"סיירי" מס הכנסה

• הוסף לסימניות
בתור בת למישהו שפרש לפנסיה מוקדמת ממס הכנסה רק משום שהיה מועמד להיות פקיד שומה מחוזי ולא רצה לקחת זאת על עצמו בהצהירו ש"זוהי עבודה לאנשים עם לב רע".. אז בתור אחת כזו אני יודעת שיושר יותר מכל הוא זה שמונע אסון..
למה? אני שואלת, למה אבא שלי צריך להקיז מדמו רק בגלל ששוב נפל "דג שמן" בחקתו של מס הכנסה. ומי יעזור אם לא אחד כמו אבי שמכיר הכל מפנים. כמה פעמים אבא שלי עזר לאנשים שכבר היו אחרי התקף לב כי מס הכנסה "עלה" עליהם..
צריך לדעת שאם חס ושלום מס הכנסה "עלו" על עסק הם לעולם לא יורדים ממנו! גם אם כלפי חוץ "סיימו" איתו תמיד תמיד יעקבו אחריו בשקט.. וכשמס הכנסה עוקבים.. נו טוב לא נכביר בתיאורי הזוועה אבל במילים בודדות תמיד הם יכולים "למצוא"!!!
אז גם אם זה נראה משתלם בטווח הקרוב לעבוד בשחור הרי שבטווח הרחוק זהו בור שחור שלא תמיד אפשר לצאת ממנו..
כן, יושר יותר מכל מונע אסונות!

• הוסף לסימניות
אתה מתכוון שכדאי להיות גנב עירני כדי לא להתפס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nc;1352405:
אתה מתכוון שכדאי להיות גנב עירני כדי לא להתפס?

חחחח, אכן. :)
או לחילופין, להצהיר, לעבוד בלבן, ולקבל ראש שקט.
מה שבטוח שהמונח "יושר" [למי שמצהיר] לא קשור לכאן!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1352424:
חחחח, אכן. :)
או לחילופין, להצהיר, לעבוד בלבן, ולקבל ראש שקט.
מה שבטוח שהמונח "יושר" [למי שמצהיר] לא קשור לכאן!

כנראה שמושגי היושר שלנו שונים..

"דינא דמלכותא דינא" להווה ידוע לנו שאין לה למלכות אותה אנו מכירים רשות לפסוק בעיניינים הילכתיים או השקפתיים חס ושלום (לא שהיא נמנעת מכך לחלוטין...). אם כן מה בא "דינא דמלכותא דינא" לומר לנו?
שבעינייני ממונות הם אלו הפוסקים.
על פי זה יש הרבה מונחים בהם ניתן יהיה להשתמש נגד זה הלא מצהיר. אחד מהם הוא חוסר יושר.

• הוסף לסימניות
טוב, זה לא הנושא ואני מאמין שגם מי שעובד הכל בלבן יכול להסתבך...
האגדה מספרת ששאלו יהודי למה הוא עובד בשחור והוא ענה "יעקב אבינו עבד בלבן ראית מה קרה לו..."
בכל אופן אני לא בא להביע דעה רק להזהיר. (כמו שכולם מאיטים פתאום לפני המצלמות בכביש... מכירים?)
והרבה הצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י henny;1352459:
כנראה שמושגי היושר שלנו שונים..

"דינא דמלכותא דינא" להווה ידוע לנו שאין לה למלכות אותה אנו מכירים רשות לפסוק בעיניינים הילכתיים או השקפתיים חס ושלום (לא שהיא נמנעת מכך לחלוטין...). אם כן מה בא "דינא דמלכותא דינא" לומר לנו?
שבעינייני ממונות הם אלו הפוסקים.
על פי זה יש הרבה מונחים בהם ניתן יהיה להשתמש נגד זה הלא מצהיר. אחד מהם הוא חוסר יושר.

אה ויש את הר"ן המפורסם שאומר כי דינא דמלכותא דינא הוא רק במלכות העכו"ם שהארץ שייכת להם ולכן אנחנו חייבים לשלם להם את מיסיהם מה שא"כ בארץ ישראל שהארץ הלא לנו היא (נחלת אבותינו...)

בכל אופן ממה שידוע לי זה נושא די מורכב והדעה הרווחת היא שלהוציא מהמדינה לא להוציא בכזב, אבל לא לשלם... זה דין אחר

• הוסף לסימניות
למה לערבב כאן מושגים שלא קשורים?
דינא דמלכותא דינא לא תקף כאן היום בזמנינו בארץ ישראל. לכו"ע. לכל הפוסקים, הדעות, והשיטות.

כל מי שמצהיר על הכנסותיו למדינה ומשלם עליהם מיסים, זה לא יושר, אלא אחריות בוגרת לעצמו ולמשפחתו ולחייו. כי אם יפלו עליו, יגמרו אותו. וכדלעיל.

• הוסף לסימניות
ויש גם סיפור:

באחד מימי העצמאות של מדינת ישראל מצא הגבאי של בית הכנסת הגדול בתל אביב רעיון לחזן ב"הלל", הוא דפק על הבימה והכריז: "השנה יעבור לפני התיבה בהלל (בברכה, כמובן) מי שנאמן למדינת ישראל ולחוקיה."
נו, איך אפשר לבדוק מי נאמן? "מי שיצהיר כי מעולם לא שיקר למס הכנסה שירים את ידו!"
וראו איזה פלא... שום יד לא הורמה...

אבל אסור לגנוב בכל אופן

• הוסף לסימניות
אחד מגדו"י אמר להורים שלי, לפני שפתחו את החנות שלהם
שהקפדה מדוקדקת על מעשרות היא לא רק ברכה לעסק אלא גם שמירה מפני מס הכנסה וכו'

כמובן שזה לא סותר את החובה להיות לבנים וישרים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלספלס;1352482:
ויש גם סיפור:

באחד מימי העצמאות של מדינת ישראל מצא הגבאי של בית הכנסת הגדול בתל אביב רעיון לחזן ב"הלל", הוא דפק על הבימה והכריז: "השנה יעבור לפני התיבה בהלל (בברכה, כמובן) מי שנאמן למדינת ישראל ולחוקיה."
נו, איך אפשר לבדוק מי נאמן? "מי שיצהיר כי מעולם לא שיקר למס הכנסה שירים את ידו!"
וראו איזה פלא... שום יד לא הורמה...

אבל אסור לגנוב בכל אופן

התכוונת אסור לשקר.
כי לא להצהיר? אין כאן שום גניבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;1352484:
אחד מגדו"י אמר להורים שלי, לפני שפתחו את החנות שלהם
שהקפדה מדוקדקת על מעשרות היא לא רק ברכה לעסק אלא גם שמירה מפני מס הכנסה וכו'

זה מפורסם בשם מרן הגר"ח קנייבסקי.
שהקפדה מוחלטת על נתינת מעשרות לת"ח העמלים בתורה ורעבים לפת לחם [מעשרות בהידור], זה מגן ממס הכנסה ודומיה.

נו, מי לנו יותר ממרן הגר"ח?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1352487:
זה מפורסם בשם מרן הגר"ח קנייבסקי.
שהקפדה מוחלטת על נתינת מעשרות לת"ח העמלים בתורה ורעבים לפת לחם [מעשרות בהידור], זה מגן ממס הכנסה ודומיה.

נו, מי לנו יותר ממרן הגר"ח?

מרן הגר"ח גדול מאד וצריך להיזהר לא לתלות בו כל מיני הבטחות..
ראה ערך טילים בבני ברק ומשיח בתשעה באב...

• הוסף לסימניות
טוב, אנחנו גולשים לפוליטיקות בלי לרצות... אז בוא נעצור כאן.

אגב, טילים בבני ברק לא נפלו. ומשיח בת"ב, הוא לא אמר כזה דבר! ואני שמעתי ממנו אומר שזה שקר וכזב שהעלילו עליו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1352485:
התכוונת אסור לשקר.
כי לא להצהיר? אין כאן שום גניבה.
התכוונתי אסור לגנוב, אבל בלי קשר למס הכנסה. :D

אם זה לא גניבה זה גם לא שקר. מכיר את המשנה בנדרים "נודרים
לחרמים ולאנסים" וכו' ושם זה נדר ושבועה!!

*ברור שאין לפסוק מכאן.... הדברים לליבון הלכתא גרידא...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1352496:
טוב, אנחנו גולשים לפוליטיקות בלי לרצות... אז בוא נעצור כאן.

אגב, טילים בבני ברק לא נפלו. ומשיח בת"ב, הוא לא אמר כזה דבר! ואני שמעתי ממנו אומר שזה שקר וכזב שהעלילו עליו...

לזה התכוונתי, שאומרים בשמו דברים שהוא לא אמר.
וכמובן שסגולת המעשרות היא סגולה בדוקה להתעשרות (ובחנוני נא בזאת), כך שהדין נותן שמס ההכנסה לא יעלו (או יותר נכון "ירדו") על מי שמעשר.

• הוסף לסימניות
פקידה במס הכנסה שאלה מישהו..
ומה עם הכסף בשחור....
אז אותו אחד אמר.. חלילה אין שחור. הכל לבן.
אמרה לו הפקידה. נו באמת צריך גם להרויח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;1352502:
לזה התכוונתי, שאומרים בשמו דברים שהוא לא אמר.
וכמובן שסגולת המעשרות היא סגולה בדוקה להתעשרות (ובחנוני נא בזאת), כך שהדין נותן שמס ההכנסה לא יעלו (או יותר נכון "ירדו") על מי שמעשר.

לדעת הגר"א נתינת מעשר מצילה מעניות, ונתינת חומש היא סגולה לעשירות.
ומה שנאמר בתורה עושר על מעשר ולא על חומש, זה על מעשר תבואה ולא על מעשר כספים.

נו, וכמו מי ההלכה אליבא דאמת? לא יודע..

• הוסף לסימניות
מי שיתבע על גזל זה רק מס הכנסה בעצמם....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה