זו סוגיה באמת גדולה [אם כבר היה לו שם לחם אז לא תמיד צריך תואר לחם] בכל מקרה גם אם זה לא המוציא, עדיין ברכתו מזונות. הכלל שאין להקל ראש בעניין.אין תואר לחם... לא חושבת שברכתו המוציא- תבדקו
הבחורים הלומדים בישיבת פונוביז מכונים בפי העם "פונצ'ערס".מה זה![]()
כן וכן.אפשר לאפות במקום לטגן?
עדיף לא לפתוח פה סוגיות הלכתיות.זו סוגיה באמת גדולה [אם כבר היה לו שם לחם אז לא תמיד צריך תואר לחם] בכל מקרה גם אם זה לא המוציא, עדיין ברכתו מזונות. הכלל שאין להקל ראש בעניין.
ואגב כשבאים להקל זו לא דרך לכתוב "לא חושבת- תבדקו". יש צורך בביסוס רחב יותר.
בחורי ישיבת פוניבז'מה זה![]()
יצא ממש טעים- אפוי.כן וכן.
יותר בריא ופחות מטוגן.
לא הבנתי, מה זה טוחנים לפנים. ולמה את צריכה לטחון עם שני העלים האחרונים. תוכלי להסביר לקשת הבנה?טוחנים לפנים (אני טוחנת את זה יחד עם שני עלי הסילקא האחרונים)
את החלה אני טוחנת במעבד מזון יחד עם עלי סילקא, לא בפני עצמה.לא הבנתי, מה זה טוחנים לפנים. ולמה את צריכה לטחון עם שני העלים האחרונים. תוכלי להסביר לקשת הבנה?
ושאלה נוספת, 10 חבילות מהסוג של ה3 ב11? כלומר, חבילות קטנות? או החבילות הגדולות שנמכרות בחנויות?
החתיכות זה כמו בצל מטוגן, הטעם והמרקם זה כמו פשטידת בצל.אני רואה שאת הכרתי לא טוחנים
האם לא יוצא "חתיכות" שעלולות להפריע למפונקים?
מטורףףף אמאלה.
עשיתי את הכרתי לפי המתכון, אבל בתור פשטידה.(אני קצת עצלנית.....)קציצות כרתי - שייכרתו שונאינו אמן!!!!!!
את לא מבשלת את העלים קודם כמו במתכון של קרייזמן?צפה בקובץ המצורף 2063746
סילקא - עלים - קציצות -
המתכון ל10 חבילות של עלי סילקא
טוחנים במעבד מזון לרסק ממש את עלי הסילקא
מעבירים לקערה
טוחנים לפנים (אני טוחנת את זה יחד עם שני עלי הסילקא האחרונים)
חלה שלמה רטובה וסחוטה.
מלח, פלפל שחור, אבקת שום.
שלוש ביצים (לארג')
שלושת רבעי כוס קמח מצה.
לערבב היטב היטב
העיסה אמורה להיות דלילה .
צפה בקובץ המצורף 2063749
עם כפית/ כף יוצקים תלוליות למחבת עם שמן. (אני עושה קציצות מיני קטנות, זה כייף לנשנש ופחות מכביד.)
ואחרי שמתגבשת קציצה חמודה הופכים
אחרי כמה דקות מעבירים לתבנית מרופדת בנייר סופג.
צפה בקובץ המצורף 2063750
ברקע לשים מוזיקה של ימים נוראים ,זה מצליח יותר![]()
לא, אני עושה כמו שכתבתי בדיוק.את לא מבשלת את העלים קודם כמו במתכון של קרייזמן?
ראש של דג בע''ה יהיה.@רוחי בלבוחי יהיה גם מתכון לרוביא וראש של דג?
את שאר הסימנים הכנתי ממקום אחר כבר לפני כמה ימים
יצא על הפנים, המתכונים פה יותר מזכירים את מה שגדלתי עליהם
מעדיפה לחכות לך..![]()
כמויות?קציצות כרתי - שייכרתו שונאינו אמן!!!!!!
זה קצת קשה להגיד כמויות , אבל אני אנסה לכמת את זה פחות או יותר.כמויות?
את לא מבשלת אותם?טוחנים במעבד מזון לרסק ממש את עלי הסילקא
לא מבשלת.את לא מבשלת אותם?
ומה לגבי הפס הלבן הפנימי? את מוציאה אותו?
או טוחנת שלמים בלי בישול?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים