סיכומי שיעורים בסאונד ואולפן לתועלת כולם, קובץ שיתופי: בואו לתקן ולהוסיף

• הוסף לסימניות
התחלתי לכתוב סיכומי הכנה לשיעורים שאני מתכווין להעביר בנושא של סאונד ואולפן, השיעורים מיועדים לנוער, בפרטי וקבוצות, ולכן הרמה והסגנון הם בהתאם, כתבתי את זה יותר בצורה של דיבור מאשר של ספרון הדרכה. כללתי שאלות מעוררות עניין ואנלוגיות, אני מתכונן לצרף לזה סרטונים שידגימו את הדברים [בעזרת ה' אני ישתדל להעלות אותם כשיהיו].

חשבתי שאם ניצור יחד קובץ משותף כזה שבו כל אחד יוכל להוסיף מהידע שלו (ולתקן אם יש דברים לא נכונים) זה יוכל להיות לתועלת גם למי שמלמד לקבל רעיונות לדוגמאות וכד' וגם לכאלו שעדיין מנסים ללמוד.

אני יעלה כל פעם שיעור אחד בקובץ גוגל דוקס, תרגישו בנוח לשנות ולהוסיף, רק בבקשה תעשו את זה אם אתם מרגישים שאתם בטוחים בדברים שלכם.

הנה הקובץ הראשון:
שיעור ראשון- מהו גל קול, ואקוסטיקה

• הוסף לסימניות
מצורף סרטון שערכתי ממקורות שונים שמדגים את הדברים מהשיעור הראשון (ללא שמע).

• הוסף לסימניות
מצורף שיעור שני בנושא תדרים ודציבלים,
קצת הסתבכתי בעניין של הדציבלים [איך לא...] אם מישהו יכול לעזור לי קצת, יבורך! נראה לי שלהתעלם לגמרי מהנושא אי אפשר, אבל ללמד יגרום תסכול ולא יבינו כל כך, חשבתי שעדיף שלפחות יבינו בערך על מה מדובר גם אם זה יהיה מעורפל, מאשר שלא יהיה להם מושג מה זה.
אולי מי שיש לו נסיון יכול לשתף אותנו איך הוא מלמד דציבלים אם בכלל...

שיעור שני: תדרים ודציבלים

• הוסף לסימניות
אפשר בקובץ pdf?
כרגע אני מעדיף להשאיר את זה בגוגל דוקס, זה רק סיכומים של דברים שאני רוצה להעביר, יתכן שהחומר יצא בצורה מסודרת באופן כלשהו ואני יעדכן על כך בלי נדר.
באופן כללי אני מבקש אם אפשר- מי שרוצה ללמוד וללמד מהחומר בשמחה, אבל בבקשה לא לקחת את כל החומר ולהעביר הלאה (לדוגמא: להדפיס לתלמידים).

• הוסף לסימניות
זה פשוט לא נפתח לי
ברור שלא מעבירים

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• שיעור ראשון- מהו גל קול, אקוסטיקה.pdf
    KB 43.9 · צפיות: 40
  • שיעור שני_ תדרים ודציבלים.pdf
    KB 189.4 · צפיות: 33
  • הוסף לסימניות
מצורף סרטון שמדגים גלי קול בתדירויות שונות (מהשיעור השני),
מומלץ להנמיך את הווליום לפני!
בסוף הסרטון הוא מדגים 3 תדירויות שונות והוא מסביר שאע"פ שנראה לנו שהם היו בעוצמות שונות הם כולם היו באותה עוצמה, פשוט האוזן שלנו רגישה יותר לתדרים בינוניים מנמוכים, ועוד יותר לגבוהים, הוא מסביר שזה משנה כשעושים מיקס, לשנות יותר בזהירות את התדרים האלו כי שינויים קטנים נשמעים יותר מאשר בתדירויות הנמוכות.

• הוסף לסימניות
מאוד נהנית ממה שאתה מעלה, נשמח לעוד!,
אני צריכה חומר כתוב כדי שאוכל להדפיס לתלמידה, היות ובד"כ השעורים שאני מעבירה זה העשרה במיקס, ופחות לימודי סאונד, מא' עד ת', לא ישבתי אף פעם לסדר חומר כתוב, וכרגע שיש לי תלמידה שרוצה למודי סאונד, ואסור לי להדפיס מהחומר שאני למדתי בגלל זכויות..., מחפשת חומר להדפסה, מישהו יודע מהיכן ניתן להוריד?

• הוסף לסימניות
אני מאד נהנית איך שאתה כותב ומעביר את זה. זה בשפה מאד קלילה ואתה מסביר מאד טוב כל דבר.
סתם מעניין אותי, אם אתה הולך ללמד גם תוכנה או רק תאוריה?

• הוסף לסימניות
מאוד נהנית ממה שאתה מעלה, נשמח לעוד!,
אני צריכה חומר כתוב כדי שאוכל להדפיס לתלמידה, היות ובד"כ השעורים שאני מעבירה זה העשרה במיקס, ופחות לימודי סאונד, מא' עד ת', לא ישבתי אף פעם לסדר חומר כתוב, וכרגע שיש לי תלמידה שרוצה למודי סאונד, ואסור לי להדפיס מהחומר שאני למדתי בגלל זכויות..., מחפשת חומר להדפסה, מישהו יודע מהיכן ניתן להוריד?
מי שיש לו צורך בדברים יכול לפנות אלי בפרטי או למייל yedidyay5 שטרודל גימייל.

• הוסף לסימניות
אני מאד נהנית איך שאתה כותב ומעביר את זה. זה בשפה מאד קלילה ואתה מסביר מאד טוב כל דבר.
סתם מעניין אותי, אם אתה הולך ללמד גם תוכנה או רק תאוריה?
וודאי לא הולך להיכנס לכל הכפתורים והאפשרויות בתוכנה
אני מאמין שאני יכנס קצת לידע בסיסי באיך התוכנה פועלת ואולי הגדרות מסוימות אבל וודאי לא לפרטי פרטים.
התכנית שלי היא ללמד- מיקרופונים, כבלים, כרטיסי קול, מחשב-תוכנה, עריכה, אפקטים, מיקס ומאסטרינג. משהו כזה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אבל זה באנגלית ולא יכולה להבין מה הוא אומר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה