סיעור מוחות: מדוע הקמפיין הזה התקבל/לא התקבל עליך?

• הוסף לסימניות
כל דבר קיצוני גורם להסתייגות, ואפילו אם אפשר לאמר שהמסר הוא נכון, הרבה יותר אנשים היו מתייחסים לזה אם זה היה מוגש בצורה עדינה ומתונה יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1506364:
המטרה אמורה להיות שבעוד 5 שנים כזו מודעה כן תתקבל, כמו פרסום שעל הסיגריות, אבל כרגע כנראה שזה עדיין לא המצב.

העניין הוא שבקצב ההתפתחות הטכנולוגית, בעוד 5 שנים המצב יהיה שאי אפשר למנוע את זה כמו שאי אפשר למנוע לחלוטין את זיהום האוויר ואת הפגיעה באוזון.

• הוסף לסימניות
נראה שנוצרה כאן אווירת אנטי נגד הקפיין וכאילו כבר בושה לומר שהוא כן עושה משו..
אז רבותי, אם כל ההסתייגויות, לי זה עשה ועוד איך.....
אני נוסעת, והרבה, והייתי מנצלת כל נסיעה לסדר עולם ומלואו.. דרך הפלפון כמובן...
ולאור החשיפה לקמפיין אני לאחרונה מצטיידת בנגן (הפרימיטיבי mp3....) ומענגת את עצמי בשעת איכות רגועה ובריאה לי ולכל הנוסעים.
לא אשקר, איני נמנעת לחלוטין משיחות, אך הן קצרות ועניניות. הרווחתי פעמיים.
ולכל אלו שטוענים שזה קמפיין צורח ואגרסיבי... כן, על משו מסוכן צורחיםםםם... ראיתם פעם אמא שהבן שלה רץ הישר לכביש סואן, 60% סיכון לתאונה קטלנית והיא מדברת בעדינות?.......

אולי בגלל שהקמפיין הזה נפל עלי ממש אחרי חשיפה למישו קרוב שחולה ל"ע והחשיפה לסבל הנוראי הכרוך ב'מחלה' על נספחיה מעוררת יותר וקוראת לזהירות ולמשנה מחשבה על חובות ה'ונשמרתם' אפילו על משו שהוא ספק ספיקא?.... אולי
אבל האם כשמישו נותן לכם נוזל בלתי מזוהה הכי מגרה שיש ויאמר לכם שיש לזה סיכון קלוש של 0.5 שיש בזה חומר מסרטן תשתו?..
טוב, סתם התפלספתי... תמשיכו אתם........

• הוסף לסימניות
זה יפה לשמוע עוד דעה...

אגב, אחת הסיבות לדעתי העיצוב.
אם רוצים לשכנע פה, צריך להביא מחקרים אמינים. שישב על השכל טוב.
העיצוב פה לא נראה לוגי
מזכיר קמפיין נגד אינטרנט פרוץ

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו פה- כשרואים את הטיזרים - דם, הרג, רצח... חושבים מיד על פיגועים (אוטובוס...), ואם זה קמפיין למשהו- אז בטח נגד תאונות, שיחות בנהיגה... משהו כזה
לי עלה מייד אינטרנט- קליטת WIFI באוטובוסים.

כשאומרים לך למה התכוונו, זה- איך אומרים? אפילו לא מצחיק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל+;1506475:
כשאומרים לך למה התכוונו, זה- איך אומרים? אפילו לא מצחיק.

אולי כי חסר לנו ידע?

והצורה שהידע החדש מוגש מעוררת רתיעה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פאוור;1506443:
ולכל אלו שטוענים שזה קמפיין צורח ואגרסיבי... כן, על משו מסוכן צורחיםםםם... ראיתם פעם אמא שהבן שלה רץ הישר לכביש סואן, 60% סיכון לתאונה קטלנית והיא מדברת בעדינות?
ההקבלה לא כ"כ קשורה.
ואגב... אמא לא צורחת על הבן שרץ לכביש, היא רצה ותופסת אותו בצורה מהירה ועניינית. רק אחרי שהיא מצילה אותו מגיע החלק החינוכי.
וכאן זה הפוך -
רוצים לחנך את הציבור להימנע ממשהו מסוכן (כך אומרים, ולא שוללת את זה)
אף אחד לא מסוגל להקשיב כשצורחים עליו שהוא רוצח
(אז הנה, את כן הושפעת - יפה. אבל כשבודקים אם פרסום הוא טוב בודקים אחוזים של השפעה, וככל שהאחוזים נמוכים יותר בקרב הציבור כך הפרסום פחות יעיל)

הדרך הנכונה היא להעלות מודעות. ורק אח"כ לחנך.
לבדוק ע"י סקר מה הידע של אנשים בנושא
לעשות יחסי ציבור.
לדאוג שיתפרסמו כמה כתבות בנושא בעיתונים שונים.
לפתוח מוקד לשאלות הציבור ולבדוק היענות
לעשות פרסום באוטובוסים ובתחנות
מבצע לילדים
ותוך לא הרבה זמן כולם כבר יכירו וידעו ויוכלו גם לספר עובדות...

• הוסף לסימניות
בנוגע לאמא שצועקת
מעניין
זה נראה שמי שעשה את הקמפיין יש לו בזה הרבה רגש וסערה משל עצמו
זה צעקה מעבר לקמפיין.

• הוסף לסימניות
מכירים את התגובות ההיסטריות על ג'וק, כאילו והגיע מחבל לבית, אז זה בדיוק זה
נכון, ג'וק זה באמת מפחיד ולא נעים, אבל עדיין לא מחבל, אלא אם תשכנע שמדובר אכן בארסי, ואז נוכל להיות הסטריים באמת

• הוסף לסימניות
בס"ד
אני מופתעת לקרוא את התגובות השונות. אני ראיתי את הפרסום כמו כולן, והתרשמתי מאוד. לקחתי את העניין ממש ברצינות ומיעטתי במידת האפשר בשיחות מהסלולר.
יתכן והתגובות השונות אודות הסער המוגזם והנוסח המוקצן והעיצוב הטראגי נכונות, אולם סוף כל סוף את האמת יש לקבל כאמת, לא משנה על ידי מי וכיצד נאמרה.
לא כן?

• הוסף לסימניות
אני גם חושבת שהפרסומת קיצונית והיא לגמרי לא נוגעת ברגש, אבל כן עוררה נקודות למחשבה. לא נראה לי שאעלה לאוטובוס עכשיו ואדבר בסלולרי בלי חשבון. אני רק חושבת שפרסומת שלא נוגעת ברגש לא מחזיקה מעמד לאורך זמן, אנשים ישכחו וימשיכו לדבר עם כל העולם.
באופן כללי- פרסומת שקטה- צעקה אילמת, חודרת הרבה יותר לעומק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלום100;1505693:
סיעור מוחות: מדוע הקמפיין הזה [רוצח מסתובב חופשי באוטובוס] התקבל/לא התקבל עליך?

בלי להיכנס לעצם העניין האם הקרינה מסוכנת או לא.
מדוע הקמפיין הזה התקבל עליך? או מדוע הוא לא התקבל עליך?
האם זה גרם לך לחוש: פחד, רחמים, רגש, הזדהות, או: ביטול, שטויות, הגזמה, וכו'.
האם זה שכנע אותך או לא?
האם זה גורם לך תחושת "אני בעד", או תחושת "דווקא נגד", או תחושת "לא נכון, אך אולי אחשוש לזה"?
והעיקר: האם הפסקת לדבר בפלאפון באוטובוס בזכות זה?

גילוי נאות: הקמפיין לא קשור אלי כלל, והשאלה מבחינה פרסומית נטו.

רק עכשיו הצלחתי להגדיר לעצמי מה הכי מפריע לי,
ומה שהכי מפריע לי זה שהכותרת כשלעצמה, גם אם היא מדברת על מחבל -
יוצרת מיד רתיעה והסתייגות,
אבל הגרוע מכל הוא - שמתברר שיוזמי המודעה מדברים ברוב יומרנותם - לדבר לא פחות ולא יותר מאשר... עליך! עלי!
תחשבו על הסיטואציה:
אוטובוס אגד, יום שישי, אשה עם תינוק על ברך אחת, ילד נוסף על ברך שנייה, עוד שניים על בעלה לידה, מדברת בפלאפון עם אבא שלה שאמור לאסוף אותם מהתחנה..
ופתאום נגש מישהו ומתחיל לצרוח על האשה:
רוצחת!!!
ככה זה מרגיש...
בהקצנה כמובן, אבל ככה זה מרגיש.
זו לא הדרך להניע לפעולה בעיני, לא הדרך הנכונה לפחות - ולא רחבת הטווח.
נכון שיש אנשים שמקבלים בכל דרך, או נבהלים מהקצנות והאשמות,
רוב האנשים נדחים מזה אוטומטית.

• הוסף לסימניות
יש מושג של "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה", שבגלל זה אפילו חז"ל ויתרו על תיקון הלכה במקרה כזה.
ואינו דומה לסיגריות שרק חלק מהציבור השתמש בו
המציאות מראה שגם ענין תקציב וגם אידיאולוגיה לא מנעו מכניסת ושימוש הפלאפון אפילו מהכי עניים והכי סגורים, ואפילו בבית כנסת שזה הרבה יותר גרוע, בקושי רב מצליחים להמנע משיחות...

• הוסף לסימניות
ואני חושבת שכל הפירסום הינו בכלל בשביל משהו אחר וזו היתה סוג של הקדמה או מבחן מה יגיב הציבור ולמה.

יש לי הרגשה די ברורה מה זה אמור היה להוביל. ושזה טיזר לדבר שונה בתכלית.
הריח לי משהו..

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו פה- כשרואים את הטיזרים - דם, הרג, רצח... חושבים מיד על פיגועים (אוטובוס...), ואם זה קמפיין למשהו- אז בטח נגד תאונות, שיחות בנהיגה... משהו כזה

פעם פעם. גם לא יחסו חשיבות כ"כ טראגית לשיחות בנהיגה למשל....

ההקבלה לא כ"כ קשורה.
ואגב... אמא לא צורחת על הבן שרץ לכביש, היא רצה ותופסת אותו בצורה מהירה ועניינית. רק אחרי שהיא מצילה אותו מגיע החלק החינוכי.
וכאן זה הפוך -
רוצים לחנך את הציבור להימנע ממשהו מסוכן (כך אומרים, ולא שוללת את זה)
אף אחד לא מסוגל להקשיב כשצורחים עליו שהוא רוצח

אבל זה בדיוק העניין כן רוצים, כך נראה,
לייצר תחושה של היסטריה של 'אתם יושבים לכם שאננים אבל כאן מתרחש אסון שכשתראו אותו יהיה מאוחר מדי-'
וזה הציבור יפה הנפש שלא מסוגל שצועקים עליו וזה מפר את שלוות נפשו... לא אוהב..
אף אחד לא אוהב שבאים ואומרים לו על הרגל ישן ואהוב שהוא מסוכן ונוראי כי זה ידרוש ממנו לעשות שינוי קשה ולכולם עדיף.. לא נעים לומר.. לעצום עיניים ולהמשיך לישון......... קוראים לזה בהגהה מקצועית- להמשיך לאחוז במנגנון של הכחשה..............

(אז הנה, את כן הושפעת - יפה. אבל כשבודקים אם פרסום הוא טוב בודקים אחוזים של השפעה, וככל שהאחוזים נמוכים יותר בקרב הציבור כך הפרסום פחות יעיל)

אני מניחה שיש עוש הרבה שהושפעו ושקולם לא נשמע כאן מכמה וכמה סיבות....

• הוסף לסימניות
לא חושבת שאין השפעה, זה קורא לחשוב על זה, אבל יש משהו לא רציף בהעברת המסר.
הצעקה לא חלק מהעניין. אבל הקרינה כל כך נוראה למשל, למה דווקא באוטובוס זה רוצח? לא יודעת, יש פה משהו לא קליט.

• הוסף לסימניות
אני בדרך כלל לא נכנסת לפורום הזה, ויום אחד הצצתי בדיוק לפרסומת הנ"ל, הספיקה לי הטיפוגרפיה האדומה- שפשוט מיד התחלתי למעט כמה שאפשר בשיחות באוטובוס ,(דבר שעד היום נצרך לי מאד בגלל סוג העבודה שלי.)
אני חושבת שזה ענין של אופי, יש את האנשים שמרגישים את הסבל של השני עם כל הלב, ובשביל רק חשש של נזק לשני מוכנים לעשות הכל.- בלי קשר לעיצוב החזק\חלש של המודעה.
ויש את אלו שזה פחות מזיז להם ולכן הם רק ינפנפו ויגידו, עזבי שטויות, עבר מן העולם, היום קרינה כבר לא מסוכנת, סתם צועקים בלי פורפורציה... וימשיכו הלאה.
לא התכוונתי לאף ניק מסוים, אני רק מעוררת את הנקודת מבט הזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פאוור;1506899:
פעם פעם. גם לא יחסו חשיבות כ"כ טראגית לשיחות בנהיגה למשל....
הקטע המצחיק בכל העניין שמי שעומד מאחורי הקמפיין לא מסוגל להביא בקמפיין שמות של מומחים שטוענים את הטענה הזאת.
פשוט כי היא לא מוכחת מחקרית. (חולקים עלי? בבקשה, תביאו לי מחקרים רצינים שהוכיחו את התיאוריה - לא כתבה איזוטרית ב"הארץ")
לעומת זאת הקשר בין דיבור בסלולרי בנהיגה לבין תאונות דרכים, הוא קשר לוגי חזק שלא נזקק בכלל להוכחה. כל אחד שנהג ודיבר בטלפון ראה באופן מוחשי איך הקשב שלו נפגע כתוצאה מהשימוש בסלולר.
ולכן הקמפיינים האפקטיביים בנוגע לסלולר ונהיגה, לא מתעסקים בהוכחת הנזק, הם פשוט פונים אל אותם אנשים שמודעים לנזק, ואומרים לעצמם "לי זה לא יקרה"

• הוסף לסימניות
אם כבר מדברים על קרינה ל"ע, מחשבים - זה כולל באותה רמה?
עכבר? מחשב קרוב לרגליים?
מי שיש לו מידע, אשמח לשמוע, אף פעם לא קיבלתי תשובה ברורה.

• הוסף לסימניות
לא ראיתי שכתבו אבל לא עברתי על הכל, הפריע לי התמונות של התינוקים.
אם זה תינוקות שעדיין בחיים, איזו אמא היתה מסכימה שישתמשו בתמונה של הילד שלה כדוגמא לילד שנרצח ל"ע? ואם זה תינוק שכבר לא בחיים, איך הם יכולים להוכיח שזו הסיבה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה