--סיכום הדיון על תשלום לסקיצות--

• הוסף לסימניות
תודה לכל משתתפי האשכול על סקיצות ותשלומים עליהם.
כולם הביעו דעתם ופרשו את משנתם בהרחבה ובטוב טעם.

הבעיה, שקצת לא יצאנו ראש, משלמים? לא? מתי כיצד מי היכן מדוע ובכלל.

אנא- מכל אחד, שיכתוב את סיכום הדעה שלו בצורה פרקטית וקצרה:
באיזה מקרה דורשים תשלום, באיזה לא?

וגרפיקאים אנשי מקצוע ולקוחות ביציע שם למעלה - דעתכם חשובה לנו מאוד! אנא השתתפו גם.

תודה לכולם, ושיהיה לתועלת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1652932:
תודה לכל משתתפי האשכול על סקיצות ותשלומים עליהם.

וגרפיקאים אנשי מקצוע ולקוחות ביציע שם למעלה - דעתכם חשובה לנו מאוד! אנא השתתפו גם.

תודה לכולם, ושיהיה לתועלת!

על כל עבודה יש לשלם. אומן הוא לא גמ"ח. אך במהלך עבודה שוטפת מותר לעשות פה ושם עוד דברים כ"הגדלת ראש" בלי לדרוש תשלום מיוחד.

• הוסף לסימניות
כשלקוח מזמין איור- מגיע לו מס' מסוים של סקיצות (תלוי במורכבות האיור המדובר) כחלק מהחבילה הכוללת
אבל אם הלקוח מזמין סקיצה בנפרד- אז שישלם בנפרד. (אלא אם כן הוא ממשיך ומסכם את כל עבודת האיור)

• הוסף לסימניות
לדבר הרבה לפני הביצוע ולכסות כמה שיותר נקודות בשיחה המקדימה עם הלקוח.
פרטי ציור, אופי ציור, תשלום על סקיצות - פשוט לסכם עם הלקוח ככל הניתן.
אם הלקוח משנה בפירוש ממה שאמר בשיחה המקדימה - נדרש תשלום, חד וחלק.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל האשכול הקודם.
כותבת משני הכיוונים. כלקוחה של גרפיקאיות, וכנותנת שרות של קופירייטינג:
אני מגבילה כל עיסקה בכמות סקיצות.
כלומר נניח לכתיבת מצגת תדמית- נותנת אפשרות של עד שתי סקיצות.
אם יש צורך בשינוי מילה פה ומילה שם, אחרי שהסקיצה כבר מוכנה, אין לי בעיה לשנות.

לגבי גרפיקה- יותר מסובך. יש עיצוב סקיצה שונה ממש מהראשונה, ויש אפשרות להחליף רקעים או לשחק קצת עם המיקומים בתוך אותה סקיצה.

נניח גרפיקאי מתחייב לתת עד שתי סקיצות, זה עדיין לא מונע מהלקוח לבקש משחקים בתוך אותה דוגמא של סקיצה.
תזיז קצת לצד ימין, פה תקטין, פה תגדיל..

לכן מעבר לסיכום המוקדם על כמות הסקיצות, כדאי לסכם גם כמה תיקונים. אני הייתי סוגרת את זה בתוך אמדן של זמן. 'אני מוכן לבצע תיקונים של עד עוד כשעה וחצי'.

שמעתי על בעלת משרד פרסום שנותנת מראש לכל לקוח 5 סקיצות מוכנות והוא בוחר עם קצת תיקונים. מבחינתי זה מוגזם ורק מבלבל את הלקוח. 3 זה כבר מספיק.

לסיכום: מלכתחילה עדיף לכתוב חוזה מסודר ולתחום את כמות הסקיצות ל2-3, ואת כמות התיקונים לעד שעה וחצי. מעבר לזה- בתשלום נוסף.

לאחר מעשה- עדיף שהלקוח יצא מרוצה. לא להתקשקש על קטנות ולא להרגיש מנוצלים. להתייחס יפה ללקוח, ולחכות לחברים שלו כשהוא ימליץ עליכם כ'גרפיקאי עם סבלנות של ברזל'...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה