דיון סופר שכותב ז'אנרים שונים | סקר

סופר שכותב ז'אנרים שונים ---

• להמשיך עם אותו שם ספרותי

הצבעות: 26 42.6%
  • שם ספרותי שונה לכל ז'אנר

הצבעות: 32 52.5%
  • אחר - פירוט באשכול.

הצבעות: 3 4.9%

• סה"כ מצביעים
    61
  • הוסף לסימניות
סופר\ת שכותבים בכמה סגנונות שונים - מתח\רגש\פנטזיה\הומור - האם יהיה נכון בשבילם להתפרסם בכל ז'אנר בשם ספרותי שונה?
הרי מי שיקרא ספר אחד מסגנון רגש, למשל - ולא יאהב, הוא יפסיק לגמרי עם הסופר המדובר, וגם אם אותו סופר יוציא סגנון הומור - הקורא בכלל לא יגש לספר, כי הוא לא אהב את הסגנון הקודם?!
או אולי אם כבר יש שם ספרותי כלשהו שכבר יצאו על שמו ספרים, והתפרסמו - עדיף להמשיך עם השם המוכר?

אשמח לכל דעה בעניין, גם ממי שמצביע בסקר - אשמח לנימוק :)

• הוסף לסימניות
מזדהה עם הצורך להפריד בין הסגנונות, קרה לי פעם שקניתי ספר על סמך ספרים קודמים של אותו סופר שאהבתי, והתאכזבתי כאשר גיליתי שהספר הנוכחי כתוב בסגנון אחר לגמרי.
מצד שני, אם לסופר יש שם מוכר - חבל להפסיד את החשיפה שלו, מלבד זאת שלהתפרסם שוב שוב בכל אחד מהתחומים, זה יהיה אתגר לכשעצמו.

למעשה, אני ממליץ לכתוב את השם, ולציין על הכריכה באופן ברור מהו סוג הספר/מי קהל היעד שלו.
כמו באמא של הבלגן של רותי קפלר, הוא בסגנון קצת שונה מהכתיבה הרגילה שלה, אבל אני לא חושב שהיה מי שקנה אותו והתאכזב, היה מאוד ברור כבר מהכריכה מה הסגנון ומי קהל היעד.

• הוסף לסימניות
זה תלוי מאוד, כי אם הוא כבר התקבע על ז'אנר מסוים (כמו רות רפפורט), הוא יצטרך שם אחר בז'אנר שונה, כדי שגם אלו שלא אוהבים את הכתיבה שלו יוכלו להתחבר לספר. אבל אם הוא סופר חדש שכותב בכמה ז'אנרים (כגון אביגיל גדולד) אין כ"כ בעייה להישאר עם אותו שם.

לדעתי, עדיף להישאר באותו שם, ומקסימום לכתוב גם בשם שני לז'אנר הנגדי (ז'אנר המתח לדוגמה) וכל שאר הז'אנרים כבר יכנסו בתת-ז'אנר של אחד מהשמות.

• הוסף לסימניות
לדעתי, עדיף להישאר באותו שם, ומקסימום לכתוב גם בשם שני לז'אנר הנגדי (ז'אנר המתח לדוגמה) וכל שאר הז'אנרים כבר יכנסו בתת-ז'אנר של אחד מהשמות.
ז"א מבחינתך שני שמות ספרותיים זה הגיוני, אבל לא יותר, נכון?!

• הוסף לסימניות
בעיני, סופר הוא אמן במלאכת הכתיבה. אני מצפה ממנו להצליח לרגש, למתוח, להצחיק ולעורר את דמיוני בעת ובעונה אחת.
כמובן שכל ספר משתייך בסופו של דבר לז'אנר מסוים, אך הוא צריך להכיל את כל סוגות הכתיבה הנדרשות.
לדוגמא, דבורה רוזן היא סופרת שתענוג לקרוא את הספרים שלה. ויש לה במגוון סגנונות. כמוה מיה קינן.
לעומת זאת, לדעתי יונה ספיר בחרה שם נוסף כיוון שחשבה שצריך שם "גברי" לדרמה.
אני חושבת שאפשר לפתור את זה על ידי אות ראשונה של השם הפרטי ושם משפחה.
זאת רק דעתי...

• הוסף לסימניות
זו שאלה מאוד מעניינת שאני לא הצלחתי להכריע עליה ולכן לא הצבעתי בסקר.

אני בדרך כלל קונה ספרים לפי המלצה ולפי שם הסופר..

ולכן, מצד אחד - אם אני לא אוהבת כתיבה של סופר מסויים, לא אקנה ספרים שלו, לא משנה שהוא יכתוב על הכריכה - ז'אנר חדש דנדש שלא נראה בעולם החרדי בחיים!
אני פשוט לא אצליח לתת לסופר צ'אנס נוסף..
אבל, אם פלוני יופיע פתאום בתור אלמוני, והכתיבה והתוכן ישתפרו פלאים - יש סיכוי הגיוני מאוד שאקנה את הספר החדש שלו.
ומהבחינה הזאת - נראה שכדאי לסופר עם פוטנציאל להצליח ולהפוך ליותר טוב ממה שהוא כרגע - לשנות את שמו.
אגב, הדוגמה הקלאסית - לספרים של רות רפפורט פחות התחברתי מהספרים של יונה ספיר (:

מצד שני - אם הסופר הוא מצליח מאוד, לדעתי שלא ישנה את שמו.
כי כמו שכתבתי, אחד הפרמטרים שלי בקניית ספר, הוא השם של הסופר (אני גם פתוחה לסופרים חדשים, אבל רק עם המלצות כנות על הספר). וכאשר סופר מוצלח יחליף את שמו כדי ליצור ז'אנר חדש, יש סיכוי רב שלא אקנה את הספר..
ואני חושבת שאם הז'אנר החדש בו הוא כותב לא יהיה מיוחד מספיק ומעניין מספיק עבור הציבור, ירדו לו אחוזים ניכרים במכירות של הספר..

בקיצור - לא הכרעתי מה עדיף יותר.
אולי זה תלוי בותק של הסופר ובמידת ההצלחה שלו..

• הוסף לסימניות
לדעתי באותו שם, אלא שיציין על כריכת הספר את הז'אנר (בדומה להו"ל לא חרדית שאיני זוכר את שמה, שמקפידה לציין בשוליים העליונים של כל כריכה את הז'אנר).

למה? כי השם של הסופר, כפי שכתבו כאן, משפיע על הבחירה והקנייה. אז יותר כדאי לסופר להשתמש באותו שם. מלבד זאת, בא נניח שהוא משתמש בלפחות 3 ז'אנרים שונים, דהיינו 3 שמות ספרותיים שונים (ואם שמו הרגיל לא נמנה מהם אז יש לנו 4) וזה יתחיל להיות מבלבל...
וסביר להניח שמתישהו יעלו על 'השם האמיתי' אז למה כל הבלגן?

וגם, אם מישהו יאהב את הספר עצמו, מה אכפת לו מי הסופר? תמיד יהיה מי שיאהב יותר ומי שפחות, השם לא תמיד חייב להשתנות.

• הוסף לסימניות
זה לא העניין. אם לדוגמא לא התחברתי לסגנון כתיבה מסוים, ובז'אנר אחר אני רואה את אותו השם על גבי הכריכה, גם אם יהיה כתוב שזהו לא אותו ז'אנר אני עדיין אומר: לא מתחברת. וגם אם אני מאוד אחבב את הספר אחרי שאקרא.
לכן זאת בעצם התלבטות שלמה עם תתי סעיפים. כל מקרה לגופו.

• הוסף לסימניות
בעיני, סופר הוא אמן במלאכת הכתיבה. אני מצפה ממנו להצליח לרגש, למתוח, להצחיק ולעורר את דמיוני בעת ובעונה אחת.
וואו. עמדתי כפסע לפני הצבעה על האפשרות השנייה (שם ספרותי לכל ז'אנר. לא אוהב לחזור על טעות פעם שנייה. אם קראתי ספר ולא נהניתי ממנו - גם שם הסופר ייכנס לרשימה השחורה), אבל הנקודה שהעלית עצרה אותי.
תיאורטית יש צדק בדברייך.
סופר, בדיוק כמו שף או קונדיטור, אמור לשלוט היטב בארגז הכלים שלו וללהטט לפי הצורך. הוא 'אמור' להתרומם לגובה, לרחף מעל הזירה ולהציב כל כלי במשבצת המיועדת לו במיומנות מרשימה ובמקצועיות שמזמינה כפיים.
לא לחינם עומדים מורים לכתיבה יוצרת על הקתדרה שעות על גבי שעות, ומעבירים בלי סוף כללים, כלים וטכניקות איך לשבור את הראש והמקלדת. מה שהם רוצים זה בסך הכל להעניק לקוראים חווית קריאה מענגת, חווית קריאה עם משמעות, כזו שיוכלו למתוח זרועות אחריה, להיאנח, ולא לקלל את הסופר/השעון על הזמן שחלף והמשימות שנדחקו לשוליים. בסוף היום, זוהי המטרה היחידה שעומדת מול העיניים. חווית הקורא.
הוי אומר: אם לא נהנית מספר/סיפור, הסופר נכשל במשימתו.
הוי אומר 2: גם סופר שכותב ז'אנרים שונים יכול לחתום תחת אותו השם על בסיס ההנחה שבכל מצב (למרות הפרוז'קטור שמופנה לכיוון אחר) אותו מקצוען הרכיב את הטקסט.
ועדיין, למרות ועל אף כל האמור, העובדות בשטח משקפות מציאות אחרת. מקווה שתסכימו איתי, אבל סופרים, גם הגדולים ביותר, אינם יצורי-כל-יכול. הם מועדים לבורות ספרותיים שוב ושוב, וגורמים בלא מודע לעוד ועוד קוראים לסמן אותם כלא רצויים.
הוי אומר 3 (אחרון להיום. מבטיח): הדעה הנ"ל מתבססת על הנחה מעט פנטזיונרית. על מנת שכותב ישלוט כל כך טוב במלאכת הכתיבה עד כדי כך שתמיד יקלע לליבו של הקורא - עליו לעבור מסע ארוך. ארוך-ארוך.
בינתיים, המציאות בשוק הספרים מוכיחה שקוראים 'מסמנים' כותבים שיותר אהבו וכאלו שפחות, וממלאים בהתאם את עגלת הקניות. אם כתבת סיפור בז'אנר מסוים ומישהו התאכזב, כדאי לך לתת לעצמך כעת - בכתיבת הזאנר האחר - צ'אנס נוסף ולבחור בשם חדש. (מלבד העובדה שיש קוראים שפשוט לא מחבבים ז'אנרים מסוימים. לא משנה איך תכתוב אותם)
על כן, מכאן תצא הקריאה (מקווה שנימת ההומור ברורה...) לכל המתדיינים באשכול לבחור ולהצביע לאפשרות השנייה - שם ספרותי שונה לכל ז'אנר...

התנסחתי (משום מה) בצורה מעט אבסולוטית, אבל איך כתבת? -
זאת רק דעתי...

• הוסף לסימניות
אלא שיציין על כריכת הספר את הז'אנר
רעיון בעיקרון (וכמובן שצריך לציין את זה בצורה חכמה ולא במילה בודדת....)
אבל לא תמיד זה יעזור. אם לא אהבתי לדוגמא את 'סגנון הכתיבה' של כותב מסוים - החלפת הז'אנר לא תסייע.

• הוסף לסימניות
לדעתי סופר צריך לדבוק בזהותו עד הסוף. ואם זהותו כוללת גם ספרי מתח וגם ספרי קומדיה (לדוגמה) - אז שיכתוב את שמו היחיד על שתי הסוגות.
ולהפך - אני אעריך יותר סופר שיודע לכתוב כמה סוגות...

• הוסף לסימניות
לדעתי סופר צריך לדבוק בזהותו עד הסוף. ואם זהותו כוללת גם ספרי מתח וגם ספרי קומדיה (לדוגמה) - אז שיכתוב את שמו היחיד על שתי הסוגות.
ולהפך - אני אעריך יותר סופר שיודע לכתוב כמה סוגות...
הבעיה שאם לא אהבת את הכתיבה\הסגנון של אותו סופר בז'אנר מסויים - את לא תקני ספר שלו בז'אנר אחר.

• הוסף לסימניות
אני דווקא לא מצפה מסופר להיות מושלם בכל הסוגות הספרותיות. להיפך, שיבנה לעצמו את הסגנון שלו ויעשה את זה בצורה הכי טובה.
בהשוואה לשפים, כל שף מוצא את הסגנון שהוא טוב בו או יוצר סגנון שהוא אוהב ומוציא שם את הכי טוב שלו.
אחד עושה סושי מעולה שאין דברים כאלה, השני טבח מלונות מושלם, השלישי יוצר מנות מישלן מוקפדות והרביעי אופה לחמי מחמצת בעל שם בינלאומי.
כקוראת, כשאני רואה שם של סופר, אוטומטית אני מדמיינת את הז'אנר ויודעת מראש במיידי אם אני אוהבת את הסגנון.
סופר שמצליח לכתוב בכמה סגנונות ועושה את זה מושלם, לדעתי טוב שיכנה את עצמו בכינוי אחר בכל סוגה. אפילו אם יודעים שזה אותו אדם, השם שכתוב על הספר עושה את הרושם הראשוני האוטומטי בתת מודע ומקטלג לנו בראש מה הסגנון של הספר.

• הוסף לסימניות
הבעיה שאם לא אהבת את הכתיבה\הסגנון של אותו סופר בז'אנר מסויים - את לא תקני ספר שלו בז'אנר אחר.
למה לא? אם הסוגה תהיה מוצהרת - בהחלט אנסה לבדוק את הספר בסוגתו החדשה... (אולי לא לקנות, אבל כן לקרוא)

• הוסף לסימניות
אולי יותר נכון לפרק את הז'אנרים לשניים:
1. רגש - הווי, צהוב, קומדיה - כל מה שיגרום לנו לבכות, להשתתף בכאב או לחלופין - לצחוק.
2. מתח - דרמה, פנטזיה, היסטורי, מד"ב
את שני אלו אפשר לפצל לשני שמות כי בד"כ הם מצליחים לעמוד בפני עצמם. כמו שעושה יונה ספיר, לשם הדוגמא.
אני יותר מחבבת את השני, אבל חושבת שסופר טוב יודע לשלב. ואין הכוונה שהוא יכניס לתוך סצנות המתח סצנות הווי, אלא גם במתח ידע להעביר את הרגש במקום הנכון, בזמן הנכון ובמינון הנכון.

• הוסף לסימניות
זה הסיכום לבינתיים
1747721291748.png

שתי האופציות דיי קרובות אחת לשניה באחוזים שקיבלו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה