התייעצות סיגריה רגילה מול סיגרייה אלקטרונית

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
קבלה בידינו מרבותינו ראשי הישיבות וגדולי ישראל שהיו מעשנים סיגריות רגילות דייקא ואין ידינו זזה מתוך ידם
חחחחחחח ועוד כתוב בשם רבנו שהיה מעלה עשן הלולקע(מקטרת)אז ראיה גם למקטרת;);););););)לבסלברעס

• הוסף לסימניות
קבלה בידינו מרבותינו ראשי הישיבות וגדולי ישראל שהיו מעשנים סיגריות רגילות דייקא ואין ידינו זזה מתוך ידם
ידוע שהבעל שם טוב היה כונות גדולות בעישון במקטרת

הבעל שם טוב​

הבעל שם טוב היה מעשן מקטרת (=לולקא), ומסופר כי פעם אחת הראה לתלמידו רבי זאב וולף קיצס את השמים החדשים שנולדו בעת עישון הלולקא ונתעלף מפחד. כמו כן במוצאי שבת היה מעשן בקביעות[1], ואז היה תלמידו רבי זאב קיצעס שואל אותו שאלות שונות אודות השבת שעברה. באחת הפעמים הגיע אליהו הנביא והביא לו המקטרת והדליק לו את האש לעישון[2]. בעל התולדות יעקב יוסף איחל לעצמו שישיג עבור עבודתו בכל ימי חייו את מה שהשיג הבעל שם טוב בעת עישון מקטרתו[3]. בשם תלמידי הבעל שם טוב מובא סוד העישון, כי יש כמה נשמות יקרות שאי אפשר להם שיחזרו ללבוש גשמי, ועיקר תיקונם הוא בדבר רוחני שהוא הריח ועל ידי זה הוא תיקונם[4].
(מתוך חב"דפדיה)

• הוסף לסימניות
הסיבה שמשרד הבריאות מדבר על האלקטרוניות כפחות בריא, כי ברגילים יש הרב יותר מיסים....

זה ברור ששתיהם לא בריאים, וזה די ברור שהרגילות מזיקות יותר, אבל כאמור באלקטרוני מעשנים הרבה הרבה יותר מהאלקטרוני, ולכן כבר לא ברור מה עדיף...

• הוסף לסימניות
לאט לאט מתברר הנזקים של הסוגריה אלקטרונים.
ורק לאחרונה התחילו הרבה רופאם לפרסם שהחשמלי הרבה הרבה הרבה יותר גרוע מרגילה
אז תתרחקו מהדבר הזה כי זה מכת מדינה
בפרט בעולם הישיבות
אני לא מבין איך אדם יכול להגיב בנושא שהוא בור ועם הארץ בו

להלן מצורף מסמך רשמי (באנגלית) מרשימה ארוכה של גופי בריאות ומחקר מהמובילים בעולם שכולם מסכמים באופן חד משמעי שהנזק משימוש בסיגריה אלקטרונית נמוך בעשרות אחוזים (ואפילו 95%!!!) לעומת הנזק מסיגריות רגילות!

לא מובן מאיפה הבאת את המילים שכתבת!!!
(ואל תביא ציטוטים מעמותה ישראלית 'המיזם למיגור העישון' שאמינותה מוטלת בספק גדול לאחר שלכאורה נמצא איזשהוא קשר בינם לבין חברות הטבק...)

קבצים מצורפים

• רשימה ארוכה של הגופים המקצועיים וגופי הבריאות בעולם על הפחתת נזק.pdf
    6.4 MB · צפיות: 62
  • הוסף לסימניות
אין אחד! שפרך לי את הטענה ההגיונית הזאת, ודיברתי עם מבינים בתחום, אף אחד לא אומר שסיגריות אלקטרונית לא מזיקה ומי שאומר זאת הוא ודאי לא נורמלי, אבל עוד יותר לא נורמלי להשוות לסיגריה רגילה וק"ו שהיא שהיא יותר גרועה, וחבל שיש כאלה שלא מבינים בהגיון פשוט - בדיוק לכם נועדו המחקרים לעיל...

• הוסף לסימניות
לגבי נזקים, אני לא מדען אבל לגבי ההתמכרות כמי שזכה להנות מכל העולמות ולעשן את שני הסוגים (כל אחד לחוד בתקופות נפרדות) האלקטרונית יותר ממכרת (ולא עישנתי 18 ניקוטין)

• הוסף לסימניות
סיגריה אלקטרונית יותר מזיקה מסיגריה רגילה למרות שזה נראה חמוד ולא מוציא עשן ועם טעמים אבל זה יותר מזיק ומסוכן וכמובן שנרגילה יותר מסוכן משנייהם נרגילה זה בלי פילטר זה נטו גחל

• הוסף לסימניות
סיגריה אלקטרונית יותר מזיקה מסיגריה רגילה למרות שזה נראה חמוד ולא מוציא עשן ועם טעמים אבל זה יותר מזיק ומסוכן וכמובן שנרגילה יותר מסוכן משנייהם נרגילה זה בלי פילטר זה נטו גחל
מחילה, אבל ההדגשות לא הופכות את האמירות המופרכות האלה לאמיתיות... עיין לעיל ותהיה יותר חכם

• הוסף לסימניות
מחילה, אבל ההדגשות לא הופכות את האמירות המופרכות האלה לאמיתיות... עיין לעיל ותהיה יותר חכם
אתה מעשן בכלל???!!!!
איזה סוג? כמה זמן?
אל תנסה ללמד אותי על סיגריות
ולעיין לעייל לא יעזור מכייון שיותר מחצי האנשים שמגיבים כאן לא מעשנים\ות ולא בדקו את הנושא בחיים עד שנפתח הנושא הזה
חכו כמה שנים........

• הוסף לסימניות
אתה מעשן בכלל???!!!!
איזה סוג? כמה זמן?
ולעיין לעייל לא יעזור מכייון שיותר מחצי האנשים שמגיבים כאן לא מעשנים\ות ולא בדקו את הנושא בחיים עד שנפתח הנושא הזה
חכו כמה שנים........
אני אשמח אם תרחיב על מה שאתה אומר ותביא מקורות
כי מקובל לומר שנרגילה הכי פחות מזיק
ובסיגריה מה שמזיק זה לא העשן אלא החומרים שיש בסיגריה

• הוסף לסימניות
אני אשמח אם תרחיב על מה שאתה אומר ותביא מקורות
כי מקובל לומר שנרגילה הכי פחות מזיק
ובסיגריה מה שמזיק זה לא העשן אלא החומרים שיש בסיגריה
האמונה הרווחת שהנרגילה פחות מסוכנת מסיגריה היא טעות מסוכנת. חלק מהמחקרים אף מצביעים על כך שהנזק מעישון נרגילה עלול להיות חמור יותר מזה של סיגריה.

• חשיפה לעשן: מפגש עישון נרגילה בודד יכול לחשוף את המעשן לכמות עשן הגדולה פי 100 עד 200 מזו של סיגריה בודדת. בפועל, מפגש נרגילה אחד יכול לחשוף את המעשן לעשן בכמות השווה לזו של חפיסת סיגריות שלמה או יותר.
  • חומרים רעילים: עשן הנרגילה מכיל חומרים מסרטנים ורעילים רבים כמו בסיגריה, כולל זפת, ארסן, כרום, עופרת ובנזופירן. בנוסף, מכיוון שתערובות העישון של הנרגילה לרוב אינן בפיקוח הדוק כמו טבק הסיגריות, פוטנציאל הנזק גדול יותר, ואי אפשר לדעת בוודאות את הרכב החומרים.
  • בניגוד למיתוס, המים בנרגילה אינם מסננים את החומרים המסרטנים. להיפך, המים מוסיפים לחות לעשן, מה שמאפשר חדירה טובה ועמוקה יותר של החלקיקים המזיקים אל הריאות.

מקורות
    משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן (בישראל)

מחקרים קליניים (דוגמת מחקרים בבית החולים רמב"ם)

ארגון הבריאות העולמי (WHO) ואגודת הלב האמריקאית (AHA):

• הוסף לסימניות
אתה מעשן בכלל???!!!!
איזה סוג? כמה זמן?
חכו כמה שנים........
ווינסטון חרטה, 80 שנה... :ROFLMAO: אולי תענה עניינית?! תעיין במחקרים שהביאו לעיל, לא בתגובות...;)

• הוסף לסימניות
ואגב, אם כבר מדברים על נשואות למעשנים, ועל נזקי העישון
אני היחידה שחושבת שזה מוריד לי מזמני האיכות?
כי נניח שבשעת ערב נחמדה אני מכינה שתי כוסות קפה, אבל קפה חייב סיגריה - כן?
אז הבעל היקר יוצא איתו למרפסת, ולי יש שתי אופציות - לצאת איתו לשם או לא, וכאן ניכנסת הדילמה, כי גם אם נניח שהתרגלתי לריח ולעשן בפרצוף - וקשה להתרגל, יש תקופות בחיים של אישה שהעישון עלול להיות מאוד מסוכן לתינוק שעתיד להיוולד בעוד כמה חודשים...
וככה אני נשארת לי לשתות את הקפה בבית, או לאכול את הגלידה, או את כוס מיץ התפוחים אם נהיה בריאים...
היי, זה לא פיר!
סליחה מראש שאני כאילו מתערב.. אני כותב את זה עבורו - שיבוא ויקרא את זה 😀
לא פייר, לא צודק ולא בסדר מבחינתו.
שימצא לו את הזמן להתרווח על סיגריה בכולל עם החבר'ה (בהפסקה כמובן) או בכל זמן אחר, אך בשום אופן לא על חשבון אשתו במיוחד שזה לא בא לה טוב בכלל, ובזמנים שזה חלילה יכול להזיק.
חחח טוב על זה אין לי תשובה...
אבל אני באמת מדברת על זמן נינוח, שבו הגבר מתרווח בנינוחות על הסיגריה, ואז אישתו לא יכולה להנות עם הנינוחות הזאת, לפעמים הנינוחות שלה עולה בעשן הסיגריה...
מסכים לגמרי (גילוי נאות: לשמחתי איני מעשן)
?

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....