סוכר חום

• פותח הנושא zoom
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מה ההבדל בין סוכר חום לסוכר דמררה?
האם הערך הבריאותי דומה?
והטעם?
מה מומלץ יותר בדיאטה? :rolleyes:
פעמונים לעונים!

• הוסף לסימניות
יש שני סוכר חום אחד בהיר עם גרגרים ברורים, אחד כהה -חום חזק ויותר דביק. ולשניהם קוראים סוכר דמררה.
הסוכר הנחשב בריא יותר הוא הבהיר!
הסוכר הכהה טוענים שאין הבדל בינו לסוכר לבן (שמעתי שהוא צבוע...) לא בטוח שמידע זה מדויק.
מבחינת הטעם הבריא-בהיר לדעתי עדין יותר ואני מכינה אתו הכול- עוגות, חלות, סלטים, קצף- (יש להקציץ יותר זמן)... אין לי סוכר לבן בבית ולא מרגישים הבדל...
כשיש נוזלים ברכיבים אני לפעמים מערבבת טוב עם הסוכר (אם אפשר נוזלים חמים) וכך זה מתערבב טוב יותר,
הכל ענין של הרגל... בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
אכן יש סוג של סוכר חום צבוע, פעם שמתי בכוס עם מים רותחים, המים הפכו לצבע של תה, והסוכר שנשאר לאחר מכן בתחתית היה לבן להפליא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zoom;932606:
מה ההבדל בין סוכר חום לסוכר דמררה?
האם הערך הבריאותי דומה?
והטעם?
מה מומלץ יותר בדיאטה? :rolleyes:
פעמונים לעונים!

לדיאטה זה לא משנה זה כמו סוכר לבן.
לגבי בריאות אני לא יודעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;932761:
לדיאטה זה לא משנה זה כמו סוכר לבן.
לגבי בריאות אני לא יודעת.

הערך הקלורי אכן זהה, אבל הסוכר החום מתפרק יותר לאט, וממילא פחות אחוזים ממנו הופכים לשומן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;932786:
הערך הקלורי אכן זהה, אבל הסוכר החום מתפרק יותר לאט, וממילא פחות אחוזים ממנו הופכים לשומן.
יכול להיות אבל כנראה שההבדל הוא קטן ולא מצדיק.
בכ"א יעל קריב. (סליחה שאני מידי מזכירה אותה פשוט אליה אני הולכת) אומרת שאן הבדל.

• הוסף לסימניות
אין שום הבדל לא בבריאות, ולא בקלוריות בין הסוכרים הנ"ל.
אבל - יש סוכר שניקרא סוכר קנים, ניתן להשיג אותו בחנויות טבע, והוא די מזכיר את הדמררה.
והוא אכן בריא יותר.
אם כי לא יודעת אם יש לזה משמעות.

• הוסף לסימניות
גם אני מכירה סוכר קנים, ואכן טוענים שהוא בריא יותר.

• הוסף לסימניות
סוכר קנים זה הסוכר דמררה הבהיר, אם אני לא טועה, תבדקו על הקופסא מה כתוב ברכיבים, (חבל שמציינים פרטים לא מדוייקים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משי 1;932883:
סוכר קנים זה הסוכר דמררה הבהיר, אם אני לא טועה, תבדקו על הקופסא מה כתוב ברכיבים, (חבל שמציינים פרטים לא מדוייקים)

לא, זה 2 סוגים והקנים הרבה יותר בריא

• הוסף לסימניות
מה שני סוגים לא הבנתי?
זכור לי שעל קופסת הסוכר חום דמררה הבהיר יותר רשום ברכיבים סוכר קנים, אין לי כרגע קופסא, על הקופסא של החום כהה- דביק באמת לא רשום סוכר קנים אלא סוכר חום גולדן לא מזוקק
נכתב ע"י dem;932892:
לא, זה 2 סוגים והקנים הרבה יותר בריא

• הוסף לסימניות
ויקיפדיה:
סוכר חום הוא סוכר שלא זוקקה ממנו המולאסה (דבשה), או סוכר לבן שהוספה לו מולאסה בשלב מאוחר יותר.

הסוכר החום הוא בעל ערך קלורי מעט נמוך יותר מסוכר לבן (373 קלוריות למאה גרם, לעומת 396 בסוכר לבן). זאת בשל נוכחות המים שבו, שגם הופכת אותו ליותר לח ומעט פחות מתוק. הוא מכיל בין 3.5% דבשה (בסוכר חום בהיר) ל-6.5% דבשה (בסוכר חום כהה), מבחינת נפחו הכולל.

למרות שלעתים הסוכר החום נתפס כבריא יותר מסוכר לבן, נראה כי ההבדל הבריאותי בין הסוגים זניח.‏[1]

הסוכר החום לרוב יקר יותר מהסוכר הלבן, כיוון שההיצע שקיים לו בשוק נמוך ביחס לסוכר הלבן, וכן בשל התגברות הביקוש אליו בזכות תדמיתו כבריא יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה