לא זכור לי שהעליתי משהו שעונה על השם 'בריא' בהקשר של סופלהראיתי פעם ש @שירי כהן נתנה מתכון לסופלה בריא (עד כמה שיכול להיות בריא...)
אני לא מוצאת אותו... משהי ראתה ויכולה לכוון אותי??
תודה
אפשר בגדול להסתפק בתיאורים שלךהמתכונים נראים מצוינים רק שימו לב שזה פונדנט ולא סופלה.
סופלה הוא תפיחה העשויה מקצף חלבונים שקופל אל קרם פטיסייר וחומרים נותני טעם, נאפה מספר דקות ומוגש לשולחן מידית בטרם יקרוס.
יש לי מתכון דומה ממש לזה של שירי, אך ללא קמח
אולי יותר 'בריא' או קצת פחות 'לא בריא'?
תוצאה מושלמת - פריכה מבחוץ ונוזלית מבפנים
3 חבילות שוקולד מריר איכותי
3/4 כוס שמן קנולה
להמיס בסיר ולהניח להתקרר
כשהשוקולד המומס כבר פושר
6 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
להקציף במהירות גבוהה 7-10 דקות (ב-2-3 דקות ראשונות, להקציף ביצים בלבד ורק כשמתחיל להיווצר קצף - להוסיף את הסוכר)
להוסיף תוך כדי הקצפה:
2 כפות פודינג וניל
1 כפית קפה נמס
להנמיך את מהירות ההקצפה ולהוסיף את השוקולד בזרם איטי
למזוג לתבניות אישיות (בעיני מתאים הגודל הקטן, זה מספיק)
טיפ - אם משתמשים בשוקולד שהוא פחות מ-60% מוצקי קקאו ניתן להוריד את כמו הסוכר לחצי כוס (השוקולד עצמו מספיק מתוק)
ממ..המתכונים נראים מצוינים רק שימו לב שזה פונדנט ולא סופלה.
סופלה הוא תפיחה העשויה מקצף חלבונים שקופל אל קרם פטיסייר וחומרים נותני טעם, נאפה מספר דקות ומוגש לשולחן מידית בטרם יקרוס.
איזה סופלה? שוקולד? גבינות? תפוזים?ממ..
יש לך מתכון טוב?
גם, וגם וגם....איזה סופלה? שוקולד? גבינות? תפוזים?![]()
אייל שני מחודש?המתכונים נראים מצוינים רק שימו לב שזה פונדנט ולא סופלה.
@shira bira אשמח למתכון מוצלח של סופלה.איזה סופלה? שוקולד? גבינות? תפוזים?![]()
סופלה מכינים רק במקום ומגישים מיד. אין מצב של הכנה מראש.@shira bira אשמח למתכון מוצלח של סופלה.
כזה שאוכלים חתיכה ונוזל שוקולד מתקתק...
נבחרתי להכין לאירוע בוטיק.
אז אני סומכת עלייך שתביאי לי מתכון מצוין
תודה!!
אז אשמח למתכון של תמי פיליפ.סופלה מכינים רק במקום ומגישים מיד. אין מצב של הכנה מראש.
אולי כוונתך לפונדנט ואז אני מציעה את המתכון המצוין של תמי פיליפ.
מצרכים:אז אשמח למתכון של תמי פיליפ.
תודה!
תודה רבה!מצרכים:
לתערובת הפונדנט
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס שקדים טחונים או קורנפלור
למלית
100 גרם קוקוס
1 חלבון
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים במידת הצורך
כלים: תבניות מאפינס מנייר עבה (קוקוטים)-קרטון שבד"כ יש עליהן דוגמא מודפסת. או תבניות מאפינס אישיות מאלומיניום
קישור למתכון שבו ניתן לראות דוגמא של קוקוטים מנייר http://mablogeria.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_5.html
לא להשתמש במנג'טים מנייר דק ולא לאפות בסיליקון!
מכינים את תערובת הפונדנט: ממסיסים את השוקולד ומערבבים אותו עם השמן. טורפים בקערה את הביצים, החלמונים והסוכר. מערבבים את שתי התערובות, מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.
מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים
אופים: יוצקים את תערובת הפונדנט לכלים, ממלאים עד שליש מגובה הכלים, מניחים חצי כף ממלית הקוקוס ומכסים ביתר תערובת הפונדנט מגיעים עד ל2/3 גובה.אין למלא עד סוף הכלי.
אופים ב- 200 מעלות 10-12 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
אפשר לשמור במקרר או במקפיא עטוף היטב.
אפשר להחליף את המילוי בחמאת בטנים, ממרח נוגט או בלי מילוי כלל.
הכמות מספיקה ל10-13 מנות אישיות
אם השוקולד איכותי אני מניחה שכן.תודה רבה!
בלי מילוי גם טעים?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //