סינופסיס לסרט תדמית

• הוסף לסימניות
יש פה מישהו שמבין בכתיבת סרטי תדמית? אני חייבת איזשהיא עזרונת.
תודה מראש

• הוסף לסימניות
גם אני טיפונת מבינה

בס"ד
אם זה עדין רלוונטי אשמח לעזור

• הוסף לסימניות
אם את רוצה, אני אוכל לעזור לך, תפני אלי באישי.
אבל, אני חושבת שבפרוג יש קורס של עריכת וידיאו, וודאי מלמדים שם כתיבת סינופסיס, תבררי...

• הוסף לסימניות
העתקתי מאיזה שהוא אתר... (ואין לי את הכתובת המדויקת)
סינופסיס:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
סינופסיס הוא תקציר של עלילת הסרט. בטח כבר קראתם כמה תקצירים, בסגנון: "קומדיה מרגשת על נהג מונית שכל רצונו בעולם הוא להיות נגן מפוחית. יום אחד הוא פוגש ... ויחד הם יוצאים למסע לאורכה ולרוחבה של גבעתיים. בדרך יצטרפו אליהם נגר עיוור, כלב תתרן וטבח שאיבד 3 מאצבעותיו כשחתך סברסים במטבח. יחד הם מגלים שהדבר החשוב ביותר בעולם הוא ..."<o:p></o:p>
זה אולי מתאים לאחורה של הדיוידי/קלטת וידאו, או לתקציר על הסרט בעיתון. אבל זה לא סינופסיס.<o:p></o:p>
סינופסיס הוא כלי פנים-תעשייתי, כלומר – הוא לא מיועד לקוראים מבחוץ, אלא רק לאנשים שעובדים על הסרט – התסריטאי, המפיק, השחקנים, וכמובן הבמאי.<o:p></o:p>
יש 2 הבדלים מהותיים בין סתם תקציר לסינופסיס: א. סינופסיס כתוב בשפה יבשה ופשוטה, בלי שמות תואר מפוצצים. הרעיון הוא שהסיפור צריך להיות מסוגל "למכור" את עצמו, ולכן אין צורך להוסיף משפטים כמו "סיפור יוצא דופן" או "דרמה מותחת" או "קומדיה מרגשת" כמו התקציר הפיקטיבי שלמעלה; ב. הוא מספר את כל העלילה, ולכן הוא מגלה גם את הסוף. להזכירכם – זה כלי פנימי, שלא מיועד לצופים אלא לקולנוענים. לכן אין טעם להסתיר את הסוף, כי האנשים האלה ממילא ייקראו אחר כך את התסריט כולו.<o:p></o:p>
מה צריך להיות בסינופסיס להגשה? <o:p></o:p>
עליו להיות באורך שבין עשר שורות לחצי עמוד, והוא צריך לענות על השאלות הבאות:<o:p></o:p>
לאיזה ז'אנר משתייך הסרט? - רק שם הז'אנר.<o:p></o:p>
כמה זמן נמשך הסרט ? - מספר דקות משוער.<o:p></o:p>
על מה הסיפור ? - תקציר העלילה – עד 10 שורות.<o:p></o:p>
מיהן הדמויות הראשיות ? -מספר מילים על כל אחת מהדמויות הראשיות.<o:p></o:p>
היכן מתרחש הסרט ? - שמות הלוקיישנים העיקריים בלבד.<o:p></o:p>
באיזה סגנון יצולם הסרט ? -פירוט הסגנון בשתי שורות.<o:p></o:p>
מהו המסר של הסרט ? - המסר שאותו אני רוצה להעביר בשתי שורות.<o:p></o:p>
שימו לב – הסינופסיס כתוב בלשון עתיד, כאילו הסרט לא הופק עדיין. כך צריכים להיראות גם הסינופסיסים שלכם.<o:p></o:p>

• הוסף לסימניות
תודה לכולם.
פשוט הסתבכתי במשהו. אפנה באישי.
שבוע טוב.

• הוסף לסימניות
אולי משהו יצטרך (בהווה או בעתיד) תקציר על סינופסיס + שאלות ממקדות.

קבצים מצורפים

• סינופסיס - עידן המדיה.pdf
    KB 639.5 · צפיות: 79

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה