כללי סיימתי עבודה ללקוח והוא התחרט...

• הוסף לסימניות
האם בדין תורה יחייבו אותו במחיר מלא? פעם שמעתי שבדין תורה תמיד יוצרים פשרה ...

• הוסף לסימניות
יש לך אפשרות להגיע פיזית למקום? אל תצאי משם ותעמדי למנהל הכספים על הראש עד שהוא יוציא לך ש'ק....
פשוט מקומם!!!
פשוט ללכת למשרד שלו ולהרים לו ציוד מחשבים מדפסות וכו' הוא יתן לכם כסף במקום

• הוסף לסימניות
גם לי קרה מקרה דומה,
לקוחה התקשרה בלחץ - יום חמישי בצהריים - שהיא חייבת תוך שלוש שעות מודעה לעיתון, כבר כמה עיתונים הכינו לה מודעה והיא לא אוהבת אף אחת, לא כ"כ רציתי, יום חמישי בצהריים - בסוף סיכמנו על מחיר שהיה לי שווה(היום אני יודעת שהוא זול מאד מאד) וישבתי לה על מודעה - שלחתי לה, היא נתנה תיקונים תקנתי , שובשלחתי, עוד כמה תיקונים, קלאסי...
אחרי הפעם השלישית - היא מתקשרת ואומרת לי תראי, אני רוצה לשלוח לך את המודעות שעשו לי ותגידי לי מה את אומרת, אמרתי לה - אין לי בעיה, אבל את זוכרת שגם אני הכנתי לך מודעה... - שתיים מהמודעות היו באמת לא לעניין, אבל אחת היתה ממש יפה, הייתי כנה איתה ואמרתי לה - ידעתי שהיא לחוצה בזמן, ואז היא שאלה אותי, רגע אבל מה אתך?
אז אמרתי לה, תראי ,אני הכנתי לך מודעה, סיכמנו על מחיר והכל, אני רוצה את הכסף, יש לך את הקובץ, אני מוכנה לשבת עליו שיצא מושלם, (זה היה כבר ממש ממש בשלבים סופיים) אבל כסף בטוח מגיע לי.
אז היא אומרת לי, טוב, אני צריכה לדבר עם בעלי על זה, אמרתי לה, תראי את יכולה לדבר עם בעלך אבל את הכסף את צריכה לשלם לי, בסוף סוכם שנתייעץעם רב, סיכמנו על איזה רב, דיברתי איתו והוא אמר שהוא צריך לדבר גם עם הצד השני, אבל חמישים אחוז בטוח הם צריכים לשלם, יתכן שאף יותר מזה, הם כמובן לא דברו עם שום רב, ולא ענו לטלפון ולא הגיבו למיילים, וככה זה נשאר...

• הוסף לסימניות
לא מבינה בזה כל כך,
אבל מה עם להוציא מכתב רשמי מעורך דין - משהו כמו התראה לפני הליכים משפטיים?
אנשים מפחדים מדברים כאלו.

• הוסף לסימניות
מנסיוני, בדברים אחרים, אם הוא חרדי תאמרי לו שהוא ישאל רב. או שתכתבי את הנתונים שלך, והוא את שלו וישאל את הרב ומה שהרב יכתוב (תלוי ברמת האימון).

• הוסף לסימניות
מנסיוני, בדברים אחרים, אם הוא חרדי תאמרי לו שהוא ישאל רב. או שתכתבי את הנתונים שלך, והוא את שלו וישאל את הרב ומה שהרב יכתוב (תלוי ברמת האימון).

אבל למה שהוא יעשה את זה? מה בוער לו?
לא כל החרדים חרדים לדבר ה'...
אם היה לו עניין של "לא תלין" או גזל הוא היה משלם לה מזמן....

• הוסף לסימניות
אבל למה שהוא יעשה את זה? מה בוער לו?
לא כל החרדים חרדים לדבר ה'...
אם היה לו עניין של "לא תלין" או גזל הוא היה משלם לה מזמן....
כל מילה...
גם לא יפחד ממי שירים לו ריהוט במשרד וכד' (לא שאני הסגנון של זה...)

• הוסף לסימניות
לא חושבת שצריך להרים משרד.
רק להיות נודניקית.............
בינתיים זה מה שאני, אני מתפלאה שהוא עדיין מרים לי טלפונים ומצליח לנסח בכל פעם את אותה תשובה מחדש.
(המנהל כספים הקודם לא היה מרים טלפונים וגם לא מנהל המוסד, הוא רק שלח לי הזמנה לחתונת הבת שלו מטעמי נימוס, ואנו מטעמים כלכליים החלטנו לבוא ולאחל לו מזל"ט. הוא היה בשוק והחליף צבעים, אבל זה עבר לו ואת הכסף הוא עוד לא שילם...)

• הוסף לסימניות
העבודה נעשתה לפני שלוש שנים, אני רודפת אחריו לקבל תשלום כבר שלוש שנים והמנהל שולח אותי למנהל הכספים .
העבודה הוזמנה כשלוש שבועות לפני שנכנס מנהל הכספים. היתה מוכנה באותו שבוע שהוא נכנס ואז המנהל שלח אליו לקבל תשלום. המנהל כספים אמר: אני לא אישרתי לך לעשות את העבודה, אני לא משלם. בינתיים עברו עוד שנתיים התחלף מנהל כספים, והוא דוחה אותי כל שבוע מחדש שצריך לשבת על זה והוא לא יודע אם מגיע לי כסף כי לא לקחו את המוצר, וצריך להגיע לאיזה פשרה, רק שהוא לא יודע איזו והוא צריך לחשוב. בינתיים הוא חושב וחושב וחושב וחושב וחושב, ממש כמו מחשב שנתקע, זה נראה שהוא מחכה שאני אתייאש.
לכן עכשיו לפני שאני עושה איזשהו צעד משמעותי אחורה או קדימה, החלטתי לברר אולי אני טועה שאני מבקשת תשלום על עבודה שלא נעשה בה שימוש...
אבל אני רואה שרובם ככולם בדעה שצריך לשלם על מה שנעשה עד עכשיו גם אם הלקוח לא עשה שימוש במוצר.
מנהל הכספים יכול לומר מה שהוא רוצה. העבודה הוזמנה לפני שהוא הגיע, אז מה הקשר האישור שלו או לא?
לחברת חשמל הוא היה אומר "השימוש בחשמל בוצע לפני שהגעתי ואישרתי אותו"
מה שייך?
לדעתי תפני לעו"ד, שישלח להם מכתב גביה על התשלום בהקדם. תוך איום שתפני הלאה באם א יבוצע התשלום.
הם רוצים להתייעץ עם רב? שיעשו את זה עכשיו, מהר לפני שהם חותמים על הצ'ק.

• הוסף לסימניות
ראשית. זה חוצפה שאין כדוגמתה מצד המנהלים. אני לא מבין איך אנישם כאלה הולכים לישון בראש שקט, איפה המצפון?
לענינינו:
אני שאלתי דיין (מפורסם בב"ב, אין לי אישור לפרסם את שמו) בדיני ממונות על שאלה כזאת בדיוק, והוא אמר לי שחייבים לשלם את כל התשלום על עבודה שנעשתה. בקשר להפקת הדפוס כיון שעדיין לא נעשתה העבודה, אי אפשר לחייב. צריך לדעת הצדק איתך, וזה שהם החליטו להחליף מנהל זה בעייה שלהם, העבודה נעשתה לפני שהוא נכנס ולכן ודאי שחייבים לשלם לך.
אני מציע לומר לשלוח להם מייל שאם תוך שבוע ימים התשלום לא יועבר במלואו העניין יגרר לאמצעים משפטיים ויגרום אי נעימויות.
מבחינה הלכתית אין בעייה להוציא מכתב מעו"ד של דרישה לתשלום אם לא מתקדמים הלאה לבית משפט, ברגע שהם יראו את המכתב, אני בטוח שהם ישלמו, הם יודעים שהצדק לא איתם. אמנם המכתב יעלה מעט כסף אבל עדיף מאשר להפסיד את כל התשלום.

• הוסף לסימניות
פעם מישהו פירסם כאן את החברה הזאת
https://lp.vp4.me/gw4w
לא מכיר מניסיון אך לדעתי שווה לנסות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה