טוב, אחרי שנים של נסיון להעיף את הבלאגן מהבית, הבנתי שזה לא ילך
וחוץ מתסכול וייאוש לא קורה כאן שום דבר טוב
הגעתי למסקנה שלא לכל אשה מתאים לחיות בבית עם ארונות מסודרים, כמו שלא כל אשה מסוגלת להיות מרצה דגולה או מתכנתת מצליחה.
וזה ב-ס-ד-ר שאין לך את זה.
ברגע שאת שלימה עם זה את מוכנה
לעגל פינות, ותאמיני לי שאף אחד מבני הבית לא מפסיד מזה.
אז אני החלטתי לומר 'שלום' לבאלגן, וברוכה הבאה
אבל...
הכנתי לו מקומות מוגדרים!
הרווחתי בלאגן מסודר, ספה ריקה מכביסות, ופחות זמן להתעסק עם פעולה שאין לי בה הנאה בכלל.
אשתף אתכם בשמחה בפתרונות שהמצאתי לי, אבל בפירוש שהמסלול הזה מתחיל בלהכיר את עצמך, לעשות לך חשבון - מה הכי חשוב לך ומה פחות, על מה את מוותרת ועל מה לא, וברגע שאת יודעת שזה מה שמתאים לך, רגועה עם זה ומשלימה עם זה לגמרי, את מוצאת בעצמך את הדרך שמתאימה לך.
*סלסלאות - יכול ללכת בהחלט גם עם מה שהציעו כאן מאיקאה, כרגע אני מסתדרת עם סלסלאות פלסטיק רחבות.
גיליתי שסלסלאות מוכנות להכיל גם כביסה לא מקופלת

. אז אצלי בארון יש סלסלה שמיודעת למכנסיים של הקטנים. כן. כלללל המכנסיים בסלסילה (בבאלגן! אבל בתוך הסלסילה), סלסילה נוספת לחולצות יום יום של הקטנים (לא מקופלות!), סלסילה לסריגים, וכו' וכו', הרעיון הוא שאת מוציאה מהמייבש (או מורידה מהחבל) ותוך כדי מסדרת לך ביד אחת מכנסיים בשנייה חולצות, על הכתף תולה את השמלות וכו' מגיעה לארון ומניחה בסלסילה.
לבגדי שבת וחולצות שדורשות גיהוץ (כלומר - כמה סיבובים במייבש, כן?) יש מגירה מיוחדת שאליה הם נכנסים מקופלים בקלילות.
ממליצה מאד גם לא לקנות מידי הרבה בגדים, יותר קל לכבס הרבה מאשר להתמודד עם ערימות בלתי נגמרות.
*לגרביים של הילדים - מגירה אחת ענקיתתת מכילה את כולם ביחד. מסדרת את הכביסה? קודם כל הגרביים עוברות למגירה, בלי לגלגל ולשדך, מוצאת כמה רגעים פנויים? עומדת ליד מגירת הגרביים ומשדכת.
תסכימו איתי שזה קל יותר מלאתר גרביים בערימות כביסה שעל הספה

.
טוב, זה בחדר ילדים, יש עוד כמה ארונות שלא כאן המקום לפרט איך הם מסודרים, אבל הרעיון מובן.
*מגבות ומצעים - טוב, זאת כבר ממש העזה, אבל אני פתחתי את העיניים.
יש את הדבר הזה:
PÄRKLA תיבת אחסון, 55x49x19 ס"מ תיבה מרווחת זו אידאלית לאחסון בטוח של בגדים עונתיים או שמיכות וכריות נוספות. בנוסף, ניתן לקפל אותה למצב שטוח כשהיא ריקה. אידאלית לאחסון כל דבר - מקישוטים ועד בגדים ומצעים. קל לאחסון; ניתן לקפל למצב שטוח.
www.ikea.com
כשהמגבות יבשות מצטיידים עם תיבת אחסון כזו, ומכניסים את כלללל המגבות לתוכה! (כן, בבלאגן!)
הכנתי פינה בבית בין הארון לקיר, בדיוק ברוחב של התיבה הזו והתיבות מונחות אחת על השניה. משתמשת בהן למגבות, מצעים, וסמרטוטים.
*משחקים - מאחסנת בקופסאות אחסון חזקות. מה שכן, כשיש בלאגן ענק ולא מצליחים להשתלט על ערימות משחקים שהילדים הוציאו ביחד (קורה בד"כ שאת נכנסת לשינה עמוקה מידי בשבת בצהריים (: ) ממיינים ומסדרים כמה שיש לילדים ולי כח, אח" כ לוקחים שקית של רמי לוי ואוספים לתוכה כללל מה שנשאר, השקית נכנסת לארון המשחקים למממממעלה, וכשחסר לילדים חלק מסויים אני מוציאה להם משם, עד שמוצאים זמן מתאים למיין ולסדר את השאר.
נשמע לכם נורא? לי היה נורא יותר שהערימות מילאו את הרצפה...
וכך גם מרוויחים שלפחות חלק גדול כן מסודר.
(פתאום אני חושבת שאולי אצל אף אחד לא קורה כזה דבר שיוצאים ערימות כאלה של משחקים בפעם אחת. אז תדעו שיש בית אחד שזה קורה שם לפעמים.)
*הקופסא הזו
GLIS קופסה עם מכסה, שקוף, 34x21 ס"מ קופסה נערמת זו כוללת מכסה ותא, ומתאימה לאחסון צעצועים קטנים ואביזרים בשולחן הכתיבה - עד שאתם וילדכם תזדקקו להם שוב. מקום מושלם לאחסון עטים, עפרונות ואביזרים קטנים. ניתן לערום לחיסכון במקום כאשר מאוחסן.
www.ikea.com
ממש הצילה את המצב עם הבלאגן באזור מכשירי הכתיבה. מתאימה גם מאד לאחסון כלי תפירה.
נח לשמור בה על הסדר...
*כביסה מלוכלכת - ראיתי שאין סיכוי שהילדים יניחו את הכביסה המלוכלכת בסלסלאות המתאימות (דומים לאמא שלהם, מה לעשות?), ולי נמאס לאסוף את הכביסה מהרצפה ברחבי הבית...
ניסיתי לאחרונה משהו חדש והוא ממש ממש הקל עלי. קניתי סלסלה מתקפלת חמודה שעומדת באיזור האמבטיה, ולתוכה מכניסים את כל הכביסה המלוכלכת, בלי מיון. זה דבר שבהחלט אפשר לדרוש גם מילד בן שלוש.
לימדתי את הילדים להכניס את כל הכביסה המלוכלכת רק לתוך הסלסילה הזו, מה שלא נמצא שם - לא מכובס.
הילדים קלטו את זה טוב מאד. את המיון - אני עושה בעצמי פעם ביום - יומיים.
עד כאן כרגע, הבצק כבר תפח וממתין לי