הגג ביחידות דיור

• הוסף לסימניות
אני בונה בעזרת השם בחודשים האחרונים שניי יחידות דיור בקומה עליונה של הבנין.

המרפסות הן ממש מינימום והם לא כל כך מתאימים לסוכה.

רציתי לנצל את שטח הגג ולעשות סוכה בתוך הגג.

אין לי מדרגות רגילים להגיע לגג ולא תכננתי מלכתחילה דבר כזה.

אני רוצה להגיע לגג מתוך המטבח ע"י מדרגות מתקפלות.

מתכנן שכל השנה המדרגות יהיו 'מקופלות' לתוך הגג ולא יראו אותם כלל ובסוכות להוריד, לא מתכנן להשתמש כל השנה.

דוגמה למדרגות מתקפלות :
http://www.aliat-gag.co.il/%D7%A1%D7...-%D7%92%D7%92/

מדובר ביחידות בגודל של55 מטר סה"כ ומתכננים לגור עד שלשה ילדים.

ממליצים? מדובר בשיגעון? האם זה יכער לי את כל הדירה בסוכות?

האם נראה לכם שיש סכנה להשאיר מדרגות כאלו בבית עם ילדים?

אולי בכלל מדובר ברעיון פצצה?

מה אומרים?

אני אמור להחליט ביומיים הקרובים, אשמח לכל ראיון או כיוון

נשמח גם לשמוע ב<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

אשמח לשלוח תמונות של הדירה ודברים דומים שראיתי (לא מצליח להעלות לכאן)

תודה​

• הוסף לסימניות
מבחינה בטיחותית אני חושבת שאין שום בעיה יש היום חברות מאוד אמינות לזה ואפשר תמיד להוסיף מנגנון נעילה כך שבמשך השנה זה בסדר גמור, ביחס לכיעור של המטבח בסוכות זה מאוד תלוי איזה דגמים מזמינים יש דגמים ממש יפים [אבל צריך שיהיה גם מתכנון יפה באיזה מיקום במטבח] ואחרי הכל מדובר רק לשבוע...
אבל על עצם הפתרון תיקחו בחשבון שהמדרגות האלה מיועדים ומתוכננים לכתחילה לעליית גג שמשתמשים בה רק למקום אכסון [או אפי' כאיזה חדרון לעת הצורך] והם נודעו להיות תחליף טוב יותר לסולם, אבל אני לא בטוחה שבמשך שבוע שלם כל אחד ובוודאי לא נשים וילדים ירגישו בטוח ונוח לעלות על מדרגות כאלה [ובצדק] שלא לדבר שאנשים מבוגרים ודאי לא יתלהבו מהרעיון, חוץ מזה תנסו לדמיין איך זה יראה במצב שירצו לעלות לסוכה מהמטבח למטה סיר חם כוסות וכו' המדרגות האלה אחרי הכל דורשות ריכוז רב בעליה אין להם שום מעקה... והפתח שלהם גם די צר...כסוכות שינה אולי זה פתרון טוב ליותר מזה נראה לי פחות..לשיקולכם.
[אולי לעשות מדרגות ספירלה מברזל מהמרפסת יותר פרקטי מצד שני זה גוזל שטח מהמרפסת כל השנה שגם ככה הוא קטן]
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
.[אולי לעשות מדרגות ספירלה מברזל מהמרפסת יותר פרקטי מצד שני זה גוזל שטח מהמרפסת כל השנה שגם ככה הוא קטן]

תודה על המענה

אשאל אולי אפשר לעשות מדרגות ספירלה מחוץ לקווי הבנין, יעלו לזה מדלת שאני יעשה בתוך המעקה של המרפסת,

השאלה היא האם ישנו אפשרות שהמדרגות יהיו ב'אויר' ו'מודבקות' על הבנין מבחוץ.

• הוסף לסימניות
עם מדרגות מהבית יש בעיה של נזילות. האיטום חייב להיות מעולה.
וכמובן שצריך לזה היתר בניה, לפחות בעקרון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאמילע;n5103321:
אני בונה בעזרת השם בחודשים האחרונים שניי יחידות דיור בקומה עליונה של הבנין.

המרפסות הן ממש מינימום והם לא כל כך מתאימים לסוכה.

רציתי לנצל את שטח הגג ולעשות סוכה בתוך הגג.

אין לי מדרגות רגילים להגיע לגג ולא תכננתי מלכתחילה דבר כזה.

אני רוצה להגיע לגג מתוך המטבח ע"י מדרגות מתקפלות.

מתכנן שכל השנה המדרגות יהיו 'מקופלות' לתוך הגג ולא יראו אותם כלל ובסוכות להוריד, לא מתכנן להשתמש כל השנה.

דוגמה למדרגות מתקפלות :
http://www.aliat-gag.co.il/%D7%A1%D7...-%D7%92%D7%92/

מדובר ביחידות בגודל של55 מטר סה"כ ומתכננים לגור עד שלשה ילדים.

ממליצים? מדובר בשיגעון? האם זה יכער לי את כל הדירה בסוכות?

האם נראה לכם שיש סכנה להשאיר מדרגות כאלו בבית עם ילדים?

אולי בכלל מדובר ברעיון פצצה?

מה אומרים?

אני אמור להחליט ביומיים הקרובים, אשמח לכל ראיון או כיוון

נשמח גם לשמוע ב<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

אשמח לשלוח תמונות של הדירה ודברים דומים שראיתי (לא מצליח להעלות לכאן)

תודה​

יש לי כזה ואני לא ממליצה:
1. ברגע שזה מעט מתנדנד נותן הרגשה של חוסר יציבות, וילדים ונשים מפחדים לעלות.
2. לא יודעת איך לכתוב את זה, אבל תחשבו איך רואה אתכם מי שעומד למטה בזמן שאתם עולים.
3. בד"כ צריך לעלות עם דברים ביד, וזה קצת קשה כי הסולם הזה מצריך אחיזה ב2 ידים.
4. אם צריכים לעלות דפנות לגג, שולחנות, כסאות וכדו', זה לא קל.
5. כשאתם על הגג, יש לכם בעצם חור ברצפה, צריך להיות צמודים לילדים ותינוקים שלא ינסו לרדת לבד.
6. סבלנו מאוד מחדירה של גשם בימים סוערים, שהתחילו רק כמה שנים אחרי השימוש בסולם. התעסקנו בזה המון, קשה מאוד לאטום את זה באופן הרמטי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאמילע;n5103787:
.[אולי לעשות מדרגות ספירלה מברזל מהמרפסת יותר פרקטי מצד שני זה גוזל שטח מהמרפסת כל השנה שגם ככה הוא קטן]

תודה על המענה

אשאל אולי אפשר לעשות מדרגות ספירלה מחוץ לקווי הבנין, יעלו לזה מדלת שאני יעשה בתוך המעקה של המרפסת,

השאלה היא האם ישנו אפשרות שהמדרגות יהיו ב'אויר' ו'מודבקות' על הבנין מבחוץ.
תאורטית אפשר [בכפוף לאישור מהנדס] אבל קשה לתת ע"ז חו"ד בלי תכנית או לפחות תמונה מהשטח ברעיון צריך לזה היתר מהעירייה הייתי גם חושבת ע"ז.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
סכנת נפשות של ממש.
אם כבר הייתי מציעה לכם לנצל את גרם המדרגות החיצוני, ולהוריד לעצמכם מרפסת למעלה + שירותים וכיור גדול. יהיה לכם שימושי גם במשך השנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה