סיעור מוחות: מדוע הקמפיין הזה התקבל/לא התקבל עליך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1508378:
אם כבר מדברים על קרינה ל"ע, מחשבים - זה כולל באותה רמה?
עכבר? מחשב קרוב לרגליים?
מי שיש לו מידע, אשמח לשמוע, אף פעם לא קיבלתי תשובה ברורה.

קרינה של מחשבים ומכשירי חשמל זו קרינה לא חזקה, היא לא מסרטנת עד כמה שידוע, אבל לא מומלץ למשל - לישון בחדר שבו יש קרינה כזו.

• הוסף לסימניות
רמת הכוננות היתה בניגוד למציאות בשטח.
הכוננות המחשבתית /ההבנה והרגש פנו לכיוון של משהו לאומני/ איום ממשי רצחני- זה מה שהכותרת שידרה.בשטח-היתה קריסת מערכות מיידית.כל מנגננוני ההגנה שהיו בהיכון בהתאם לאיום שהורגש בכותרת-כל אלו קרסו ופינו מקומם לאדישות "זה הכל?!".
הרגש שלי היה:דחיה.
אוטומטית נדחה קמפיין זה מתודעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1508450:
קרינה של מחשבים ומכשירי חשמל זו קרינה לא חזקה, היא לא מסרטנת עד כמה שידוע, אבל לא מומלץ למשל - לישון בחדר שבו יש קרינה כזו.
יש לי מחשב נייד דלוק בחדר בלילה,
אני יושן במיטה במרחק 2 וחצי מטר ממנו,
יש סכנה קטנה?

• הוסף לסימניות
יש כאן לא מעט כאלה הנחשבים לבת-יענה הטומנת ראשה בחול, אשר מעדיפים להתמקד בפן המקצועי, ולהתעלם מהסכנה עצמה. לפעמים זה עוזר למצפון, אך לא למציאות. אני אישית החלטתי מרגע חשיפתי למודעה, להמעיט ככל האפשר בשיחה סלולרית באוטובוס, ולו בגלל הכתבה דלהלן.

יש חיים מעבר לאינדיזיין ולפוטושופ. יש חיים שנקטעים, גם אם המודעה הכי מכוערת ודאבילית.

אם נכונים הדברים שהנזק באוטובוס מאיץ בוודאות את מחלת הסרטן בנוסעים, הרי כפשע ממדרגה ראשונה ייחשבו חלק נכבד ולא מבוטל של התגובות כאן. המגיבים הלא אחראיים לא די שהם עצמם מזלזלים בדיני נפשות, הרי גורמים בהינף מקלדת פושעת, לא פחות, לקלות דעת של זולתם. קצת אחריות ובדיקה יותר עמוקה לפני תגובה לנושא כה רגיש.

---

הלכתי לבדוק, וטרם ראיתי מקור אחד שמזלזל בקרינה באוטובוס. וזו אחת הכתבות שברשת:
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]קרינה בתחבורה הציבורית: "כמו מיקרוגל נע"[/FONT]
[FONT=&quot]עודכן 21:02 10/02/2014[/FONT]
[FONT=&quot]ליאור קינן נענע10 ערוץ10
[/FONT]
[FONT=&quot]
רמת הקרינה בתחבורה הציבורית גבוהה ומסוכנת. יותר מדי פתרונות לבעיה אין ומשרד התחבורה חסר אונים.

[/FONT]
[FONT=&quot]מי מאתנו לא משתמש במכשיר הסלולרי שלו במהלך נסיעה בתחבורה הציבורית? סכנת החשיפה לקרינה באוטובוסים וברכבות עלולה לשנות את המנהג הזה.

המשרד להגנת הסביבה מזהיר כבר שנים - דיבור בנייד בקרונות הסגורים ברכבות ובאוטובוסים, מייצר קרינה חזקה שיכולה לסכן את בריאות הנוסעים.[/FONT]
[FONT=&quot]לירן רז, מהנדס איכות סביבה, מסביר: "אנשים שמדברים בטלפון באוטובוסים, רכבות או בכל כלי שממוסך כולו, חושפים עצמם לעוצמה מקסימלית של קרינה. מעבר לפעילות של הנייד עצמו, יש החזרים מהקירות המתכתיים ממש בדומה למיקרוגל נע. הדבר נכון גם כלפי אנשים שלא מדברים בפועל, הם גם חשופים לקרינה, בדיוק כמו בעישון פאסיבי".[/FONT]
[FONT=&quot]
ברגע ש-25 אחוזים מהנוסעים בקרון הרכבת מדברים או עושים שימוש כלשהו בנייד שלהם - רמת הקרינה תעלה על המותר. במעלית לדוגמה, מספיקים 20 אחוזים. גם באוטובוסים הנתונים דומים, מוקדם יותר היום פורסם ב"ידיעות אחרונות" על מחקרים שמראים שברגע שרבע מיושבי האוטובוס השתמשו במקביל בנייד, הקרינה עלתה על המותר.[/FONT]
[FONT=&quot]
ההשוואה הבאה יכולה להדגיש את סכנת הקרינה בתחבורה הציבורית: אם תדברו בנייד במשך 25 דקות ברחוב תתקבל אותה רמת קרינה כמו במקרה של דיבור במשך דקה אחת באוטובוס או ברכבת. [/FONT]
[FONT=&quot]
בשלב זה אין יותר מדי פתרונות לבעיה. ברכבות כבר הוקצו קרונות מיוחדים לאלה המבקשים להתרחק ממשתמשי הסלולרי, באוטובוס הדבר לא כל כך אפשרי.[/FONT]

--

העומדים מאחורי הקמפיין הם תלמידי חכמים מובהקים, אשר עוסקים במחקר יותר מעשר שנים יחד עם בכירי הרופאים בארץ ובעולם. אני נוטה להאמין להם, מאשר לחסרי האחריות שבין המגיבים כאן, שאין בינם ובין בדיקת הנושא לעומק ולא כלום. אינני קשור לקמפין, אם כי עזרתי בהפצתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;1508668:
יש כאן לא מעט כאלה הנחשבים לבת-יענה הטומנת ראשה בחול, אשר מעדיפים להתמקד בפן המקצועי, ולהתעלם מהסכנה עצמה. לפעמים זה עוזר למצפון, אך לא למציאות. אני אישית החלטתי מרגע חשיפתי למודעה, להמעיט ככל האפשר בשיחה סלולרית באוטובוס, ולו בגלל הכתבה דלהלן.

יש חיים מעבר לאינדיזיין ולפוטושופ. יש חיים שנקטעים, גם אם המודעה הכי מכוערת ודאבילית.
השאלה בתחילת האשכול היתה מדוע הקמפיין הזה התקבל או לא וזה תלוי באיך שהוא הוצג.
אני גם ממעטת בשיחות באוטובוס ולא בגלל הקמפיין הזה.

• הוסף לסימניות
אבל הרי על זה מדובר! הקמפיין אמור לשכנע אותי שהם צודקים.
אם הוא לא שכנע, הוא נכשל.
אף אחד לא מתעלם מדבר נכון בגלל שהעיצוב / הניסוח לא מקצועי. הוא פשוט לא נכנס לו לתודעה!

• הוסף לסימניות
לאיש קטן

לא היתה כאן שאלה/התייחסות בתגובה לעיצוב
לא היתה כאן שאלה /תגובה לגבי התוכן.
התגובות היו בעיקר על האופן שבו ניסו להעביר את המסר.
וכאן היתה השגיאה.
אין ספק בכך שקרינה מזיקה.
אין לי ספק בכך שעם מילים יותר מעודנות ופחות אגרסיביות
ועם תוכן יותר מתאים לנושא המדובר
ולא עם אסוציאציות מעולם אחר בכלל-
היה הקמפיין משיג את מטרתו.

• הוסף לסימניות

אם נכונים הדברים שהנזק באוטובוס מאיץ בוודאות את מחלת הסרטן בנוסעים, הרי כפשע ממדרגה ראשונה ייחשבו חלק נכבד ולא מבוטל של התגובות כאן. המגיבים הלא אחראיים לא די שהם עצמם מזלזלים בדיני נפשות, הרי גורמים בהינף מקלדת פושעת, לא פחות, לקלות דעת של זולתם. קצת אחריות ובדיקה יותר עמוקה לפני תגובה לנושא כה רגיש.

---

[FONT=&quot]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=&quot]
רמת הקרינה בתחבורה הציבורית גבוהה ומסוכנת. יותר מדי פתרונות לבעיה אין ומשרד התחבורה חסר אונים.

[/FONT]
[FONT=&quot]מי מאתנו לא משתמש במכשיר הסלולרי שלו במהלך נסיעה בתחבורה הציבורית? סכנת החשיפה לקרינה באוטובוסים וברכבות עלולה לשנות את המנהג הזה.

המשרד להגנת הסביבה מזהיר כבר שנים - דיבור בנייד בקרונות הסגורים ברכבות ובאוטובוסים, מייצר קרינה חזקה שיכולה לסכן את בריאות הנוסעים.[/FONT]
[FONT=&quot]לירן רז, מהנדס איכות סביבה, מסביר: "אנשים שמדברים בטלפון באוטובוסים, רכבות או בכל כלי שממוסך כולו, חושפים עצמם לעוצמה מקסימלית של קרינה. מעבר לפעילות של הנייד עצמו, יש החזרים מהקירות המתכתיים ממש בדומה למיקרוגל נע. הדבר נכון גם כלפי אנשים שלא מדברים בפועל, הם גם חשופים לקרינה, בדיוק כמו בעישון פאסיבי".[/FONT]
[FONT=&quot]
ברגע ש-25 אחוזים מהנוסעים בקרון הרכבת מדברים או עושים שימוש כלשהו בנייד שלהם - רמת הקרינה תעלה על המותר. במעלית לדוגמה, מספיקים 20 אחוזים. גם באוטובוסים הנתונים דומים, מוקדם יותר היום פורסם ב"ידיעות אחרונות" על מחקרים שמראים שברגע שרבע מיושבי האוטובוס השתמשו במקביל בנייד, הקרינה עלתה על המותר.[/FONT]
[FONT=&quot]
ההשוואה הבאה יכולה להדגיש את סכנת הקרינה בתחבורה הציבורית: אם תדברו בנייד במשך 25 דקות ברחוב תתקבל אותה רמת קרינה כמו במקרה של דיבור במשך דקה אחת באוטובוס או ברכבת. [/FONT]
[FONT=&quot]
בשלב זה אין יותר מדי פתרונות לבעיה. ברכבות כבר הוקצו קרונות מיוחדים לאלה המבקשים להתרחק ממשתמשי הסלולרי, באוטובוס הדבר לא כל כך אפשרי.[/FONT]

--

העומדים מאחורי הקמפיין הם תלמידי חכמים מובהקים, אשר עוסקים במחקר יותר מעשר שנים יחד עם בכירי הרופאים בארץ ובעולם. אני נוטה להאמין להם, מאשר לחסרי האחריות שבין המגיבים כאן, שאין בינם ובין בדיקת הנושא לעומק ולא כלום. אינני קשור לקמפין, אם כי עזרתי בהפצתו.

להיפך, אני מאוד רוצה שישכנעו אותי (לא בציניות בכלל, מי שמכירה אותי יודעת שאני שוחרת בריאות), וכמובן את כלל האוכלוסיה
כי אם הדבר אכן מזיק וזה הוכח - בוודאי שאף אחד לא מעוניין לגרום נזק לעצמו או לזולת.
אז למה המסר לא עובר?
כי, לעניות דעתי, כשקוראים לאדם "רוצח" הוא מיד יודע שלא מדובר בו עצמו אלא באיזה קרימינל, איש עולם תחתון או על כל פנים - אדם מקולקל רוחנית עם אייפון פרוץ.
אני רוצחת?
באיזה חלק של המוח מתאפשרת לי השלמה והזדהות עם מסר כזה?
זה מעורר דחיה רגשית, לא שכלית.
אבל כשהלב ננעל ההשפעה של המסר בפרסום יורדת כי מה לעשות, אנחנו ברובנו לא "מח שליט על הלב".

כשקמפיין מצליח לגעת לך בלב (אחמד בן שרה, למשל)
אתה חש הזדהות, ואז פתוח לקבל מסר.

אז קודם כל תייצר הזדהות. אפשרות לקשב. אמינות.
אח"כ תזעזע אותי בכיף, אבל בצורה שמשאירה אותי עם קצת יותר מידע מ"את רוצחת".

• הוסף לסימניות

---

[FONT=&quot]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=&quot]

[/FONT]

[FONT=&quot]
[FONT=&quot]
[FONT=&quot]

--

לא ראיתי את הקמפיין הזה בשום מקום מלבד כאן, כך שאולי לא מספיק נחשפתי אליו,
בכל מקרה:
- נהיגה באופן חסר אחריות או בהסחת דעת עלולה לגרום ברגע אחד למוות או לפגיעה גופני קשה.
- עישון, כולם רואים איך נושמים מעשנים, ומכירים אחד או כמה שהדבר לא הוסיף להם חיים. (כן, גם אני מכירה אנשים שעישנו מעל גיל 90...)
- השמנה וסוכר, עשרות אלפי אנשים סובלים מאד מאד מכך... בלי קשר לכמות המחקרים שהראתה הזאת.

ועם כל זה בכל הדברים האלו ראו והוכיחו (עכשיו אני צריכה לחפש איפה:)) שהפחדה יוצרת הרתעה אך לא שית"פ, אם כי כמובן תמיד יש כאלו שזה משפיע עליהם.

כאן לקחו נושא שטרם נבדק כל צורכו, לא ממש מרגישים אותו, וגם כשחלילה משהו חולה לך תדע אם זה מזה או מאלף ואחד דברים מזיקים שנמצאים בסביבתו (השנאי שחברת חשמל שמה מולו, השינה הקבועה שלו ליד המטען, האבא המעשן... וכו')
לתת לזה הגדרה של "רוצח" זה גם הקצנה רחוקה וגם הפחדה, "נו באמת, בגלל ש5 דקות שוחחתי אני נקראת רוצחת?" או "זה הדרך שלי לנצל את הזמן לשמוע שעורי תורה, תורה היא חיים, איך אתם קוראים לי רוצח..."

לדעתי ראוי להפסיק את המטרד הזה של שיחות סלולריות בתחבורה ציבורית מטעמים הרבה יותר ברורים שקל להזדהות איתם.

1. צניעות, הן מכך שלפעמים נשים משוחחות בשקט, ולפעמים פחות...
או נושאים שבנ"א חסרי טאקט בוחרים משום מה לשתף בהם את כל יושבי ד' אמותיהם...

2. איכות סביבתית, פשוט מפגע רעש במקום ציבורי, הכל הופך לזמזמת או דברת שלפעמים ממש מציקה ליושבי הרכב שהם כבני ערובה לעניין זה...

3. לשה"ר ורכילות שהרבה פעמים נגררים למרות שהמדבר לא יודע בכלל שמי שיושב מאחוריו הוא... (אנשי צוות שמשוחחים על תלמידים - כמובן לתועלת, כנ"ל ברורים על שידוכים, שפיכת המרה באוזני - על... וכו')

ועוד.

ברור שזה צריך להפסיק או לפחות לרדת במינון, אבל לדעתי זו דרך קיצונית שיעילותה מוטלת בספק.

• הוסף לסימניות
זה קמפיין שנראה כהופק אחרי קריאת כתבה באחד מהמגזינים (משפחה\בקהילה) אודות קרינה, כתבה מדומיינת, שאין לה כמעט הוכחה חוץ משינה...

• הוסף לסימניות
רציני

כנראה שמישהו לקח את זה רציני

קבצים מצורפים

• tuyu.png
    KB 234.1 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות

---

[FONT=&quot]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=&quot]

[/FONT]

[FONT=&quot]
[FONT=&quot]
[FONT=&quot]

--

אין, ועדיין אין לי ספק שנוחעם הוא זה שבצורה כל שהיא עמד מאחורי הקמפיין, העיצוב מידי דומה לשיח השדה, הפונט של אלי פריד (אייפל מדומני) שכיכב בטיפוח ופיתוח של אבוטבול... הרבה מידי אלמנטים שמתנקזים למוח אחד של איש "גדול".

יש לי ביקורת על הקמפיין, ותהיה לי... אבל... לגופו שלענין, ולא לגופו של אדם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה