סוף סוף זה קורה - אנימציה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלדג;854709:
את בטוחה?
אני יודעת שהם התחילו עם המיחשוב ב"אלאדין" (שיצא שנתיים לפני מלך האריות), וחזרו חזרה לאנימציה קלאסית רק הרבה יותר מאוחר, כשהממוחשבת כבר התחילה להימאס...

מי שכתבה את זה יכולה להיות בטוחה כי כך בדיוק עשו את זה! מידע אישי שלי....
מאות צירים.... המון זמן- ובקשר לכסף- היה להם מאד מאד מאד שווה.... להשקיע!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shaish;854852:
מי שכתבה את זה יכולה להיות בטוחה כי כך בדיוק עשו את זה! מידע אישי שלי....
מאות צירים.... המון זמן- ובקשר לכסף- היה להם מאד מאד מאד שווה.... להשקיע!
גם לקנות מספר וילות באזור מבוקש בארץ זה משהו שמאד... מאד... מאד... שווה להשקיע בו,
אבל מה לעשות לא תמיד אפשר.
:):):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;854862:
גם לקנות מספר וילות באזור מבוקש בארץ זה משהו שמאד... מאד... מאד... שווה להשקיע בו,
אבל מה לעשות לא תמיד אפשר.
:):):)

בעתיד יהיה אפשר, מתחילים לחסוך מעכשיו, נפתח סטודיו של אנימציה ונייצר סרטים מצויירים מוסריים ומשעשעים לקהל החרדי/דתי..
סתם, הלוואי, אני ממש לא סגור על כמה אנשי הקהילה היקרים יפרגנו בעניין.. :D

• הוסף לסימניות
בעתיד יהיה אפשר, מתחילים לחסוך מעכשיו, נפתח סטודיו של אנימציה ונייצר סרטים מצויירים מוסריים ומשעשעים לקהל החרדי/דתי..
סתם, הלוואי, אני ממש לא סגור על כמה אנשי הקהילה היקרים יפרגנו בעניין.. :D[/QUOTE]
מה שבטוח הם יורידו לך את המוראל רק כשתציע להם את הרעיון- מנסיון:(
זה חלום מאד מאד שלי.... הלוואי! (נמצא משקיעים נגייס כסף... נפתח אולפנים מיחדים- והכל רק לציבור שלנו! מישהוא יכול להסביר לי למה זה לא ילך???)

• הוסף לסימניות
הסרטון המדהים הזה - מאחורי הקלעים של מלך האריות (יש נשים החל מדקה 8:35):
http://www.youtube.com/watch?v=rkb0r2-vYK0

מראה שהסרט נעשה באנימציה קלאסית... לא מראים שם את שלב הצביעה, שיכול להיות שנעשה במחשב, אבל עדיין בטכניקה של פריים פריים (כמובן שיש פריימים בהם הרקע נשאר קבוע ורק הדמויות מתחלפות) וממש לא ב"קיצורי דרך" של תוכנות 3D.
כל השרטוט של האנימציה ברמת סקיצה נעשה ידנית - בעיפרון על נייר - פריים פריים.
עבודה מדהימה.

למיטב ידיעתי הסרט הראשון שנעשה בטכנולוגיה של 3D (במובן של יצירת דמות מ-360 מעלות ואז הנפשתה במחשב) הוא הסרט "צעצוע של סיפור" של פיקסאר (שאח"כ נרכשו ע"י דיסני אבל עדיין פועלים בתוכה כמחלקה נפרדת ועצמאית).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;854958:
הסרטון המדהים הזה - מאחורי הקלעים של מלך האריות (יש נשים החל מדקה 8:35):
http://www.youtube.com/watch?v=rkb0r2-vYK0

מראה שהסרט נעשה באנימציה קלאסית... לא מראים שם את שלב הצביעה, שיכול להיות שנעשה במחשב, אבל עדיין בטכניקה של פריים פריים (כמובן שיש פריימים בהם הרקע נשאר קבוע ורק הדמויות מתחלפות) וממש לא ב"קיצורי דרך" של תוכנות 3D.
כל השרטוט של האנימציה ברמת סקיצה נעשה ידנית - בעיפרון על נייר - פריים פריים.
עבודה מדהימה.

למיטב ידיעתי הסרט הראשון שנעשה בטכנולוגיה של 3D (במובן של יצירת דמות מ-360 מעלות ואז הנפשתה במחשב) הוא הסרט "צעצוע של סיפור" של פיקסאר (שאח"כ נרכשו ע"י דיסני אבל עדיין פועלים בתוכה כמחלקה נפרדת ועצמאית).

לא מדוייק..
השתמשו בתלת מימד עוד לפני, צעצוע של סיפור הוא הראשון שנעשה 100 אחוז מתלת מימד..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shaish;854926:
סתם, הלוואי, אני ממש לא סגור על כמה אנשי הקהילה היקרים יפרגנו בעניין.. :D
מה שבטוח הם יורידו לך את המוראל רק כשתציע להם את הרעיון- מנסיון:(
זה חלום מאד מאד שלי.... הלוואי! (נמצא משקיעים נגייס כסף... נפתח אולפנים מיחדים- והכל רק לציבור שלנו! מישהוא יכול להסביר לי למה זה לא ילך???)[/QUOTE]

כי זה לא ילך.
ההכנסות מאנימציה נטו, לעולם לא יכסו את ההוצאות.
הפרנסה של דיסני לא באה מהסרטים.
היא באה ממכירות המרצ'נדייזינג (האביזרים הנלווים - מצעים, תיקים, צעצועים, זכויות שימוש בדמויות לחברות מסחריות וכו' וכו').

• הוסף לסימניות
"הפרנסה של דיסני לא באה מהסרטים"
מוחה על המשפט הזה- בוודאי שיש להם הכנסות מהסרטים אולי לא כל אלו המצוירים מרויחים מהם (בכל זאת לא כל סרט שלהם זוכה באוסקר..) אבל דיסני הם כבר מזמן תעשיה שלמה של סרטים מכל הסוגים-
וכמובן גם מהמרצ'נדייזינג.
ואם זה לא ילך... לפחות נדע שניסינו... כי מה רע בדמויות נחמדות חרדיות לילדים במצעים, תיקים וכו'.
אבל אני מבינה... סתם מנסה לשכנע את עצמי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yoyoBL;854965:
לא מדוייק..
השתמשו בתלת מימד עוד לפני, צעצוע של סיפור הוא הראשון שנעשה 100 אחוז מתלת מימד..
וואו צעצוע של סיפור...
עולה לי הריר כשאני נזכרת בו.כמו ילדה קטנה לא הסרתי עיניים...
הוא כל כך בעיני!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shaish;854986:
"הפרנסה של דיסני לא באה מהסרטים"
מוחה על המשפט הזה- בוודאי שיש להם הכנסות מהסרטים אולי לא כל אלו המצוירים מרויחים מהם (בכל זאת לא כל סרט שלהם זוכה באוסקר..) אבל דיסני הם כבר מזמן תעשיה שלמה של סרטים מכל הסוגים-
וכמובן גם מהמרצ'נדייזינג.
ואם זה לא ילך... לפחות נדע שניסינו... כי מה רע בדמויות נחמדות חרדיות לילדים במצעים, תיקים וכו'.
אבל אני מבינה... סתם מנסה לשכנע את עצמי...

זה לא ילך,
כי בהקרנה של פעמיים בשנה בשבוע של הקולנוע החרדי - (חוה"מ סוכות ופסח, ולאחרונה גם חנוכה...)
אי אפשר לכסות את העלויות (במידה ואכן משקיעים)

מחשבים - החרדים נגד,
ומי שלא נגד לא צריך חרדי:):D:)

• הוסף לסימניות
מחשבים - החרדים נגד,
אני ממש לא חושבת! בתור חוזרת בתשובה שלא הבינה איך זה שאצל חרדים רואים ילדים סרטים של חילונים- והתשובה שקיבלתי: כי אין משהוא אחר!
אז אולי תהיה אלטרנטיבה אחרת, עם ערכים שפה נקיה וכו'...
להרבה אנשים חרדים קשה בלי מחשב לילדים! למה שלא תהינה אלטרנטיבות חלופיות טהורות יותר???<!-- / message --><!-- sig -->

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shaish;855051:
מחשבים - החרדים נגד,
אני ממש לא חושבת! בתור חוזרת בתשובה שלא הבינה איך זה שאצל חרדים רואים ילדים סרטים של חילונים- והתשובה שקיבלתי: כי אין משהוא אחר!
אז אולי תהיה אלטרנטיבה אחרת, עם ערכים שפה נקיה וכו'...
להרבה אנשים חרדים קשה בלי מחשב לילדים! למה שלא תהינה אלטרנטיבות חלופיות טהורות יותר???<!-- / message --><!-- sig -->

וואה וואה וואה, תאמיני לי, את לא רוצה להכנס לזה עכשיו, ממש לא.. חח
בואי נשאיר את הדברים איך שהם, איש איש באמונתו יחיה, יש כאלה שיגידו שהם רואים סרטים מצויירים חילוניים כי זה מה יש, ויש כאלה שיגידו שהם לא רואים מלכתחילה כי זה פתח לעולם שההורים ממש לא רוצים שהילדים שלהם יכנסו אליו, ובצדק.

דבר אחד בטוח, כמו שבהתחלה סרטים זה היה שערורייה רצינית, יותר מאוחר קמו האחים גרובייס ועשו מזה משהו חיובי, ויש המון המון אנשים שרואים את יצירותיהם, וכמובן מצד שני יש אנשים שהם נגד..

העניין הוא שתמיד יהיו כאלה שיהיו נגד משיקולים אישיים, וזכותם, ומצד שני גם תמיד יהיו אנשים בעד, שאלו האנשים ה-בא נגדיר אותם "פתוחים יותר" שלאמא או לאבא יש עבודה מכובדת וקבועה, או חוזרים בתשובה, או כל היהודים היקרים בסגנון, ושזה לא מפריע להם להיות חרדים לכל דבר, ויש הרבה כאלה..

והאינטרנט שהיה מכה רצינית לעולם הרוחני, והגיעו האנשים ועשו מסנני אתרים..

כמו שקומיקסים בהתחלה לא ממש היה מקובל, וכמובן הילדים רצו עוד ועוד ועוד, ולאט לאט הקומיקסים השתכללו, והגיעו כל התותחים שעזרו מאוד בפיתוח העניין, והיום זה ממש בסדר לעשות עלילות מורכבות בקומיקסים שלא כוללים "קיבוצניק שלא יודע שהוא יהודי , וערבים טרוריסטים"..

אני אישית מאמין שאם באמת נעשה סרטונים מצויירים חינוכיים ומשעשעים, ולקבל אישורים מרבנים, אין סיבה שזה לא יעבוד, כמובן שמצד שני יהיו אנשים נגד.. תמיד יהיו..!

ונסיים בדברי המשורר "יהיה טוב"!

• הוסף לסימניות
בלי להיכנס לפינות,

רוב הציבור החרדי החזק נגד שימוש במחשב בכלל וילדים בפרט ודגש על סרטים מכל סוג,
(כחלק מהתקנון במוסדות החזקים) כולל גרובייס, כולל פוקס וכד' (אני לא ממש מתמצאת מה קיים ומי נגד מי:))

יהודים טובים שזה לא אכפת להם להעסיק את ילדיהם בצפיה וכד', הקיטלוג שלהם להכשר על הסרטים של הילדים שלהם זה לאוו דווקא בנוצר ע"י חרדי או שלא... ואכמ"ל.

• הוסף לסימניות
//

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;855098:
בלי להיכנס לפינות,

רוב הציבור החרדי החזק נגד שימוש במחשב בכלל וילדים בפרט ודגש על סרטים מכל סוג,
(כחלק מהתקנון במוסדות החזקים) כולל גרובייס, כולל פוקס וכד' (אני לא ממש מתמצאת מה קיים ומי נגד מי:))

יהודים טובים שזה לא אכפת להם להעסיק את ילדיהם בצפיה וכד', הקיטלוג שלהם להכשר על הסרטים של הילדים שלהם זה לאוו דווקא בנוצר ע"י חרדי או שלא... ואכמ"ל.

רק לפרוטוקול -
כל סרט שילדיי צופים בו (הם צופים פעם בשבוע ביום שישי), אני צופה בו קודם וכבר גנזתי לא מעט סרטים שנרכשו על ידי סבא-סבתא וכו' (הקריטריון שלי הוא לא רק בעיות צניעות כי אם גם אלימות, צעקנות יתר, וולגריות...). נכון שהקריטריונים הם לא חרדיים, כי אני לא חרדית, אבל זה לא אומר שאין קריטריונים ושהכל פרוץ ואין גבולות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;855363:
רק לפרוטוקול -
כל סרט שילדיי צופים בו (הם צופים פעם בשבוע ביום שישי), אני צופה בו קודם וכבר גנזתי לא מעט סרטים שנרכשו על ידי סבא-סבתא וכו' (הקריטריון שלי הוא לא רק בעיות צניעות כי אם גם אלימות, צעקנות יתר, וולגריות...). נכון שהקריטריונים הם לא חרדיים, כי אני לא חרדית, אבל זה לא אומר שאין קריטריונים ושהכל פרוץ ואין גבולות.

אין לי טיפת ספק שכאמא בעלת ערכים יש לך ולכל אחד כמוך קרטריונים ברורים,
לרגע לא חשבתי שהורים המראים לילדיהם סרטים מפקירים אותם מבחינה מסרית ותוכנית,
אבל גם את מסכימה איתי שלא זהות היוצר היא הקריטריון.

אף אני לו הייתי מראה סרטים - לא זה היה הקרטיריון שלי ולא משום שהלבשת כיפה וציצית על מסרים שאינם לרוחי גרועה יותר מאליגוריות כלליות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;855370:

אף אני לו הייתי מראה סרטים - לא זה היה הקרטיריון שלי ולא משום שהלבשת כיפה וציצית על מסרים שאינם לרוחי גרועה יותר מאליגוריות כלליות.

נכון מאוד.
יתר על כן, לעתים זהו קריטריון שלילי ;).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;855370:

אני אישית חושב שהרבה מהאנשים שבדר"כ. אולי לא ייתנו לילדים שלהם לראות סרטים מצויירם, יהיו יותר גמישים אם היוצר הוא חרדי ויש אישור מהרבנים, אפילו מתאים לתלמודי תורה לתת להם לצפות בהם כ"פעליות" אני בילדותי היו מראים לנו כל מיני סרטי טבע שהיו משעממים למוות, אבל זה היה הכי קרוב לסרט שהיהיה לנו אז אהבנו את זה.. תארי ליעצמיך סרטים מצויירים........

• הוסף לסימניות
שכחתם שחוץ מכל הבעיות[...!] הסרטים גורמים ניוון מחשבתי? כשיש כ"כ הרבה אמצעים ויזואליים קופצים- מי יכול להיתרכז אח"כ מול דברים המחייבים מחשבה, ריכוז ודמיון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;855432:
שכחתם שחוץ מכל הבעיות[...!] הסרטים גורמים ניוון מחשבתי? כשיש כ"כ הרבה אמצעים ויזואליים קופצים- מי יכול להיתרכז אח"כ מול דברים המחייבים מחשבה, ריכוז ודמיון?

לכן, אני באופן אישי:
א. לא מרשה לצפות סרטים מתחת לגיל שנתיים (מחקרים הוכיחו שבגיל פחות מזה זה עלול לגרום להפרעות קשב וריכוז).
ב. מקפידה על מינון נמוך מאוד (אחת לשבוע).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה