סטייק טונה

• הוסף לסימניות
יש למישהו מושג איך מכינים סטייק טונה?
משהו שיתאים גם לליל שבת וגם לבוקר.
תודה

• הוסף לסימניות
בין הדגים הטעימים ביותר כסטייק!
לקנות רק סטייק אדום!!! יותר עסיסי
להשרות בלימון חצי שעה
משרה: מים 1/3 כוס, השאר שמן, תבלין דג, פלפל שחור, מלח (כיד הדמיון-עדיף תיבול מינימלי)-להשרות חצי שעה או יותר
לטגן במחבת (פסים) תוך כדי ליצוק מעט מהמשרה על הדגים שבמחבת
כשרואים שהסטייק הופך לבהיר זה מוכן (לבדוק שגם בפנים זה מוכן) לאט לאט תתרגלו ותראו כמה זמן צריך לטגן.

יוצא כמו סטייק בשרי. פשוט מעדן!!

• הוסף לסימניות
חייב מחבת פסים? איו לי:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;1076434:
בין הדגים הטעימים ביותר כסטייק!
לקנות רק סטייק אדום!!! יותר עסיסי
להשרות בלימון חצי שעה
משרה: מים 1/3 כוס, השאר שמן, תבלין דג, פלפל שחור, מלח (כיד הדמיון-עדיף תיבול מינימלי)-להשרות חצי שעה או יותר
לטגן במחבת (פסים) תוך כדי ליצוק מעט מהמשרה על הדגים שבמחבת
כשרואים שהסטייק הופך לבהיר זה מוכן (לבדוק שגם בפנים זה מוכן) לאט לאט תתרגלו ותראו כמה זמן צריך לטגן.

יוצא כמו סטייק בשרי. פשוט מעדן!!
מדהים!
אני עושה אותו הרבה, אבל רק ביום חול, ואוכלים אותו ישירות מהמחבת.
איך זה בשבת, אחרי חימום?

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשאלה. נראה לי שזה טוב רק כשזה ישר אחרי ההכנה, לא?

• הוסף לסימניות
אם מחממים זה נשאר טעים ועסיסי, בניגוד לצפיות (לדאוג לא ליבש אותו על המחבת...)

• הוסף לסימניות
מפרוסות דג טונה אני מכינה טונה טעימה מאוד
מתאים גם חם וגם קר

לטגן בצל, עגבניות, פלפלים
להוסיף קצת שום פרוס
רסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר
כף גדושה מטבוחה
ומים (לא הרבה כדי שהרוטב ישאר סמיך)
לבשל 20-30 דק'

אוהבים אצלי את זה מקטן ועד גדול כולל סרבני דגים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1076651:
מפרוסות דג טונה אני מכינה טונה טעימה מאוד
מתאים גם חם וגם קר

לטגן בצל, עגבניות, פלפלים
להוסיף קצת שום פרוס
רסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר
כף גדושה מטבוחה
ומים (לא הרבה כדי שהרוטב ישאר סמיך)
לבשל 20-30 דק'

אוהבים אצלי את זה מקטן ועד גדול כולל סרבני דגים.
מכינה כנ"ל,אבל מוסיפה כמון, כרכום, לטעם מרוקאי.

• הוסף לסימניות
סטייק טונה אדומה הוא באמת איכותי יותר, אבל הוא טעים במיוחד כשהוא נא למחצה, ישירות מן המחבת.
בלהכין לשבת בבוקר (בשיטת ההכנה הנ"ל) ישנן שתי בעיות:
א. מבחינת הלכות שבת, ספק אם המאכל נחשב למבושל (לא קיבלתי תשובה ברורה בנושא), כי לא בטוח שהוא מגיע לשליש בישולו, ולכן תהיה בעיה לחמם אותו.
ב. להגיע לדרגת הכנה של well done לא בא בחשבון מבחינתי, זה לקחת חומר טוב ולהרוס אותו... ומבחינה בריאותית, דג קפוא שהופשר, לא מומלץ לאכול אותו נא למחצה, לכן כדאי לרכוש דג טרי.
בקיצור, אני אוכל רק ביום חול...

• הוסף לסימניות
סטייק טונה מתייבש נורא מהר, לכן לא לבשל אותו יותר מדי. ממש טיגון מהיר וזהו.
הוא מאד טעים ברוטב צ'ילי חריף מתוק.
מטגנים אותו ושופכים עליו את הרוטב וזהו.

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון מדהים:
להשרות את פרוסות הטונה במים ומלח גס בערך לשעתים.
לטבול כל פרוסה בקמח ולטגן טיגון מהיר במחבת עם שמן רותח.
להניח את הפרוסות המטוגנות בתבנית.
באותה מחבת לטגן שום כתוש (אני שמה ראש שום ל-8 פרוסות), עם 2 כפות אבקת מרק עוף ופלפל שחור. הטיגון של השום הוא קצרצר ממש, ולהוסיף לשום 1/2 כוס מיץ לימון ו-4 כוסות מים. כשהרוב רותח לשפוך אותו על הדג שבתבנית, מפזרים מלמעלה פטרוזיליה (עדיף טריה),
אופים מכוסה בחום של 200, במשך שעתים (אפשר יותר)
נשמע קצת מסובך,(גם לטגן וגם לאפות?---) אבל תכלס כשמכינים אותו זה רץ בקלי קלות. ויוצא מאד טעים ועסיסי!

• הוסף לסימניות
אני מכינה סטייק טונה בצורה פשוטה וטעימה במיוחד (מתאים גם לסלמון, אבל עם טונה הכי מוצלח):
שופכת בנדיבות שמן על הסטייק, ומפזרת מעל תערובת של כל עשבי התיבול שיש בבית - פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, טימין, רוזמרין, מרווה, בזיליקום...
מכסה ומכניסה לתנור, ל-15 שעה בערך, לא מידי הרבה שלא יתייבש.

• הוסף לסימניות
אכן במחבת פסים זה יוצא מעולה, עם תיבול מינימלי
אבל אפשר בהחלט ויוצא מעולה! לבשל אותו בישול ארוך בסגנון קצת יותר מרוקאי
גזר פלפלים, הרבה שום, שאטה, פפריקה מתוקה, חריפה, כמון וכו לבשל הרבה זמן (2-3 שעות)
יוצא מעדן!

• הוסף לסימניות
טונה צעירה זה הטונה הכי טובה לבישול..הסטייק מתייבש..

• הוסף לסימניות
מנסיון, אם יודעים מתי הוא מוכן הוא לא מתייבש, גם אין צורך שיהיה נא, מתאים לשבת בבוקר בחימום תבנית על תבנית, יוצא מעדן. ממש עסיסי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;1077356:
מנסיון, אם יודעים מתי הוא מוכן הוא לא מתייבש, גם אין צורך שיהיה נא, מתאים לשבת בבוקר בחימום תבנית על תבנית, יוצא מעדן. ממש עסיסי!
מבחינתי אם זה "מוכן בפנים" (כהגדרתך), זה כבר עבר את הגבול...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה