סייר קבצים - מהירות איטית להחריד

• הוסף לסימניות
שלום לכולם :)

מה יכולה להיות הסיבה לכך שבמחשב נייח הסייר עצלן?
בין אם מדובר בהעתקה\העברה של קובץ בגודל מגה לבין העברה של 80 GB, הסייר מתחיל, נעצר, ממשיך ושוב נעצר, ממשיך וחוזר חלילה - כשבכללי מהירות העתקה מאד(!) נמוכה?
מצ''ב תמונה של מפרט המחשב

• הוסף לסימניות
בכללי כדאי לבדוק אם אין תוכנות שלוקחות הרבה כח מהמעבד. לחצן ימני על שורת המשימות > מנהל המשימות > CPU

• הוסף לסימניות
בדקתי
זו מערכת טרייה-טרייה, מחשב חדש.
אין שום תוכנות או משהו שלוקח זיכרון.

מה עוד יכולה להיות הבעיה?

• הוסף לסימניות
אם יש עומס על שולחן עבודה (תקיות כבדות לא קיצורי דרך) זה יושב על הזכרון ומכביד על המהירות

• הוסף לסימניות
*הקפצה*

נחמציק, מסתבר שאתה צודק, אבל כאן נתקלתי בבעיה חדשה:
את שולחן העבודה במחשב הגדרתי לכונן D, שהוא מחיצה של כונן המערכת.
הכונן הנ''ל (D) הוא גם כונן הקבצים.
מה שיוצא הוא שכל מה שעל כונן D זה בעצם הדסקופ-שולחן העבודה, אז אין לי אפשרות להעביר את הקבצים למקום אחר.

עזרה??

• הוסף לסימניות
אין דופי מה הקשר?
פשוט גזור את כל הקבצים והתיקיות משולחן העבודה לתיקיית המסמכים, וצור קיצורי דרך בשולחן העבודה במקום.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
למדן וידען - יש קשר הדוק. אני אסביר:

במחשב ישנו כונן אחד, המחולק לשני מחיצות:
1. מחיצת C - מערכת (מוקצה 119GB)
2. מחיצת D - קבצים (מוקצה 810GB)

הגדרתי את מחיצת D כמקור של שולחן העבודה, כדי שלא להכביד על מחיצת המערכת.
כאן נכנסה השאלה שלי שהסייר מאד איטי, וקיבלתי פתרון לבדוק אם יש על שולחן העבודה קבצים ותיקיות כבדים.

בדקתי, וגיליתי שמשהו בהגדרות לא מוגדר נכון כנראה, כי המחיצה D כולה היא שולחן עבודה. (אם אני פותח את המחשב שלי > כונן D > צור תיקיה חדשה, היא מופיעה מייד על שולחן העבודה.)

ניסיתי לשנות את המקור של שולחן העבודה חזרה למחיצת C כדי לתקן את זה, והמחשב לא נותן (הגיוני מאד שזה בגלל הגודל של הקבצים, כי זה אומר להעביר את כל D לתוך C)

וכאן שוב הבן שואל:
איך אני מסדר את זה?

-תייקית המסמכים היא בכונן C, וגם לשם המחשב לא מסכים להעתיק-

• הוסף לסימניות
נשמע סיפור מוזר שכל כונן D הוא בעצם השלחן עבודה. תבדוק ב (שם המשתמש)\C:\Users אם אתה רואה שם "שלחן עבודה" וכמו"כ תראה אם בכונן D באמת אתה משתמש בכ"כ הרבה מקום כפי מה שנמצא על השלחן עבודה. זאת אומרת אם יש תקיות שסה"כ הם כמה גיגות תראה אם אכן בכונן D כתוב שהוא מלא כך וכך גיגות.
לא ידוע לי על אפשרות פשוטה ומובנית להגדיר שלחן עבודה בלבד על כונן D (אך אני לא מכיר את כל האפשרויות ואולי באמת קיים)

• הוסף לסימניות
yosi44 - אכן סיפור מוזר מאד...:(

בדקתי: אין שם תיקיית שולחן עבודה (או דסקופ)

מה שעשיתי (לפי מדריך בבלוג תמיכה של מייקרוסופט-ישראל), הלכתי למחשב שלי > (בחלק העליון מופיעות ספריות כמו מסמכים, שולחן עבודה, וכו') קליק ימני על ספריית שולחן עבודה > מאפיינים > מיקום > העברה לD.

• הוסף לסימניות
אם אכן זו הבעיה שהקבצים שיושבים על שלחן העבודה מכבידים, אז תפתח שם ב D תיקיה חדשה. ואת הקבצים הגדולים תעביר לתוך התיקיה. כי הרי לא כל D היא שלחו עבודה אלא רק D:\ אבל למשל D:/abc/f הוא כבר לא שלחן עבודה אלא ככל מחיצה לא קשורה למערכת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אין דופי;n5089576:
למדן וידען - יש קשר הדוק. אני אסביר:

במחשב ישנו כונן אחד, המחולק לשני מחיצות:
1. מחיצת C - מערכת (מוקצה 119GB)
2. מחיצת D - קבצים (מוקצה 810GB)

הגדרתי את מחיצת D כמקור של שולחן העבודה, כדי שלא להכביד על מחיצת המערכת.
כאן נכנסה השאלה שלי שהסייר מאד איטי, וקיבלתי פתרון לבדוק אם יש על שולחן העבודה קבצים ותיקיות כבדים.

בדקתי, וגיליתי שמשהו בהגדרות לא מוגדר נכון כנראה, כי המחיצה D כולה היא שולחן עבודה. (אם אני פותח את המחשב שלי > כונן D > צור תיקיה חדשה, היא מופיעה מייד על שולחן העבודה.)

ניסיתי לשנות את המקור של שולחן העבודה חזרה למחיצת C כדי לתקן את זה, והמחשב לא נותן (הגיוני מאד שזה בגלל הגודל של הקבצים, כי זה אומר להעביר את כל D לתוך C)

וכאן שוב הבן שואל:
איך אני מסדר את זה?

-תייקית המסמכים היא בכונן C, וגם לשם המחשב לא מסכים להעתיק-

yosi44
כתבתי פה שזו בדיוק הבעיה הנוכחית... ועיין.

• הוסף לסימניות
אין דופי, מקוה שזה בסדר לקפוץ על האשכול
(אם יש בעיה אני אעביר לאשכול נפרד)
יש לי מחשב מעולה וחזק, הכל עובד מהר, אבל העברת קבצים איטית להחריד
4 גיגה יכול לקחת 10-15 דקות
אין קבצים בשולחן העבודה, ולא ראיתי תוכנות שתופסות הרבה זכרון, מה יכולה להיות הבעיה?
מצורף מפרט:

תודה רבה למסיעים!

קבצים מצורפים

• ‏‏לכידה.JPG
    ‏‏לכידה.JPG
    KB 21.3 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
ציפיז - אין שום בעיה.

ייתכן שהפתרון שלך יהיה גם הפתרון שלי, אז בשמחה :)

"שהקב''ה יפתור לכולנו את הבעיות בקרוב - אמן"

• הוסף לסימניות
לא מעבירים את הקבצים לD ככה בצורה כזאת
נכנסים לתקיית המשתמש לדוגמא
C:\Users\PROG
שPROG זה המשתמש שלכם בעצם
שם תראו את כל תיקיות המערכת
שולחן עבודה מסמכים וכדו'
מה שעושים זה מקש ימני על שולחן העבודה
מאשרים שני חלונות והכל יועבר לD
הוא יוצר את התקיות אין מה לדאג
כעיקרון אפשר לגזור אח"כ את השאר לתוך התיקיה שיצר בD
אבל זה פחות בטוח

לגבי השאלה שלך
הייתי מגדיר בD כמו בן אדם הכל
ואז עושה גזור לשולחן העבודה מהראשי של כונן D
ישר לתקייה המסודרת שיצרת על ידי הפעולה לעיל לדוגמא על מסמכים
כך שבעצם אתה תגזור מD: אל תוך D:\Users\PROG
________

איטיות יכולה לנבוע מהמון דברים זבל שיושב מלא תוכנות ברקע שמשתמשות בדיסק
דיסק קשיח שיש בו בלאי
וכדו' וכדו'
זה צריך עיניים של איש מקצוע....

וסתם דרך אגב זה אחד היתרונות לקנות מאיש מקצוע שכבר בהתחלה
מגדיר הכל כמו שצריך ויש אמא ואבא
מחנות אין כל כך אבא ואמא הכל יותר עם פורצדורות וארוך יותר

ואידך זיל גמור

עברתי את מגבלת העורך 100 מילים אז נעצור כאן

• הוסף לסימניות
דודכהן

דבר ראשון - תודה על המענה :)

דבר שני, אני יודע שאני נשמע ''חאפר'' וכו' כהגדרתך, אבל סתם לידע כללי, אני מעבר ל'סתם' מבין במחשבים. תוסיף לזה את העובדה שפעלתי לפי הוראות מבלוג התמיכה של מייקרוסופט ישראל, -וזה לא משהו שאני המצאתי- למרות שאני מבין את ההיגיון בדרך שאתה מביא.

נ"ב: קיבלתי לפני כמה דקות תשובה מהפורום הנ''ל שבא הם טוענים בכל תוקף שזו לא אמורה להיות הבעיה של הסייר, ונתנו לי שורת פקודות להכניס למחשב... כיף.

תודה לכולם, שבת שלום :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אין דופי;n5090925:
דודכהן

דבר ראשון - תודה על המענה :)

דבר שני, אני יודע שאני נשמע ''חאפר'' וכו' כהגדרתך, אבל סתם לידע כללי, אני מעבר ל'סתם' מבין במחשבים. תוסיף לזה את העובדה שפעלתי לפי הוראות מבלוג התמיכה של מייקרוסופט ישראל, -וזה לא משהו שאני המצאתי- למרות שאני מבין את ההיגיון בדרך שאתה מביא.

נ"ב: קיבלתי לפני כמה דקות תשובה מהפורום הנ''ל שבא הם טוענים בכל תוקף שזו לא אמורה להיות הבעיה של הסייר, ונתנו לי שורת פקודות להכניס למחשב... כיף.

תודה לכולם, שבת שלום :)

ח"ו
אין כונתי לפגוע
ולכנות בשמות וכינווים אנשים מפה ממש לא זו כונתי
כתבתי את זה לא אישי נגדך אלא סתם מדריך להעברת הקבצים שלא יעשו טעויות שסתם מעצבנות אחר כך

_____

נו ואם יש פתרון תן קישור לפתרון
שתף אותנו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה