סחרחורת מDSLR

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;2279879:
איך ה6D עם ה24-105 של קנון?

למה לה לשלם על גוף FF אם בודיאו היא במילא תקבל קרופ ? והעדשה הזאת בטח לא תתאים לצרכים שלה.
בתקציב מוגבל פנסוניק וסוני מציעות היום מגוון רחב של גופים ועדשות, עם תמיכה נוחה לצילום וידאו. לפנסוניק סדרת ה-GH וסוני עם ה-A7, הבחירה תלויה בתקציב בשקלול ציוד נלווה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;2280002:
למה לה לשלם על גוף FF אם בודיאו היא במילא תקבל קרופ ?

למה בוידאו זה הופך לקרופ?
וידאו זה לא התחום שלי אבל סתם מסקן אותי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;2280083:
למה בוידאו זה הופך לקרופ?
וידאו זה לא התחום שלי אבל סתם מסקן אותי...
זה יכולת המעבד שקנון הכניסו בדגם הזה.
יש מצלמות שמצלמות וידאו בפ"פ, לקנון יש את סדרת ה-C שמיועדת לווידאו
הסוני נותנת חיישן מלא בוידאו

• הוסף לסימניות
האם במצלמה החדשה של קנון (ה5D מרק 4) הצילום וידיאו הוא פ"פ?
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;2280287:
זה יכולת המעבד שקנון הכניסו בדגם הזה.
יש מצלמות שמצלמות וידאו בפ"פ, לקנון יש את סדרת ה-C שמיועדת לווידאו
הסוני נותנת חיישן מלא בוידאו

אין לי מושג מה כתבת כאן.
סדרת הC של קנון היא קרופ .

ה6 וה5 הם FF. כלומר מסגרת התמונה תהיה מלאה.
יש הנחתה של הרזולוציה לFHD או 4K אבל זה לא קשור להיטל האור על העדשה.

היתרונות של חיישן FF עדיין משמעותיים בוידאו לטוח דינמי ולאסא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר שמח;2286221:
אין לי מושג מה כתבת כאן.
סדרת הC של קנון היא קרופ .

ה6 וה5 הם FF. כלומר מסגרת התמונה תהיה מלאה.

יש הנחתה של הרזולוציה לFHD או 4K אבל זה לא קשור להיטל האור על העדשה.

היתרונות של חיישן FF עדיין משמעותיים בוידאו לטוח דינמי ולאסא.

סליחה שאני מתערב, אבל אין קשר בין התגובה שלך (שלא מדוייקת במקרה הטוב)לבין מה שנכתב.
אשתדל להסביר:
בהרבה מצלמות סטילס שמשמשות גם לצילום וידאו, המצלמה לא משתמשת בכל הפיקסלים שעל החיישן (בלי קשר לגודלו) לצורך הקלטת הוידאו. והסיבה היא כדי להקטין את כמות המידע שהמצלמה צריכה להתמודד איתה. בגלל הטכניקה שבה משתמשים של דילוג על שורות של פיקסלים, יש הגברה של אפקט מואיר וירידה באיכות התמונה הכללית.

סוני (וחברות נוספות) הצליחה בזכות מעבדים מתקדמים לקרוא את המידע מכל החיישן של המצלמה לעבד ולכווץ אותו לגודל הגיוני וכל זה תוך כדי צילום וידאו. התוצאה של זה הגדלת איכות הוידאו המתקבל והקטנת אפקט המואיר.

אגב סדרה C של קנון היא לא קרופ. המושג קרופ הוא בהתייחס לגודל המלא.
מהו הגודל המלא של החיישן, שאליו מתייחסים. אז תלוי אם זה בסטילס או בוידאו.
בסטילס קבעו שחיישן של 35 מ"מ (באלכסון) ייחשב כפול פריים, בגלל שהפילם בתמונות בעבר היה בגודל הזה.
לעומת זאת בוידאו כשצילמו על פילם בקולנוע היה הסופר 35 הסטנדרט ולכן במצלמות וידאו זה גודל החיישן המלא שאליו מתייחסים כשרוצים להשוות.

• הוסף לסימניות
ברור שאין שימוש בכל הפיקסלים אם החיישן הוא 30 מ"פ ואתה מצלם נניח על FHD שש"ע ל2 מ"פ
זה נכון לכל מצלמת סטילס שמצלמת וידאו. אבל זה לא קשור ל"חיישן FF שמצלם בקרופ"
הטענה היתה למעלה ש"היא קונה מצלמת FF ומצלמת בקרופ"- זה לא נכון.

הדוגמא הכי ראשונית ופשוטה שאורך המוקד נשאר "אמיתי" ולא נקרפ כמו מצלמות עם חיישן APS-C (מ700 עד 80- לא משנה) או מצלמות כמו הC100.
מעבר לזה שנשארים היתרונות של הטווח הדינמי והרגישות ביחס למצלמות קרופ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה