כללי סטירת לחי ומוסר השכל.

• הוסף לסימניות
לידידי חברי הפורום הפעם אני חורג קצת מהסטנדרט, אבל אני חייב לשתף אותכם, במה שחויתי לאחרונה, והיה בשבילי סטירת לחי והפנמתי את המוסר השכל שלו, ואני משתף אותכם בבחינת ישמע חכם ויוסיף לקח.

קיבלתי לאחרונה עבודה כלשהי ממשהו פרטי, שהוא כבר עשה אצל מישהו אחר, והוא אומר לי שהגרפיקה ההוא ממש לא לשימוש, מגעיל וכו' ולכן הוא רוצה שאעשה לו חדש, כמובן שעשיתי לו אחרי שהוא התחייב שהגרפיקאי הקודם לא יראה (לא רציתי להעליב, ד"א ההוא מחשיב את עצמו לגרפיקאי מס' 1 לפענ"ד הוא גם לא נמצא בפורום), וב"ה יצא דבר יפה, לאחמ"כ שלחתי דוגמא ללקוח ולחבר שלי והראתי לו מה בין לבין, בקיצור מתכבד בקלון חבירו, כמה דקות אחרי זה ניגשתי למחשב סגרתי את הקובץ, ואז אני מגלה שכל העבודה ירדה לטמיון (לכן לא תראו אותה כי הוא איננו). איזה כאב עבודה של שעות, לא צריך להסביר לכם מה זה?
בקיצור אני ראיתי בזה יד ה' ואזהרת תמרור, עצור. ואכמ"ל.

• הוסף לסימניות
אולי אחרי שהפנמת את זה כבר, אנחנו ננסה לעזור לך לשחזר את הקובץ?
איפה עשית את העבודה? איך בדיוק זה ירד לטמיון?

• הוסף לסימניות
והנה עבודה שלי (משהו אחר, לא קשור לסיפור הנ"ל)

זהו צד חיצוני

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 588.2 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
עבודה יפה.
בצד ימין בעמוד, (מהמילים ימינה ומטה) יש איזה טשטוש בשחור, מה זה?

• הוסף לסימניות
ונתנו אתה מזהה את הארון הקודש האם הוא זהה?
ולהלן צד הפנימי

קבצים מצורפים

• 800.jpg
    KB 200.6 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
מתכבד בקלון חבירו מצוי לדאבונינו הרבה אצל עוסקים בגראפיקס ודפוס.
אם לא בפה אז לכה"פ בלב שמעריכים בבזיון עבודות של אחרים.

הרבה פעמים אני פשוט נלחם עם עצמי בענין זה, ולא כ"פ מצליח...
אולי צרת רבים יהי' לך לחצי נחמה.

אבל אני מודה לך מקרב לב על שעוררת,
והוכחת את יד ה' כדי שנדע להיזהר עוד יותר.

• הוסף לסימניות
רגע. את העבודה אמור להיות לך עדיין, הרי שלחת אותם לחבר וללקוח?

בלי תירוצים... אנחנו רוצים לראות את העבודה.

ואנחנו נחליט אם בכלל היה לך מה להתגאות בה :)

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שאנחנו בכזה מדרגה, שכאשר עושים משהו שאולי לא כ"כ נכון, מיד ה' מעניש אותנו, ויש לנו את הזכות לראות את יד ה' שמוכיח אותנו על מעשינו. לאדם יש בחירה, ואם זה היה נראה ככה, שעל כל עוולה שעושים היו מקבלים את המכה על המקום, העולם היה נראה קצת שונה (אני לא מדבר על זה שנבראים מזיקים ממעשים רעים המקיפים את האדם להזיקו כמובאר ואכמ"ל). כל הסיפור הזה יותר מזכיר לי את ה'מה עשה הקב"ה' של בריון העיירה שניפץ את חלונות ראש הקהל בגלל שההוא העליב אותו בבית הכנסת כמה שעות לפני זה.

מה גם שקופירייטר לוקח את זה רציני ואפילו לא מנסה לשתף אותנו במה קרה, שאולי נוכל לעזור לו...

• הוסף לסימניות
מסכים עם ירושלמי!

• הוסף לסימניות
פשוט יצאתי מבלי לשמור את העבודה, מה יש דרך להחזיר? הלוואי.

צודקים שדברים כאלו מתרחשים מדי פעם, ואולי יש כאלו שלא מתרגשים, אני בכל אופן כן מתייחס לזה כיד ה'

• הוסף לסימניות
באיזה תוכנה?

• הוסף לסימניות
ונתנו, שמעת פעם על המושג חיבוק דוב???

אתה לא מבין שהוא פשוט לא אוחז בלהראות לנו את העבודה...;)

• הוסף לסימניות
זה מכה שכל גרפיקאי חוטף בתחילת דרכו עד שהוא מתרגל לשמור כל כמה דקות או פעולות.

אני מתפלא מאוד. על פי רוב התוכנות שומרות באופן אוטומטי כל כמה דקות כפי שמוגדר בהגדרות.

אצלי הקורל יציל אוטומטית מסמך שלא נשמר גם במקרה של הפסקת חשמל!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קאפירייטער;64807:
פשוט יצאתי מבלי לשמור את העבודה, מה יש דרך להחזיר? הלוואי.

צודקים שדברים כאלו מתרחשים מדי פעם, ואולי יש כאלו שלא מתרגשים, אני בכל אופן כן מתייחס לזה כיד ה'

בעבודה של כמה שעות, שומרים בממוצע פעם בדקה. :)

• הוסף לסימניות
אם כבר הזכירו שמירה אוטמטית,
אז אחד שהגיע לתקן לי מתג בבית הוריד את החשמל באמצע עבודה של שעות בלי לחשוב שמישהו באחד החדרים יושב על מחשב.
העוגמ"נ היה גדול והשמירה האוטומטית משום מה לא עבדה??? וכששמרתי באחרונה הייתי ממש בתחילת העבודה.

• הוסף לסימניות
לפי איך שהבנתי מקודם, העבודות שלך על קורל. א"כ תיכנס לתיקייה זו:
C:\DOCUMENTS AND SETTING\YAEL(?*)\LOCALS SETTINGS\Temp
תחפש בין הקבצים האחרונים.

(אגב, לפעמים משנים את הקובץ שמירה הטמפים. אתה יכול לבדוק את זה אצלך בקורל: Tools/Save/Always Backup
ולראות באיזה תיקייה הוא מכניס את זה)

ועוד משהו, יכול להיות שהקבצים האלו מוסתרים אצלך. בעצם כל תיקיית הLOCAL SETTINGS.
תדאג לפתוח אותם קודם לצפייה, כשאתה פותח את המחשב שלי, יש למעלה TOOLS, ואח"כ FOLDER OPTIONS, ולפי התמונה המצורפת:

________
* שם המחשב שלך

קבצים מצורפים

• BCH 01.jpg
    KB 243.9 · צפיות: 12
  • BCH 021.jpg
    KB 48.9 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
מומלץ לכל גרפיקאי ומחזיק מחשב לקנות מעביר (לא זוכר איך קוראים לזה) שיש בו בעצם בטריה ואפי' כשיש הפסקת חשמל הוא נותן עוד פסק זמן של כעשרים דקות שאז אפשר לסגור ולשמור
מחירו בערך 90 ש"ח

• הוסף לסימניות
ונתנו, למה כזה מסובך?

בכל תיקיה, לאו דווקא 'המחשב שלי', כלים/אפשרויות תיקיה/תצוגה/-שני מלמטה לסמן v.

• הוסף לסימניות
נכון, אבל לא רציתי לסבך. :)
(השני מלמטה?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה