סטרידו (ככה אומרים את זה?)

• הוסף לסימניות
וזה הכינוי לשיעול החלול והאימתני הזה של אמצע הלילה?
הבן שלי (שנתיים) התעורר בשיעולים מעוררי חלחלה, והדיבור שלו נשמע מחריד. אחרי הרגעה השכבתי אותו חזרה לישון וכשקם בבוקר ועד עכשיו הקול שלו לא חזר - הוא מוזר וצרוד קצת.
מה אומרים המומחים? מחכים שיעבור או נותנים משהו לעזרה?

• הוסף לסימניות
הולכים לרופא ואם זה סטרידו הוא נותן כדורים שעוזרים והקול חוזר לקדמותו והשיעול נעלם

• הוסף לסימניות
מכשיר אדים חמים מועיל מאוד

• הוסף לסימניות
עדיף אדים קרים.
ואם זה חוזר שוב חלילה באמצע הלילה, והוא נושם עם שריקות וצפצופים - תפתחי את המקפיא ותני לו דקה שתיים לנשום את האדים הקרים.
רפואה שלמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לאה ורחל;1377302:
מכשיר אדים חמים מועיל מאוד

אדים חמים אסורים ומסוכנים רק אויר קר מהמקפיא או בחוץ. הרבה פעמים אין מנוס מתרופה.זה וירוס די מסוכן.

• הוסף לסימניות
עכשיו יש לו גם חום, זה נורמלי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי1;1377488:
עכשיו יש לו גם חום, זה נורמלי?

את שואלת ברצינות?!

בוודאי שזה לא נורמלי!
ילד שמשתעל כל הלילה, על אחת כמה וכמה ילד שמתעורר מהשינה בגלל שיעול, ונוסף לו גם חום, צריך לראות רופא.
אם בגלל השעה קשה להשיג עכשיו, תעקבי אחרי השיעול לראות שהוא לא נכנס למצב של קוצר נשימה, תעשי לו אינהלציה עם מי מלח אם יש בבית ועל הבוקר תרוצי לרופא.

ואני מדברת מנסיון של אמא לשלוש אסמטיים שבימים אלו הקטנה שבהם, אחרי שיעול כבד וחום כמתואר, אובחנה עם דלקת ריאות חריפה.

• הוסף לסימניות
אני הייתי הולכת איתו בערב למוקד חרום.
כשהייתי ילדה לקחו אותי עם אמבולנס לבי"ח בגלל קוצר נשימה מהתקף סטרידור ולצערי כל ילדי ירשו זאת.
זה מופיע פעם אחת בעונת המעבר, עובר בסביבות גיל 7.
אם הילד ממש משתנק מהשיעול לפתוח מייד פריזר לאדים קפואים כמה דקות ולצאת לאויר בחוץ, ותנסו להשיג כדור בטנזול - להמיס במים. זה כדור חזק מאד לכן מומלץ לראות מיד רופא.

• הוסף לסימניות
במזג אויר כזה אין מה לצאת לאויר. רק מקפיא.
ועדיף אם יש מוקד קרוב לגשת לשם והם נותנים בד"כ סטרואידים בכדור

• הוסף לסימניות
אז זהו, שהמצב פה לא היה כ"כ היסטרי.
כמה שיעולים בלילה, ואח"כ הוא ישן עד הבוקר, במשך היום היה לו קול קצת צרוד ולפני השינה קצת חום. לא חשבתי שזה משהו "אמיתי" לרופא וכל זה.
זה מדבק?

• הוסף לסימניות
זה מדבק, אבל מהניסיון שלי - את יכולה לחכות לרופא למחר בבוקר.
אנלציה או משאף יעזרו מאוד

• הוסף לסימניות
גם אצל הבן שלי (3) שיעול ביום ובלילה אפילו מתעורר מזה. היה חום ביום ששי למשך יום אחד וזהו.
הלכנו לרופא והוא בדק אותו ורק הביא את התרופה של סימפוקל להקלה בשיעול יבש.
לא עזר, למרות שאנו לוקחים את התרופה באופן קבוע אין שיפור - אולי גם לו יש סטרידו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ari;1377682:
גם אצל הבן שלי (3) שיעול ביום ובלילה אפילו מתעורר מזה. היה חום ביום ששי למשך יום אחד וזהו.
הלכנו לרופא והוא בדק אותו ורק הביא את התרופה של סימפוקל להקלה בשיעול יבש.
לא עזר, למרות שאנו לוקחים את התרופה באופן קבוע אין שיפור - אולי גם לו יש סטרידו?

כשיש סטרידו, אי אפשר להתבלבל!
חוץ מהשיעולים היבשים והנבחניים
יש גם קוצר נשימה...

• הוסף לסימניות
שכחתי: הוא גם צרוד, אין לו קול

• הוסף לסימניות
סטרידור זה דלקת במיתרי הקול (לכן השיעול המפחיד), אחרי 24 שעות הדלקת יורדת לכיוון מערכת הנשימה, מתפתח חום ומצטברת ליחה.
אצל ילדים אסמטיים הליחה יורדת ומתפתחת בד"כ לדלקת בסמפונות / ריאות עם חום גבוה, אינהלציות ועוד. לא כדאי להזניח את השיעול והליחה.
היו אצלי מקרים שהופיע שיעול בלילה והגוף בבוקר התנהג רגיל ולא היה חום. אבל אם זה ממשיך יותר מ 24 שעות חייב טיפול ומעקב.

• הוסף לסימניות
זה מיום ששי
אבל לא שמעתי קוצר נשימה
לחזור לרופא?

• הוסף לסימניות
אם מיום שישי לא התפתח חום, מקווה בשבילכם שזה כבר עבר.
חשוב לעקוב בלילה לשמוע שהילד לא מצפצף.

• הוסף לסימניות
שימי אותו מול המזגן שינשום את האויר הקר.
זה יכווץ את המיתרים הנפוחים
אצלי עזר מיד

• הוסף לסימניות
הקטנה שלי בת שנתיים, משתעלת גם מיום שישי האחרון.
בגלל שאני אמא מנוסה, במוצאי שבת כשראיתי שהשיעול לא עובר, התחלתי לתת לה אינהלציות לפי הספר: בודיקורט, טרבולין ומי מלח. (אני תמיד דואגת לחדש ת'מלאי בבית לשעת הצורך...)
ביום א' הלכנו לרופא שפסק שהוא לא רואה כלום, המשכנו עם האינהלציות ללא שיפור של ממש. אתמול בבוקר התחיל לעלות לה החום. לא חום גבוה, אבל חום. כשהלכנו לרופא הוא אבחן דלקת ריאות חריפה בשני הצדדים. למה הוא לא ראה קודם? תשובתו הייתה שהדברים האלה מתפתחים מהר.
עצתי לך, אם עובר עליכם לילה של חום ושיעול, ללכת מחר על הבוקר לרופא. לא כדאי להזניח. כמובן שאם הילד מפתח קוצר נשימה חריף, כדאי ללכת למוקד עוד קודם.
רפואה שלמה!

• הוסף לסימניות
הוא נראה רחוק מקוצר נשימה ב"ה אבל פעם ב--- יש לו איזה שיעול.
בכל מקרה, מללכת לרופא לא מפסידים כלום (חוץ מעבודה) אז למה לא.
תודה רבה רבה לכולם!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה