דרוש מידע סוכר בכמות גבוהה..

• פותח הנושא TAKT
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מה יהיה עם הכמות המטורפת של הממתקים
במשלוחי מנות, במיוחד לילדים אבל לא רק..

אולי הגיע הזמן להגבלה במשלוח ל 2 ממתקים ובנוסף פרס קטן..

כמו כן תשמרו את הממתקים לשבתות עד פסח..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עושים מיקס מהממתקים
חלק משאירים וחלק
ותורמים לארגונים ומשמחים ילדים שאין להם

• הוסף לסימניות
אני מפרק משלוחים ומעביר אותם הלאה

• הוסף לסימניות
עדיין פורים.
אפשר לחשוב על כאלה שישמחו לקבל-ולשלוח להם.
חברים/ות של הילדים מהכיתה-גם אם אינם חברים כל השנה-זה הזמן לשמח.

• הוסף לסימניות
אולי הגיע הזמן לשחרר?
יום אחד בשנה של חגיגת ממתקים לא יעשה כלום לילדים חוץ מחוויות ילדות.
וליהפך עודדו אותם לאכול הכל בפורים, בו ביום.
מרב הסיכוי שאחרי שוקולד אחד וחצי חטיף. הם יעשו ביס בכל דבר והשאר ילך לפח (זה לא בל תשחית:))
מניסיון פחות אוכלים - כשאוכלים באותו יום...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אמא שלי עשתה עכשיו לכל הילדים מבצע
על כל ממתק שמחזירים לה מקבלים נקודה
אח"כ עם הנקודות אפשר לקנות פרסים שווים
הם ממש התלהבו ושתפו פעולה
כי תכלס על מה שהחברים מביאים אין שליטה....

• הוסף לסימניות
אולי הגיע הזמן לשחרר?
יום אחד בשנה של חגיגת ממתקים לא יעשה כלום לילדים חוץ מחוויות ילדות.
וליהפך עודדו אותם לאכול הכל בפורים, בו ביום.
מרב הסיכוי שאחרי שוקולד אחד וחצי חטיף. הם יעשו ביס בכל דבר והשאר ילך לפח (זה לא בל תשחית:))
מניסיון פחות אוכלים - כשאוכלים באותו יום...
שחררנו בפורים, ובשמחת תורה, וביום הולדת, ובשבתות וחגים, וברק ממתק אחד..
בקיצור זה לא נגמר...

• הוסף לסימניות
באף יום זה לא הפקרות כמו פורים.
שנה אחת הילדים שלי נתנו משלוח מנות בריאותי (בקבוק מים מינרלים, קופסה עם עגבניות שרי, יוגורט, וכד')
זה היה גימיק אבל הם לא רצו לחזור על כך.

הפתרון זה פשוט "עשה טוב" להשקיע באוכל טוב ובריא בבית זה עצמו יגרום לייתר את רוב הממתקים, בלי מידי הרבה דרמות. להתחיל את פורים עם אוכל נורמלי. אני רואה שרוב הילדים מעל גיל 9 מורידים דרסטית את צריכת הממתקים.

(כל אלו שצועקים חמאס גם נמנעים מבישול פתיתים מהירים/ קוסקוס וכד' בארוחות צהריים?)

• הוסף לסימניות
הבעיה זה עם הקטנים.
ועם הכאבי בטן שיש להם אחר כך:(
והתולעים שזה יוצר
הניסיון זה המורה הכי טוב.
במקום שכל פעם נריב איתם ונשכנע אותם מה זה עושה להם.
לרוב בפעמים הבאות מספיק להזכיר - אתם יכולים לאכול אבל תזכרו מרופא השיניים/ התולעים / כאב הבטן וכו'.

אצלי זה עובד.

ככל שאני מגבילה ועושה עסק - החשק שלהם למתוקים עולה.
ככל שהאחריות עוברת אליהם - הם פתאום נוהגים אחרת.

• הוסף לסימניות
לרוב בפעמים הבאות מספיק להזכיר - אתם יכולים לאכול אבל תזכרו מרופאה השיניים/ התולעים / כאב הבטן וכו'.

אצלי זה עובד.

ממש נכון , זה מניסיון

• הוסף לסימניות
לרוב בפעמים הבאות מספיק להזכיר - אתם יכולים לאכול אבל תזכרו מרופא השיניים/ התולעים / כאב הבטן וכו'.

אצלי זה עובד.

מאיזה גיל זה עובד?

• הוסף לסימניות
(כל אלו שצועקים חמאס גם נמנעים מבישול פתיתים מהירים/ קוסקוס וכד' בארוחות צהריים?)
איך אפשר להשוות?
פתיתים וקוסקוס אינם מכילים לא סוכר,לא צבעי מאכל, לא חומר משמר, לא מונוסודיום גלוטומט או נתרן, לא שומן צמחי ובוודאי לא שומן מוקשה...

כמויות הזבל שילדים עשויים לקבל בפורים אחד מחרידות.
באופן אישי אני שולחת ממתקים, אבל משתדלת מהרע במיעוטו (בייגלה, במבה, צ'יפס, חלבה, שוקולד).

• הוסף לסימניות
אני קונה מהם את הממתקים שנשארו בסוף פורים. עד שני שקל לממתק. ובכסף שהצטבר- קונה משחק שרצו וכו'.
אבל זה רק למתוקים חמצוצים טופים וכו', אלו בקצה סקאלת הלא בריאים. השאר הם יודעים שאפשר לאכול רק אחרי ארוחת צהריים. אני מרגישה שהם צריכים את המאגר הזה. ולדעתי ביסלי ושות' אומנם זה לא קינואה... אבל אני מאפשרת. פחות גרוע מחמצוצים.

• הוסף לסימניות
איך אפשר להשוות?
פתיתים וקוסקוס אינם מכילים לא סוכר,לא צבעי מאכל, לא חומר משמר, לא מונוסודיום גלוטומט או נתרן, לא שומן צמחי ובוודאי לא שומן מוקשה...

ההשוואה היא לא לממתקים, אלא לזעקה הבריאותית.
פתיתים זה חומר תזונתי נמוך מאד מאד.
לא פעם מוצאים אנשים שמאכילים את הילדים שלהם גרוע (עצלות, מחסור כלכלי, קוצר זמן ועוד) - אבל על הממתקים הם צועקים.

בשעה שאם ילד ניזון כמו שצריך מחלבונים איכותיים, ירקות מגוונים, דגנים טובים וקטניות.
יתרחשו 2 דברים:
1. הוא פחות ימשך לממתקים.
2. במקרה והוא כן יאכל זה הרבה פחות יזיק לו.

לשנות את העולם - בלתי אפשרי.
לשנות את התזונה בבית - קשה, אבל אפשרי.
אז במקום ליצור עוד שרשורפלצת פרוגי על תופעת כמויות הממתקים הנוראה הפושה במחננו. (וזה אכן תופעה קיימת) כדאי עשרת מונים לבדוק ואם יש צורך לשנות את התזונה בבית שלכם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה