אני די יודע ועדיין לומד כל הזמן צריך לתרגל כל הזמן וזה כמעט בלתי אפשרי ללא מורה או לפחות חברותאהאם יש מי בקהל שיודע לשיר סולפג', כלומר לשיר מתוך תווים? איך למדתם את זה, איך התהליך?
אני מחפש ספר, שיטה, טיפים או כל דבר שיכול לעזור לי להגיע ליעד - לשיר מתוך תווים.
אתה מתרגל מתוך ספר מיוחד לסולפג' או מתוך סתם תווים?אני די יודע ועדיין לומד כל הזמן צריך לתרגל כל הזמן וזה כמעט בלתי אפשרי ללא מורה או לפחות חברותא
ברור שמתוך ספר מיוחד לא זוכר כעת את שמואתה מתרגל מתוך ספר מיוחד לסולפג' או מתוך סתם תווים?
האם את מתכוונת לשיטת "דו נייד" (movable do), שבה בעצם מתייחסים לכל טוניקה של סולם כ"דו"? (דו - I, רה - II, מי - III, פה - IV, וכן הלאה...)סולפג' דורש הרבה אימון.
בשלבים הראשונים כדאי לתרגל עם תמיכה של ליווי הרמוני.
הכרת השיטה הטונאלית מסייעת לדיוק בסולפג'.
מהי השיטה הטונאלית? הדגמה (מינימלית) בסולם דו מז'ור:
דו- טוניקה=בית
רה- עולה ל- מי, שהוא טוניקה משנית- כלומר, כמעט בית.
פה מכוון לסול הדמיננטה שרוצה מאוד מאוד לשוב הביתה- לטוניקה.
לה- תלוש למדי לא נמשך לכיוון ספציפי
סי מצביע על הדו וכמובן נמשך לכיוונו.
יש תנועות יד נהדרות ללימוד הנושא ולהכרת התחושה הטונאלית בגיל צעיר, עוזר כמובן בכל גיל.
אם יהיה לי זמן וסבלנות אחרי החג אולי אשרטט פה.
זו בדיוק השיטה המתאימה לישראליים. כי הדו- הוא הבית. ולא הלה= A.האם את מתכוונת לשיטת "דו נייד" (movable do), שבה בעצם מתייחסים לכל טוניקה של סולם כ"דו"? (דו - I, רה - II, מי - III, פה - IV, וכן הלאה...)
השיטה הנ"ל לא נוחה כל כך לצורת הלמידה הישראלית שמשתמשים בה ב"דו רה", ולא באותיות A B כמו בארה"ב, כי זה יוצר בלבול בין ה"דו" הקבוע והידוע לנו כC לבין ה"דו" הנייד (רוב השיעורים ביוטיוב על סולפג' מלמדים בשיטה הזאת, שכנראה נפוצה בארה"ב).
אני מנגן בפסנתר, כך שיש לי את הידע התאורטי ואני יכול לתת תמיכה הרמונית. השאלה אם ההרגל של התמיכה ההרמונית לא ישאיר אותי חסר ביטחון כשאנסה לשיר מתווים בלי שום תמיכה?
דו הוא בית לסולם דו מז'ור. אבל אם לדוגמא בסולם מי במול מז'ור אני אקרא למי במול - "דו", זה כנראה יצור בלבול בין הדו האבסלוטי ל"דו" הזמני.זו בדיוק השיטה המתאימה לישראליים. כי הדו- הוא הבית. ולא הלה= A.
תמיכה הרמונית טובה לצעדים ראשונים. כמו קביים.
דו הוא למעשה אב טיפוס.דו הוא בית לסולם דו מז'ור. אבל אם לדוגמא בסולם מי במול מז'ור אני אקרא למי במול - "דו", זה כנראה יצור בלבול בין הדו האבסלוטי ל"דו" הזמני.
אני לא בטוח בזה כי לא ניסיתי, אבל לתחושתי זה מאוד יבלבל. אם יש לך ניסיון אחר עם השיטה הנ"ל, אשמח לשמוע, כי בכל זאת השיטה הזאת יכולה להקל משמעותית...
אני חושב שאולי לא הסברתי את עצמי טוב, כי אנחנו מדברים על שני דברים שונים.דו הוא למעשה אב טיפוס.
בכל סולם מז'ורי (וגם במינורי בשינויי תחושה קלים) סדר הצלילים מהטוניקה יוצר את אותם היחסים והמשיכות בין הצלילים.
אפשר לכנות באותה מידה צליל ראשון/שני/שלישי, כמו בדרגות בהרמוניה,
או בכינויים המקובלים אך המסובכים לעיכול לתלמידים צעירים: טוניקה/ סקונדה/ טרצה וכו'
תודה על התשובה.אני למדתי בשיטת "דו נייד" המורה שלימד אותי מלמד את 2 השיטות של "דו נייד" ו"פיקס דו" ואמר שבפיקס דו יש המון בעיות, במיוחד בקטעים של מודולציות וכו'.. ורואים הבדל משמעותי בין תלמידים שלמדו דו נייד לבין אלו שלמדו פיקס דו.. אימון יום יומי במשך רבע שעה יביא לתוצאות מאד יפות. מה שכן אם מפסיקים לתרגל שוכחים.. מומלץ לתרגל יחד עם סולפג' עוד תרגילי פיתוח שמיעה. כמו זיהוי מרווחים. צליל מתח ועוד, זה גם מחזק את הסולפג' וגם מפתח באופן כללי את השמיעה המוזיקלית.
תודה על התשובה.
זה לא יצר אצלך בלבול בין ה"דו" האבסולטי לנייד?
ואגב, מהו "צליל מתח"?
למי שיש שמיעה אבסולוטית "דו נייד" עלול להוות בעיה.
כללית, לאלה בעלי השמיעה ההרמונית השיטה הטונאלית היא הצלה ועוגן של ממש, כי התחושות של היחסים בין הצלילים נמצאות אצלם בדם, סליחה, באוזן.
לבעלי השמיעה המלודית בכל מקרה הסולפג' רץ, עד... לתרגילי פיתוח שמיעה של זיהוי מהלכים. אבל לא לזה התכוון הכתוב שדבר על סולפג', הלא כן?
התרגיל שהזכירו כאן למעלה על שמיעת צליל הספט- זהו תרגיל בפיתוח שמיעה שפוזל מאוד לתרגילי פיתוח שמיעה הרמונית. או שלא הבנתי נכון מה המטרה שלו.
אני לא בטוח לגבי סוג השמיעה שלי, אבל אני מנגן בפסנתר משמיעה גם הרמוניות וגם מלודיות מורכבות, ועדיין הסולפג' ממש לא "רץ" אצלי...למי שיש שמיעה אבסולוטית "דו נייד" עלול להוות בעיה.
כללית, לאלה בעלי השמיעה ההרמונית השיטה הטונאלית היא הצלה ועוגן של ממש, כי התחושות של היחסים בין הצלילים נמצאות אצלם בדם, סליחה, באוזן.
לבעלי השמיעה המלודית בכל מקרה הסולפג' רץ, עד... לתרגילי פיתוח שמיעה של זיהוי מהלכים. אבל לא לזה התכוון הכתוב שדבר על סולפג', הלא כן?
התרגיל שהזכירו כאן למעלה על שמיעת צליל הספט- זהו תרגיל בפיתוח שמיעה שפוזל מאוד לתרגילי פיתוח שמיעה הרמונית. או שלא הבנתי נכון מה המטרה שלו.
יש כאלה שמזהים מיד צבע של אקורד. הם פשוט מרגישים אותו. אלו בעלי שמיעה הרמונית.מה כוונתך בעלי שמיעה מלודית/המונית?
אקורד B במול מז'ור עם בס רה.מישהו יכול לזהות לי את האקורד בשיר הושענא של יוני z בבית הראשון בשורה השניה במילה "בוראנו" בפעמה הרביעית של התיבה
ואם למשהו יש את כל האקורדים זה יהיה מושלם!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים