התייעצות סינון בעבודה

• הוסף לסימניות
אני עובדת במקום מסוים- מוסד לימודי בו החסימה על המחשבים נמוכה מאד!
בכוונה לא מביאה שם של החברה - למניעת לשה"ר
השאלה היא - האם יש דרך חוקית לדרוש מהמעסיקים להתקין סינון משמעותי יותר
( אני לא עובדת על המחשב , אלא רק נעזרת בו כמה פעמים ביום לחומרים, הדפסות מיילים וכו')

• הוסף לסימניות
יתכן שאת יכולה לדרוש זאת.

איסור הפליה​

2. (א)
לא יפלה מעסיק בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת... דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, מקום מגוריהם, השקפתם...
Chat GPT:
למרות שאין חובה כתובה באותיות מפורשות בחוק שוויון ההזדמנויות על התאמה סבירה לעובד דתי, הפסיקה החילה את העיקרון מכוח חובת השוויון והאיסור על אפליה, בדגש על שקילת התאמה סבירה לפי נסיבות המקרה.

• הוסף לסימניות
בדקתי את זה גם בחוק, וזה נשמע לי נכון...
אך בגלל שא"א לסמוך עליו לגמרי הוספתי:

שימי לב שהוספתי בעריכה את סעיף החוק.

לענ"ד את יכולה לנסות לדרוש בעדינות (כמה שאפשר). אני מתכוונת לומר, שתהיי בטוחה בבקשה שלך שזו לא בקשה של לפנים משורת הדין, אלא מגיע לך שיתאימו לך את סביבת העבודה.

• הוסף לסימניות
השאלה מה ההגדרה של אפליה,
כי ניסינו לבקש והתשובה הייתה שזה אינטרנט מסונן , ומי אמר שצריך דווקא סינון אחר,
ומה הבעה בו וכו' קיצער היתממות מוחלטת...

• הוסף לסימניות
הפליה = תנאי בעבודה שמונע ממך לעבוד באותו מקום.
אם עדיין זה לא מתאים - אז עדיין קיימת הפליה...

• הוסף לסימניות
( אני לא עובדת על המחשב , אלא רק נעזרת בו כמה פעמים ביום לחומרים, הדפסות מיילים וכו')
אשריכם ישראל

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה הבעיה
אני עובדת במקום חילוני ולנתיב יש תוכנת סינון שאת מתקינה על המחשב. עובד מעולה!
צריך סבלנות בהתחלה עד שהם מחריגים לך דברים כשרים שחסומים אצלם ואת צריכה.
תתקשרי אליהם ויתנו לך פרטים

• הוסף לסימניות
אפשר אבל שהתוכנה הזו תהיה רק כשחשבונות מסויימים נכנסים לאינטרנט?
שוב כי אין לנו מחשב לכל עובדת ( אנחנו עובדות במוסד חינוכי...)

• הוסף לסימניות
אני לא נכנסת לנושא אם לבקש / לדרוש וכו...
לנטפרי יש תוכנה שמתקינים על המחשב ולכל רשת שאת מתחברת יש לך את הסינון שלהם. יכולה להשתמש בזה

בהצלחה

• הוסף לסימניות
לדרוש אי אפשר
גם אין כאן הפליה מחמת דת
אפליה מחמת דת הכוונה לא לקבל אדם לעבודה בגלל דתו או השקפתו.

אין הכוונה שמעסיק חייב להוציא כסף על מנת לקנות מיקרוגל כשר אם הוא מעסיק גם עובד דתי...
וכנ"ל לגבי סינון.
חייב לקבל אותה לעבודה. אסור לכפות עליה לעבוד בשבת.

אם התנאים הפיזיים במקום העבודה מפריעים לה מבחינה השקפתית - היא לא חייבת לעבוד אצלו - הוא לא חייב להתאים את התנאים שלו לכל השקפה. וזה כולל למשל ישיבה מעורבת ולמשל אינטרנט מסונן. אלו התנאים הפיזיים והטכניים הקיימים. מי שלא מתאים לו - שלא יקח את העבודה.

המעסיק לא מפלה אף אחד. הוא קורא לכולם לבוא לעבוד באותם תנאים פיזיים קיימים.
אולי תתחילו לדרוש ממי שיש לו משרד בתל אביב וקיבל חרדי מבני ברק לעבודה , לפתוח משרד בבני ברק - חובה. זו הפליה מבחינה השקפתית שהעובד נאלץ בדרך לעבודה לראות מראות לא צנועים.....

• הוסף לסימניות
יש אפשרות ליצור רשימה לבנה /שחורה של אתרים בתוכנה חיצונית שמתקינים על המחשב
לא מכירה מספיק מקרוב כדי לדעת אם ישנה אפשרות לכל משתמש להגדיר רשימה בנפרד
אבל שמעתי על מקומות עבודה עם הרבה חרדיות שעובדים בצורה כזו . ולפי הבנתי כל אחת מגדירה לעצמה על המחשב שלה את הרשימה הזו
אולי כדאי לפנות לייעוץ של שמורה , יש להם ידע מקיף מאוד בנושאים האלה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה