נכתב ע"י קקטוס;1367026:צילום נחמד - לא לסושי.
אני לא יודע למה התכוונת כשצילמת את זה
אבל לא הייתי נוגע בסושי שנראה ככה.
סושי (לטעמי) צריך לבוא בצילום מאוד מינימליסטי, נקי ומוקפד.
מה זה הדברים האלה שמפוזרים למעלה?
מינימליסטי - פירוש (אני אנסה להתנסח)נכתב ע"י AYALA.K;1367028:מה שמפוזר מלמעלה זה בטטה (כך יוצאת המנה )
מה פירוש מינימליסטי??
נכתב ע"י קקטוס;1367035:מינימליסטי - פירוש (אני אנסה להתנסח)
צמצום המידע החזותי לכדי המתקדות באובייקט עצמו.
לעניינינו, הצפיפות של הסושי לא מאפיינת אותו בכלל, סושי אוכלים בבודד
סושי אמור להגיע נקי, בלי תוספות עליו, והסועד מוסיף מה שהוא אוהב.
במאכל מסורתי שיש לו כללים, זה לא כל כך נכון להגיש בצורה אחרת.נכתב ע"י AYALA.K;1367052:כל מקום מגיש בצורה אחרת...
ותוספת הבטטה מאוד מוכרת בסושי...(אם כי גם לי הפריעה הכמות.)
ד.א
הסושי היה מאוד טעים
תודה על ההארות!
נכתב ע"י קקטוס;1367062:במאכל מסורתי שיש לו כללים, זה לא כל כך נכון להגיש בצורה אחרת.
אני אחפש...נכתב ע"י AYALA.K;1367066:אברר את עניין המסורת... היכן נמצאים הכללים?
נכתב ע"י קקטוס;1367114:אני אחפש...
עוד הערה טכנית:
בצילום כזה, על פי רוב יפה יותר למקם את נקודת הפוקוס בחלק הקרוב למצלמה, זה יותר טבעי.
דוגמא לכללים:נכתב ע"י AYALA.K;1367066:אברר את עניין המסורת... היכן נמצאים הכללים?
נכתב ע"י קקטוס;1367128:דוגמא לכללים:
ניגירי סושי – מורכב מכמות קטנה של אורז המעוצבת ביד בצורת אליפסה מוארכת, בדרך כלל עם מעט וסאבי, עם תוספת כלשהי מלמעלה. התוספת היא בדרך כלל סוג של דג, כמו סלמון, טונה או פירות ים. במקרה של תוספות מסוימות, מוסיפים גם פיסת אצה (נורי) לניגירי. בדרך כלל מגישים את הניגירי בזוגות.
גונקנמאקי - סוג של ניגירי סושי. "סירה" של אצת נורי המקיפה מעט אורז ותוספות קצוצות בתוכה – כמו ביצי שליו, צדפות, פולי סויה מותססים ועוד. הגונקנמאקי הומצא בשנת 1931 והמצאתו הרחיבה מאוד את השימוש בתוספות שונות ומגוונות בסושי.
טמארי סושי - אורז הנדחס לצורת כדור פחוס באמצעות יריעת פלסטיק. קל יחסית להכין סוג זה של סושי, ולכן מומלץ למתחילים לנסות להכין טמארי סושי בנסיונות הראשונים שלהם.
מאקי סושי - אחת הצורות המוכרות והאהובות של סושי בעולם. זהו רול סושי, המורכב על מחצלת במבוק קטנה. הרול מגולגל על המחצלת ואז נחתך לפרוסות. לרוב הרול עטוף באצה, אבל לעתים הוא יכול להיות עטוף בחביתה דקה, מלפפון או פטרוזיליה. המאקי סושי נחתך בדרך כלל ל-6 או 8 חתיכות.
פוטומאקי - סוג של רול סושי גדול ושמן, עטוף באצה. פוטומאקי ממוצע הוא בקוטר של 3-4 סנטימטר. בדרך כלל ממלאים את הפוטומאקי ב-2-3 מילויים המשלימים זה את זה בטעמם. פוטומאקי הוא לרוב צמחוני, אך לעתים מכניסים בו גם דגים.
הוסומאקי - סוג נוסף של מאקי סושי – רול. זהו רול צר יחסית, עטוף באצה, בקוטר של כ-2 ס"מ. הוסומאקי מכיל בדרך כלל מילוי אחד בלבד – טונה, מלפפונים פרוסים דק, גזר או אבוקדו.
קפאמאקי - סוג ספציפי של הוסומאקי, הממולא במלפפון. בדרך כלל אוכלים קפאמאקי בין מנות אחרות, כדי לנקות את החיך.
טקמאקי - סוג ספציפי של הוסומאקי, הממולא בטונה טרייה. הטקמאקי הוא מעין חטיף סושי קליל.
טמאקי - קונוס – סושי זה מורכב מפיסת אצה גדולה בצורות קונוס, שעוטפת כמות גדולה יחסית של אורז ומרכיבים שונים. טמאקי ממוצע הוא באורך כ-10 סנטימטרים ונהוג לאכול אותו בידיים, מכיוון שלא נוח להרים אותו עם צ'ופסטיקס. יש לאכול את הקונוס מיד לאחר הכנתו, מכיוון שהאצה העוטפת אותו סופגת לחות מהמילוי, ומאבדת את הפריכות שלה.
אינארי סושי – כיסון של טופו מטוגן, שבדרך כלל ממלאים אותו עם אורז סושי בלבד. לפעמים הכיסון עשוי מחביתה או דלעת יבשה.
דבר ראשון כן, הצלם צריך לעשות עבודת מחקר (אם אין סטייליסטית צמודה, אז התפקיד נופל עליו)נכתב ע"י AYALA.K;1367144:ובכל זאת אתה מגיע למקום לצלם ...
אתה לא עושה עבודת מחקר ...!
הצלם מגיע לצלם (במיוחד אם הלקוח רוצה לצלם את המנות כמו שהן מוגשות...)
במקרה זה זהו סושי צמחוני שמוגש כמו בכל המקומות (מבחינת מה שהוא מכיל)
אני לא כזאת מומחית בסושי אבל אף פעם לא ראיתי שמגישים סושי בודד...
זה בד"כ מגיע בכמות מסוימת של רולים 4 , 8 ויותר...
נכתב ע"י קקטוס;1367187:דבר ראשון כן, הצלם צריך לעשות עבודת מחקר (אם אין סטייליסטית צמודה, אז התפקיד נופל עליו)
דבר שני: יש צורת הגשה לקבוצה, או במשלוח, שברור שלא יגישו לך בודד.
אבל הגשה מסורתית ואלגנטית נעשית בבודדים, בלי לפזר כל מיני דברים על הסושי.
יש סוגים מסויימים שמסדרים עליהם בצורה מאוד מוקפדת דברים כמו איקרה, או פרוסות דג דקיקות (קשורות ברצועה של אצה)
בסושי ההגשה היא חלק מאוד חשוב מהמנה.
אחרת אפשר לקחת את כל המרכיבים, לשפוך לצלחת, לערבב, והרי לך מנה מזינה לתפארת.
נכתב ע"י קקטוס;1367035:מינימליסטי - פירוש (אני אנסה להתנסח)
צמצום המידע החזותי לכדי המתקדות באובייקט עצמו.
לעניינינו, הצפיפות של הסושי לא מאפיינת אותו בכלל, סושי אוכלים בבודד
סושי אמור להגיע נקי, בלי תוספות עליו, והסועד מוסיף מה שהוא אוהב.
מה את אומרת על זה?נכתב ע"י צילומית;1367974:מפריע לי שאין משהו שמושך את העין,לא התפקס לי על כלום.
את הצבעים אני אוהבת וגם המפה מעניינת.
נכתב ע"י צילומית;1368001:הרבה יותר טוב
חסר תאורה מעניינת
אילה הצבעים יפים מאד, והתמונות בכלל.נכתב ע"י AYALA.K;1367986:מה את אומרת על זה?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים